מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הריון שבוע 10 שק ריק והמטומהדנה06/05/2020
שלום
האם יש מצב ששק ריק יכול להפוך להמטומה?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ` דוד בידר07/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות המוגלובין - האם הערכים תקינים?נירית06/05/2020
היי שבוע 36+3
עשיתי בסוף בפברואר בדיקת המוגלבין יצא 11.3
בתחילת מרץ עשיתי fe iron שיצא 44
הערכים נמוכים אבל האם תקינים?
שאלה שנייה האם מומלץ שאעשה כבר את בדיקות הדם לפני הלידה ואת ה gbs בשבוע 37. או עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ` דוד בידר06/05/2020הבדיקות תקינות היות ויש מיהול הדם בנוזל.
הבדיקות יספיקו גם ללידה.
בדיקה לחיידק יכולה לעשות עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם - האם הערכים גבוהים?יעל05/05/2020
לחץ דם 112/79 גבוה? שבוע 36.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם
פרופ` דוד בידר05/05/2020תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזמן הריון שבוע 10רונית05/05/2020
שלום
אני בשבוע 10
ויש לי כאבים קלים כמו מחזור
האם זה נפוץ בשבועות האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ` דוד בידר05/05/2020כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדנים בחיסון שעלת בזמן היריוןיעל05/05/2020
מרגע שעושים חיסון שעלת במשך כל השבועות עד ללידה, החומר עובר לתינוק או שזה משהו שקורה חד פעמי...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדנים
פרופ` דוד בידר05/05/2020אין קשר בין נוגדנים או לא נוגדנים.
בחצי השנה הראשונה יש לילוד חיסון מספיק מכלל בנוגדנים של האם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם להחזרת מוקפאים וקבלת מחזורSar04/05/2020
התחלתי אסטרופם בשביל לבצע החזרת מוקפאים..והפסקנו בגלל כל המצב. לקחתי כמעט שבועיים והפסקתי. 3 ביום.
הפסקתי מחמישי וטרם קבלתי. מתי אני אמורה לקבל מחזור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טווח הזמן יכול להשתנות ממספר ימים והרבה יותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה בעצם האסטרופם גרם לגוף שלי שלקחתי והפסקתי?
Sar05/05/2020האם זה רק עיבה את הרירית שלי? או שגם דחה לי את הביוץ.. )לקחתי מתחילת המחזור(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השפיעה על המערך ההורמונאלי שלך ובעיקר על שגשוג של רירית הרחם שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי הפריה חוץ גופית בזמן קורונהאסתי04/05/2020
שלום,
האם כבר חזרו לפעילות ביחידה להפריה חוץ גופית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בשלב זה הוחל בטיפול בנשים מעל גיל 39,ושימור פוריות בקבוצת נשים לקראת טיפול אונקולוגי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שעלת בשבוע 36+4דנה04/05/2020
האם מאוחר לעשות חיסון שעלת בשבוע 36+4 ? עדיף מוקדם יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט היה עדיף מוקדם יותר כדי שרמת נוגדנים מהותית תעבור לעובר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיימינג
דנה08/05/2020עשיתי את חיסון השעלת בסוף ב36+1 תוך כמה זמן עוברים הנוגדנים לעובר? באופן מלא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בין 4-6 שבועות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה????????
דנה08/05/2020אז מדוע אומרים לעשות את החיסון עד שבוע 36???? איפה ההיגיון פה????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה כללית בעמידה ללא תזוזה בזמן היריוןיעל02/05/2020
היי..שבוע 36 יש תופעה כזאת שאם אני עומדת במקום ולא זזה מין תחושה של חולשה כללית וביחוד מורגשת בידיים. ממש כאילו אני הופכת להיות כמו עלה נידף. יש הסבר לתחושה הזאת?
זה קורה לפעמים גם שעומדת וזזה אבל בדרך כלל שעומדת באותו המקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדובר כנראה באנמיה יחסית ושינויים בלחץ הדם בעמידה,כדאי לעדכן את הרופא שלך,ולבצע רישום דופק של העובר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת חומצה פולית עם b12 ביחד טרם היריוןדנה02/05/2020
שלום לכם.
בכוונתי להרות, וברשותי כדורים המכילים b12 וגם חומצה פולית ביחד בכל כדור (400 מקרוגרם חומצה ועוד 1,000 ויטמין). שאלתי רוקח שאמר שאם הכוונה להרות- אז לא צריך את הכדורים האלה, אלא רק כדורים של חומצה פולית בלבד כי אם לוקחים את הכדורים שכרגע ברשותי אז החומצה הפולית משמשת כגורם שעוזר לb12 להיספג בגוף, ואז בתור גורם שאמור למשל למנוע מומים בעובר- החומצה כמעט ולא יעילה. האם הרוקח צדק ומומלץ שאקח כדורי חומצה פולית בלבד,אם אני לא סובלת ממחסור בb12?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בעיה שתקחי תכשיר שמכיל ויטמינים נוספים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההויטאמין b12
דנה02/05/2020אז הבנתי מהתשובה שאם לוקחים כדורים כך שכל כדור מכיל חומצה פולית וויטאמין b12 ביחד-החומצה הפולית תעזור במניעת מומים בעובר ובדברים אחרים החשובים בהריון בדיוק או פחות או יותר כמו מצב שאקח אותה בתור כדור שלא מכיל שום דבר אחר חוץ מימנה.בבקשה לתקן אותי אם הבנתי משהו לא נכון.
ובנוסף-רציתי לברר האם נטילה של ויטאמין b12 אם אני לא סובלת ממחסור בו-יכול לגרום לי לנזק בכלל,ובפרט אם בכוונתי להרות(במקרה שכאמור ה-B12 הוא עם חומצה פולית יחד בכל כדור שאני לוקחת).
בתשובה נא להתייחס בנפרד ל-2 הדברים שציינתי בהודעה זו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא יגרם כל נזק עם תקחי גם ויטמין זה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ביוץ חזקים לאחר לידה של הריון טבעיגילה01/05/2020
פרופ בידר שלום
בת 44 שנה לאחר לידה של הריון טבעי , פני ההריון לא הרגשתי את הביוץ בכלל והביוץ היה ביום ה-21.
מאז הלידה ביוץ בסביבות היום ה-14 וכאבי ביוץ חזקים שלא היו בכלל לפני ההריון האחרון.
מה הסיבה שלאחר הלידה יש לי כל חודש עאבי ביוץ חזקים מה שלא היה לפני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר01/05/2020אם הלידה הייתה בניתוח קיסרי זה יכול להיות.
לפעמים נוצרים הידבקויות, ובזמן הביוץ יש שינויים שחלתיים שיכולים לגרום לכאבים.
אך לא תמיד זה ברור לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר - הידבקויות
גילה01/05/2020פרופ בידר שלום
אכן זה היה בניתוח קיסרי ווסת בזמן כל 30 יום.
שאלה כללית: כאשר נוצרים הידבקויות לאחר קייסרי אז אפשר להרות שוב ? למשל אצלי יש חצוצרה חסומה עקב קיסרי שהיה בלידה לפני מספר שנים,
אז זה אומר שגם יש מצב שעוד חצוצרה נחסמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ` דוד בידר01/05/2020אפשר להרות גם שיש הידבקויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד הריון שבוע 6טניה01/05/2020
שלום
נעשה אולטרסאונד בשבוע 6 נמצא שק תקין
מאחורי השק נצפה נצפה איזור היפואקגני בממדים 27*6 מ״מ
במה מדובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בשלב זה היה מריך לזהות קוטב עוברי ודופק,ולכן נדרשת בעקורת נוספת כדי לבחון עם ההיריון מתפתח כראוי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות בגיל מאוחר מעוניינת בהריוןגט30/04/2020
שלום רב,
בת 42
6 הריונות 3 הפלות
מעוניינת בהריון
יחסי מין ללא הגנה
מחזור 25-27 ימים
האם סיכויי ללא הפריה בלתי אפשריים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריות
פרופ` דוד בידר30/04/2020יש לברר מה הסיבה שאת לא מצליחה ומה נכון לעשות.
יש לפנות לרופא פריון עם כל הבדיקות שיש ואז אפשר לראות תמונה שלמה במה מדובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאים עם חתימה על מסמךמ30/04/2020
בת 36, רוצה להחזיר עוברים מוקפאים החודש ... (עוד שבוע וחצי)
האם אפשרי בכפוף לחתימה על מסמך?
ההנחיות לא מובנות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ` דוד בידר30/04/2020אפשר.
דורשים בדיקת נוגדנים לקורונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסאז פר בידרנטע29/04/2020
שבוע 35 כאבי גב מותר לבעלי לעשות לי מסאג באגן? זה ממש מקל? על בסיס יומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסאג
פרופ` דוד בידר29/04/2020בעלך יכול.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)