מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קורונהבר24/04/2020
היי..שבוע 35 ( מחר) אני מאוד בסטרס מהקורונה לא יוצאת מהבית בקושי מהחדר לא יושבת עם בעלי בכלל לא ישנים ביחד לא משתמשת באותם כלים. כלום! כיוון שהוא עובד..אז מעדיפה להישמר. אבל הסטרס מוציא אותי מדעתי אם יצא שיום שלם בחדר והרגע יצאתי מהחדר והוא בדיוק השתעל כשעברתי לידו זה מוציא אותי מדעתי עצבנית אש מה ההשלכות על ההיריון...מיואשת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורונה
פרופ` דוד בידר25/04/2020בשלב זה לא ישפיע על ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצלחת טיפולי ivf בגיל מבוגראסתי23/04/2020
שלום רב,
אני בת 44, ואני יודעת שבגיל הזה הסיכויים להיריון קטנים מאוד. עשיתי בדיקת פרופיל הורמונלי ביום השני לווסת האם על סמך התוצאות יש סיכוי להצלחת טיפול ivf?
Estradiol - 156
17 0h - progesterone - התוצאה 0.36
Tsh - 2.52
Lh - 5.20
Fsh - 13 9
Progesterone - 2.1
Teatosterone total - 3.90
Androstenedione - 3.11* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצלחת
פרופ` דוד בידר23/04/2020רמת הורמון ה FSH מוגבר לכן הסיכויים קטנים ותלויים בתגובה לגירוי השחלתי.
יש פרוטקול טוב היום לנסות את הגירוי של השחלות ,ואם הוא לא נותן תוצאה רצויה לנו אזי לא יהיו סיכויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה אחרי גרידהטל23/04/2020
שלום לפרופסורים, עברתי גרידה שבוע 9 לפני 21 יום. היתי בבדיקה שגרתית אצל הרופא היום, נאמר שהכל תקין. רציתי רק להבין לפי הנתונים המצ'ב (שניצפתה רירית דקה ללא תוכן) האם זה ניראה שאני אחרי ביוץ ואמורה לקבל מחזור בימים הקרובים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר23/04/2020אם הרירית דקה אז עוד לא התחילו תהליכי ביוץ.
לפני ביוץ צריכה להיות רירית עבה.
כדי לדעת מה קורה איתך מבחינה זו, עליך לעשות בדיקת דם לאסטרוגן ופרוגסטרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעדכנת בבקשה
טל26/04/2020מעדכנת היום 4 ימים אחרי בדיקת רופא שניצפתה רירית דקה כפי שמצב בדף, קיבלתי מחזור. . (זה מחזור בוודאות) השאלה אם זה תקין..? לא אמור להיות רירית עבה לפני המחזור ייתכן וניפגעה מהגרידה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעדכנת
פרופ` דוד בידר26/04/2020כפי שכתבתי לך צריך לעשות בדיקת דם לאסטרוגן ופרוגסטרון כדי לדעת באיזה מצב את.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות - התחלהמאי22/04/2020
בני 30, מנסים כשנה.
זרע: נפח 5.5, מורפולוגיה 5%, חומציות 8.4, סה"כ כושר תנועה (טוטל מוטיליטי) 50%, VITALITY מעל 60%.
מחזור וביוץ קבועים, צילום רחם תקין, בדיקת דם ביום השלישי למחזור: AMH 3.27, E2 300, FSH 7.6, LH4.7
הופננו להזרעה, טיפול בגונאל 50 (משקל האישה 49) ואוביטרל.
1. כיוון שאין טיפולים, האם ניתן לטפל בגונאל, אוביטרל ולקיים יחסים?
2. מה דעתך על הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי
פרופ` דוד בידר22/04/2020אפשר לנסות הזרעה עד שיתחילו בטיפולי ההפריה.
כרגע יש מצב בעייתי ומי שרפורמה עזרה או יעוץ , ללא תגמול. יכולים להתקשר אלי
0505254143* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תכנון הטיפול ראוי,אם כי קיימת המלצה עכשווית להמנע מטיפול בשלב זה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/04/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא ביוץמור22/04/2020
שלום רב
אתמול עשיתי בדיקת ביוץ ביתית ויצא חיובי, היום שוב עשיתי ויצא שלישי משערת שניגמר הביוץ האם אני צודקת? אם הבדיקת ביוץ יצאה שלילית זה יכול להעיד שלא הושג הריון?
(הריון קודם שלי גיליתי רק כי שבוע שלם בדיקת ביוץ יצא חיובי ובסוף עשיתי בטא שיצא חיובי).
ביום שבת היו לי הפרשות שקופות נמתחות כאלו והייתי בטוחה שמדובר בשאריות זרע ולא ביצעתי בדיקת ביוץ:( יכול להיות שטעיתי שזה שאריות זרע וזה הפרשות של ביוץ איך מבדילים? למרות שלעולם לא היה לי כזה דבר של שאריות זרע מבולבלת נורא.
בנוסף יש לי כאבים חזקים בצד שמאל של הבטן תחתונה כיון השחלה ורגישות חזקה מאודד בחזה...יכול להעיד על משהו? אני אחרי הפלה וממש מחכה לבשורות טובות 🙏
תודה רבה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר22/04/2020הבדיקה של הביוץ יכולה להיות חיובית ולהיות חיובית כל הזמן או לא. זה לא משהוא קבוע.
ההפרשות הן לא זרע.
את הכאבים - צריך בדיקת רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה בבקשה
מור23/04/2020אז אם ההפרשות הן לא זרע, זה אכן מעיד על ביוץ?
זה ממשיך לא פעם ביום לפחות בשבוע האחרון וגם היום. יש לי גם כאבים בבטן תחתונה בשחלות יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר23/04/2020צריך להיבדק על מנת להבין מה יש לך בדיוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה שחורה בעיןיעל21/04/2020
היי.. אם יש לי נקודה שחורה בעין ( שמסתכלים לאור ישנה נקודה שזזה בעת הזזת בעין) יש קשר לכך שעדיף לא ללדת בלידה רגילה וכדאי ללדת בקיסרי? בזמנו שהייתי אצל הרופא עיניים אמרה שכל עוד זו נקודה אחת זה בסדר .( בלי קשר ללידה, זה לידה ראשונה תהיה . כעת שבוע 34)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה
פרופ` דוד בידר22/04/2020אני לא הבנתי את עניין הנקודה וצריך לשאול למה התכוון רופא העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 8 אשמח לעזרהשרה21/04/2020
שלום
שבוע 8 פלוס 3 שק הריון תקין נצפה דופק
שק שני אחרי בדיקה חוזרת נצפה ריק
(היו יומיים דימום לפני שבוע וחצי)
נרשם האם המטומה?
במה בדיוק מדובר אני די מודאגת גם לפני 10 ימים השק היה בגודל 2 סנטימטר ועכשיו 4
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר21/04/2020שק אחד התפתח ואחד לא.
זה מה שנרשם אין לו משמעות.
בהמשך השק הלא תקין יספג והטוב יתפתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן זרע יכול לשרוד בתוך קונדום קשור בלי קוטל זרע בטמפרטורה של 20 מעלות בערך?ג׳ורג׳21/04/2020
כמה זמן זרע יכול לשרוד בתוך קונדום קשור בלי קוטל זרע בטמפרטורה של 20 מעלות בערך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה
פרופ` דוד בידר21/04/2020הוראות מעבדת זרע הן להביא הזרע לבדיקה תוך סמן כמה שיותר קצר, כשעה.
אם מדובר במתן זרע להפריה חוץ גופית הרי שהזרע בקונדום ״הלכתי״ ,ללא קוטל זרע, יכול ישרוד מספר שעות וזה אינדיבידואלי לכל אחד ותלוי באיכות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש דבר כזה ריבוי תנועות והאם זה מסוכן?אני20/04/2020
היי פרופ' אני בשבוע 34 והרגשתי בשכיבה ממש הרבה תזוזות משהו שהרגשתי קודם אבל לא לאורך זמן שכזה לפחות חצי שעה של תזוזות האם זה מצריך בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר21/04/2020יש מאמרים שטוענים שכאשר אישה מרגישה משהוא מעבר למה שהיא רגילה להרגיש ,בדרך כלל, הדבר יכול לרמז על מצוקה עוברית.
לרוב אישה מרגישה תנועת אחרי צהריים באותו דפוס כל יום או בזמנים אחרים ,והיא כבר רגילה ומכירה את תנועות העובר שלה.
למרות שאני לא חושב, לפי מה שכתבת, שיש בעיה כלשהיא ,אך תמיד כדאי להיבדק ולראות מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות והקאות בהריוןדנה20/04/2020
שלום
באיזה שבוע בהריון יורדות רמות hcg ?
מתי השיא שלהם?
והאם זה נכון שברגע שיש ירידה בהורמון יש הקלה מבחינת הבחילות וההקאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות
פרופ` דוד בידר20/04/2020סביב שבוע 10 הערכים מגיעים לשיא, סביב 30 אלף ואחר כך זה משתטח.
אחרי שבוע 12 מתחילים להתרגל למצב ויפסיקו בחילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על פרופ' בידר דוד.רחל20/04/2020
מעונינת להמליץ על פרו בידר דוד רופא אנושי סובלני,מקצועי על כל שאלה שלי קבלתי תשובה בכל זמן היה זמין בווטספ ובהודעות,הגעתי אליו להחזרה של עובר בן 5 ימים עובר קפוא וכבר בהחזרה הראשונה
זכיתי להריון הוא התייחס מאוד לעניין ההחזרה ושקל מתי להחזיר שזה בעצם הסיכוי להצליח כל כך הרבה החזרות היו לי ואף רופא לא התייחס בכובד ראש לזמן ההחזרה כמו פרופסר בידר ,חבל שלא זכיתי להגיע אליו קודם,הייתי חוסכת זמן יקר והרבה עוגמת נפש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה
פרופ` דוד בידר20/04/2020עניתי לעניין זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על פרופ' בידר דוד.רחל19/04/2020
ברצוני להמליץ על פרופ בידר הייתי אצלו בהחזרה של עובר בן 5 ימים עובר קפוא ומיד בהחזרה הראשונה אצלו זכיתי להכנס להריון,פרופסור בידר היה זמין תמיד בטלפון בהודעות בווטסאפ והיה הכי סובלני נעים מקצועי וקשוב הרגשתי בטוחה ורגועה שיש למי לפנות שיש אוזן קשבת שיש תשובה לכל שאלה שלי,חבל שלא זכיתי להגיע אליו קודם.ממליצה עליו בחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחל
פרופ` דוד בידר20/04/2020הי
תודה על ההמלצות אך אני כותב, שוב, הפורום כאן הוא לעזור לנשים, במיוחד בימים אלו,
להבין מה קורה להם בטיפולים או בהריון וזה לא מדור פרסומי.
נקווה שהכל יחזור במהרה לשגרה הרגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוי פרינאוםיעל19/04/2020
היי עיסוי פרינאום האם עוזר בלידה ולהפחתת תפרים?
האם יכול להזיק? לגרום לצירים וכו? עם מה להשתמש מצרפת מוצר האם בסדר:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי
פרופ` דוד בידר20/04/2020להזיק זה לא יזיק.
אני לא חושב שעיסוי כפי שאת מתארת עוזר בלידה.
היות והדבר לא נבדק כפי שמקובל לבדוק מוצר כלשהוא אזי הכל זה עניין מסחרי בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעלת בידר פריעל19/04/2020
שבוע 34 . מתלבטת לגביי חיסון השעלת. כרגע אנחנו גם בקיץ וגם ישנה זהירות יתר אפס הפרדה בין האמא לתינוק וגם בה אחרי הלידה ( משוער 31.5) לא ניפגש עם אף אדם בגלל הקורונה מה שאומר שהסיכוי לחלות נמוך. מה דעתך? ואגב נניח שלא התחסנתי בהיריון אפשר לחסן את התינוקת בגיל חודשיים נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעלת
פרופ` דוד בידר19/04/2020תמיד כדאי להתחסן ל שעלת גם בהריון וגם לא בהריון
החיסונים לנולדים ניתנים לפי פרוטוקול שלא קשור למתן החיסון לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרימת דם מוגברת??נעמה19/04/2020
שבוע 34 . עמדתי היום על הרגליים קצת יותר מבדרך כלל..בזמן שעמדתי ושטפתי כלים הבחנתי בכמו עיגולים אדומים בשתיי הרגליים לאורך כל הרגליים הלכתי לשבת הרמתי רגליים ועבר לי. הרם זה זרימת דם מוגברת כתוצאה מעמידה ממושכת..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרימה
פרופ` דוד בידר19/04/2020עקב העמידה יש יותר גודש ברגליים והתרחבות כלי דם.
אם מרימים רגליים זה חולף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)