מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם גירוי יתר קשור למספר זקיקים ואסטרדיול גבוהשובל04/08/2020
שלום בוקר טוב (:
אשמח להבהרת העניין:
1) האם גירוי יתר יכול להיווצר מאסטרדיול גבוה, למרות שאין ריבוי זקיקים ?
או שבדר"כ נוצר גירוי יתר גם שיש אסטרדיול גבוה וגם במקביל ריבוי זקיקים?
2) כמה בדר"כ אסטרדיול מתחיל שצריך לחשוש לגירוי יתר?
תודה רבה על עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר04/08/2020גירויי יתר תמיד מגיע מריבוי זקיקים . הזקיקים הקטנים ביותר גם נחשבים.
אסטרדיול גבוה מעל 10000 כבר בעייתי ומעל 12000 לא מזריקים אוביטרל.
גירויי יכול להיות גם בערכים נמוכים יותר ,סביב 9000 , וזה תלוי לכל אישה בנפרד.
זקיקים קטנים מרובים מוסיפים הרבה ליצירת האסטרוגן.
למרות זאת יש נשים שלהן אין בכלל סימני גירויי למרות הערכים הגבוהים.
נדים שמתלוננות על כאבים, בטן נפוחה, קדשי נשימה וכו’ בהגיעם לערכים
אילו תפתחנה גירויי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח פרופיל הורמונלי - האם צריך לגשת לטיפול?עמית03/08/2020
שלור פרופ' אני בת 25 עשיתי בדיקת פרופיל הורמונלי ביום ה-4 לווסת והתוצאה היא fsh-9.8, אסטרדיול- 218, lh-6.8 , טסטסטרון- 1.2 , פרולקטין- 547.
את הבדיקה עשיתי על דעת עצמי, לא הייתי מעולם אצל רופא נשים/ פוריות, האם בעקבות התוצאה הזו עליי לגשת לטיפול אצל רופא פריון?
האם fsh גבוה מידי ומצריך טיפול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח
פרופ` דוד בידר03/08/2020הבדיקות בסדר.
אין להסתמך על בדיקה אחת.
אין בדיקת פרוגסטרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורך באיזון הורמונלי והורדת מינון של פרגבוריסליהי03/08/2020
היי, בוקר טוב.
בהמשך למה שכתבתי לך אשמח לעוד שאלה. אני בת 30. על פניו הכל ניראה תקין אצלי למרות שאין עוברים איכותיים ושאבו לי כבר פעמיים. פעם אחת 19 ביציות פעם שנייה 8 ביציות.
היו 2 החזרות שלא צלחו..
התחלתי טיפול של 200 פרגבוריס, אחרי 4 ימים הזרקות:
אסטרדיול - 1900,pmol
פרוגסטרון - פחות משתיים
, lh -3. 60 iul
יש 7 זקיקים בגודל 10-12
אחרי 4 ימים הרופא ביקש להוריד מינון של 125 פרגבוריס בטענה שההורמונים קפצו וצריך לאזן אותם (ואני מרגישה שזה ממש כמות קטנה שאפילו בשאיבה ראשונה הביאו לי יותר גונל 300)
כמובן אקשיב להנחיות שקיבלתי,
אבל רציתי להתייעץ
האם מבחינת תוצאות באמת יש קפיצה מבחינת הורמונים וצריך איזון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורך
פרופ` דוד בידר03/08/2020יש קפיצה מסוימת והרופא יכול לנהוג כפי שנהג.
רצוי יותר , בזמן טיפול, לא להוריד מינון אלא להמשיך באותו מינון או להעלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה החסרון שיש הורדה בכמות כזו?
שוב אני03/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה
פרופ` דוד בידר03/08/2020פחות טוב למספר ביציות ולהפריתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בתחושות לאחר החזרת עובריםאיריס03/08/2020
היי! אני לאחר החזרת 2 בלסטוציסטים ואין לי שום שום שום תחושה מיוחדת. לא רגישות, ולא כאבי חזה/בטן/גב... בפעמים הקודמות שלא נקלטתי אגב, היו לי הרבה כאבים ומיחושים.
זה אומר משהו?
תודה רבה! איריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא הייתי סומך על תחושה כזו או אחרת כמדד להצלחה או לא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרידות זרע וביצית לאחר קיום יחסיםעדי03/08/2020
שלום רב,
מנסה להבין האם אני מבינה נכון -
במידה וקיימתי יחסים מעל 48 שעות מזמן הביוץ אין לכך משמעות כי הביצית מתה גם אם הזרע עדיין יכול להישאר עד 72 שעות לא יהיה לו מה להפרות, אני מבינה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סביר להניח שמשך ההישרדות של ביציצית שחרגה בעקבות הביוץ עשוי להתארך עד 36 שעות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה בבקשה
עדי03/08/2020כלומר אחרי 36 שעות גם אם יהיה שם זרע לא תוכל להיות הפריה כי היא תתפוגג?
האם הבנתי נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
באופן תאורטי האפשרות קיימת למרות שיתכנו גם מצבים חריגים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררות איטית של זקיקים האם ניתן לשאוב?אוריאן02/08/2020
שלום. לפני חודש התחלתי להזריק מנופור 450. התגובה הייתה מאוד איטית וההזרקות נמשכו שלושה שבועות. ביום שישי לפני שבוע ויומיים נצפו ארבעה זקיקים בגודל 7 ואחד 18. האסטרדיול היה רק 500 והרופא הציע לשאוב רק אותו. אני העדפתי לבטל סבב כי פחדתי שלא תהיה ביצית. היום עשיתי בדיקת דם לבדוק אם בייצתי כבר והאסטרדיול היה 1400 והפרוגסטרון 5.7... רציתי לשאול האם רק עכשיו הזקיקים הקטנים מתעוררים? יש תקווה לשאוב במידה וגדלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר02/08/2020לפי הפרוגסטרון היו תהליכי ביוץ כנראה של הזקיק 18.
להזריק שלושה שבעות מינונים כאלה זה לא מקובל..
טיפולי ההפריה לא מתאימים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות של בדיקות דםמיטל02/08/2020
שלום וברכה!
אני מזריקה פרגבוריס 200 ויחסית לגונל שהזרקתי
(300 ) -
האסטרדיול עם הפרגבוריס עולה יותר . (בהשוואה לאותם כמות של ימים)
מה זה אומר בעצם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה
פרופ` דוד בידר02/08/2020לא אומר כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק סטרפטוקוקוס מסוג B לפני החזרת מוקפאיםנילי02/08/2020
שלום ד״ר, נמצא אצלי חיידק מסוג סטרפטוקוקוס מסוג b (עקב צריבה וכאבים בנרתיק שבוע שעבר, נלקחה תרבית וכיום הגיעו התוצאות) כרגע ללא כאבים או צריבה בכלל.
אני מיועדת להחזרת מוקפאים ביום חמישי הקרוב, האם זה מסוכן או שאני צריכה לחשוש ממשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסוכן
פרופ` דוד בידר02/08/2020האופן כללי החיידק נמצא בנערכת הנשית.
הבעיה רק בלידה.
בהחזרה אין בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי להפריה רק 50 שעות מהביוץ?דנה02/08/2020
שלום רב,
החודש התאפשר מסיבות אישיות לקיים יחסים רק 50 שעות מהביוץ שלי.
התפספס החודש בטוח או שיש מקרים שהביצית שרדה והצליחה להפרות?
יש סיכוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש
פרופ` דוד בידר02/08/2020לרוב הביצית נמצאת יממה, אבל אי אפשר לדעת במאה אחוז ,וכמו כן
האם תאריך הביוץ הוא בטוח או רק משוער.?
בכל מקרה אם יש או אין סיכויים צריכים להתאזר בסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן מהביוץ ניתן לקיים יחסים בשביל הפריה?שירן01/08/2020
שלום,
1. בדיקה מאתמול
עד איזה יום יש משמעות מבדיקה זו לקיום יחסים בשביל הפריה?
פרו'- 2.9
lh-63
e2-1200
זקיק 25
מתי לדעתכם הביוץ, היום? מחר?
2. כמה זמן מקסימלי מהביוץ הביצית עוד יכולה להפרות?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היוץ
פרופ` דוד בידר02/08/2020הביוץ היה שלשום, יום לפני הבדיקה
הביצית תחכה יום והזרע יכול להיות במערכת הנקבית גם סביב 50 שעות מקיום יחסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס דק של נוזל ברירית הרחם אחרי הזרעה וצילום רחם תקיןלאה31/07/2020
שלום פרופ'.
ביום ראשון, לפני 5 ימים עברתי הזרעה (אחרי גונל f + אוביטרל),
בבוקר ההזרעה היו שני זקיקים מובילים 19 ו- 20, רירית סדירה בעובי 7 מ"מ.
מאז ההזרעה אני עם תמיכת פרוגסטרון.
היום ביצעתי אולטראסאונד - נאמר לי שהרירית הפכה ל 6.5 מ"מ בנוסף נאמר לי שיש פס דק (פחות מ 2 מ"מ) של נוזל ברירית הרחם!
האם זו בעיה? האם עדיין יש סיכוי להריון?
רוצה להוסיף שצילום רחם תקין לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתכן שההזרעה גרמה לדמם מקומי בחלל הרחם המשתקף בבדיקת האולטרסאונד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/07/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפס נוזל ברחם לאחר הזרעה -"דמם מקומי"
לאה31/07/2020תודה על המענה פרופ',
האם "דמם מקומי מהזרעהי" פוגע בסיכוי להשתרשות? ולהריון??
חייבת לציין שאני לא מדממת חיצונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורגזמה יכול להזיק להשרשת בלסטוציסטים?דנה31/07/2020
היי! שאלה מביכה קצת. עברתי אתמול החזרתי שני בלסטוציסטים, וחוויתי היום מן אורגזמה מתוך שינה שלא ממש ניתן לשלוט בה. זה משהו שמזיק? או יכול לגרום לעוברים להיפלט? כי הרי לא התרחשה עדיין ההשרשה. אשמח ממש לתשובה אופטימית כי נכנסתי ללחץ. תודה רבה ושבת שלום:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר31/07/2020העוברים לא יפלטו אבל מהיום אני מתחיל להחזיר 2 בלסטוציסטים למטופלות שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שהתבדחת על זה;)
דנה31/07/2020כי הייתי ממש ממש ממש לחוצה שנגרם נזק, אז שמחה לשמוע, תודה רבה ושבת שלום:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורגזמה
אוריאן02/08/2020יכולה להעיד שדווקא כשחויתי אורגזמה מתוך שינה יום אחרי ההחזרה נקלטו שני עוברים.. אז לכי תדעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורגזמה
פרופ` דוד בידר02/08/2020גם בלסטוציסטים או עוברים יום 3?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחח
אוריאן02/08/2020חחחחחח דווקא יום שלוש.. כנראה שזה עשה להם חשק להשתרש😂
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לשים קרח על מקום ההזרקה?ליבי31/07/2020
היי רציתי לדעת אם מותר לשים קרח
ממש לקרר את מקום ההזרקה לפני כל הזריקות??
או שזה גורם לבלאגן בפיזור החומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר31/07/2020לא נהוג לעשות זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע?
דנה03/08/2020מדוע לא נהוג לעשות זאת? אני עושה את זה כל הזמן כי זה מפחית משמעותית את הכאב. זה פוגע בטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע
פרופ` דוד בידר04/08/2020לא מכיר שיטה כזו להפחתת כאב אך אם זה עוזר לך אז בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלה לפני החזרת עוברים מוקפאיםדנה30/07/2020
שלום רב,
אני לפני החזרת עוברים מוקפאים ובמעקב זקיקים נמצאה ציסטה בגודל 44 מ"מ כתוצאה מהטיפול בגונאל.
1. האם כדאי לבצע את ההחזרה?
2. האם הציסטה עלולה לפגוע בקליטת העובר?
3. האם לא נשקפת סכנה אם יהיה הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
פרופ` דוד בידר31/07/2020אם בדיקות הדם ורירית הרחם מתאימות להחזרה אז אין בעיה.
הציסטה צריכה להיספג.
אם הציסטה מפרישה הורמונים והבדיקות לא מתאימות אז לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפי ביוץ לפי ערכי פרוגסטרון וגודל זקיקשיר30/07/2020
האם היה ביוץ ומתי?
בדיקה אתמול בשבע בבוקר -
lh - 38
פרוגסטרון- 0.9
e2- 2254
היום בשבע בבוקר
lh- 75
פרוגסטרון - 3.4
e2-2350
זקיק 25
מה דעתכם? מתי היה /יהיה ביוץ? אשמח להסבר כי לא מבינה הפרוגסטרון עדיין קטן מצד אחד אבל הזקיק כבר גדול ויש עליה lh, אך האם זה הפיק שלו? איך יודעים מתי הביוץ בדיוק?
תודה ;)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היוץ
פרופ` דוד בידר31/07/2020היום בשעות הלילה או הבוקר היה הביוץ.
רואים זאת לפי הזקיק 25 ולפי בדיקות הדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)