מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוך כמה זמן מתנקה חצי אוביטרל מהגוף?רוני16/06/2020
שלום,
הזרקתי חצי אוביטרל ב7.6 לתמיכה (יומיים אחרי החזרת עובר יום 3).
האם בדיקה ביתית היום תיתן תוצאה אמינה (9 ימים אחרי האוביטרל ויום לפני בדיקת בטא)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוך
פרופ` דוד בידר16/06/20203 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול מומלץ לטיפולי פוריות בגיל 41Liatli15/06/2020
היי,
אשמח לחוות דעתך בנוגע לפרוטוקול מומלץ לטיפול פוריות בגיל 41.
עברתי כבר מספר טיפולים רובם בפרוטוקול ארוך (היה הריון 1 שהופסק בשבוע 7 בגלל שלא היה דופק).
. Fsh 16 ו amh היה 0.17 בבדיקה שנערכה לפני כשנתיים.
האם לא עדיף פרוטוקול קצר או פרוטוקול בשילוב גלולות?
יודעת שזה מאוד אינדיבידואלי לגבי כל אחת בצורה שונה, אבל ככלל אצבע... איזה טיפול אתה היית בוחר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון...
Liatli15/06/2020לפני חצי שנה fsh 10.8
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי
פרופ` דוד בידר15/06/2020את מציינת בדיקת FSH 16 לפני שנתיים!
אם זה נכון את צריכה לעשות שוב בדיקת FSH,LH, E2 + progesterone
לפי נתונים חדשים נגיד לך מה לעשות.
בשלב זה נראה שאת צריכה תרומת ביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור - מתי צריך לדאוג ואילו בדיקות לבצע?יערה15/06/2020
שלום.
לפני חודשיים הפסקתי ליטול גלולות אחרי 5 שנים של נטילה רצופה (MINES).
חודש לאחר ההפסקה קיבלתי מחזור רגיל.
בחודש שלאחר מכן לא קיבלתי מחזור, נכון לעכשיו באיחור של שבועיים מהמועד שבו הייתי צריכה לקבל.
1. האם שבועיים איחור זה זמן נורמטיבי? (בוצעו יחסי מין אך עם הגנת קונדומים).
2. אחרי כמה זמן איחור צריך להתחיל לדאוג?
3. אילו בדיקות לבצע כדי לברר מה הסיבה לאיחור?
תודה רבה רבה על המענה מצדכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור
פרופ` דוד בידר15/06/20201. אחרי הפסקת גלולות יכולות להיות הפרעות בתהליכי ביוץ.
2. לא צריך לדאוג.
3. צריך לבצע בדיקת דם לאסטרוגן ופרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא אחרי 9 יום מהחזרהברבורית15/06/2020
שלום לכם, ב 9/6 החזרתי עובר בלסטו קפוא. אמורה לעשות בדיקת בטא ב19/6 יום שישי. זה בעייתי מבחינת מעבדה. אם עושה בדיקה ביום חמישי ה18/6 זה רלוונטי? התוצאה מהימנה?
דבר נוסף, מאז ההחזרה יש לי במשך היום בפרט מורגש המנוחה תחושה לא נעימה של פעילות רחמית. זה מזכיר כאבי מחזור אך זה שונה מהם. בנוסף תחושת אי נוחות החלה רק מיום ההחזרה ועד עתה. (זאת למרות שלקחתי תמיכה גם לפני ההחזרה ולא היו לי שום כאבים). דעתך? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר15/06/2020אפשר גם ביום חמישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע אחרי החזרה בחילה והקאה מעידים על היריון?ליאל15/06/2020
שלום בוקר טוב (:
בת 29, אתמול היה שבוע אחרי החזרה עובר בן 3.
האם יכול להיות בחילה והקאה כבר מעכשיו שמעיד על הריון או ששלב כזה נחשב מוקדם מידי?
(אני לוקחת אסטרופם ואנדמוטרין שלא משפיע עליי)
תודה ויום מעולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
פרופ` דוד בידר15/06/2020הבחילה והקאה הן לא מהריון. סביר מאוד שזה מאוכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהאוכל בשילוב של הורמונים?
שלום15/06/2020כי סתם להקיא מאוכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה
פרופ` דוד בידר15/06/2020סיבה להרגשה שלך לא קשורה להורמונים או להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי ריאות מראה גם תוצאות של שדיים?נוגה15/06/2020
האם כשעושים סיטי ריאות זה מראה גם על הדרך תוצאות של שדיים? נניח ולא מעוניינת זה בכל זאת נותן תוצאות של שדיים בגלל שזה באותו האזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ` דוד בידר15/06/2020לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון גבוה ואסטרדיול נמוך לפני שאיבהמיקי15/06/2020
שלום.
פרוטוקול ארוך שנמשך כחודש עם סנירל, ובהמשך פרגובריס 450כמה ימים ואז מנופור 450.
יום שלישי הקרוב אמורה לעבור שאיבת ביציות
היום עשיתי בדיקת דם: e2 3024 ופרוגסטרון: 5.3
ישנם 7 זקיקים זקיק מוביל 19, נכון להיום, והיתר בגדלים 13-17 והקטן כ10 מ"מ.
האם פרוגסטרון 5.3 בשלב זה מעיד על תחילת תהליך של ביוץ עצמוני? האם זו רמה גבוהה לפני שאיבה, ומעיד על איכות הביציות ובשלותן? חוששת שבייצתי... מרגישה קלילה יותר.
אשמח למענה מהיר תודה מקרב לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ` דוד בידר15/06/2020לא בייצת ויהיו ביציות בשאיבה.
האם להחזיר עוברים או לא , את צריכה להתייעץ עם רופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה לך להסיר את התמונה עם הפרטים האישיים
מישהי22/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזו בדיקת NIPT לעשות לטריזומיה?מעיין14/06/2020
היי,
איזו בדיקת NIPT כדאי לעשות?
אני קוראת עם המון מקומות שעושים את הבדיקה ואני רוצה לדעת האם כדאי ללכת על היקרות (NIFTY ו- GENOMIT) או שאין תכלית בבדיקות היקרות בזה כי הן לא מדויקות לבדיקות שאינן לטריזומיה 13,18,21.
תודה,
מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזו
פרופ` דוד בידר14/06/2020הבדיקה הפשוטה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי מאוד
מירב16/06/2020דווקא הרופא שלי המליץ ספציפית על הגנומיטי ואמר שהיא הבדיקה הכי קרובה למי שפיר ושהיא בודקת 13 גנים לעומת 3 כל השאר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי
פרופ` דוד בידר16/06/2020בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכל העונים
מעיין17/06/2020עשיתי בדיקת דופק וראיתי דופק אבל לא ראיתי תזוזה של העובר, האם זה משנה משהו? אני בשבוע 9.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא חייבת להיות תזוזת עובר בשלב זה של ההתפתחות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טונייט /סליפ אייד לאחר הפלה ורצון להיכנס להיריון מחדשאני14/06/2020
שלום, אני כחודש וחצי אחרי הפלה בשבוע 6. אני מאוד רוצה להכנס להריון מחדש כמובן באישור רופאת נשים. אני עדיין מעט מודאגת וטראומתית מההפלה הקודמת ולא ישנה טוב. חשבתי להתחיל לקחת טונייט / סליפ אייד להקלה בבעיית השינה.
אני חוששת שנטילת התרופה בעייתית ותקשה עליי להיכנס להריון / תעשה נזק בטירמסטר הראשון במידה ואכן אכנס.
בחלק מהאתרים והפורומים באינטרנט ראיתי שאסור וחלק שמותר ואפילו נשים לוקחות את הכדורים הללו להקלה בבחילות הריון.
אשמח לדעת האם מותר? והאם יכול לגרום לנזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זהו תכשיר אנטי היסט ימי שנלקח גם במצב של בחילה,אינו מומלץ בהיריון ובהנקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריך אנטיביוטיקה לדלקת urine culture 30000 b ccAaaa14/06/2020
שלום
אשמח לעזרה
1) אחרי החזרה הרגשתי שמשהו מוזר ושיש לי דלקת שתן ויצא לי
urine culture 30000 b cc צמחו גרם
האם זה דלקת שחייב אנטיביוטיקה?
2) כמה ימים כולל היום של ההחזרה שאפשר לעשות בדיקת סטיק (הרופא נתן לי קצת אקסטרה ימים כי יצא לי על שבת)
3) האם תוצאת סטיק מושפע מדלקת בשתן?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.אין צורך באנטיביוטיקה 2לפחות 12 יום 3.לא מושפעת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינגל כתמיכה - האם הורס את הסיכוי להחזרה חודש אחרי?לילך13/06/2020
ב-25/5 שאבו לי 19 ביציות, וב28/5 הוחזר עובר אחד יום 3. ביום ה-11 להחזרה הגיע מחזור קשה. במהלך כל התקופה מה שאיבה ועד קבלת המחזור השתמשתי בסינגל כתמיכה פעמיים ביום (סיימתי בערך 2.5 משאבים של סינגל).
האם אני יכולה להחזיר עובר על בסיס טבעי מיד כשיגמר לי המחזור או שיש השלכות לסינגל וכדאי לחכות לפחות חודש אחד? מציינת שביום שקיבלתי את המחזור ההורמונים ממש היו אפסיים ואני מפחדת שהחודש הזה יש סיכוי פחות כתוצאה מהשימוש בסינגל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינרל
פרופ` דוד בידר14/06/2020לא מכיר תמיכה כזו.
בכלנאופן את יכולה להחזיר במחזור טבעי.
צריך לעקוב אחרי תהליכי הביוץ, ואם הולך בסדר אז להיזיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלחת מיד לאחר החזרת עובריםאפרת13/06/2020
האם מותר להתקלח מיד לאחר החזרת עוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקלחת
פרופ` דוד בידר14/06/2020כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה על בסיס טבעייונת13/06/2020
לפני שאיבה ללא הורמונים.
בת 42 +2 ילדים
האם כדאי להפרות את הביצית באיקסי כדי להגדיל את סיכוי ההפריה של הביצית היחידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה
פרופ` דוד בידר13/06/2020כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון בזמן הנקה לאחר לידת קיסריקרן13/06/2020
בת 41, חצי שנה לאחר לידה בקיסרי יזום. מניקה הנקה מלאה גם ביום וגם בלילה (כל 3 שעות) לפני חודש קיבלתי וסת ראשונה לאחר הלידה.
ההיריון הושג באופן ספונטני.
האם ניתן להיכנס להריון בזמן הנקה? הבנתי שהנקה מגינה כל עוד שאין וסת ושזה מקור ההזנה היחיד של התינוק. מה הסתברות כניסה להריון במצב כזה? רוצה בגלל הגיל להזדרז ומצד שני, לא רוצה לגמול אותו כל כך מהר.
2. כמה זמן אחרי קיסרי אפשרי הריון מבלי להסתכן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.כניסה להיריון בזמן הנקה אפשרית אולם היא נדירה יותר 2.חצי שנה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון בזמן הנקה לאחר לידת קיסריקרן13/06/2020
בת 41 ,חצי שנה לאחר לידה בקיסרי יזום. מניקה הנקה מלאה גם ביום וגם בלילה(כל 3 שעות) לפני חודש קיבלתי וסת ראשונה לאחר הלידה.
ההריון הושג באופן ספונטני .
האם ניתן להכנס להריון בזמן הנקה ?הבנתי שהנקה מגינה כל עוד שאין וסת ושזה מקור ההזנה היחיד של התינוק. מה הסתברות כניסה להריון במצב כזה? רוצה בגלל הגיל להזדרז ומצד שני ,לא רוצה לגמול אותו כל כך מהר.
2. כמה זמן אחרי קיסרי אפשרי הריון מבלי להסתכן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה
פרופ` דוד בידר13/06/2020בגילך חצי שנה מספיק לחכות.
ההנקה מגינה ב 85% מפני הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)