מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה הסיכוי להצלחת הטיפול - החזרת מוקפאיםאודליה24/05/2020
שלום,
מה הסיכוי של עוברים מוקפאים
מדרגה B, עובר של 6 תאים ועובר של - 7 תאים יום 3
לשרוד את ההפשרה וכן להריון ועובר תקין??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה
פרופ` דוד בידר24/05/2020הסיכויים לשרוד הם 85%.
ההצלחה תלויה בגילך
בגיל צעיר זה סביב 30% ויורד עם הגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קורונה לפני הזרעה - היכן ניתן לעשות?מבולבלת24/05/2020
היי,
האם מישהי בכללית באיזור מרכז הצליחה לעשות בדיקת קורונה ויכולה למסור מידע היכן עושים?
יש הפניה, יש אישור לבדיקה אבל אף אחד לא יוצר איתי קשר.
במרפאה ובכל מקום שפניתי אליו אומרים להמתין...
צריכה לעבור הזרעה לקראת סוף השבוע ומרגישה שאפספס את הסבב בגלל בירוקרטיה
אובדת עצות ממש...
אולי מישהי פה עשתה ויכולה לעזור?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדעקה
פרופ` דוד בידר24/05/2020בשביל הזרעה מספיק שבעלך יעשה בדיקת קורונה.
את הבדיקה עודים בקופה על ידי הפניה של רופא מטפל ולא צריך לחכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מבולבלת24/05/2020תודה על התשובה המהירה.
גם לבעלי יש הפניה ויש אישור לבדיקה אבל בקופת חולים אומרים להמתין שייצרו איתנו קשר. ושלא עושים את זה בקופה אלא במקומות מיוחדים.
זה בדיוק הסיבה שאני מנסה להבין למי עלינו לפנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבדיקה נעשית בקופה כשמדובר המטופלים פוריות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר25/05/2020הבדיקות נעשות על ידי הפנית רופא משפחה ואין דבר כזה לחכות.
תאמרי להם שאת מטופלת פריון וזה דחוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מרובות האם ירידת מים?דורית24/05/2020
היי שבוע 39 (היום) היו לי היום בערך 4 פעמים הפרשות נוזליות שקופות ( מעט) כל פעם השתעלתי לראות אם יוצא עוד בכדי לנסות להבין האם זה ירידת מים. לא יצא עוד.
בלילה החלו תנועות מרובות שעות עכשיו נרגעה קצת. האם לרוץ לבדוק? שבוע שעבר בשבת גם הייתה לי הפרשה שקופה והלכתי לבדוק וזה לא היה כלום.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידת מים
פרופ` דוד בידר24/05/2020לרוב , 24 שעות אחרי ירידת מים מתחילים צירים ככה שאני לא חושב שירדו המים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות בחודש תשיעי - האם ירידת מים?מעיין23/05/2020
שבוע 39 היריון ראשון ivf כל ההיריון הזה רק דאגות מהקורונה וכו'...
מרגישה כמו נצח, עייפה מהמחשבות איך יהיה מה יהיה. כל הפרשה הלחץ והמחשבות, אז מה זה ירידת מים הדרגתית, אולי או להתעלם וזה רק הפרשה... לא יודעת מה לחשוב.
שבוע שעבר הלכתי למיון כי הייתה לי הפרשה שהרטיבה מעט את המכנס חשבתי אולי ירידת מים והלכתי סתם למיון.
אז גם היום הפרשות שאני אומרת לעצמי אולי ירידת מים אז מה יהיה כל הפרשה אלך למיון? אני מרגישה עצבנית ברמות שאין לתאר. ההפרשות שקופות ומימיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודש
פרופ` דוד בידר24/05/2020עניתי לשאלה ויש להישאר רגועים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי רירית רחם יורד לקראת ביוץ תקין?טל23/05/2020
היי פרופ',
אני נמצאת לקראת החזרת בלסטוסיסט קפוא על בסיס מחזור טבעי. לאורך מעקב הזקיקים עובי הרירית עלה עד לעובי של 8.6 מ"מ ובימים שלקראת הביוץ ירד עובי הרירית ל 7 מ"מ. האם מצב כזה שעובי הרירית יורד לקראת הביוץ תקין? האם אחרי הביוץ הרירית עשויה לעלות שוב או שתמשיך לרדת? האם לאור הנתונים יש צורך לדעתך בטיפול תרופתי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובי
פרופ` דוד בידר24/05/2020הרירית גדלה בהתאם לעלית רמות הורמון האסטרוגן.
הרירית יכולה גם לרדת , תלוי בבדיקות במעקב אחרי תהליכי הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון ביוץ על בסיס טבעיעדי23/05/2020
פרופ' בידר שלום,
רציתי לשאול בבקשה לגבי תזמון הביוץ על בסיס טבעי. יום שישי LH-50, פרוגסטרון-3.6 ואסטרדיול 1300, זקיק 23 מ"מ, שבת כמובן לא נבדק. מתי לדעתך יתרחש הביוץ במהלך שישי או בשבת? כיצד ניתן לדעת בוודאות לצורך החזרת עובר אם בשבת לא נבדק? אני אבצע בדיקה בראשון כמובן אבל אשמח אם תסביר לי מה הנתונים שצריכים להיות כדי שנבין בוודאות אם הביוץ היה במהלך שישי או בשבת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזמון
פרופ` דוד בידר23/05/2020הביוץ יהיה בשבת
ההחזרה בהתאם לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
עדי24/05/2020היי פרופ' בידר,
תוכל להסביר לי בבקשה איך אתה יודע בוודאות שזה היה בשבת? הרי בשישי ה-lh בפיק וגם הפרוגסטרון כבר די גבוה...
אם הביוץ קרה כן בשישי בערב וההחזרה תהיה לפי יום שבת כיום הביוץ האם זה עדיין תקין?
תודה שוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר24/05/2020הרמה הגבוהה של ה LH מראה שאת לפני ביוץ , בערך 24 שעות לפני.
לכן ביום ראשון רמת הפרוגסטרון תהיה גבוהה והחזרת העובר צריכה להיות לפי ביוץ, שדומה לשאיבה, בהתאם.
למשל אם העובר הוא יום 3 אזי ההחזרה יום ד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרימת דם לקויה ומחזור דל כסיבה להפלות חוזרותעינב23/05/2020
שלום,
לאחר גרידה שעברתי נוצרו הידבקויות תוך רחמיות שהובילו למחזור דל מאוד של יממה אחת, וההידבקויות אשר הוסרו בהיסטרוסקופיה.
נכנסתי שוב להריון והעובר נפל בשבוע 7.5.
עשיתי בדיקות קרישה, בלוטת התריס, וכו', ולא מצאו דבר.
לאחר מעקב הרירית שלי הגיעה ל- 9 מ"מ - אך עדיין מחזור דל של יממה בלבד. ביצעו היסטרוסקופיה אבחנתית ומשלא מצאו הידבקיות, אישרו לי לנסות להיכנס להריון.
גם עובר זה נפל לפני שבוע 6, ואני מתחילה לחשוב שיש משהו שמפספסים.
אני חושבת שגם עם העובדה שהרירית שלי הגיעה ל- 9 מ"מ אך ללא מחזור רגיל (מדמם כהלכה, אורך כמה ימים וכו') - מעידה על כך שהנזק שנעשה בגרידה השאיר צלקות או אזורים מצולקים אשר פוגעים בזרימת הדם ברחם - ומשם אל העובר, וכך בכל פעם שאכנס להריון תהיה הפלה נוספת.
אציין כי לא לקחתי קלקסן או אספירין בהריון, וכי קיבלתי תמיכה של פרוגרסטרון.
האם יש היגיון בתיאוריה שלי שבעקבות זרימת דם מועטה העוברים נופלים?
האם יש תכלית לתת אספירין בין מחזורים כדי לעודד את זרימת הדם?
האם אתה ממליץ שאקח ציטוטק או שאעשה גרידה עם שאיבה בהתחשב ברקע שלי? אני מנסה לצמצם ככל האפשר נזק כלשהו לרירית.
תודה,
עינב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרימת דם
פרופ` דוד בידר24/05/2020העוברים חא נופלים בגלל זרימת דם ואת לא צריכה אספירין, שהוא לא משפר זרימת דם ,ולא ציטוטק או דברים אחרים.
קלקסן כן, בהריון הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה העוברים נופלים בעצם?
עינב24/05/2020אז למה העוברים נופלים בעצם? ואיך קלקסן יכול לסייע לזה?
מה ההבדל בין קלקסן לאספירין במקרה הזה?
אז אני מבינה שאתה ממליץ על גרידה ולא על ציטוטק, מדוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעצם
פרופ` דוד בידר24/05/2020גרידה עדיף.
אספירין ניתן כנגד הצטברות טסיות דם הנדבקים על שומנים בדפנות כלי הדם וניתן במצבים שונים במבוגרים.
יש עדויות שעוזר , בהריון ראשון , לרעלת הריון.
לא מתאים להפלות.
קלקסן פועל נגד קרישים ואוב להפלות חוזרות.
רוב ההפלות נגרמות עקב התפתחות לא תקינה של העובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם לא ייתכן התפתחות לא תקינה
עינב24/05/2020בשל זרימת הדם לעובר בעקבות ההידבקויות שהוסרו?
המחזור שלי מעולם לא חזר לזרימה של לפני ההפלות, ובבדיקות הדם לא נמצאה בעיה של קרישיות יתר. אז למה לקחת קלקסן במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם
פרופ` דוד בידר24/05/2020למרות שבדקת גורמי קרישה, אך ידועים כיום רק 13 גורמים ויתכן ויש עוד ולכן קלקסן יכול לעזור.
עצם העובדה שאת נקלטת היא נגד עניין דל הספקת דם ויותר בכלל משהוא סיסטמטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז התיאוריה שלי שגויה?
עינב25/05/2020כי גם ההפלה הקודמת קרתה בערך באותו הזמן, כאשר לפני ההידבקויות לא היו לי שום בעיות להחזיק הריון עד שבוע 12.
התחושה שלי היא שהשיליייה מתחברת לאזור פגוע ברירית או ליד אזור כזה ואז לא מגיע דם לאזור. העובדה שהמחזורים שלי מאוד דלים גם עם רירית עבה גורמים לי לחשוב כך.
האם אני שוגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז
פרופ` דוד בידר26/05/2020אני חושב שזה לא בגלל זרימת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה תודה
עינב26/05/2020מעריכה את התשובות, שיהיה יום נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמני לקיחת הורמוניםאנונימית22/05/2020
שלום
רציתי לדעת אם יש חשיבות להתאמת השעות בין הזרקת ההורמונים לפני השאיבה לבין לקיחת ההורמונים של התמיכה לאחר החזרה?
ובנוסף אם ישנה חשיבות למרווחי שעות קבועים ואם כן האם 23 בלילה נחשב מידי מאחור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההמלצה לקחת את ההורמונים בטווח שעות קבועים(סטיית תקן של שעה שעתיים לא תשנה)מבחינת התכנון רצוי לקחת את המינון היומי בשעות אחה״צ או שעות הערב המוקדמות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית פלוס בדיקת סקררונה22/05/2020
שלום
האם בדיקת הסקר יכולה להיות מושפעת במידה ועושים אותה בשבוע 11
או 13?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השקלול המשולב של כל הנתונים אמור לתת את אותה הסתברות בסיכון המחושב לתסמונת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריון מה זה בטא 43000?לימור21/05/2020
פרופ בידר שלום ברשותך מספר שאלות:
ווסת אחרון 26.3 אתמול עברתי בדיקת דופק בשבוע 7+6 ימים וראו שק ריק והריון שמתאים לשבוע 6+4 . ביוץ בדרך כלל ביום ה-20-21 לווסת. נתנו לי בדיקה חוזרת עוד 5 ימים.
בדיקת בטא שעשיתי היום יצא 43000
1. האם יכול להיות שהיה ביוץ מאוחר כמו כל הזמן וגיל ההריון הוא שבוע פחות?
2. מה זה בטא 43000?
3. האם רצוי שרופא מיומן יבצע את הבדיקת אולטרסאונד הבאה?
4. האם יכול להיות כשיש שק ריק הריון מולארי? ברקע 2 הריונות תקינים וטבעיים שהסתיימו בלידה תקינה בשבוע 41* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ` דוד בידר22/05/20201.שק ריק פירושו הריון לא תקין שבו העבר לא התפתח והתפתחו רק שק ושליה., וזה קורה כחלק מההריונות אצל נשים, וזוהי תופעה טבעית.
2. הבטא גבוה ויכול להעיד או על מולה לא שלמה או ריבוי תאי שליה שהתפתחה לא תקין.
3. בשביל לראות שק ריק לא צריך רופא מיומן.
4.יכול להיות שההריון בחלקו מולרי. תשובה לכך תהיה לאחר בדיקת החומר ההריוני לאחר ההפלה.
הפלות הן חלק טבעי מכלל ההריונות כאשר ההריון לא מתפתח טוב הגוף דואג להפילו.
סיכוייך להריון הבא ,ושיהיה תקין, הם גבוהים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן תחושות הריון בסוף שבוע 5קרן21/05/2020
אני בשבוע 6+0 וביומיים שלושה האחרונים כל התחושות שהיו לי נעלמו:
- תחושת מלאות בבטן
- בחילות קלות (אני לא מקיאה אף פעם)
טרם בדקתי דופק ואני ממש חוששת מהפלה כיוון שהיו לי תחושות לפני כן.
האם זה אופייני בשלב כה מוקדם?
תודה,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן
פרופ` דוד בידר22/05/2020יתכן ולפי מה שאת מתארת שההריון הפסיק להתפתח, אך זה לא תמיד ככה.
כמו כן ,אין ברירה, אלא לבצע אולטרה סאונד כדי לדעת את האמת ולתת תשובה סופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת ביציות ללא הורמוניםליז20/05/2020
אני בגיל 39 עברתי שתי שאיבות לאחר קבלת מינון גבוהה של הורמונים. בראשן 600 גונל ובשני 450. בסוף הוקפא אחד מכל תהליך ולא השתרשו. היו שתי ביציות מופרות, האחת הקפיאו ביום שניים והשנייה הקפיאו ביום שלוש. הראשון שהוקפא יום שני לא המשיך להתפתח והשני יום שלוש לא השתרש. מה ממליצים לי לעשות לפעם הבאה. ללכת על שאיבה לפי ביוץ טבעי או לקחת שוב הורמונים.
הבנתי שכללית מושלם ממנת רק שישה טיפולים אחרי ילד שני האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה
פרופ` דוד בידר20/05/2020צריך להעריך את מצב השחלה שלך ולהבין למה את מגיבה כך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת ביציות ללא הורמוניםליז20/05/2020
אני בגיל 39 עברתי שתי שאיבות לאחר קבלת מינון גבוהה של הורמונים. בראשן 600 גונל ובשני 450 . בסוף הוקפא אחד מכל תהליך ולא השתרשו . היו שתי ביציות מופרות האחד הקפיאו ביום שניים והשני הקפיאו ביום שלוש. הראשון שהוקפא יום שני לא המשיך להתפתח והשני יום שלוש לא השתרש. מה ממליצים לי לעשות לפעם הבאה. ללכת על שאיבה לפי ביוץ טיבעי או לקחת שוב הורמונים.
הבנתי שכללית מושלם ממנת רק שישה טיפולים אחרי ילד שני האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוטוקול טיפול המשלב מחזור טבעי עם תוספת הורמונאלית מזערית מרגע שמופיע זקיק גדול מ-14מ״מ בהחלט בא בחשבון-במצבך ניתנים 8 טיפולים(5בשנה),ועדת חריגים עשויה להעניק עוד טיפולים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם לאחר גרידהדניאל20/05/2020
שלום רב,
בת 40 מטופלת כשנה במרפאת פוריות. בינואר 2019 עברתי צילום רחם שיצא תקין. בפברואר השנה התחלתי בהכנה לסבב ראשון של IVF שבסופו הוחלט על הזרעה במקום שאיבה של הביציות. נקלטתי להריון אך לצערי בשבוע 8 היה דופק איטי ולאחר שבועיים לא היה דופק. קיבלתי 2 סבבים של כדורי ציטטוק שלא עבדו ולאחר מכן עברתי גרידה (לפני כשלושה שבועות).
הכוונה היא להתחיל סבב נוסף של IVF במחזור הקרוב.
הרופאה שלי רוצה לבצע saline sonogram לפני שנתחיל סבב נוסף.
עליי לציין כי צילום הרחם היה עבורי כואב מאד ואני מעדיפה שלא לעבור זאת שוב אם זה לא הכרחי.
רציתי לדעת האם יש צורך בביצוע הצילום כדי לבדוק את מצב הרחם (הדבקויות/צלקות) והאם לא ניתן לבצע אולטרסאונד רגיל.
בנוסף, האם אין סכנה בהתעסקות נוספת עם הרחם זמן כה קצר לאחר הגרידה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ` דוד בידר20/05/2020לא צריך כלום אלא להמשיך ואז לפי איך שנבנית הרירית נוכל לדעת אם הכל בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לא תקין בשבוע 8 - מה הסיבה?לימור20/05/2020
פרופ' בידר שלום
ש לי 3 שאלות:
1. לאחר 2 הריונות תקינים שבאו טבעי בניסיון ראשון, הריון 3 גם בניסיון ראשון שק ריק בשבוע 8 מה הגורם לשק ריק כאשר אין בעיית פריון? האם זה יכול להיות כתוצאה של חום גבוה שהיה ממש בזמן ההשרשה?
2. אשר אין עובר בשבוע 8 האם יש תקווה שבסוף כן יתפתח הריון תקין?
3. מה עושים כדי לסיים את ההיריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר20/05/20201. 10-15% מההריונות לא מתפתחים טוב וזאת עקב עובר לא תקין וזה תהליך טבעי .
2. אין תקווה שיתפתח.
3. אפשר בכדורים או בגרידה. אני מעדיף גרידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר - גרידה
לימור20/05/2020פרופ בידר תודה על תשובתך , יש לי עוד 2 שאלות ברשוך:
מדוע עדיף גרידה? כי בגרידה לא עלול להיות פגיעה ברירית? בכל זאת גרידה זה התערבות כירורגית.
2. האם יכול להיות קשר לחום גבוה בזמן השרשה להתפתחות עובר לא תקין או שהביצית בעצם לא היתה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ` דוד בידר20/05/2020על ידי גרידה ההריון נפסק מידית בעוד שעם כדורים זה יכול להיות סיפור בהמשכים כולל, בסוף שאריות הריון שצריכים להוציאם מהרחם.
לדעתי הבעיה בביצית ולא ביום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)