מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינון לפני החזרת עובריםלימורי15/09/2007
לאחר 4 שנים שהייתי מטופלת אצל רופא פרטי וילדתי לפני כשנה החלטתי לנסות שוב להכנס להריון, רק שהפעם דרך קופת חולים ולא רופא פרטי.
כרגע אני לפני הפשרת עוברים וביחידת ה- IVF של בית החולים שאני מטופלת הורו לי להתחיל לקחת קרינון 1 בלבד 4 ימים לפני ההפשרה.
ואילו כשהייתי מטופלת אצל הרופא פרטי (שאגב עובד באותו בי"ח), הוא הורה לי לקחת 2 קרינון ביום!!!
אציין שאני מודעת לכך שקרינון 1 מספיק ל 24 שעות!!
שאלתי היא האם לקחת קרינון 1 או להמשיך כביכול בדרך שהייתי נהוגה לפיה עם הרופא פרטי, ז"א 2 קרינון ביום???????????
אולי יש לזה משמעות כלשהי?!
תודה מראש וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון
פרופ' שחר קול15/09/2007קרינון אחד ביום אמור להספיק לפי הוראות היצרן.
לא ייגרם נזק אם תיקחי 2 קרינון ביום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IIVF שני שנכשלרוני14/09/2007
ד"ר שלום רב,
אני בת 27 הריון ספונטני שהסתיים בהפלה טיבעית שבוע 10 לאחר שנצפה דופק.
הופננו לטיפולים בשל בעיית זרע- מורפולוגיה 2% כמות ותנועתיות טובים.
בעלי עבר לפני שנה ניתוח וריקוצלה ששיפר את המורפולוגיה ל 4% בלבד.
מאז 6 הזרעות ו 2 הפריות שכשלו.
אצלי הכל היה בסדר מחזור כל חודש כמו שעון, רירית יפה, פרופיל הורמונלי בסדר, צילום רחם בסדר עד שבהפרייה לא כל הזקיקים מבשילים.
בהפרייה הראשונה פרוטוקול ארוך עם 2 אמפולות מונוגון שבשל קפיצת E2 ירד המינון ל 1.5 אמפולות עם משאף- נשאבו 4 ביציות 2 הופרו לעוברים דרגה 3 עם 4 ו-5 תאים.
בהפרייה השנייה דקא יומי+ 150 גונל F פרוטוקול ארוך, היתה עליית פרוגרסטרון אך לא כזו שתהרוס את הטיפול- באולטרסאונד נצפו 16 זקיקים בפועל נשאבו 7 זקיקים והופרו 3 ביציות- עוברים דרגה 1 ו-2 לכל עובר 4 תאים. העובר השלישי גודל לבלסטוציט ולא שרד.
אני רוצה שהטיפול הבא יביא לי את ההריון המיוחל- מה היית ממליץ לעשות?
האם 2 אמפולות אוביטרל ושאיבה מאוחרת יפטרו את הבעיה שלי?
חשוב לציין כי בשתי ההפריות המחזור הקדים את בדיקת הבטא והפרוגרסטרון היה 25- צריכים להגביר תמיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מיוחל
פרופ' שחר קול15/09/2007חייבים לראות את הפרוטוקולים שקיבלת באופן יסודי ומדוקדק, כולל את התגובה ההורמונאלית הספציפית שלך.
לפי הוראות היצרן, אוביטרל במינון של 1 מזרק אמור להספיק: 250 מיקרוגרם.
כנראה שאין תועלת רבה בנטילת מינון כפול, אלא אם מדובר בנשים גדולות במיוחד. אין נזק בנטילת מינון כפול, פרט להגברת הסיכון לגירוי יתר שחלתי.
לא ברור לי כמה הכוונה שאיבה מאוחרת? האם הכוונה לתת לזקיקים לגדול לקוטר גדול מהרגיל? מניסיוני האישי זה לא עוזר לרוב. כנראה שחלק מהזקיקים הגדלים אינם מכילים ביציות.
פרוגסטרון = 25 הוא סביר, התמיכה טובה.
הסוד הוא לתפור לך את הפרוטוקול האופטימאלי שיניב את העוברים הטובים ביותר, ואז לקוות גם לקצת מזל....
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי שאיבה?אור14/09/2007
קבלתי פרוטוקול קצר מהיום השני למחזור להזריק Decapeptl 0.1
ומהיום השלישי 225 גונלF
מתי אמורה להיות השאיבה?
אני אמורה לקבל בימים הקרובים ורוצה להבין כמה ימים עד לשאיבה מיום קבלת המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי השאיבה
פרופ' שחר קול15/09/2007כל מטופלת מגיבה מעט שונה מרעותה.
יש מטופלות שלאחר 6 ימי טיפול מגיעות לאוביטרל, ושאיבה ביום השמיני לטיפול.
יש מטופלות הזקוקות ל-12 ימי זריקות.
באופן כללי לגמרי, השאיבה צפויה ביום 12 - 14 למחזור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון?חסוי14/09/2007
שלום מחזור כל 29 - 33
מחזור אחרון 08.09.07
המחזור שלי נמשך לפעמים 8 ימים לפעמים 6 ימים
רציתי לדעת מתי אוכל להכנס להיריון
מתי הביוץ שלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול14/09/200723.9 - 26.9
הימים החמים...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חסוי15/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי לעבור בי"ח?חסוי14/09/2007
שלום
מעל שנה אני מנסה להיכנס להיריון בפעם השניה בטיפולי הפריה שנכשלו. האם אני לא צריכה לעבור את כל הבדיקות שנתנו לי לעשות בתחילת הדרך? אולי משהו השתנה אצלי בגוף? מאז ההפריה הראשונה שלי (לפני 4 שנים בלידת בני) והאם הפשרת זרע קפוא יכול להתקלקל?
ועוד שאלה קטנה האם הרופאים יכולים לדעת מה איכות העובר לפני ההחזרה?
תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כישלון
פרופ' שחר קול14/09/2007ללא ספק 4 שנים יכולות לגרום לשינויים רבים. רצוי להתייעץ לגבי בדיקות נוספות או חוזרות.
לרוב, הפשרת זרע לא גורמת לקילקול של הזרע.
ניתן להעריך את איכות העוברים לפני החזרה לפי פרמטרים מורפולוגיים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. מה אתה בתור רופא
חסוי15/09/2007היית מייעץ לי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול15/09/2007עובר בצורה יסודית על כל החומר הרלוונטי, ואז מחליט איך להמשיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אז למה הרופאים לא עו
חסוי15/09/2007עושים את זה? הרי זה לא התפקיד שלי אני לא מבינה בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף -אי קבלת ווסת בסוף סיום חבילהחסוי14/09/2007
שלום
ביום שני האחרון נטלתי את הכדור האחרון של החפיסה השניה של גלולות דיאנה, היום כבר יום שישי ולא קיבלתי ווסת ,וביום שלישי הקרוב,עוד 4 ימים אני אמורה להתחיל חפיסה חדשה , אני מרגישה סימנים שמעידים על ווסת שקרב- רגישות בחזה, מעט הפרשות והתכווצויות באיזור הבטן התחתונה.
לא פיספסתי אף גלולה ואני נוטלת אותן במדוייק בשעה קבועה. אחרי סיום החפיסה הראשונה קיבלתי ווסת ביום חמישי והוא נמשך בעדינות גם יום לאחר לקיחת הכדור הראשון של החפיסה השניה.
אין לי תופעות לוואי אחרות.
לא קיימתי יחסים כלל מאז תחילת לקיחת החפיסות.
מאז ומתמיד קיבלתי ווסת.
האם אני צריכה לדאוג?
אם אני לא אקבל ווסת עד יום שלישי האם עדיין להתחיל חפיסה חדשה?
או שעדיף לגשת לרופא שלי ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאנה
פרופ' שחר קול14/09/2007לא לדאוג.
מציע להמשיך בחפיסה החדשה לפי לוח הזמנים הקבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזרבה שחלתיתאירנה13/09/2007
מה פירוש רזרבה שחלתית נמוכה?
מה ניתן לעשות? האם יש קשר לרירית הרחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רזרבה שחלתית
פרופ' שחר קול14/09/2007אין קשר לרירית הרחם.
באופן טיבעי עם העליה בגיל מספר הביציות בשחלה יורד. אין דרך למנוע זאת. בלוטת יותרת המוח מגיבה לכך ע"י העלאת רמת ה - FSH. כאמור, זו תגובה פיזיולוגית תקינה למציאות שחלתית, לא סיבה.
המשמעות היא שרצוי למהר בנושא של השגת הריון, שכן ערך גבוה של FSH עלול לנבא קושי בהשגת הריון, וקיצור תקופת הפיריון בהמשך.
כל הנ"ל מאוד כללי, ויש להעמיק בנתונים האישיים של כל מטופלת כדי לתת יעוץ מלא ואמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה ספונטנית להריון עם פרוגינובהדנה13/09/2007
אני לוקחת פרוגינובה מזה 10 ימים 6 מ"ג ביום. במידה שנכנסתי להריון ספונטני תוך כדי לקיחת הכדורים האם יש בכך לסכן את העובר? אם כן מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה היקרה:
פרופ' שחר קול13/09/2007לא צפויה כל בעיה. הרי במחזורי הפשרה ממשיכים בנטילת פרוגינובה עד שבוע 9. אין שום סכנה לעובר.
אם אומנם את בהריון שהחל באופן ספונטאני, יש לשקול האם יש צורך בכלל להמשיך בפרוגינובה. קרוב לוודאי שלא, אם כי עדיף להתייעץ עם הרופא שלך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה טובה לכל משתתפי הפורוםפרופ' שחר קול12/09/2007
שנה של בריאות ואושר.
באיחולי הצלחה בטיפולי הפריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה- שנה של בריאות ואושר לכולם
רוני14/09/2007-
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה טובה ומבורכת.....
נועה19/09/2007והלוואי שהשנה הזאת, תהיה יותר טובה ומצויינת מקודמתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה טובה ופורייה לכולנו...
ליטל20/09/2007ותודה מעומק הלב לרופאים הנפלאים שלנו בפורום..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים לפני החזרהגיל12/09/2007
שלום רב ושנה טובה.
האם ניתן לקיים יחסים ימים ספורים לפני החזרת מוקפאים ???
בהנחה שהיחסים קוימו יום-יומיים לפני הביוץ או במהלכו הרי שיתכן שהיתה הפריה טבעית. האם החזרה במצב כזה יכולה ליצור הריון נוסף ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים
פרופ' שחר קול12/09/2007מותר לקיים יחסים לפני החזרת עוברים.
תאורטית בהחלט יתכן הריון כפול, גם "טבעי" וגם מהעוברים המופשרים.
הסיכוי קטן שכן לרוב נמנע ביוץ במחזור הפשרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותאירנה11/09/2007
שלום! מה יש לכם להגיד על תוצאות הבדיקות ביום השלישי למחזור?
TSH | mIu/l | *1.19 |
Prolactine | mIU/l | *164 |
LH - Luteinizing Hormone | IU/l | *5.4 |
FSH | IU/l | *13.6 |
זEstradiol (E2) |קטן מ 200 pmol/L
Testosterone Total | nmol/l | *0.9 |
Hydroxyprogesterone-17 | nmol/l | *1.1 |
DHEA-S | micmol/l | *4.64* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ' שחר קול12/09/2007התוצאות תקינות פרט ל - FSH שמעט גבוה, ומרמז על רזרבה שחלתית נמוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בעת לקיחת גלולות ברצףחן11/09/2007
אני אשמח לקבל תשובה לשאלתי: אשתי חולה באנדומטריוזיס דרגה 4, היא לוקחת גלולות כבר כמעט 8 חודשים ברצף (גלולות דיאנה) בלי לקבל מחזור. בשבוע האחרון יש לה הפרשה דמית.
מה עלינו לעשות? ומהי התופעה הזו? האם צריך ללכת לבדיקה כלשהי או שזה אמור לחלוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חן
ד''ר דוד ישי11/09/2007כאשר אישה נוטלת גלולות ברצף לאורך זמן נעשת הרירית של הרחם , בהשפעת המרכיב הפרוגסטטיבי של הגלולה, מאד דקה. רירית דקה ואטרופית נוטה לדמם דימום שהוא לפעמים מעצבן אבל אינו מסכן את בריאותה של האישה באופן כלשהו. אפשר לנסות למנוע את התופעה ע"י הוספת מעט אסטרוגן. כדאי שאשתך תפנה לרופא שמטפל בה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג שמחאירנה11/09/2007
לרופאים היקרים ולכל הקוראים בפורום חג שמח ושנה טובה!
התגשמות כל הרצונות בשנה החדשה!
אמן!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמן ואמן!!!
ליטל11/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אירנה
ד''ר דוד ישי11/09/2007חג שמח ושנה טובה ופוריה לך ולכל הנשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי פרוגסטרוןאילנית11/09/2007
שלום רב,
לפני שבוע עברתי החזרה של עובר אחד, היום בצעתי בדיקת דם וערך הפרוגסטרון הוא 17.
האם סביר? האם לא נמוך ומעיד כי לא התבצעה השרשה והריון?
מה טווח הערכים הנורמלי לשבוע ולשבועיים לאחר ההחזרה.
תודה חג שמח
ושנה טובה
אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אילנית
ד''ר דוד ישי11/09/2007לא הייתי מנסה לנחש מה הם סיכויי ההריון לפי רמת הפרוגסטרון, אבל הייתי בהחלט מעלה את מינון הפרוגסטרון שאת מקבלת כדי להגיע לערכים של מעל 30.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתליטל11/09/2007
אני לוקחת חומצה פולית כבר מס' חודשים. החל ממחר אני אמורה להתחיל לקחת דופסטון לקבלת המחזור ואז להתחיל עם איקקלומין. האם להמשיך לקחת במקביל את החומצה הפולית או עדיף להפסיק בזמן נטילת התרופות הנ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לילך
ד''ר דוד ישי11/09/2007את החומצה הפולית חשוב לקחת ברציפות מכ - 3 חודשים לפני ההריון עד סוף השליש הראשון של ההריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)