מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חסוייהסיגל29/09/2007
אני בשבוע השביעי להריוני ואני בחרדה גדולה.
אני לא יודעת מי האבא מיכוון ששכבתי יום אחר יום עם משהוא אחר.
השאלה שלי היא האם יש בדיקה בשלבי ההריון לדעת מי האבא?
אפשר בבקשה שיתעצו לי מה לעשות???
בברכה ותודה חסוייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי האבא
פרופ' שחר קול30/09/2007כן. ניתן לבצע סיסי שיליה, ובבדיקת DNA לדעת מי האב.
הצד המדעי - די פשוט.
אבל...
זה דורש שיתוף פעולה של כל המעורבים, וכן צו בית מישפט.
מסובך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשחר המדהיםמיקה29/09/2007
אני בתהליך של הפריה עכשיו אני בתחילת הטיפול האים מותר לי להמשיך בפעילות הגופנית כפי שהיתה לי לפני התחלת הטיפולים? האים ספורט מפריע באיזה אופן על הטיפול?
יום טוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט
פרופ' שחר קול29/09/2007כאשר מתחיל גירוי השחלות, והזקיקים הגדלים מעלים מאוד את אספקת הדם לשחלות, עדיף לעסוק בספורט נינוח יותר, שאינו גורם לזעזועים לאברי הבטן והאגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספורט טיפולים שונים.
עינת30/09/2007שלום,
בזמן שהייתי בטיפול לגירוי שחלות, הסברת לי שעלי להימנע מפעילות גופנית.
הסדרה הראשונה הסתיימה. וכעת אחרי חודש הפסקה התחלתי טיפול עם אסטרופם.
האם השחלות שלי כבר חזרו לגדלם הרגיל, והאם כעת אני יכולה לחזור לפעילות
ספורט, ואם כן, באיזו מידה?
האם פעילות פיסית זמן קצר אחרי ההשתלה יכולה לתמוך או להזיק?
שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרופם
פרופ' שחר קול30/09/2007אני מבין שאת לפני מחזור הפשרה.
את יכולה לעסוק בפעילות גופנית ככל העולה על רוחך, כולל ביום החזרת העוברים.
זה לא יעלה ולא יוריד את הסיכויים להריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר קול שחרמיקה29/09/2007
שלום רב,
היכן אני צריכה לשמור את האמפולות של המונוגון? הרוקח אמר לי לא לשמור אותם במקרר האים אפשר לשמור אותם הארון כפי ששמרתי אותם הם יותר משבוע שם, האים זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוגון
פרופ' שחר קול29/09/2007האמפולות לא יתקלקלו משהות בארון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר קול שחר שלוםמיקה29/09/2007
לד"ר הכי הכי מדהים באזור הצפון שתהיה בריא וחזק ותמשיך בתחום עוד הרבה שנים אתה פשוט תותח יש לי שאלה אני התחלתי טיפול של הפריה בשלב הארוך התחלנו עים דקפפטיל למשך שבועיים שאלתי היא האים אני יכולה להמשיך עים חומצה פולית???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית
פרופ' שחר קול29/09/2007בוודאי.
לפי המלצות משרד הבריאות יש ליטול חומצה פולית 3 חודשים לפני הריון מתוכנן, ולהתמיד לכל משך ההריון.
מודה עבור האיחולים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר בנושא דקפפטילהילה29/09/2007
לד"ר שחר היי התחלתי טיפול לפני הפריה קיבלתי דקפפטיל עד לקבלת הווסת ולא שאלתי את האחות האים צריך להזריק כל יום במקום אחר זאת אומרת פעם בצד ימין ופעם משמואל ואת מיקום ההזרקה (באיזור הבטן) ליד הטבור או מתחת מהו המיקום הטוב ביותר?
ומהם תופעות הלוואי של התרופה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל
פרופ' שחר קול29/09/2007דקפפטיל מוזרק לתת העור.
המיקום המדויק בבטן - לא כל כך חשוב.
אפשר יום אחד מימין לטבור ולמחרת משמאל, או באותו צד, או מעל או מתחת הטבור.
המיקום המדויק הוא יותר עניין של הנוחיות האישית שלך.
לתרופה אין תופעות לוואי משמעותיות.
לאחר השגת הפעילות הרצויה יתכנו גלי חום ויובש בנרתיק שחולפים במהירות לאחר תחילת הגירוי השחלתי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא?רחלי28/09/2007
ערב טוב
אני בערך שבועיים וחצי עם ווסת ועשיתי בדיקות דם והתוצאות יצאו
e2-פחות מ-200
progesteron-2.6\
בטא-69
האם זה הגיוני? מאחר ולפני שקיבלתי הבטא היתה 17 ואח"כ ירד ל-13 ועכשיו 69* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול28/09/2007מהלך הבטא יכול לרמוז על הריון מחוץ לרחם.
לפיכך, יש להמשיך במעקב קפדני ע"י הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון מחוץ לרחם-המשך
רחלי29/09/2007ערב טוב
בהמשך לתשובתך לגבי הריון מחוץ לרחם ,בבדיקת אולטרסאונד לא רואים את זה? האם זה לא אמור להיות מלווה בכאבים?
תודה רבה ושיהיה שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחוץ לרחם
פרופ' שחר קול29/09/2007ברמות כה נמוכות של בטא אין אפשרות לראות את ההריון בבדיקת אולטרסאונד. כמו-כן, לא צפויים כאבים ברמות אלו.
בדיקת הדם, ובעיקר דינמיקת העליה הלא תקינה, רומזת על אפשרות של הריון מחוץ לרחם, ולכן מחייבת מעקב צמוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה מהפטמות - עליה בפרולקטין?לילי28/09/2007
שלום רב,
אני בת 33 ומנסה מזה חודשיים להכנס להריון ראשון.
קיימנו יחסים לפני כשבוע, בסמוך למועד המשוער של הביוץ (ללא שימוש בערכה לזיהוי). המחזור שלי סדיר עם פער של יומיים שלושה.
גיליתי כעבור יומיים לאחר מכן נוזל שקוף משתי הפטמות (מעולם לא קרה לפני) בנוסף יש לי תחושת נפיחות קלה בבטן.
האם ההפרשה קשורה לעליה בפרולקטין?
האם יתכן שהנ"ל הוא סימן להריון או להפרעה הורמונלית כלשהי?
אני מודאגת מאד ואודה לעזרתכם הדחופה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטין
פרופ' שחר קול28/09/2007פרולקטין גבוה בדם יכול לגרום להופעת הפרשה כפי שאת מתארת.
הפרשה כזו יכולה להיות גם בנוכחות פרולקטין תקין.
גם בהיריון יכולה להופיע הפרשה, אך לא ניתן לאבחן הריון לפי הפרשה כזו.
בדיקת דם לבטא ופרולקטין יכולה לשפוך אור על מצבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הזרע תקין?חסוי27/09/2007
נפח דגימה סמ"ק: 3
צמיגות: תקינה
PH: 6
ריכוז סמ"ק: 10* 110
תנועה: 70%
צורות פתולוגיות : 20%
תאור: MIXED
תאים עגולים: 10*6
תנועה פרוגרסיבית תקינה: 80 %
תנועה פרוגרסיבית איטית : 20 %
תנועה במקום: %
רציתי לדעת אם זה תקין האם יש מצב שאיקלט להיריון מהר
מחזור שלי סדיר לפעמים 29 לפעמים 31 ולפעמים 33* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול28/09/2007הבדיקה תקינה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות וכאב בטןדורית27/09/2007
שלושה ימים אחרי החזרה. הוחזרו שלושה עוברים. כעת בטן נפוחה מאד, פרקי ידיים נפוחים וכאבי בטן תחתונה. הרופא שלי בחופש. מה מומלץ לעשות והאם להילחץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי יתר שחלתי???
פרופ' שחר קול27/09/2007החשש הוא שמתפתח גירוי יתר שחלתי.
גורמי סיכון: מספר רב של ביציות, רמות E2 גבוהות, גיל צעיר, נטיה אישית, שחלות "פוליציסטיות".
אם אין מנוס - פני לחדר מיון נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי לפנות למיון
דורית27/09/2007מתי להחליט שאין מנוס אלא לפנות למיון? כאבי בטן קשים, נראית כמו חודש שישי או חמישי ומלפני כמה שעות גם בחילות והקאות. אין קוצר נשימה. האם אפשר לדחות ליום ראשון. תודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיון
פרופ' שחר קול28/09/2007מומלץ ליצור קשר עם היחידה המטפלת, ורצוי להיבדק שם, אפילו ע"י רופא אחר. אם אין אפשרות - לא רצוי לחכות עד יום ראשון, עדיף לפנות לחדר מיון נשים. יתכן ויש מקום לאשפז אותך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר לגבי הפריה חוץ גופיתהילה27/09/2007
שלום רב, אני לפני הפריה חוץ גופית הרופא שלי אמר לי שהגורם הכי חשוב בהצלחת הטיפול זוהי המעבדה שלמעשה כל העבודה היא שלה, הוא אומר שלרופא שמבצע את השאיבה המשקל מאוד נמוך בהצלחת הטיפול האים זה נכון? באיזה מקום אתה ממליץ לי לעבור את הטיפול ?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF
פרופ' שחר קול27/09/2007זה די נכון.
הלב של התהליך הוא המעבדה.
מכיוון שאני עוסק בתחום בעצמי, יהיה קצת משונה אם אמליץ על יחידה כזו או אחרת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג שמח לכל משתתפי הפורום!פרופ' שחר קול27/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
חג שמח
אירנה27/09/2007חג שמח והתגשמות כל החלומות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להתחילענת26/09/2007
שלום לרופאים
אני כחודשיים לאחר לידה שהסתיימה לצערי בגרידה. הדימום נמשך יותר מחודש ימים (כרגע נפסק).
1. מה יכולות להיות הסיבות שהדימום היה כזה ממושך?
2. האם יכול להעיד על בעיה מסוימת שנגרמה לרירית / לרחם?
3. רציתי לדעת כמה מחזורים עלי לחכות כדי להחזיר עוברים מוקפאים בהתחשב שעדיין לא קיבלתי את המחזור השני?
תודה לתשובתך וחג סוכות שמח!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת היקרה
פרופ' שחר קול27/09/2007לא ברור למה הכוונה בלידה שהסתיימה בגרידה. מדוע בדיוק עשו גרידה?
דימום לאחר גרידה יכול להצביע על חומר הריוני שנשאר ברחם. רצוי להיבדק.
אם הכל תקין - ניתן להתחיל במחזור הפשרה מיד לאחר מחזור טיבעי רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFענת26/09/2007
שלום!
מה ההבדל בין פרוטוקול קצר לפרוטוקול ארוך?
אודה לתשובתכם המהירה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול
פרופ' שחר קול27/09/2007ההבדל העיקרי הוא סוג התרופות למניעת ביוץ מוקדם ומנגנון הפעולה שלהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי אחרי IVF ותמיכהדפנה26/09/2007
שלום רב,
רציתי לדעת אם יש משמעות לפרופיל הורמונלי אחרי IVF שכשל וקבלת תמיכה של Estrofem ו Endometrin במשך 14 יום מאז ההחזרה.
תודה רבה וחג שמח,
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ' שחר קול27/09/2007אם עברו מספיק ימים מהפסקת הטיפול - זה יכול להיות משמעותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסתשחף26/09/2007
חג שמח,
אני מטופלת באיקילומין ופרוגינובה ועברתי הזרעות פעמיים
בפעם הקודמת הדימום היה כהה מאוד (שחור) כאילו דם לא טרי
הפעם שוב ישנן הפרשות כהות (סליחה על התאור) בסבירות גבוהה מחזור,
אני אמורה להתחיל לקחת איקקלומין
1. ממתי לספור?
2. האם האיקקלומין יכול להזיק במידה ומדובר בדימום ולא בווסת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין
פרופ' שחר קול27/09/2007אם הדימום חריג באופיו עדיף להתמין עם טיפול נוסף, ולברר אפשרויות אחרות, למשל - אולי יש הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)