מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שחלה עם מרקם פולציסטיDolev19/04/2020
היי רציתי לשאול האם לנשים עם שחלה עם מרקם פולציסטי יש בעיות פריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עלולות להיות בעיות בתפקוד ההורמונאלי ובהליך הביוצי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/04/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלה עם מרקם פוליפולקולריVital Asher19/04/2020
היי שלום הבנתי ששחלה עם מרקם פוליפולקולרי היא שחלה עם זקיקים אז רציתי לשאול לנשים עם שחלה כזו יש קושי בפריון?
והבנתי שזה בעיקר אצל נערות מתבגרות אני בת 17 זה תופעה שעוברת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדובר בשחלה עם מירקם פוליציסטי שעשויה להיות לו משמעות הורמונאלית השווה התייחסות של הרופא שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/04/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלה במרקם פוליפולקולריVital Asher19/04/2020
היי שלום אני בת 17 ועשיתי בדיקת אולטרסאונד שגרתית אצל הרופאה
נשים שלי
התשובה של האולטרסאונד שבשחלה ימנית היא במרקם פוליפולקולרי ורציתי לדעת מה זה אומר ? נשים עם שחלה כזו יש להם בעיה לפריון או משהו כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלה
פרופ` דוד בידר19/04/2020המילה פוליקולרית משמעותו שחלה עם זקיקים. דז’ה מה שרואים באופן נורמלי בשחלה, ואין עם זה כל בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחלה עם זקיקים
Vital Asher19/04/2020
יש נשים שיש להם שחלה עם זקיקים אז זה גורם לבעיות? או שזה לא מזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחלה
פרופ` דוד בידר19/04/2020לא מזיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם טיפולי הפוריות מתחדשים כרגיל ביום ראשון הקרוב?תקווה18/04/2020
האם בעקבות פתיחת המשק לפעולה ביום ראשון הקרוב - כל טיפולי הפוריות חוזרים כרגיל עבור התחלת טיפולים? ואם לא, מתי מחזירים הכל כרגיל? מי יודיע על כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בינתיים המצב לחא שינוי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/04/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם
פרופ` דוד בידר19/04/2020בעוד שבועיים תהיה יעדה ותחליט
מי שרוצה כפעזרה או יעוץ ערב המצב, ללא תגמול כספי,
להתקשר אלי
0505254143* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשהההדנה17/04/2020
לפעמים בלילה תוקפת אותי מן תחושה של חולשה בירכיים..זה לא כאב אבל הרגשה מציקה זההקורה לעיתים נדירות גם בשתיי הידיים בחלק העליון..מה זה?
שבוע 34* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה
פרופ` דוד בידר17/04/2020חולשה בהריון מופיע מסיבות שונות כגון : רמת סוכר בדם, ערכי ההמוגלובין המודד רמת ברזל או בדיקת ברזל .
בדיקת לחץ דם ועוד.
צריך לעבור על הבדיקות לבצע בדיקה שלך ואז להגיע למסקנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה פרטית? יש דבר כזה? פר בידריעל16/04/2020
אמורה ללדת ב"ה 31.5 ( משוער) מאוד חשוב לי אפס הפרדה וחדר לבד. מוכנה לשלם כמה שצריך! אבל לפי הבנתי אין דבר כזה שיתחייבו לי לאף אחד משתי הדברים שחשובים לי...למה? יש בתי יולדות פרטיים שיכולים למלא את בקשותיי? זה ממש חשוב לי.. מבחינתי גם לקחת רופא פרטי ( לא יודעת אם יש קשר) אבל אני ממש בחרדה ורוצה לדעת לקראת מה הולכת... היריון ראשון ivf
ההיריון תקין לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה
פרופ` דוד בידר17/04/2020אני חושב שבלניאדו זה אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 33מעיין16/04/2020
היי שבוע 33+4 גדילת עובר 2300 האם העוברית גדולה מידיי / קטנה מידיי? תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע
פרופ` דוד בידר17/04/2020תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 7 אשמח לעזרהשרית16/04/2020
שלום
שבוע 7 להריון
לפני כשבוע הופיעו לי דימומים במשך יומיים ממש כמו מחזור
ביום א נבדקתי ונצפה שק תואם פלוס דופק
ושק שני עם הדים של קרישי דם ולא היה ברור אם יש בו קוטב עוברי
מה עליי לעשות בשלב הזה?
האם יהיה בעצם הריון אחד תקין ? והשק השני יספג?
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר16/04/2020אני חושב שעניתי לך כבר.
ההריון הלא תקין יספג והשר האחר יתפתח.
בשלב זה לנוח ולקחת זריקות של פרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 7 אשמח לעזרהשרית12/04/2020
שלום
לאחר יומיים של דימום כמו מחזור עשיתי אולטרסאונד
נצפו 2 שקים אחד עם דופק ותואם לשבוע
והשני לא נצפה קוטב עוברי בבירור ויש הדים של קרישי דם
לחזור לבדיקה חוזרת
האם מדובר בשק שהולך להיספג? או שיש סיכוי שיופיע דופק?
אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר12/04/2020שק הריון אחד לא תקין.
רוב הסיכויים שמזה הדימום.
יהיה הריון עם עובר אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון שבוע 7 המשך
שרית המשך12/04/2020תודה על המענה
אז בעצם כול הדימום שהיה ועכשיו מלא הפרשות חומות
זה בעצם השק שעומד להיספג?
זה יכול להפריע לשק השני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
פרופ` דוד בידר12/04/2020לא צריך להפריע לשק השני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אפשר לישון?????ענבל12/04/2020
שבוע 33 משתדלת לישון על צד שמאל. המלצתכם היא לא לישון על הגב ולא על צד ימין. אז רוב הזמן משתדלל לישון על צד שמאל וחלק מהזמן על צד ימין אבל הגב כואב לי לא נוח לי כבר משתגעתתתת
עצות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך
פרופ` דוד בידר12/04/2020כשישנים את לא יודעת על איזה צד את כי הגוף מסובב את עצמו בשינה ,מידי פעם.
בשבוע 33 זה לא משנה אם תשכבי על הצד או על הגב..
ההמלצה לשכב על הצד היא בשבועות מתקדמים כי אז יש לחץ מסויים של הרחם על כלי הדם מימין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שמתעכב - הפסקה בטיפולי פוריותSharona11/04/2020
היי,
ב 3.3 קיבלתי מחזור פעם אחרונה .
הייתי אמורה להתחיל פרוטוקול ארוך ביום ה 21 של אותו מחזור
אבל בגלל ההנחיות של הפסקת הטיפולים ( בגלל הקורונה) לא התחלתי.
המחזורים שלי סדירים בדרך כלל ואם יש איחור זה של מספר ימים מועט.
אך מאז תחילת מרץ לא קיבלתי מחזור. ( זה לא הריון בוודאות)
אני עוד מעט בת 41 וחוששת שמתחילים שינויים הורמונליים .
יכול להיות שזה בגלל ההפסקה בזריקות ההורמונים בגלל הפסקה ארוכה של הטיפולים? ( השאיבה האחרונה הייתה בפברואר) ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ` דוד בידר11/04/2020אי קבלת המחזור תלוי, כנראה , עקב טיפולים שקיבלת בפברואר.
בשלב זה אין פעילות של ילידות ההפריה ואנחנו מקוים שיפתחו בקרוב.
בשלב זה הייתי מציע לך לא לעדות כלום.
באגי דתפתחנה היחידות אפשר להתחיל ישר בטיפולים.
לדעתי דיכוי ביום21 למחזור, בגילך ,אינו פרוטוקול מתאים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ... אז על מה היית ממליץ (המשך בתוכן ההודעה)
Sharona11/04/2020היית ממליץ על פרוטוקול קצר, למרות שבנסיונות העבר הצליחו לשאוב פחות ביציות מאשר בפרוטוקול ארוך?
אשמח להבין מדוע עדיף בגילי פרוטוקול קצר ?
או שיש עוד סוג של פרוטוקול אחר ( לא קצר ולא ארוך) ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
פרופ` דוד בידר12/04/2020המטרה היא לא לשאוב יותר ביציות. הפרוטקול הארוך, שכיום כמעט ולא משתמשים בו, יש פחות הצלחות.
הפרוטוקול העדיף למצבך הוא גירוי כפול לאחר לקיחת גלוחות מספר ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
Sharona12/04/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר - רירית ירודהשלי11/04/2020
פרופ שלום
לפני 3 שנים עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית עקב הידבקויות מאחר ולא הצלחתי להרות ב-IVF . לא עברתי מעולם גרידה
ולאחר הניתוח הרירית היתה בהפריות 4.5 מ"מ מקסימום וגם הטיפולים כשלו.
עשיתי הפסקה של שנה בטיפולים והחלטטתי לנסות לבד . בנסיון הראשון מאז הפסקת הטיפולים הרירית היתה בביוץ 4 מ"מ אבל הצלחתי להרות וילדתי בדיוק ביום של שבוע 40 . הריון היה תקין.
אני יודעת שכאשר יש התערבות כגון היסטרוסקופיה ניתוחית יש מצב שזה יכול להקשות להרות עקב פגיעה ברירית.
האם בגלל שהצלחתי להרות ברירית נמוכה לאחר ניתוח יש עדיין סיכויי שיהיה שוב הריון גם עם הרירית תהיה שוב נמוכה או שזה מקרי מה שקרה אצלי והסיכויי נמוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר11/04/2020גם ברירית דקה קיימים סיכויי הריון.
אך לאחר לידה רוב הסיכויים שבעיית הרירית נפתרה .
סיכוייך להרות אחרי לידה הרבה יותר טובים משהיו קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF אחרי הסרת הידבקויותליאת10/04/2020
היי, אני אחרי הפלות והסרת הידבקויות בהיסטרוסקופיה.
הרירית שלי בעובי מתאים עם טיפול הורמונלי אך לא סדירה, והמחזורים מאוד דלים וקצרים עדיין.
האם אפשר לעשות IVF במצב כזה או שברירית לא סדירה אי אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Ivf
פרופ` דוד בידר10/04/2020אם זה המקסימום שעשו בשביל הרירית אז אין ברירה אלא להתחיל ולראות מה קורה עם צמיחת הרירית תחת הגירוי השחלתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה?
ליאת10/04/2020אני לא מבינה מה הכוונה בצמיחת רירית תחת גירוי שחלתי?
אני שואלת האם בכלל אפשרי לעשות IVF עם רקע של אשרמן או רירית לא סדירה עם מחזורים דלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה
פרופ` דוד בידר10/04/2020אם הרירית נפגעה אזי יראו רירית ירודה. בכל אופן כדאי לנסות הפריה כי עד גם הריונות בריריות לא טובות.
האפשרות האחרת היא פונדקאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לעשות IVF
ליאת10/04/2020אז במצב כזה היית ממליץ לנסות לעשות IVF?
האם IVF אפשרי עם רירית ״פגועה״?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז
פרופ` דוד בידר10/04/2020בשלב סה כדאי לעשות הפריה ולראות מה הולך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבותנעמה09/04/2020
יש לי צרבות ואני חושדת שזה מה שגורם לי לשיעול..שבוע 32.
חושבת שאתחיל לקחת רני או אומפרדקס. האם הם מותרים? וכמה מותר לקחת ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת
פרופ` דוד בידר10/04/2020יכולה
אופרדקס פעם ביום
רני, בשעת הצורך , כשיש צרבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה על הגב ותחושה של גירוי בגרוןהילה09/04/2020
היי. חג שמח! שבוע 33
האם יש לך הסבר מדעי למה כאשר אני שוכבת על הגב נהיה לי גירוי בגרון ועושה לי חשק להשתעל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיבה
פרופ` דוד בידר10/04/2020בשכיבה על הגב משתנה לחץ הרחם על הקיבה .
מיץ הקיבה יעלה למעלה , בכמות מועטה , עקב חולשת שרירי הקיבה,
הגירוי גורם לצרבת ושיעול בגלל גירוי זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)