מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטא עולה אך ירידה בפרוגסטרוןליטל20/05/2020
שלום ביצעתי מעקב זקיקים
בטא ראשונה היתה 2100, פרוגסטרון 116
יומיים אחכ בטא 4800 אך פרוגסטרון 90
מה המשמעות של הירידה בפרוגסטרון?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר20/05/2020אין משמעות.
הפרוגסטרון נע בטווחים שונים וזה לא נקרא ירידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אספירין בתחילת ההיריון זה מסוכן?קרן20/05/2020
היי,
אני עם רקע של הפלה בשבוע 7.5, אך בדיקות קרישה לא הראו בעיה.
אני כרגע בשבוע 5, והרופא המליץ לי לקחת אספירין 100 מ"ג.
האם יש סיכון במתן אספירין? האם לא עדיף קלקסן, או פרגניל, לצורך העניין?
תודה,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין
פרופ` דוד בידר20/05/2020אם את אחרי הפלה אחת אין הצדקה לקלקסן ובטח לא פרגניל, שאני לא בטוח שהוא עדיין בשוק.
אני גם לא רואה סיבה לאספירין . יש לאספירין גם תופעות לואי כמו גירוי רירית הקיבה וגם פעולתו על בעובר אינה ברורה לגמרי למרות שהתרופה נמצאת בסיכון נמוך לגרימת מומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה
קרן20/05/2020בגירוי רירית הקיבה מה כוונתך? שהוא מאיץ פעולות מעי?
מבין השלושה שתוארו לעיל- האם יש תרופה אחת שנחשבת ״בטוחה״ יותר?
תודה,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
פרופ` דוד בידר20/05/2020האספירין יכול לגרום לדימום דרכי עיכול.
משלושת התרופות שהזכרת אינם מתאימים לטיפול אצלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נהלים כשעוברים את התאריך המשוערמיכל20/05/2020
היי שבוע 38 תאריך משוער 31.5.
מה הנהלים כאשר עוברים את המשוער?
אם עוברת את המשוער רצוי לעשות זירוזים וכו'?
היריון תקין. (ראשון) Ivf* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהלות
פרופ` דוד בידר20/05/2020לא צריך לעדות זרוזים.
צריך לעשות ביקורת כל 3-4 ימים עד לצירים או ירידת מים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת האם צריך להתפנות למיון - רעלת?נוגה19/05/2020
חודש 9 תאריך לידה משוער 31.5 היום נהיה לי קצת בצקת, ברגל אחת יותר מהשנייה...האם צריך להתפנות למיון זה רעלת? לחץ דם 117/77
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת
פרופ` דוד בידר20/05/2020זה לא רעלת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתו9עת לוואי נוספת
נוגה21/05/2020עכשיו בנוסף לכף ששני הרגליים נפוחות . יש לי אזור ברגל אחת שמגרד לי ..זה גם טבעי? מזכירה חודש 9 צריך ללכת לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעה
פרופ` דוד בידר21/05/2020זה טבעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תבחין מרובע/ משולשרונה19/05/2020
שלום
האם ניתן לעשות תבחין משולש? אחרי סקירה ראשונה
ולבוא רק עם האולטרסאונד של השקיפות( לא עשיתי את בדיקת הסקר שהייתה אמורה להיות אחרי השקיפות)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר19/05/2020אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית ובדיקת סקרדנה19/05/2020
שלום
שבוע 11 פלוס 3 עשיתי שקיפות ולא יצא לי לעשות את הבדיקת דם שסמוך אליה
עכשיו מעוניינת לעשות שוב שקיפות ולמחרת את הדם (בתקווה שיאשרו לי בקופה)
במידה ולא יתנו לי לעשות את השקיפות האם עדיין אפשר לעשות את הדם ?
אני יהיה שבוע 12פלוס 5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת הדם צריכה להעשות בסמיכות לבדיקת האולטסאונד(עד 24 שעות)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך החזרות כן או לא?נאווה19/05/2020
שלום רב, האם בגיל 52 (בחידלון ווסת כבר מס' חודשים) ניתן לעשות החזרה מתרומה מבחינת הסיכוי לעומת הסיכון, האם הורמונים בגיל זה אסטרוגן ופרוגסטרון לא מסכנים את האישה מבחינת תחלואה לבבית או השד או קרישיות? האם זה נכון שאסטרוגן פחות מסכן מפרוגסטרון או ששניהם לא מומלצים בגיל כזה? האם המינון שניתן להחזרה הוא כמו מינון שניתן לנשים בחידלון ווסת?מה אתם ממליצים לאור נסיונכם הרב? להמשיך עם ההחזרות או לא?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
פרופ` דוד בידר19/05/2020אנחנו עודים טיפולים עד גיל 54
התרופות לא מסוכנות ודומות לאיפול בגיל החידלון.
יכולה להמשיך עד גיל 54.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
נאווה19/05/2020תודה רבה על המענה המהיר. מה עדיף רופא פריון או רופאת נשים שמתמחה גם בפריון . מאזור ירושלים. לא הבנתי כל כך את ההבדל והאם יש הבדל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר19/05/2020צריכה רופא שמבין בעניינים אילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריון יכולה להיעלם לקראת סוף ההיריון?אני18/05/2020
שלום לפרופ'
גילו לי סכרת הריון ואני מאוזנת באמצעות תזונה. ב"ה אני היום בשבוע 38 ורוצה לשאול אם יש מצב שהסכרת יכולה להעלם? כלומר לעבור לקראת סוף ההריון? שואלת כי ביומיים האחרונים דברים שלא עברו אצלי טוב בתזונה עוברים עכשיו בסדר גמור, כמובן אחרי בדיקה. אמרו לי (לא גורם מוסמך) שכדאי לבדוק את השיליה. יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת
פרופ` דוד בידר19/05/2020סכרת שאובחנה כסכרת הריון נשארת כל הזמן סכרת הריון כל עוד את בהריון.
מציע לגורם הלא מוסמך שיתן לך עיצות במה שהוא מוסמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכוי של ציטוטק להיכשל?גל18/05/2020
המנה הראשונה של ציטוטק גרמה לכאבי בטן מאוד חזקים אך לא הניב שום דימום. עכשיו אני אמורה לקבל מנה שניה של ציטוטק. מה הסיכוי שיעבוד הפעם ולא אצטרך להגיע לגרידה? שבוע 6. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי
פרופ` דוד בידר18/05/202085%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משככי כאבים אחרי ציטוטקטלי18/05/2020
האם זה בעייתי לקחת טרמדול או וולטרן לכאבים החזקים אחרי ציטוטק? האם זה יכו לסתור את פעולות ההתכווצות שהציטוטק מקדם ולפגוע בפעולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משכי
פרופ` דוד בידר18/05/2020אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובר מוקפא אחד מתוך שתיים בקשיתמילה18/05/2020
שלום,
יש לי שני עוברים מוקפאים (בקשית אחת) האם ניתן להחזיר אחד מהם ואת השני להקפיא שוב ולהחזיר בשלב מאוחר יותר?
מתי הכי מוקדם ניתן לבצע החזרת מוקפאים אחרי לידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת
פרופ` דוד בידר18/05/2020אפשר להתחיל התהליך כחודשיים אחרי לידה בתנאי שהיא לא בניתוח קיסרי.
אי אםשר להפשיר ולהקפיא שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה הסיכוי שהמוקפאים ישרדו את ההפשרה
מילה18/05/2020גיל ביצית 27.
ומה הסיכוי לתאומים במקרה כזה??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה
פרופ` דוד בידר18/05/2020סיכויי הישרדות 85%
תאומים ממוקפאים , סביב 10%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת בנגיי יכולה להשפיע על זרע?לימור18/05/2020
שלום
האם משחה בשם "bengay" משחה לכאבי פרקים ושרירים.. בשימוש של שבועיים רצוף יכולה להשפיע זרע?
(בטיפולים בעקבות בעיית זרע ואני 3 שבועות לפני שאיבה)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
פרופ` דוד בידר18/05/2020לא משפיע על זרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ללא אוביטרל האם ההחלטה נכונה?יעל17/05/2020
שלום,
אני לקראת הזרעה מזרע תורם.
מחזור רגיל כל 28 יום אבל עם הורמונים בד"כ מגיעה להזרעה כבר ביום 9. הפעם בניסיון לעכב את הביוץ התחלתי עם 3 ימים של אסטרופם ורק אז פרגובריס (חצי מינון בוקר וחצי ערב).
הבוקר, לאחר 4 ימי פרגובריס בלבד (כולל חצי מנה הבוקר) זקיק בגודל 23 מ"מ ועוד זקיק יותר קטן בצד שני (בד"כ יש לי יותר זקיקים).
אסטרדיול 2353
LH 17.2
פרוגסטרון 2.6
לאור הנ"ל הוחלט על הזרעה מחר, ללא אוביטרל.
האם זו החלטה נכונה? מתי צפוי הביוץ? האם יתכן והביוץ יהיה עוד היום ואפספס אותו? האם לא כדאי לתת בכל מקרה אוביטרל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המלצתי לקחת אוביטרל אחרת עיתוי הביוץ עוצמתו ואיכותו לוטים בערפל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יעל17/05/2020תודה.
מתן אוביטרל היום מתזמן את ההזרעה לשלישי. אין חשש לאור הנתונים שהביוץ יהיה עצמונית מחר ואז אפספס אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון של פרגרובריס בהזרקה לקראת שאיבהSharona14/05/2020
היי,
אני מטופלת בפרוטוקול ארוך כבר מספר פעמים
טיפול שמשלב דקפפטיל ופרגרובריס.
מספר הביציות וההפריות שונה בכל שאיבה שזה לגיטימי וברור.
האם יכול להיות שהזרקה של 350 פרגרובריס קטנה מדי ועדיף להזריק 375 או 400 כדי שכמות הביציות הניתנות לשאיבה יגדלו? האם זה יכול לעשות הבדל?
תודה וערב נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון
פרופ` דוד בידר14/05/2020השאלה שלך כללית מאוד ואי אפשר לענות על השאלה בלי להכיר את כל הנתונים.
לא כמות הביציות חשובה אלא גיל הביציות ומצב העוברים.
יכולים להיות 4 ביציות ו 3 עוברים יפים וטובים ויכולות להיות 10 ביציות עם עוברים לא כל כך יפים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתן להסתמך על בדיקת רזרבה שחלתית?רונית14/05/2020
שלום פרופ'.
אני בת 29 תמיד היה לי מחזור תקין וכמות דימום נורמלית.
לפני חצי שנה עברתי הפלה אחרי הזרעה
בשבוע 9 (גרידה)
מאז הדימום הופחת משמעותית... (כתמים אפילו ללא צורך בפד והרירית מעט ירדה מאז)
לפני ההפלה 2 בדיקות שעשיתי היה לי:
Fsh - בין 8 ל 9.
ואסטרודיול - בין 250 ל 275
כיום אחרי ההפלה יום 3 לווסת היה:
Fsh- בין 5 ל 6
ואסטרדיול - בין 180 ל 220
אשמח ל 2 שאלות בנושא בדיקת רזרבה שחלתית.
1) האם הבדיקות לפני ההפלה לא גבוה קצת אסטרדיול
ו fsh.?
2) האם ניתן להסתמך על הבדיקות של לאחר ההפלה?
(שואלת בעקר בגלל כמות דימום שירדה)
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר14/05/2020הבדיקות בסדר.
הבעיה היחידה המרמזת על פגיעה ברירית ,עקב הגרידה ,היא כמות הדימום המועט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רונית14/05/2020תודה על התשובה..
בביוץ הרירית שלי הייתה תלת שכבתית בערך 7 וקצת
על 22 זקיק..
האם עובי כזה יכול קצת להקשות על סיכויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר14/05/2020אם הרירית 7 וסדירה אז בסדר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)