מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תודה לפרופסור רון אלשלמה אסתר08/04/2020
פרופסר רון אל גדול הרופאים , בזכותו וכנגד כל הסיכויים יש לי ילדה. שום מילה רעה נגדו. רפואה זה לא מדע מדוייק. חבל שאת כתבת רעות עליו. בזכותו יש הרבה הורים מאושרים. אני חייבת לו הון. אין עליך רפאל . אפילו לצוות שלו היה קשה כשיצא לפנסיה. זכות גדולה שהוא טיפל בי. תודה לך פרופסר רון אל .תודההההההההההההההההה תודההההההההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
פרופ` דוד בידר09/04/2020מה זה? מדור פרסומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי להרות, כאב, האם אנדומטריוזיס?רינת08/04/2020
שלום, אני ממש מודאגת. בת 33 מנסה להרות שנה וחצי. ווסת סדירה כל 27 יום. דימום ממוצע, לא לוקחת משככי כאבים. בדיקת זרע תקינה. כאבים כבר חצי שנה בין היום ה-3 ל-5 למחזור. הכאבים בצד ימין מעין דקירות מימין לפופיק סמוך לעצם האגן יש נקודה שנוגעים ויש כאב חד שמקרין לגב תחתון ימני. נשללו תוספתן וציסטות. לפני חודשיים היסטרוסקופיה ניתוחית הוסרו שני פוליפים בעקבות דימומים בין וסתיים. צילום רחם לפני 4 שנים יצא תקין עם הערה של חצוצרה ימנית משוכה כלפי מעלה. אני לא מצליחה להרות ןדואגת שהכאבים בצד ימין מצביעים על אנדומטריוזיס והדבקויות באזור ימין ופגיעה בפוריות. אני בדרך כלל לא סובלת כלל מכאבי מחזור והתכווצויות ופה יש משהו נקודתי מטריד מאוד. מה עלי לעשות? כיצד ניתן לאבחן? מה הבדיקה הבאה אני כבר משתגעת בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי
פרופ` דוד בידר08/04/2020קודם כל צריכה להתחיל טיפולי הפריה חוץ גופית. הריון יכול לפתור את הבעיה.
אם בהתרשמות הרופא שיטפל בך הוא רואה צורך לברר מה הם הכאבים, ואם זה מאוד מאוד מציק , אפשר לעשות לפרוסקופיה ולנסות לראות מה קורה.
בכל אופן השלב הבא הוא לפנות לרופא פריון גדי שינווט את הטיפול בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה לך על לפרוסקופיה
אנונימית10/04/2020בת 30 והתקשיתי תקופה להכנס להריון. היסטרוסקופיה הראתה חסימה בחצוצרת שמאל. אחרי החזרת עובר אחת שלא צלחה, בחרתי לעצור את הטיפולים וביצעתי לפרוסקופיה שבמסגרתה הוחלט שאם יעלה צורך תיכרת החצוצרה. בסופו של דבר בניתוח מצאו חצוצרה תקינה ואנדומטריוזיס. צרבו לי את הנגעים וכשבועיים אחרי הניתוח התחלתי מעקב לצורך החזרה טבעית - נקלטתי.
לפעמים חבל על הזמן, הניתוח הזה חסך לי זמן יקר...
בהצלחה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה
פרופ` דוד בידר10/04/2020אני לא ממליץ על ניתוח בגלל המקרה שלך,
אין מקרה אחד דומה לשני .התלונות של רינת לא תואמות בדיוק אנדומטריוזיס והדבר בחכם הוא לשמוע מרופא בעל ניסיון מה לעשות לפי בדיקתך והממצאים שבידי רינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה אך..
אנונימית10/04/2020בכל זאת בחרתי לשתף אותה במקרה האישי שלי, זה יכול רק לעודד גם אם זה לא המצב אצלה...
מה גם שלי אישית לא היה אפילו חשד לאנדומטריוזיס ולא סבלתי מעולם מכאב חריג. זו היתה הפתעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לשניכם
רינת10/04/2020אני שמחה לשמוע שנקלטת להריון בסופו של דבר. אני מטופלת אצל רופא פרטי שכרגע הסביר לי שטיפולי הפוריות בהשהייה בעקבות הנחיות משרד הבריאות. עד עכשיו ביצענו רק הזרעות אבל לדעתי לא צלחו בעקבות הדימום מהפוליפים. אני אשוב אליו לדון בנושא הזרעות ו-IVF ואראה מה המלצתו בנושא לפרוסקופיה. להבנתי זה לא ניתוח פשוט? אני חוששת לקפוץ למצב כזה מהר מידי מצד שני אולי יש באמת ישנה בעיה בחצוצרה. אצלי היא משוכה ולא חסומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרוסקופיה
אנונימית10/04/2020אני יכולה להעיד רק על עצמי - הניתוח היה סופר פשוט. נשארתי לילה להשגחה וקמתי ממש מאה אחוז. אין חתכים כלל אלא רק 3 חורים קטנים שמדביקים עם דבק רפואי. לא סבלתי בכלל מכאבים, נתנו לי 3 שבועות מחלה לגבי במתנה. אחרי שבועיים מהניתוח עצמו כבר באתי לרופא הפוריות לקבוע החזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרוסקופיה
פרופ` דוד בידר10/04/2020זה לא דבר פשוט ויש גם מקרים שהסתבכו מאוד.
ממליץ שלא תתני עיצות מניסיוני אלא תשאירי לאילו שמבינים מה הם עושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אנונימית10/04/2020לאור כך שהתחלתי במילים "אני יכולה להעיד רק על עצמי", אני אבחר לחיות עם עצמי בשלום, ברשותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ` דוד בידר10/04/2020המקרה שלך לא דומה למה שהוצג פה ואפשר להבין שאת תומכת ב לפרוסקופיה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אשמח לעזרהרונית08/04/2020
שלום
שבוע 6
אתמול במשך כמה שעות התחיל דימום ממש כמו של מחזור דם אדום טרי ובכמות
אחרי זה התחילו לצאת רק בניגוב הפרשות חומות
האם מדובר בהפלה? מה הסיבה שזה נגרם?
אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר08/04/2020ב 20% מההריונות יש הפרשות ודימום.
כאשר אין דימום ,הסיכויים להפלה באוכלוסיה הצעירה הם 10%.
כאשר יש דימום הסיכויים להפלה הם 50%.
דם חום זה דם ישן שנשאר בנרתיק.
דם אדום יכול לנבוע מהריון לא תקין, תגובת רחם להריון , דימום משליה וכו.
לכן תעשי אולטרה סאונד ותדעי מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה הריון שבוע 6
רונית08/04/2020שלום דוקטור
עשיתי כרגע אולטראסאונד
יש עובר ודופק תואם לשבוע
הבדיקה מאוד כאבה היא לחצה לי על הבטן ממש
10 דקות אחרי התחיל ממש דימום רציני
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר08/04/2020קודם כל האם הרופא/ה בדקה אותך.?
האם נתנה טיפול נגד דימום?
בכל אופן אם כבר הלכת הייתי ממליץ על זריקות פרונטוגסט 100, יום כן יום לא , 3 פעמים.
לחזור על אולטרה סאונד בעוד 10 י ים.
לנוח בינתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון ודימומים המשך
רונית08/04/2020היא לא בדקה רק עשתה אולטרסאונד
האם יכול להיות דימומים כאלה כבדים ממקור אחר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
פרופ` דוד בידר08/04/2020אם מי שעשתה לך אולטרה סאונד היא לא הרופאה המטפלת ושיודה מעקב הריון, אזי תפני לרופא למעקב הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריוןנוגה07/04/2020
היריון שבוע 32 יש לי קצת שיעול האם וגירוי בגרון האם מותר לי לעשות אינלציה עם מה שמצרפת בקובץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר08/04/2020מותר לעשות אינהלציה.
כדאי גם להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לבדוק?
נוגה08/04/2020אין לי קשיי נשימה זה רק שיעול מפעם לפעם..אנהלציה רוצה לעשות ליתר בטחון... ללכת לרופא משפחה? שיבדוק ריאות? מה בדיוק לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה
פרופ` דוד בידר08/04/2020אם המצב לא משתנה ואין חום יכולה להישאר בבית .
אם משהוא משתנה תבדקי על ידי רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת חיסוןמיכל07/04/2020
האם מערכת חיסון של אישה בהיריון מתחזקת לקראת סוף ההיריון באזור שבוע 33? אולי הגוף כבר התרגל ל "גוף הזר" או שבכל משך ההיריון ססיר שהמערכת החיסון חלשה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת חיסון.
פרופ` דוד בידר08/04/2020המערכת לא נחלשת לקראת הסוף וההריון הוא לא גוף זר.
לכל אחד מאיתנו יש מערכת חיסון התלויה במבנה הגנטי האישי ,וכן מה עבר על המערכת לאורך החיים ואיך הגיבה המערכת לוירוסים שונים שפקדו אותנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף
מיכל08/04/2020אז אם כך שמגדירים נשים כקבוצתת סיכון בנוגע לשפעת/וירוסים/קורונה זה לא בגלל שמערכת החיסון חלשה .? זה בגלל שההיריון יכול להסתבך? אישה צעירה בגיל 30 אם בהיריון ואם לא שניהם חזקות מספיק באותה מידה להתגבר?ושבריאותן לא תסתבך? לא מדברת כרגע על העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר
פרופ` דוד בידר08/04/2020אישה בריאה בהריון יכולה להתנודד עם וירוסים. הכל תלוי במערכת החיסון האישית כמו שלא בהריון, למרות שאומרים ,שאולי, המערכת ״חלשה״ יותר בהריון.
אני לא חושב כך.
בגלל שבוע רוסים יכולים לסבל נדים ועוברים בהריון , אנחנו מזהירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבותדנה07/04/2020
היי. האם הצרבות בשבוע 32 נגרמות רק בגלל סוג האוכל שאנחנו אוכלות או גם בלי קשר לאכול ובגלל הלחץ על הסרעפת..יש לי צרבות וגם אחרי שעובר לי ( עובר גנ לשעה עד ההתקף הבא..) נשאר לי מעט שיעול וגירוי בגרון ..פוחדת שזה קורונה אין לי חום..והצרבות כבר 3 ימים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבות
פרופ` דוד בידר08/04/2020הסיבה העיקרית לצרבת בהריון היא עלית מיצי קיבה לכוון הושט עקב היחלשות שרירי
הקיבה וגם הלחץ על הקיבה בהמשך.
בשלב זה התלונות לא מתאימות לקורונה.
יכולה לקחת כדורים למניעת הפרשת מיץ קיבה, בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 6 אשמח לעזרהמורן07/04/2020
שלום וברכה
שבוע 6 התחיל דימום טרי והרבה יחסית (ללא קרישי דם)
כרגע נעצר
נקבע לי תור למחר בבוקר לרופא נשים
האם ניתן להמתין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר07/04/2020ניתן להמתין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 6 אשמח לעזרהדנה07/04/2020
שלום וברכה
שבוע 6 התחילו לי דימומים (דם טרי) כרגע נעצר
אני יודעת שעליי לעשות בדיקה לראות את תקינות ההריון
במידה וההריון תקין ? האם אני צריכה לעשות חיסון אנטי די ?
סוג דם -b
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/04/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הריון ואנטי די
דנה07/04/2020תודה על המענה
מחר אני עושה אולטרסאונד לוודא כי ההריון תקין
לעשות אנטי די בלי בדיקת דם לפני?
ואם הרופאה תראה שק תקין בלי דופק עדיין לעשות ?
אשמח לעזרה כי מחר ערב חג ואין לי דרך לעשות בדיקות דם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בצעי אולטרסאונד תוך שבוע בשלב זה חייבים לזהות דופק עוברי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/04/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמיניםיעל05/04/2020
היי שבוע 32 לוקחת ויטמינים של אקוסאפ . ברזל, ויטמין c, וויטמין d
היום לקחתי אותם אחד אחרי שני. בלי הפסקה עלול לגרום לנזק? מינונים של אקוסאפ גבוהים מויטמינים רגילים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים
פרופ` דוד בידר06/04/2020לא יגרום נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 32 וצרבותגילי05/04/2020
שבוע 32 יש לי מפעם לפעם צרבות שלאחריהן יש שיעול זה דבר טבעי? או שאולי כדאי שאלך להיבדק לקורונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע
פרופ` דוד בידר06/04/2020זה לא בדיוק הסימנים המתאימים .
ברוב המקרים יש חום ושיעול.
תחכי עוד כמה ימים ותראי אם יש חום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אשמח לעזרהדנה05/04/2020
שלום וברכה
הריון שבוע 6
האם מותר לשתות סודה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר05/04/2020סודה זה כמו מים.
ברור שאפשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעותמיכל05/04/2020
שבוע 32 יש קצת כאבי ראש זה מתרכז רק במצח. מדדתי לחץ דם היה 122/75.
זה יכול להיות סימן לרעלת היריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות
פרופ` דוד בידר05/04/2020סה לא תופעה של רעלת ואין רעלת בלי לחץ דם גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בנשימהרעות05/04/2020
היי שבוע 31 האם ייתכן קושי בנשימה בעת שכיבה? בעמידה לא מורגש..לפעמים רק בשכיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון: שבוע 32
רעות05/04/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי.
פרופ` דוד בידר05/04/2020יתכן עקב לחץ על הריאות מלמטה או מסיבה אחרת.
היות והדבר חולף אין צורך לעשות כלום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ל פוריות והזרעה ביתיתענת04/04/2020
שלום,
אשמח להתייעץ לגבי 2 דברים:
1. קראתי באינטרנט שניתן לרכוש ברשתות הפארם ג'ל פוריות- לשימוש בזמן שמנסים להיכנס להריון.
זה מה שכתוב לגבי הג'ל ממה שקראתי : "ג'ל שקוף עם חומצה היאלורונית, המיטיבה את מאזן הלחות הטבעית של הנרתיק. החומצה היאלורונית משפרת את כושר התנועה של הזרע ומעניקה לזרע תנאים אופטימליים בימי הפריון של האישה.
בנוסף, פותח ג'ל הפוריות למען נשים הסובלות מיובש בנרתיק ואשר אינן מסוגלות להסדיר את רמות הלחות באופן טבעי בעקבות מספר סיבות כגון גיל, מצבי לחץ ומצב בריאותי כללי. תסמינים אלה צצים כתוצאה מנסיבות שונות, במיוחד במצבי לחץ נפשי". עוד כותבים שלא אמור לפגוע בתנועתיות של הזרע בניגוד לחומרי סיכה אחרים.
מעוניינת לדעת האם שמעתם על זה והאם זה מומלץ? מנסה להרות תקופה די ארוכה ללא הצלחה (אי פריון לא מוסבר)
2. שאלה נוספת- כרגע בתקופה זו כשאין טיפולים- מה עדיף? לקיים יחסים כרגיל בזמן הביוץ או לבצע הזרעה ביתית? מה מעלה יותר את סיכויי ההיקלטות?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג׳ל
פרופ` דוד בידר04/04/20201.ג’ל הפוריות מפרה רק את הכיס של מי שיצר אותו.
2. אם בדיקת זרע תקינה אין טעם להזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית אחרי טיפל הורמונלי 8.5 מ"מאורלי04/04/2020
היי,
לאחר הפלה הרירית שלי היתה 5 מ"מ ולא היה לי מחזור.
קיבלתי טיפול הורמונלי והרירית הגיעה ל- 8.5 מ"מ (לא סדירה) עם אסטרדיול 10000 ופרוגרסטרון 0.8. הרופא המליץ שיגיע המחזור ואז נבחן את הרירית ונעשה היסטרוסקופיה אבחניתית.
האם ללא טיפול הורמונלי כלעיל הרירית תוכל להגיע לעובי זה או למשהו שקרוב לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ` דוד בידר04/04/2020במחזור רגיל, בתהליכי ביוץ תקינים הרירית צריכה לגדול טוב ואם יש אי סדירות משמע שיכולה להיות בעיה שקרתה אחרי גרידה ועש לבדוק המצב בהיסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה אבל
אורלי04/04/2020אני מבינה אבל אני מנסה להבין מה התכלית
בטיפול ההורמונלי ובמספרים האלה.
האם זה אומר שההורמונים שלי לא יוכלו לייצר רירית בעובי כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני
פרופ` דוד בידר04/04/2020ההורמונים שלך צריכים ליצור רירית טובה ואם לא אז יש בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלתי מחזור
אורלי10/04/2020היי,
קיבלתי אתמול מחזור מאוד דל והיום כבר אין לי דימום בכלל.
מה יכולה להיות הסיבה לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המלצה של הרופא שלך ראויה בהחלט יש מקום חשקול ביצוע היסטרוסקופיה כדי לתת מענה הולם לתופעות המחזור שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/04/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' אשכנזי
אורלי14/04/2020הרופא שלי המליץ על היסט', ועשיתי כן, אך לא מצאו שום חסימה או הידבקות או שום דבר שאמור להפריע.
מה יכולה להיות הסיבה לדימום המועט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יתכן ורירית הרחם אינה מגיבה להליך ההורמונאלי באופן אופטימאלי בערבות הרקע שציינת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/04/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ' אשכנזי ופרופ' בידר
אורלי27/04/2020אני רוצה להודות לכם על התשובות האלו, אני מאוד מעריכה את זה.
נבדקתי והרירית שלי בעובי מתאים (9 מ"מ) אך אינה תלת שכבתית.
האם יכול להיות שבעקבות כל הפרוצדרות שעברתי שכבה אחת נפגעה לצמיתות באופן כזה שאינה יכולה להחלים ובגלל זה יש רק שתי שכבות לרירית? ואולי גם בגלל זה המחזורים שלי דלים?
תודה,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
פרופ` דוד בידר27/04/2020מחזור דליל מרמז על פגיעה בשריר הרחם ולכן גם פגיעה ברירית שצריכה לגדול על השריר אך לא יכולה בגלל הפגיעה.
בכל אופן יש לנסותלהרות גם ברירית זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה פגיעה בשריר?
אורלי27/04/2020היי,
מה הכוונה פגיעה בשריר? האם יש משהו שאני יכולה לעשות לגבי זה? לנוח או משהו כזה? ממה יכולה לנבוע פגיעה בשריר הרחם?
תודה,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)