מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוסף ברזל נוזלי וירידה דרסטית של ברזליעל03/03/2020
שבוע 27 לוקחת בערך חודשיים תוסף ברזל נוזלי של אקוסאפ היום בדקתי ברזל והתוצאות מתחילת ההיריון ירדו באופן דרסטי.מצרפת תוצאות ומציינת שב4 ימים האחרונים לפני הבדיקה לא לקחתי את התוסף . האם יכול להיות ירידה דרסטית כל כך בזמן כה קצר??? ומה זה אומר שאני אנמית? מצרפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק אציין שתוצאת ה135 הייתה לפני שבכלל בתחלתי לקחת ברזל.
יעל03/03/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יתכן שתדרשי לטיפול בעירוי ברזל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/03/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומתי זה יוחלט אם זה לא יעלה עד איזה שבוע?
יעל08/03/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט אפשרי,יש להמשיך במערב ולהציע טיפול תחליפי לפי הצורך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/03/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוסף פרגנטלי
יעל05/03/2020זה בסדר להתחיל מעכשיו עם פרגנטלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוסף
פרופ` דוד בידר05/03/2020כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרינטל-אין בעיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/03/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה וביוץ מוקדם - כיצד זה קורה?אור03/03/2020
שלום דר, התחלתי טיפולי פוריות קרוב לשנה.(מציינת שהעבר המילדותי שלי הוא 3 לידות קיסריות וקליטה ספונטנית ללא שום בעיה). כיום חסימה בשחלה אחת. השאלה שלי היא כזו... עד עתה התחלנו מחזורי טיפול של הזרעות וגונל. ימי הווסת שלי נעים בטווח של 24-28 לרוב כמו שעון שוויצרי, 5 ימי מחזור וסובלת מדימומים כבדים אם זה רלוונטי. החודש קרה דבר מוזר. התחלנו מהיום השישי את הגונל 75 במשך ארבעה ימים, ויום למחרת מעקב ובדיקות דם. את המעקב עשיתי ביום ה 10 לווסת. התוצאות הראו שהביוץ כבר היה. איך קורה דבר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ` דוד בידר03/03/2020קשה לענות במדוייק על השאלה בלי לראות רמות הורמונים אך להתחיל ביום 6 את הזריקות זה די מאוחר ,ואני משער שכבר היה זקיק שגדל במשך עוד יומיים שלושה של הזריקות וגרם לביוץ עצמוני על ידי הורמון ה LH שלך.
זה קורה בטיפולי הזרעה. יש טיפול למנוע ביוץ בזמן טיפול בגורמי ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לאחר החזרת בלסטוציסטאילנה03/03/2020
12 ימים לאחר החזרת בלסטוסיצט (טרי) בטא 61, פרוג 52.8 E2-1052. האם זה נחשב לבטא נמוכה לאחר החזרה של בלסוציסט? מה הערך שהיה צפוי להתקבל? האם הכפלה בעוד יומיים בהכרח תאשר שמתקדם בצורה תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר03/03/2020זה בטא נמוך אך צריך להמשיך לבדוק ולפעמים יש הפתעות לטובה.
הבטא הבא יגיד מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת לאחר יומיים
אילנה04/03/2020אתמול בערב התחיל דימום קל, נמשך עד עכשיו. אציין כי הוחזרו 2 בלסטו, היום ביצעתי בדיקת דם והתוצאות היו
BHCG 258
PROG 42
E2 302
האם לפי התוצאות ההריון תקין כרגע? ממה נובע הדימום, האם יתכן שהעובר השני נפל ולכן הדימום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הערך תקין רצוי להמשיך במעקב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/03/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור אך ממה נובע הדימום
אילנה05/03/2020האם זה נראה שמדובר בהריון כימי או הפלה מאיימת? במידה ולא, האם לדעתך יכול להתפתח הריון תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האפשרות קיימת למרות הדימום
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/03/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזהרה לנשים בהיריון בשתיית בקבוקים של העמסת סוכרנוגה03/03/2020
היי ביצעתי היום העמסת סוכר 100 נתנו לי לשתות שני בקבוקים רק שאחרי ששתיתי ראיתי שישנה מן אזהרה לנשים בהיריון קצת מבולבלת... מצלמת את הבקבוק משני הצדדים מעלה כקובץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה שנייה של הבקבוק שמצויין הרכיבים ואזהרה לנשים בהיריון
נוגה03/03/2020מצרפת תמונה שנייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקבוק
פרופ` דוד בידר03/03/2020זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכר בקולה
יעל03/03/2020בבקבוק קולה יש 11 גרם ובתמיסה של העמסת סוכר ששתיתי יש 100 גרם סוכר כאילו ששתיתי במכה 11 בקבוקי קולה??? זה הגיוני ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה HCL - שישה ימים אחרי ביוץLIAT03/03/2020
בת 38.5 , ניסיון להרות באופן טבעי,
ביום 24.2.19 זוהה ביוץ באמצעות מקלוני ביוץ.
ביום 29.2.19 (חמישה ימים אחרי שזוהה ביוץ) , התעוררתי בבוקר עם כאבי תופת בצד ימין ופניתי למוקד.
הרופא במוקד כתב ,
שחלה ימין ציסטה המתאימה ל HCL בגודל 2.9 ס"מ.
רירית 4.3 מ"מ.
ללא נוזל בדוגלס.
לטענתו בכלל לא היה ביוץ החודש...
שאלותיי:
מה משמעות הציסטה? (לא היתה קודם לכן).
האם באמת לא היה ביוץ?
ואם היה ביוץ- יש סיכוי להריון עם רירית כזו וציסטה כזו?
מאוד מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת פרוגסטרון עשויה לתת מענה אם מדובר בגופיף צהוב ביוצי,נראה שרירית הרחם אינה אופטימאלית ומתאימה להליך השתרשות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/03/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית מים בזמן צום לפני בדיקת העמסת סוכרדפנה02/03/2020
מחר יש לי העמסת סוכר 100 אכן אמרו לי להיות בצום 8 שעות אך שכחתי לשאול אם אפשר לשתות מים ב8 שעות האלה? והאם אפשר לשתות מים בין בדיקה לבדיקה? הרי יש 4 בדיקות דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא רצוי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/03/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת טיפול IVF בעקבות עליה של הפרוגסטרוןSari01/03/2020
התחלתי טיפול ivf לאחר כ-12 ימים של זריקות (מנופור גונאל וצטרוטייד) הרופא החליט להפסיק את הטיפול. החודש.. .בגלל עליה של הפרוגסטרון... מה זה אומר.....?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה של הפרוגסטרון...
Sari01/03/2020,פרוגסטרון 18.6 .. אין לי מושג למה הרופא החליט לעצור את הטיפול החודש ...מה הסיבה.... היתי כבר ממש בטוחה שעוד יום יומיים תהיה השאיבה....והתכוננתי לזה נפשית אך גודל הציפיה כגודל האכזבה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר היקר זו שוב אני
Sari01/03/2020האם אתה חושב שאני יוכל להכנס להריון או שיש לי בעיה???
עדיין לא דיברתי עם הרופא ואני מאד מודאגת... אני כבר בת 34 ומאוד רוצה ילד משלי מה אתה חושב
האם הרופא יחליט לשנות פרוטוקול או שזה אבוד? אני כבר התחלתי לחשוב אולי שיש לי איזושהי בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה
פרופ` דוד בידר02/03/2020פרוגסטרון גבוה הוא סימן שהזקיקים עברו תהליכי ביוץ מוקדמים וזה סיבוך של הטיפול .
יש תרופות שמונעות את התופעה ויש לתת פרוטוקול מתאים.
זה נכון להפסיק את הטיפול.
את צעירה ואין סיבה שלא תצליחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מגונאלF לפרגבריס במצבי אי פוריותאסנת01/03/2020
לאחר חודש אחד של הזרקות גונאלF + אוביטרל שלא הצליח, קיבלנו הנחיה לעבור סיבוב הזרקות שני, אך הפעם עם פרגבריס + אוביטרל.
אני בת 35 וזאת הפעם הראשונה שהתחלנו טיפולים, לאחר שבכל הבדיקות (גם שלי וגם של בעלי) לא נמצאה סיבה ספציפית לאי הפוריות.
בהזרקת הגונאלf התהליך היה נראה תקין - לאחר 5 ימים נראו שלושה זקיקים בגדלים של 15-17 מ״מ. ביום ה7 הזרקתי אוביטרל. אבל כאמור, בסוף החודש קיבלתי מחזור...
בחיפוש באינטרנט לא מצאתי יותר מידי מידע על פרגבריס מלבד העובדה שהוא מכיל גם הורמון LH
אשמח לדעת באילו נסיבות ממליצים בדר״כ לעבור מגונאלF לפרגבריס וכיצד אם בכלל השינוי עשוי לעזור לתהליך.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר
פרופ` דוד בידר02/03/2020גם גונל פ וגם פרוגובריס הם ההורמונים שמגרים את השחלה במידה דומה,
אם את עושה כעת טיפולי הזרעה אזי המטרה היא להגיע ל 2 עד 4 זקיקים לפני מתן האוביטרל ולא משנה בסוג תרופת הגירוי.
הרופא החליף לך ל פרוגובריס , שאמנם מכיל מעט LH. אך המטרה הייתה לתת לך הרגשה שהוא כעת מנסה, אולי, דרך יותר טובה לגירויי כדי שתצליחי להרות.
מבחינה פסיכולוגית את מאושרת אך מבחינה מעשית זה אותו הדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות העמסת סוכר באותה המעבדהדנה01/03/2020
אם עשיתי העמסת סוכר 50 מג בקופת חולים ספציפית האם רצוי את ה100 מג לבצע באותה הקופה כלומר שזה יהיה באותה המעבדה או שזה לא רלוונטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בעיה לבצע את הבדיקה באותה הקופה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/03/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה היא אחרת
דנה01/03/2020האם אפשרי לבצע את העמסת סוכר 100 בקופה אחרת שיכול מאוד להיות שהתוצאות הבדיקה לא נבדקות באותה מעבדה שבה בדקו את תוצאות העמסת סוכר של ה50 ?
בהחלט
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/03/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכה שבוע 5 ו-6 להיריוןשואלת01/03/2020
שלום פרופ',
12 ימים לאחר החזרת עוברים בני 3 ימים, בטא 130. לאחר מכן 2 בשתי בדיקות נוספות הכפלות תינות כל יומיים.
בשבוע 5 + 3 ימים בטא 3100
בשבוע 5 + 6 ימים בטא 5600.
הבנתי שהבטא נמוכה יחסית לשבוע. וגם לא הייתה הכפלה אפילו אחרי 3 ימים.
האם עדיין ייתכן היריון תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר01/03/2020בשלב זה יש לבצע אולטרה סאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא נמוכה שבוע 5+ 6
שואלת02/03/2020בינתיים בבדיקה נוספת שבוע 6 +1 בטא עלתה ל8700.
יודעת שעלי לבצע אולטראסאונד. יש לי תור עוד שבוע...
האם תוכל להגיד מנסיונך מה הסיכוי שעדיין מדובר בהריון תקין?
יודעת שבשלב זה צריך להיות עשרות אלפים...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא
פרופ` דוד בידר02/03/2020הבטא לא נמוכה.
בשלב זה לא בודקים בטא.
את הבדיקה עושים בתחילת ההריון ואז זה מכפיל את עצמו ואחר כך זה משתנה מאחת לאחרת.
אחרי שתי בדיקות טובות יש לחכות לאולטרה סאונד ולא לעשות מה שעשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת לימון לבדיקות העמסת סוכר והטיית תוצאותיעל29/02/2020
בהדיקת העמסת הסוכר 50 הביאו לי בקבוק מוכן רציתי להוסיף לימון אך האחות אמרה לי שבבקבוקים החדשים כבר יש תוספי לימון לא הוספתי ןזה בכל זאת היה מתוק..האם בהעמסה של ה100 אוכל בכל זאת להוסיף לימון או שזה יכול להטות את התוצאות? ואם כן לאיזה כיוון לבדיקה תקינה או לא תקינה?
2. יודעת שבהעמסה של ה100 צריך להיות בצום אך אפשר לשתות מים האם המים לא יכולים להטות את התוצאה לכך שהסוכר בדם כביכול ידולל וזה גם יכול להטות את התוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר29/02/2020יש ללכת לפי ההוראות של הבדיקה ולא לנסות כל מיני התחכמויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכן שואלת.
יעל29/02/2020לכן אני שואלת כי חלק אומרות שמותר לשתות מים בין לבין וגם להוסיף לימון. לכן רוצה לדעת כדי שלא יהיו טעויות. אני רואה שההנחיות שונות בכל קופת חולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכן
פרופ` דוד בידר01/03/2020נכון, זה שונה ממקום למקום לפי הוראות של החומר שנותנים,
יש לשאול כל ההוראות את האחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עם דימום מאסיבי ולידה של תינוקת בריאהגילה29/02/2020
פרופ בידר שלום
היתה שאלה שאני הגבתי עליה גבי המקרה שלי.
לרוב כאשר מגלים בבדיקת בטא הריון ולאחר כמה ימים דימומים כמו וסת אז ההריון לא תקין.
במקרה שלי החל דימום לאחר בטא ראשונה ועקב דימום רב ניגשתי לבית חולים שנאמר לי שאין מה לעשות וזה הפלה עקב כנראה הריון כימי.
הדימום לא פסק והתגבר וניגשתי שוב לבית החולים שם ראו שק הריון שמתאים לשבוע אך נאמר לי שזה אכן הפלה מאיימת.
והדימום התגבר ולאחר מספר ימים של כאבים ודימום רב נבדקתי שוב אך הפעם ראו דופק תקין.
הדימום היה עד שבוע 37 והריון עם אישפוזים מחשש ללידה מוקדמת. בסוף ילדתי עקב דימום רב בניתוח חירום.
לא היה ידוע כל ההריון מדוע היה דימום מההתחלה ועד הסוף אפילו לא היתה תקווה שזה ישרוד.
האם יש הסבר מדוע קרה לי דבר כזה? נבדקתי על ידי מספר פרופסורים ואף אחד לא הצליח להבין מאיפה הדימום באולטרסאונד. אציין שילדתי ילדה בריאה לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר29/02/2020ב 20% מההריונות יש דימומים. אם בדיקת הבטא עולה בסדר אז התקדמות ההריון היא בסדר.
מה שאמרו לך בבית חוליים בלי להסתמך על בדיקות היו מוטעות.
יש מצב של היפרדות שליה כרונית ויש עוד סיבות שתליות בשליה וכו׳
היות ולא יכול לראות את כל הבדיקות שלך אזי היה אחד הדברים שציינתי.
אין דימום אחד בהריון דומה לשני.
אני רק יכול לנחש דברים אך אם היה בידי כל החומר הרפואי הייתי יכול לענות בצורה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות ראשוניות לאחר גילוי הריון מ-ivfרננה28/02/2020
שלום פרופ' רציתי לשאול אותך מס' שאלות
כמה זמן אחרי שגיליתי שאני בהריון כתוצאה מטיפולי ivf אני צריכה ללכת לבדיקת הריון ראשונית לראות שהכול בסדר?
ואיזה בדיקות צריך לעשות לאחר מכן?
אני יכולה לעשות אולטרסאונד אבדו' במקום וגינלי? אני יודעת שעושים בטרימסטר הראשון רק וגינלי...
או שזה כרוך בסיכון כלשהו שחלילה לא יראו את מה שהם צריכים לראות..? פשוט יש לי בעיה אישית ואני מעדיפה בדיקה חיצונית ולא פנימית
תודה על המענה...
ושתהיה שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר29/02/2020מרגע שבדיקת הדם חיובית, שבועיים אחרי זה יש לעשות אולטרה סאונד ואז מתחיל מעקב הריון.
אםשר לעשות גם אולטרה סאונד בטני , ואם לא רואים טוב אז לחזור אחרי שבוע.בסוף רואים טוב גם דרך הבטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרסאונד ראשון לדופק עוברי ומעקב הריון
רננה29/02/2020תודה רבה לך על המענה המהיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת ווסת ופרוגילוטוןמור28/02/2020
שלום רב,
אני עשיתי היסטרו ניתוחית להסרת הידבקויות לקחתי פריגילוטון ולא קיבלתי ווסת. עשיתי ביקורת ונצפו עדיין הידבקויות אבל לא הרבה בשביל ניתוח והוא הפריד אותם על המקום ושוב לקחתי פרוגילוטון.
אני שלושה ימיים אחרי סיום החפיסה ללא ווסת וללא כאבי ווסת.
האם יש סיבה לחשוש שהויסת לא מגיעה?מתי צריכה להגיע?
אולי הפרוגילוטון לא מתאים לי?
חוששת שלא אקבל יותר מחזור ויש בעיה גדולה יותר שלא ניתן לסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי
פרופ` דוד בידר28/02/2020אחרי פרוגילוטון צריך להגיע דימום.
תחכי בסבלנות.
במידה ולא יגיע דימום גם אחרי הפרוגילוטון השני צריך להתייעץ אם מבצע ההיסטרוסקופיה מה ראה בפנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בגיל 44 לאחר הריון טבעי תקיןאורלי28/02/2020
פרופ בידר שלום
נשאלה שאלה לגבי הריון בגיל 45.
אני בת 43.5 וילדתי ללא טיפולי פיריון בגיל 36.5 ובגיל קצת אחריי 42.5 .
ההריון שהושג בגיל 42 היה טבעי לאחר נסיון ראשון להרות וילדתי בדיוק בשבוע 40.
ההאם עדיין יש סיכויי אפילו קטן בגילי להרות וזה שילדתי לפני שנה לאחר הריון טבעי משפר קצת את הסיכויי ביחס לגיל? ווסת סדיר כל 30 יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר28/02/2020לפי הנתונים עדיין יש סיכויים להריון טבעי.
אם עברת את גיל ה 45 הסיכויים בטיפולים הם אפס.
באופן ספונטני יש סיכויים אך עדיין קלושים.
יש הפתעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)