מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפרשות לאחר ביוץאיילת17/09/2007
שלום רב, אני נמצאת בחודש הפסקה לאחר שחודש קודם טופלתי בגונל-F. כ- 4 ימים לאחר מועד ביוץ משוער החלו לי הפרשות חומות. אני אמורה לקבל מחזור רק עוד שבוע וחצי. אותו הדבר קרה לי גם לפני חודשיים, כאשר הייתי במעקב מחזור טבעי החל משבוע לפני המחזור. מדוע זה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איילת
ד''ר דוד ישי18/09/2007כמו שיש נשים שיש להם "כאבי ביוץ" , יש כאלה שיש להם הפרשה דמית בימים שסביב הביוץ. אין לזה משמעות מיוחדת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעות וקיום יחסיםטלטל17/09/2007
שלום רופאים יקרים,
האם קיום יחסים כמה ימים לפני ההזרעות ובימיי ההזרעות משפרים את הסיכויים לקליטת היריון?
או שמא פוגמים באיכות הזרע ולכן לא רצוי לקיים יחסים בימים אלו???
(והכל בהחה שאני מטופלת באיקאקלומין אוביטרל)
תודות...
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת היקרה:
פרופ' שחר קול18/09/2007...וכל המרבה בחשיפה לזרע - הרי זה משובח...
ולא משנה אם הזרע הגיע בהזרעה תוך רחמית, או בקיום יחסים.
לכן -אין שום מניעה לקיים יחסים מידי יום בנוסף להזרעות, להיפך, זה עשוי לשפר הסיכוי להריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאטלטל17/09/2007
שלום ד"ר,
היום, יום 32 לווסת, בטא 11 (לאחר שעברתי IUI עם איקאקלומין ואוביטרל),
ווסת כל 28,29 ימים בממוצע.
האם יש סיכוי שהבטא יעלה בימים הבאים ויהיה היריון או שסביר להניח שזהו הריון כימי ??
נ.ב
טרם קיבלתי ווסת.
תודה רבה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת היקרה:
פרופ' שחר קול18/09/2007בוודאי שיש סיכוי.
מציע לחזור על הבטא לאחר יומיים כדי לוודא הכפלתו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקותפוריה17/09/2007
בס"ד
שלום רב ומועדים לשמחה
עשיתי בדיקות ביום הרביעי למחזור-
TSH - 1.3 micIU/ml
prolactine - 180 miu/ l
LH- 6.20 iu/ l
FSH - 4.70 iu/ l
Estradiol (E26 - קטן מ- 200 pmoi/ l
Progesterone - 1.00 nmol/l
Testosterone Total - 1.30 nmol/ l
Hydroxyprogesterone-17 nmol/ l
DHEA - S - 1/86 micmol/ l
כמו כן,
עשיתי בדיקת דם ביום ה-12 למחזור (היום ה-13 כפי שהתבקשתי היה שבת)
התוצאות-
פרוגסטרון - 5 nmol/l
Estradiol (E2) 866 |pmol/l
האם תקין?
באותו היום עשו לי גם אולטרסאונד מעקב זקיקים.
נאמר לי שלא היה ביוץ.שחלה שמאלית-נצפו מספר זקיקים קטנים.
שחלה ימנית- ציסטה צלולה 33*28
עובי רירית רחם 8.3 רירית סדירה ללא נוזל בדוגלס
אשמח לשמוע דעתך והאם בדיקות הדם תקינות.
המון תודה מראש ושנה טובה ומתוקה וגמר חתימה טובה
סליחה על "המגילה".
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום קרן
ד''ר דוד ישי18/09/2007התוצאות של הבדיקות שנלקחו ביום 4 תקינות למעט שתי הבדיקות האחרונות שלגביהם לא ברור לי מה התוצאה. לצערי לא ברורה לי מטרת הבדיקה ביום 12 ( או אפילו 13 ) . האסטרוגן ברמה סבירה. הפרוגסטרון נמוך ( כמו שצפוי שהוא יהיה ביום זה של המחזור )
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאה חוזרתגיל17/09/2007
שלום רב.
אנו לקראת החזרת מוקפאים כאשר במבחנה יש שלושה עוברים שהוקפאו לאחר 3 ימים. בהנחה שלאחר ההפשרה שלושתם יהיו טובים ונבקש להחזיר שניים בלבד, האם ניתן להמשיך לגדל את השלישי ולהקפיאו מחדש ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נירה
ד''ר דוד ישי17/09/2007ניתן לגדל את העובר הנותר אבל מאד לא מקובל להקפיא אותו פעם נוספת.בעצם ככל שידוע לי זה לא נעשה באף יחידה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרה נוספת - לידת בתטל17/09/2007
כבר, שאלתי בעבר, ולצערי לא קיבלתי תשובה אז אשאל שוב. למיטב הבנתי לא ניתן לבחור בארץ את מין היילוד למעט מקרים שציינת. כמו כן ציינת שקיימות שיטות נוספות מלבד הפרייה, מהם?, או האם יש רופא עליו אתה ממליץ באיזור המרכז שמתמחה בנושא? כמו כן, הבנתי שישנה הזרעה שמתבצעת בקפרסין לדוגמא , מהי הפרוצדורה? למי פונים? האם ישנם רופאים שמקבלים בארץ ומבצעים את ההליך בחו"ל , אם כן אשמח לקבל פרטים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת המין
פרופ' שחר קול17/09/2007הגישה המדעית לנושא מחייבת הפריה חוץ גופית, ובדיקת העוברים המתקבלים ע"י טכנולוגיה של איבחון גנטי לפני ההשרשה.
שאר ה"שיטות" אינן מבוססות על נתונים מדעיים, ולכן מהוות קרקע פוריה לפיתויים והבטחות והשערות ונסים ונפלאות....
אם את בוחרת בגישה הראשונה, רצוי שתבחרי רופא בעל ותק וניסיון בהפריה חוץ גופית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למניעת הריון בשרות IVFנויה17/09/2007
שלום רב,
ברצוני לדעת מה האפקטביות של גלולות נגד הריון בהכנה לטיפול IVF בחודש הבא.
אני מטופלת IVF ורופאי נתן לי מרשם לגלולות מרסילן כהכנה לטיפוK IVF, מה התועלת במתן גלולות למניעת הריון?
האם זה משפר את אפקטביות השחלות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
פרופ' שחר קול17/09/2007שימוש בגלולות למניעת הריון ב - IVF הוא שכיח ורגיל.
המטרה - "לאפס" את המערכת ההורמונאלית, כדי לוודא תחילת הגירוי השחלתי באופן מיטבי.
נקודה נוספת - זה מאפשר תיכנון טוב של לוח הזמנים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממש דחוףףףףף בבקשהדניאלה17/09/2007
שלום לרופאים
האם ביום ה10 להחזרת עוברים לאחר בדיקת בטא בדם כשהתוצאה בטא קטן מ2 יש עוד סיכויי להריון?
הפסקתי את התמיכה ההורמונלית.
תודה מראש ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף
פרופ' שחר קול17/09/2007עקרונית לא...
אבל - יש לדעת בדיוק את גיל העוברים ביום החזרתם לרחם.
לכן, כדי למנוע בלבול מיותר - יש לבצע בדיקת דם להריון 14 יום לאחר השאיבה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאיםאוראל17/09/2007
שלום רב שמי אוראל ולפני מספר ימים עשיתי החזרת עוברים מוקפאים איך עליי לשמור מה עליי לעשות ומה לא האם אני יכולה לתרום יותר להצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירה
פרופ' שחר קול17/09/2007השמירה הטובה ביותר - להקפיד ולקחת התרופות כסידרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריוןחסוי17/09/2007
שלום רציתי לדעת אם זה אפשרי להיקלט להיריון 4 ימים אחרי המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליטה
פרופ' שחר קול17/09/2007עקרונית - לא.
אבל!!!
פעמים רבות מה שנראה לאישה "מחזור" הוא דימום מסוג אחר.
לא ניתן להבדיל...
לכן באופן פראקטי - זה ייתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלה על מינון האוביטרלגילית17/09/2007
קודם כל תודה גדולה על התשובות המהירות והמדויקות.
אני שוקלת מעט מעל 100 ק"ג והרופא שלי רשם לי בכל זאת רק אוביטרל אחד. האם כדאי לי לקחת בכל זאת שניים? האם זה יכול להזיק? מה היית ממליץ לי כרופא? אני חוששת לשאול אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ' שחר קול17/09/2007אם התגובה השחלתית לא חזקה במיוחד - זה לא יזיק.
קשה לתת תשובה מדויקת בלי לראות בדיוק את ערכי ההורמונים ואת הזקיקים.
מדוע את חוששת לשאול את הרופא שלך ?
זו שאלה לגמרי סבירה...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםמירי16/09/2007
אני בת 39 ויש לי שני ילדים :בן שנתיים וחודשיים ובן 11 חודשים.כול הריון IVF (יש לי חצוצרה אחד בלבד אחרי הריון חוץ לרחם)יש לי עוברים מוקפאים ואני רוצה להחזים אותם.איך זה מיתבצעה?זה לא מוקדם מידי?ילדתי בניתוח ואני קצת שמנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מירי
ד''ר דוד ישי16/09/2007מומלץ להמתין לפחות שנה מניתוח קיסרי להריון הבא. ואם עד אז תפחיתי במשקלך ותגיעי למשקל אידאלי יהיה סיכוי טוב יותר להריון הבא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצלחה
מירי17/09/2007תודה רבה על היחס המחר והטוב!יש לי עוד שאלה בבקשה.מה הסיכוי של עוברים מוקפאים? שני ההריונות הצליחו מי טיפול ראשון כול אחד.תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאאישה16/09/2007
שלום!
לפני שבועיים עברתי במסגרת טיפולי IVF החזרת 2 עוברים.
היום ביצעתי בדיקת דם ורמת הבטא-hcg היתה: 1365.
האם זה יכול להעיד על הריון מרובה עוברים?
תודה מראש, ושנה טובה, שמחה ופוריה לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מומין
ד''ר דוד ישי16/09/2007בהחלט כן . אבל לא הייתי ממהר להתרגש או להלחץ ( תלוי מה את חשה כלפי הריון תאומים ) לפעמים רמת הבטא מטעה. לפעמים עובר אחד מפסיק להתפתח. קחי את העניינים בזהירות וחכי לבדיקת האולטרסאונד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה :-)
מומין18/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריריתאירנה16/09/2007
שחום רב!
מה התהליך הטבעי של בניית רירית ברחם במחזור רגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אירנה
ד''ר דוד ישי16/09/2007במצב רגיל מופרש בשלב הראשון של המחזור האסטרוגן בלבד שגורם לרירית הרחם לשגשג ולהתעבות. לאחר הביוץ מצטרף אליו הפרוגסטרון שעוצר את ההתעבות וגורם לרירית שינויים שמכינים אותה לקליטת ההריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר זקיקים ורמת E2גילית16/09/2007
שלום
הבנתי שרמת הE2 בפרוטוקול השראת ביוץ ארוך הוא נגזרת של מספר הזקיקים שנצפו. מהו היחס האופטימלי הרצוי (כלומר- מהו הערך הרצוי של E2 בטרם מתן האוביטרל לכל זקיק שנצפה ב- US)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת בבקשה
גילית16/09/2007עניתם למישהי פה שמתן כמות כפולה של אוביטרל מוצדק במקרה של משקל גבוה במיוחד. על איזה משקל מדובר, בערך, ומה ההשלכות של מתן כמות קטנה מידי של האוביטרל (האם לא כל הביציות יבשילו או יינתקו מהזקיקים)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שלום לך פעמונית
ד''ר דוד ישי16/09/2007אני לא מכיר הוראות ברורות בעניין. הייתי שוקל לתת יותר אוביטרל במשקלים שמעל 90-100 ק"ג.
אם רמת השיא של ההורמון תהיה נמוכה מדי לא יבייצו זקיקים מעט פחות מפותחים עם פחות רצפטורים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה בבקשה
גילית16/09/2007קודם כל תודה גדולה על התשובות המהירות והמדויקות.
אני שוקלת מעט מעל 100 ק"ג והרופא שלי רשם לי בכל זאת רק אוביטרל אחד. האם כדאי לי לקחת בכל זאת שניים או שזה יכול להזיק? מה היית ממליץ לי כרופא? אני חוששת לשאול אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעמונית שלום
ד''ר דוד ישי17/09/2007את יכולה לחת שני אוביטרל. אם לא מדובר במצב של סיכון מוגבר גרוי יתר שחלתי ( רמת E2 גבוהה מאד עם זקיקים רבים ) זה יכול לעזור ובודאי שזה לא יזיק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום פעמונית
ד''ר דוד ישי16/09/2007כ - 800 לכל זקיק בשל. צריך לזכור שזקיקים קטנים מפרישים גם הם אסטרוגן . הרבה זקיקים קטנים יכולים להגיע לרמות E2 מאד גבוהות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)