מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חישוב הביוץדליה02/10/2007
שלום,
אם התחיל לי דימום חלש/ הפרשות ביום ראשון, אבל הדימום החזק רק ביום חמישי - מתי היה הביוץ?
14 יום לפני התחלת ההפרשות, או 14 יום לפני הדימום החזק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שיר
ד''ר דוד ישי02/10/200714 יום לפני התחלת הדימום החזק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת אנדומטריןשיר01/10/2007
שלום רב,
אני בשבוע ה-12 להריון לאחר טיפולי IVF.
1. האם ניתן להפסיק נטילת אנדומטרין?
2. האם ניתן להפסיק בבת אחת (אני לוקחת 3 טבליות ליום), או שבהדרגה?
3. האם צריך לעשות בדיקות פרוגסטרון לפני/ אחרי הפסקת אנדומטרין?
תודה רבה על תשובתכם,
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין
פרופ' שחר קול02/10/2007כן, אם ההריון תקין ניתן להפסיק הטיפול באנדומטרין.
ניתן להפסיק בבת אחת.
אין צורך בבדיקת פרוגסטרון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה
שיר02/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדני01/10/2007
קראתי פה שאלה של גולשת אחרת שבבדיקת פרוגסטרון ביום ה- 21 ראו כי היא לא מבייצת אך כשבוע לאחר מכן היא קיבלה מחזור רגיל למרות חוסר הביוץ.
גם לי לפני חודשיים ראו חוסר ביוץ באחד החודשים ורציתי לדעת כמה מחזורים ללא ביוץ בשנה לבחורה בת 34 נחשבים נורמליים ומתי אפשר כבר להגדיר את זה כבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ביוץ
פרופ' שחר קול02/10/2007כל חוסר ביוץ הוא בגדר בעייה. אם זה חד פעמי - חסר משמעות. אם קבוע - דורש טיפול.
קשה מאוד להעריך כמה ביוצים יש לך בשנה.
מבחינה מעשית - יש רק שאלה של השגת הריון. בשביל זה יש ביוץ...
בתום שנה של ניסיונות להשיג הריון יש מקום לטיפול. בגילך, לא הייתי פוסל אפשרות להתחיל בטיפול מוקדם יותר. בלי קשר לקיום ביוץ או היעדרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דני02/10/2007כמה חודשים של נסיונות לדעתך מצדיקים בירור בגיל 32- 33?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיונות
פרופ' שחר קול03/10/2007מאוד תלוי ברקע האישי.
זוג עם 3 ילדים המעוניינים ברביעי יכולים להמתין עם הברור שנה שלמה.
זוג ללא ילדים לא יסכים להמתין שנה.
לרוב, לאחר 6 חודשים הוא יפנה לברור.
אין כאן שאלה רפואית טהורה, אלא סוגיה אישית יותר.
"לפי הספר" רצוי לחכות שנה.
זה לא אומר שיושבים עם סטופר וסופרים את הדקות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשב נייד ובעיות זרעדני01/10/2007
שלום רב לרופאים המכובדים, רציתי לברר , אני עובד הרבה מאד שנים על מחשב נייס, מחזיק אותו הרבה פעמים על הגוף, רציתי לברר האם זה עלול לגרום אצלי לבעיות זרע? ואם כן האם הבעיות הן זמניות או שזה לתמיד, ומה ניתן לעשות בעניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשב וזרע
פרופ' שחר קול01/10/2007יש מחשבים הפולטים חום רב. אם שמים מחשב כזה סמוך לאשכים הוא עלול להעלות את החום בהם, כך שיגרם נזק ליצור הזרע.
הבעיה היא זמנית, ותחלוף לאחר הרחקת מקור החום.
יש לזכור כי יצירת זרע אורכת מעל 3 חודשים, כך שהשיפור הצפוי הוא איטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במחשב ניידדני01/10/2007
שלום רב לרופאים המכובדים, רציתי לשאול האם שימוש בלפטופ (מחשב נייד) שימוש ממושך של שנים רבות עלול לגרום לבעיית זרע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דני
ד''ר דוד ישי01/10/2007אין תשובה חד משמעית שאלה שלך. ישנם מחקרים שמראים פגיעה בזרע לאחר שימוש ממושך במחשב נייד אם משתמשים בו כאשר הוא מונח על הברכיים. יש מחקרים שמראים שלא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ומי לא בא???אור01/10/2007
אני לפני הפריה ראשונה לאחר איתור חסימה בחצוצרות עקב הדבקויות. מחזור אחרון היה ב14/8 ועד עכשיו לא קבלתי. המחזור בד"כ סדיר לפעמים כל 40 יום. עשיתי בדיקה עם ערכה ביתית אתמול ויצא שלילי זה כבר איחור משמעותי ואני לא בהריון. אין אפשרות לעשות בדיקות דם עד אחרי החגים בקופת חולים. שאלתי: האם לוקחים את הכדורים האלה שאנני זוכרת את שמם כדי לזרז קבלת מחזור? ואז מיד להתחיל את הפרוטוקול? למה זה קורה לי???? למה הוא לא בא????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אור
ד''ר דוד ישי01/10/2007במצבים כמו שאת מתארת, ניתן לקחת טיפול לזירוז הוסת ( תכשיר פרוגסטטיבי ) ולא להמתין לוסת הטבעי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשחר המהמם!!!הילה01/10/2007
תודה רבהההההההההההההה
אתה פשוט גדול בהמשך לתשובתך (דקפפטיל כאבים חזקים ואיבוד תאבון )האים יכול להיות שאני בהריון? מתי ואיך נגלה אים כן או לא? הרופא שלי אמר לי שאולי יהיה איחור במחזור עקב שימוש בתרופה מהי הדרך המהירה לגלות הריון במידה והוא קיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון?
פרופ' שחר קול01/10/2007בדיקת דם פשוטה לבטא (רצוי לצרף גם אסטרדיול פרוגסטרון ול - LH ) תיתן מידע רב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ייתכן מחזורים ללא ביוץ?דני01/10/2007
שלום רב, בת 32 מנסה להרות , מחזורים קבועים וסדירים כל השנים (30 ימים) בבדיקת שגרתית שעשיתי החודש הפרופיל ההורמונלי של היום השלישי היה תקין, לעומת זאת בדיקת פוגסטרון ביום ה- 24 הראתה כי לא בייצתי כלל החודש. אני רוצה לציין שאת המחזור קיבלתי שבוע אחרי הבדיקה באופן רגיל לחלוטין (רק שאינו מלווה בכאבים כבעבר הדימום מעט חלש יותר) אך עדיין נראה כמחזור.
השאלה שלי האם ייתכן כי יש לי מחזורים סדירים ללא ביוצים? או האם ייתכן שזה מקרה חד פעמי? ומה אני צריכה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דני
ד''ר דוד ישי01/10/2007אני נוטה לקבל את האפשרות השניה. מאד מאד לא סביר שאישה שאינה מבייצת תהיה עם מחזור סדיר. מדובר קרוב לודאי באירוע חד פעמי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה נוספת
דני01/10/2007קודם כל תודה רבה שענית לי , דבר שני מאחר וקצת נלחצתי ואני רוצה גם החודש לבדוק את הביוץ על מנת לוודא שמדובר באמת באירוע חד פעמי, האם אני יכולה להתייחס לדימום שיש לי עכשיו כיום הראשון של המחזור? (למרות שלא היה בחודש שעבר ביוץ והדימום הוא כנראה לא ממש מחזור תקין)??
כי בשביל לעשות מעקב ביוץ אני צריכה לדעת מה היום הראשון שלי המחזור.....
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטנטן
דני01/10/2007כמה מחזורים שאינם ביוציים זה נחשב לנורמלי בשנה ולא מעורר דאגה מיוחדת לבחורה בת 32, ומתי זה אמור להדאיג ולדרוש בירור מעמיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דני
ד''ר דוד ישי02/10/2007אין מספר כזה. אבל אני מניח שלכל אישה קורת תופעה כזו מדי פעם.
הסירי דאגה מליבך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
דני02/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלתשרה01/10/2007
שלום,
אני בת 50 ולפני כ-3 שנים רופאת הנשים שלי אמרה לי שיש לי מיומות ושעליי לגשת ולבצע כריתת רחם כי יש לי רחם גדולה (כמו של חודש חמישי) ושזה מאוד מסוכן. מאוד נלחצתי . אך בכל זאת סירבתי בכל תוקף לכרות את הרחם.רופאת הנשים של קופת החולים שלחה אותי להיוועץ בפרופסור של בית חולים קפלן (אשר מקבל גם במרפאה של הקופה) והוא גם המליץ לי לכרות את הרחם. לאחרונה החלטתי להיוועץ ברופא נוסף ולכן הלכתי לבית חולים תל השומר ושם שילמתי באופן פרטי על בדיקה אצל רופא נשים כדי להתיעץ איתו העיניין. הוא לא ביצע צילום- אלא רק בדק אותי גופנית והסתכל בבדיקות הדם. הוא אמר שאני אישא בריאה מאוד ושאין לי ממה לפחד כי בעבר חשבו שמיומות עלולות לגרום לסרטן צוואר הרחם אך כיום כבר לא חושבים כך. הוא אמר שאני לא צריכה לבצע כריתת רחם ושאם הייתי מבצעת כמו שהרופא של קופת חולים המליצה לי אז לא הייתי סולחת לעצמי. בקיצור- הוא שלח אותי הביתה ואמר לי שאין לי ממה לפחד- אם הבטן הגדולה לא מפריעה לי מבחינה אסטטית אז אני בשום פנים ואופן לא צריכה לבצע כריתה. באשר לסיכון של הסרטן הוא השיב: "סיכוי לקבל סרטן במקרה שלך הוא אפסי".
שאלתי היא:
אייך יכול להיות ששני רופאים מאבחנים את הבעיה שלי בצורה הפוכה ושונה לחלוטין? למי להאמין? מה עליי עוד לעשות כדי להיות בטוחה שאני לא מזניחה את עצצמי לעתיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרה
ד''ר דוד ישי01/10/2007ככל שתתיעצי יותר תתבלבלי יותר. בסופו של דבר תצטרכי לסמוך על אחד מהם ולקבל את דעתו.
דעתי דומה לזו של הרופא מתל השומר. השרירנים הם גידולים שפירים ואינם הופכים לממאירים, לכן אם הרחם לא גדל במהירות ואו גורם לאחד מהדברים הבאים: דימומים חזקים וממושכים, הפרעות במתן שן או ביציאות כתוצאה מלחץ או כאבים אין צורך בניתוח. הדבר נכון יותר לגבי אישה לקראת מנופאוזה. אחרי הפסקת הוסת צפויים השרירנים להתכווץ.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלו בדיקות עושים לפני טיפולי IVFאורלי01/10/2007
אנחנו במעקב במרפאה כבר כמעט שנה טיפול אחרון בגונאל לפני IVF הבנתי שצריך לעשות חודשיים הפסקה במהלכם יש לעבור בדיקות ואישור וועדה של קופ"ח, אלו בדיקות צריך לעבור ומה מחליטה הוועדה? האם יש סיכוי שלא יתירו את הטיפולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורלי
ד''ר דוד ישי01/10/2007בעל המאה הוא בעל הדעה. עניין הועדה הוא עניין כספי בלבד. מאחר שהקופה אמורה לשלם עבור הטיפול היקר היא ממנה ועדה שתפקידה לבדוק: 1. האם יש אינדיקציה לטיפול בהפריה חוץ גופית.2 . האם מוצו כל הטיפולים הפשוטים יותר ( אם הם אפשריים ).
אם עברת את הטיפולים עד כה במקום מסודר, קרוב לודאי שעברת את רוב הבדיקות הנדרשות לIVF
או אפילו את כולן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון בסמוך לבדיקת סי.טיפוריה01/10/2007
שלום רב לרופאים,
אני מנסה להיכנס להריון זה חצי שנה. בינתיים, אני סובלת מסינוסיטיס חמור
וכבר שותה אנטיביוטיקה שלישית זו אחר זו. בהתחלה מוקסיויט -לא עזר, אוגמנטין לא עזר וכרגע זינט. ביום שישי הקרוב (בעוד 5 ימים) יש לי בדיקת סיטי סינוסים מערות האף.
יום הביוץ (ובכלל, תקופת הפוריות שלי) יוצאים ממש בזמן הבדיקה.
אני יודעת שבדיקת סי.טי. עלולה להזיק מאוד לעובר.
שאלותי הן:
1.האם לבדיקת סי.טי. יש השפעה של באותו יום או גם כמה ימים אחרי?
ז"א, אם הביוץ יוצא יום-יומיים שלושה אחרי הבדיקה ואז התרחשה ההפרייה (טבעית, אני לא מטופלת) ,האם זה יכול להזיק? האם לקרינה של הסי.טי יש השפעה לטווח ארוך או שהיא מסתיימת בסיום הבדיקה?
מה קורה אם ממש ביום בדיקת הסי.טי מקיימים יחסי מין ויש הפרייה?
2. מתי אוכל לנסות להכנס להריון אחרי הבדיקה הזו?
3. אולי יצטרכו לנתח אותי ניתוח סינוסים (לאחר תשובת הסי.טי זה יוחלט).
האם אפשר לעבור ניתוח כזה כשיש כבר הריון ולו הצעיר ביותר?
4. איזו השפעה של כל האנטיביוטיקה עלולה להיות על עובר צעיר באם אקלט בקרוב?
האם זה מסוכן? או האם ההשפעה חולפת כאשר מסיימים את הטיפול האנטיביוטי?
מצד אחד, לא רוצה ניתוחים ותרופות בהריון ומצד שני אני בת 36 עם ילדה אחת מנישואים קודמים וכרגע עם בעל חדש מאוד רוצים ילד משותף.
סליחה על המכתב הארוך, אני מוטרדת מאוד ואשמח אם תוכלו לענות לי ולהסיר במעט את חוסר הוודאות שלי.
חג שמח
keren* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום קרן
ד''ר דוד ישי01/10/2007האנטיביטיקה שאת לוקחת ואלה שלקחת קודם, אינם מזיקים לעובר.
הצילום מזיק רק בזמן שבו הוא נעשה. הרקמה שנפגעת היא הרקמה שנחשפת לקרינה. ניתן ע"י כיסוי מתאים להגן על איזור האגן כך שהקרינה שתגיע אליו תהיה אפסית.
לגבי הניתוח. אני חושב שאם אין מדובר בדחיה מאד משמעותית בטיפולים, עדיף לטפל בבעיה שיש לך בצורה יסודית ורק אח"כ להרות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בדימום החודשימיכל01/10/2007
שלום רב,
אני נמצאת במהלך תקופה של כמעט שנה של טיפולים הורמונליים החל מאיקקלומין דרך גונל F להזרעות ואחריהן שאיבה אחת ושלוש החזרות. החזרה אחת לאחר השאיבה, אחת עם אסטרופם+פרוגסטרון ואחת במחזור טבעי. בחודש האחרון בוצעה רק הזרעה, בגלל החגים, גם על בסיס מחזור טבעי.
הוסת של שני המחזורים האחרונים (על בסיס טבעי) נמשכה באופן חריג (גם ביחס לתקופה שלפני הטיפולים) בין 8 ל- 9 ימים (היום היום ה-9 למחזור ועדיין לא הסתיים הדימום).
במחזור הנוכחי לקראת החזרה נוספת, הזרקתי דקא 3.75 ביום השני למחזור, אולם היום אני ביום התשיעי ועדיין לא נפסק הדימום.
האם הדבר מעיד על משהו?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימון ממושך
פרופ' שחר קול01/10/2007מתן דקפפטיל במינון של 3.75 מ"ג יכול לגרום לדימום ממושך כפי שאת מתארת.
מציע להמשיך עם תכנית הטיפול ללא שינוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד שאלה קטנה
מיכל01/10/2007מה הסיבה לכך שהדקא גורם לדימום ממושך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום ממושך
פרופ' שחר קול01/10/2007באופן טבעי הדימום פוסק כאשר הורמוני השחלה (אסטרוגן) מופרשים ע"י הזקיק הצומח. רירית הרחם מגיבה לעליה ברמת האסטרוגן ע"י בניה מחדש. דקפפטיל משבש את הפרשת הגונדוטרופינים מבלוטת יותרת המוח, וכתוצאה את צמיחת הזקיק המיועד לביוץ. בהיעדר פעילות שחלתית נאותה, רירית הרחם לא מקבלת את התמיכה ההורמונאלית הנחוצה לצורך בנייתה מחדש. מבחינת המטופלת השיבוש מתבטא בדימום ממושך.
זו הסיבה הנפוצה ביותר, אך כמובן שיכולים להיות מצבים רבים נוספים, הדורשים התייחסות פרטנית לפי ממצאים בבדיקות דם ואולטרסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבהעל התשובה המפורטת !
שלומית01/10/2007למדתי עוד משהו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאלימורי01/10/2007
בטא ביום ה- 12 לאחר ההחזרה = 615.
באיזה ערכים של בטא ניתן כבר לבצע אולטרסאונד?
תודה מראש,
לימורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול01/10/2007ניתן לבדוק באולטרסאונד 3 שבועות לאחר השאיבה ולדעת כמה שקי הריון יש ברחם. כשבוע לאחר מכן רואים אם יש דופק עוברי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות פוריות אצל גבריםגלית01/10/2007
שלום,
האם גברים עם בעיות פוריות כמו איכות ירודה של תאי הזרע וספירה נמוכה
יכולים להיעזר בטיפול תרופתי להגברת ייצור הזרע כמו הגברת הביוץ אצל נשים, או שלא קיים דבר כזה וצריך לעשות הפריות חוץ גופית???תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול01/10/2007אכן, ברוב המקרים אין טיפול בבעיות זרע, ויש לבצע הפריה חוץ גופית.
עם זאת, חייבים לבצע ברור מסודר גם לבן הזוג: החל משאלות לגבי מקצוע, מחלות עבר, טראומה, ניתוחים בילדות, זיהומים, חשיפה לקרינה או רעלים ועוד, דרך בדיקה פיזיקאלית, פרופיל הורמונאלי (היכול לרמוז על אפשרויות לטיפול תרופתי), ובדיקת אולטרסאונד של האשכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןליטל30/09/2007
ברצוני לשאול מהו בדיוק תפקיד האיקקלומין. אם התחלתי לקחת בפעם הראשונה ביום חמישי, מתי הביוץ אמור להתרחש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
ד''ר דוד ישי30/09/2007האיקקלומין הוא תכשיר דמוי אסטרוגן ש "מרמה" את המערכת ההורמונלית וגורם לה לעבוד ביתר וכתוצאה להבשלה של יותר מביצית אחת. הביוץ מתרחש סביב 5 ימים לאחר סיום הכדורים עם טווח של כמה ימים לכאן או לכאן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' ישי
ליטל30/09/2007אם אני שומרת נידה ויוצא לי לטבול החודש ביום ה13 למחזור, יש מצב שאפספס את יום הביוץ? איך אפשר לדעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)