מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עובר בלסטו ערכי בטא - האם תקינים?ליאת13/06/2020
היי פרופ',
רציתי לשאול לדעתך עובר בלסטו יום 10 בטא 110, יום 12 בטא 163, יום 14 בטא 370
מה דעתך?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי
פרופ` דוד בידר13/06/2020העליה לא הכי יפה.
כאן מדובר בסיכויי התפתחות הריון.
כאשר הערך השני לא יותר מכפיל את עצמו ולכן סיכויי התפתחות הריון פחות טובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה עושים?
ליאת13/06/2020ממשיכים לקחת תמיכה ולעקוב? עד מתי?
לאיזה ערך היית מצפה בבדיקה אחרי עוד יומיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז
פרופ` דוד בידר13/06/2020לחזור על הבדיקה יום ראשון ואז נדע מה קורה. בינתיים אפשר לקחת תמיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
ליאת14/06/2020היי פרופ',
בהמשך להתכתבות יום חמישי בטא 370, היום 3 ימים אחרי בטא 1000.
אני מבינה שהקפיצות לא הכי טובות. מה דעתך? מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר14/06/2020אין ברירה אלה ולהמשיך לברר היכן מתפתח ההריון.
תחזרי שוב על הבדיקה ותעשי גם אולטרה סאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר15/06/2020צריך לבצע אולטרה סאונד כדי לראות היכן ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון ושאלה
ליאת20/06/2020היי פרופ' בידר,
בהמשך להשתלשלות העניינים. בטא אחרונה היתה 1000 לאחר 4 ימים בטא 2950 באותו יום עשיתי us (שבוע 5 ו-4 ימים), נצפה שק 6 מ"מ וכן שק חלמון עדיין ללא הד עוברי. מה דעתך? עדיין יש סיכוי למרות הבטא שלא "התנהגה" יפה?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
פרופ` דוד בידר21/06/2020מדובר בהפלה נדחית.
ההריון לא תקין לפי התיאור שנתת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח להסבר בנושא כאבי השתרשותSharona12/06/2020
היי,
אשמח להסבר או הבהרה
למיטב הבנתי השתרשות אמורה להתרחש עד שבוע מהביוץ (מהשאיבה) או עד 5 ימים מהחזרה (פלוס מינוס).
בהרבה מקומות רשום שהכאבים שיכולים להרגיש כיומיים לפני בדיקת הבטא הראשונה, כאבים שמזכירים כאבי מחזור יכולים להיות כאבי השתרשות .
אבל מבחינת לוח הזמנים ומספר הימים שעברו זה לא הגיוני כי זה כבר 10 ימים מההחזרה.
ולכן האם כאבים דמויי מחזור קרוב לבטא הראשונה הם בעצם לא כאבי השתרשות?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח
פרופ` דוד בידר13/06/2020אין דבר כזה ״כאבי השתרשות״.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה שבוע 17 והקשר לזיהוםנועה12/06/2020
עברתי לאחרונה הפלה טבעית. כל הבדיקות בהריון היו תקינות לגמרי. אני משחזרת את האירועים שקדמו להפלה ומוטרדת מאוד מדבר מסוים.
יומיים לפני שהרופא ראה כי אין דופק לעובר השתמשתי במקלחת ש24 שעות קודם לכן שמו בה סודה קאוסטית לפתיחת סתימות. כאשר השתמשתי במקלחת לא עלו ריחות מסוימים ולא קרה לי כלום בעקבות כך אך כן הבחנתי כי הסתימה נפתחה באותו שימוש, מה שמוכיח שהחומר היה פעיל. האם ייתכן כי עלו אדים רעילים שחדרו דרך הנרתיק אל העובר והובילו להפלה? התייעצתי עם מחלקת הרעלות ברמב"ם והתייחסתי בשיחה רק לעניין הנשימתי (כלומר, האם ייתכן כי נשמתי את האדים והם אלה שפגעו...) הם טענו כי זה לא ייתכן אך אני עדיין לא רגועה וחוששת שמא עלו אדים שחדרו דרך הנרתיק והגיעו לעובר. האם זה סביר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה
פרופ` דוד בידר12/06/2020אדים לא עולים דרך הנרתיק ולא עושים הפלה ,בכלל ,מהיום למחר.
הסיבה אחרת וקרוב לודאי נעוצה בבעיה בעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יותר מדי תמיכה? אנדומטרין דופסטון ופרגנילנטלי11/06/2020
פרופ' שלום רב,
אני בהריון ובעקבות הפלות קודמות מקבלת תמיכה באמצעות: 1. שלוש נרות אנדומטרין ביום 2. שלושה כדורי דופסטון ביום 3. זריקות פרגניל פעמיים בשבוע.
האם זה יותר מדי פרוגרסטרון? האם זה יכול להזיק? תודה, נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יותר
פרופ` דוד בידר12/06/2020זה יותר מידי רק שזה לא יזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, לא בטוחה שהבנתי
נטלי12/06/2020האם התכוונת שזה יותר מדי ושזה לא מזיק או שזה יותר מדי ושאתה מקווה שזה לא יזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
פרופ` דוד בידר12/06/2020אפשר היה להסתפק בפחות מינוני תרופות.
אך גם מינונים שאת לוקחת לא מזיקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם זאת, עדייין יש דימומים קלים
נטלי12/06/2020היי,
עם זאת, ועם כל הפרוגרסטרון, אני עדיין רואה מדי פעם על התחתונית מעין הפרשה ורודה. אני לא רואה את ההפרשה בניגוב אמנם.
אציין כי רוב הזמן אני נחה ורק אחרי שאני קצת הולכת (לא רצה, הליכה רגילה) אני מזהה את ההפרשות הללו.
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם
פרופ` דוד בידר12/06/2020כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכו של FSH בפרופיל ההורמונלידנית11/06/2020
שלום לכם
גילי 45 ועוד 7 חודשים ויצא לי FSH שערכו 17 בבדיקה של פרופיל הורמונלי בווסת - אתמול
רציתי לברר 2 דברים
1.האם זה משהו שיכול להשתנות "לטובה" בווסת של המחזורים הבאים - כלומר האם יכול להיות מצב שבווסת של במחזור הבא ערכו של הורמון זה יהיה נמוך מ-17, לדוגמא 15, או לא סביר שמצב כזה יקרה?
2.האם מצב נפשי יכול להשפיע על התוצאה?לדוגמא, אם רבתי עם בעלי בערב שלפני הבדיקה והלכתי לבדיקה עצבנית - זה גם יכול להשפיע לרעה על התוצאה או שאין שום קשר בין זה ובין התוצאה שהתקבלה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכו
פרופ` דוד בידר11/06/20201. ההורמון עולה בהדרגה ככל שפעילות השחלתית יורדת וזה דבר שלא משתנה לטובה.
2.מצב נפשי לא משפיע על ההורמון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי ערכו של fsh עשוי להיות 20?
דנית11/06/2020אז כמו שציינתי היה לי אתמול fsh שערכו 17 בפרופיל ההורמונלי אתמול כשגילי 45 ועוד 7-8 חודשים.
לפני 7-8 חודשים בגיל 45 בדיוק ערכו היה 8
כבר לא אעשה פעם נוספת בדיקת פרופיל,אבל לפי הנתונים שציינתי,יש אפשרות להעריך מתי,בעוד כמה חודשים בערך ערכו עשוי להגיע ל-20?
חשוב לי לדעת זאת כי כשזה יהיה 20-אצא מתוך הנחה שאפסו הסיכויים להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה
פרופ` דוד בידר11/06/2020אין הבדל בין 17 ל 20.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 15 להריון המטומה בקיר האחורידנה10/06/2020
שלום
בשבוע 6 היו דימומים כמו מחזור
וכיום בשבוע 15
בשקיפות העורפית הרופא ראה בבדיקה המטומה בקיר האחורי
האם יתכן המטומה ללא דימומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע
פרופ` דוד בידר10/06/2020יתכן ו ההמטומה תחלוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות לאחר החזרת עובר מה הסיבה?ליאת10/06/2020
ערב נעים.
יום שני עשיתי החזרה פעם ראשונה עובר בן 3..
מאז בחילות חוסר תיאבון (ירידה במשקל) וחולשה מידי פעם..
חשבתי אולי מהתמיכה אסטרופם (למרות שבעבר לקחתי אחרי הזרעות ומהרגע שלקחתי אחרי שעתיים שלוש היה עובר הבחילות וכרגע כל היום נמשך בחילות)
אולי פרונטוגסט (100)
או מהאנדומטרין??
האם זה תקין??
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר (*שכחתי לציין שגם הקאתי)
ליאת10/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם
פרופ` דוד בידר10/06/2020יכול להיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זינט מתאים גם לטיפול במחלת השעלת?יעל10/06/2020
לוקחת זינט בגלל חשד לדלקת בשתן האם ובמידה ויש שעלת הכדורים עוזרים הם מתאימים למחלת השעלת?
זינט 500 מג 2 כדורים ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מתאימים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרידות עוברים מוקפאים בלסטוהרבורית10/06/2020
שלום, ביצעתי החזרה של עובר בלסטו מוקפא (בדרגת aa לפני ההקפאה) ת. ב. רירית הרחם לפני מתן פרוגסטרון היתה 8.5 סדירה.
1- מה הסיכויי של עובר כזה לשרוד? (בכל זאת עבר מסע מקייב לארץ) והאם במרפאות שם נוהגים גם להקפיא בשיטת הויטקרפציה?
2- מה הסיכויי להשיג הריון מעובר בלסטו ת. ב.?
3- חש לי דלקת מפרקים מקשחת (לא!!! דלקת שמערבת כליות ולא לופוס!) האם זה יכול להשפיע על סיכויי השרשת העובר? תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים
פרופ` דוד בידר10/06/20201. תלוי מאוד היכן עשו לך את הבלסטו. לא כל בלסטו טובים להקפאה ולכן קשבת לדעת מה הסיכויים כי אין מידע על ההתפתחות שח הבלסטו.
2 תמיד יש סיכויים להריון. בשלב זה העוברים הקפואים פחות טובים מטריים.
3.דלקת פרקים לא צריכה לפגוע בהשתרשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בלסטו מוקפא
ברבורית10/06/2020מה הסיכויים של בלבטוציסט באופן כללי לשרוד הקפאה והאם יש הבדל בינו לבין טאי? תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלסטו
פרופ` דוד בידר10/06/2020שרידות של 85%
טרי תמיד עדיף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות בארון לפני החזרת עוברים מוקפאיםא10/06/2020
שלום
אני בת 47 לפני החזרת מוקפאים. אמורה להתחיל לקחת קרינון ו-
DUPHASTON 10MG. קניתי את התרופות האלה לפני 4 חודשים ושמתי בארון בבית. בינתיים היה שרב של מעל 40 מעלות לפני כמה שבועות. האם יכול להיות שהתרופות התקלקלו? האם אני צריכה לקנות תרופות אלה מחדש? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
פרופ` דוד בידר10/06/2020לרוב עד 30 מעלות אין בעיה, ככה שאם אוחסנו במקום פחות מטמפרטורות אלו זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה לרעה על השתרשות העובראפרת10/06/2020
שלום וברכה
אני בת 29, 3 ימים אחרי החזרה.
לפני ההחזרה התאפקתי מידי שהייתי בדרך בנסיעה שעה וחצי. ברמה ממש שבאמצע הדרך בכיתי ורק חיפשתי שירותים.
וכשהגעתי להחזרה עיכבו אותי שעה וחצי וכל רגע נכנסתי להתפנות קצת.
ומאז אני מרגישה שאני חייבת לשירותים כל כמה שעה..
משהו שלא היה לי... ביקשתי בדיקת שתן
עד שאעשה ותהיה תשובה יש לי שאלה
1) האם מצב כזה משפיע לרעה על השתרשות העובר?
2) האם ניתן לקחת סידורל אחרי החזרה עד שאעשה בדיקה ותהיה תשובה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה
פרופ` דוד בידר10/06/20201. לא ישפיע על השרשה.
2.אפשר בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה........... ....
תודה10/06/2020תודה על תשובתך.. האם דלקת בשתן יכול להיות מזה שהתאפקתי כמה שעות לא לעשות שתן ?
. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישפיע
פרופ` דוד בידר10/06/2020לא חושב שזה דלקת בשתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה צריך לאחסן פורנטוגסט?שרון10/06/2020
שלום בוקר טוב,
אני מזריקה פרונטוגסט והאחות אמרה שהחומר לא אמורה להיות במקרר ושמתי במקרר... לפני ההזרקה אני שמה בחוץ כדי שלא להזריק שזה קר.
1) היכן מאחסנים את החומר מקרר או בחוץ? והאם האפקטיביות של התרופה במקרר ירדה וכדי לרכוש חדש?
2) איך יודעים שלאישה יש תגובה ירודה לטיפול הורמונלי? חוסר זקיקים? או שלא מצליחים לשאוב מספר ביציות?
רב תודות פרופ!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפוה
פרופ` דוד בידר10/06/2020הפרוטוגסט יכול להיות מאוחסן בין 15-30 מעלות.
תגובה שחלתית נמוכה היא כאשר לוקחים מינון זריקות גבוה והשחלה מגיבה במספר נמוך של ביציות, פחות מ 4.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין אחרי שאיבה ואסטרופם גם?לינוי09/06/2020
שלום פרופ (:
אשמח לעזרה
1) לקחתי אנדומטרין 5 שעות אחרי לא יודעת אך עשיתי נכון.
(אמורה לקחת 3 פעמיים ביום מהשאיבה)
יצא לי קצת דם אחרי שהוצאתי את המוליך האם זה פוגע בהחזרה?
2) שאלה שנייה אחרונה
האם אסטרופם לוקחים בדר"כ גם אחרי שאיבה או אחרי החזרה?
(כמה זה נורא אם לא לקחתי אחרי שאיבה ורק יום אחרי החזרה)
תודה רבה יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.לא יםגע 2.אין כל בעיה עם מועד הנטילה שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
פרופ` דוד בידר09/06/20201. זה לא משנה ששמת , זה בסדר ויכולה להמשיך לפי הוראות רק ש 3פעמים ביום זה הרבה מידי.
2. לא חייבים לקחת אסטרופם.
אני, למשל, לא נותן אסטרופם בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת כדורים כדי לא ליצור עומס על הקיבהנעמה09/06/2020
לא קשור לנושא הקבוצה אבל אשמח אם תענה לי כאשר לוקחים המון כדורים אחד 300 מג השני 500 מג ועוד ועוד... האם כדאי לקחת אותם בנפרד (שואלת מבחינת עומס על קיבה ולא מבחינת התנגשות בין תרופות) בכדי לא להעמיס על הקיבה או שזה לא משנה כי גם ככה מתבצע תהליך פירוק בקיבה ואפשר לקחת את כולם ביחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר09/06/2020כל כדור יש לו הנחיות איך לקחת, ומתי אסור לקחת כדורים שונים יחד.
יש כדורים שלוקחים לפני אוכל וכדורים אחרי אוכל או בזמן האוכל.
אם הכדורים לא מתנגדים אחד עם השני ואין להם השפעה על הקיבה , כמו אספירין למשל אםשר גם לקחת באותו הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון גראס וסיכויי כניסה להריוןיעל08/06/2020
שלום,
רציתי לשאול אם עישון גראס של האישה גורם להקטנה של סיכויים לכניסה להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי
פרופ` דוד בידר09/06/2020לא בהכרח. תלוי במינון.
יכול לפגוע בתהליכי ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכוי כניסה להריון
יעל10/06/2020צהריים טובים,
מה הכוונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכוי
פרופ` דוד בידר10/06/2020מינון יתר יכול לפגוע בכניסה להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)