מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרקתי בטעות אוביטרל במקום אורגלוטרןאני16/02/2020
הזרקתי בטעות אתמול והיום יחד עם הגונאל אוביטרל במקום אורגלוטרן. ביום החמישי והשישי. האם אין סיכוי לבצע עכשיו כבר שאיבה? הביוץ בטח כבר יעשה בשעות הבוקר והזקיקים עוד קטנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקתי
פרופ` דוד בידר16/02/2020הביוץ יהיה 36-40 שעות אירי האוביטרל.
אם הזרקת בחמישי הביוץ היה בשבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהלה אחרי החזרת עובריםחלי16/02/2020
שלום פרופ',
שעתיים וחצי לאחר החזרת עוברים בני 3 ימים, קפצתי בבהלה ורצתי בגלל דפיקה חזקה על הדלת.
לא יכולה להשתחרר מהמחשבה שזה יכול להרוס את סיכויי ההשתרשות. האם יש מקום לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהלה
פרופ` דוד בידר16/02/2020אין מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדן anti cw חיוביSharona16/02/2020
שלום,
בתרומת דם שעשיתי קיבלתי תשובה שנמצאו נוגדנים כנגד אנטיגנים על גבי כדוריות דם אדומות מסוג anti cw.
רשום שזה חשוב לדעת לאישה בהריון אבל שאלתי היא האם זה יכול להפריע למהלך ההפריה , השתרשות של העובר
האם צריך או ניתן לעשות משהו כדי להפחית את ההשפעה של הנוגדן הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדן
פרופ` דוד בידר16/02/2020את צריכה לברר הנושא עם הרופא המטפל.
זה לא מפריע לטיפולי הפריה או השרשה אל יכולה להיות בעיה בהריון ולכן כדאי לבדוק המצב אצלך ואצל בעלך ולקבל המלצות מה קורה בהריון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה שחורה ללא כאבים בזמן היריוןיעל16/02/2020
צואה שחורה/ככה בהיריון..לא לקחתי ברזל כבר שבוע ושום ויטמין שבוע 25.
היום בבוקר קמתי ויצאה לי צואה די שחורה..
גם כשלקחתי את הברזל לא הייתה לי צואה שחורה אין כאבים האם זה דורש בדיקה או לחכות יום יומיים שזה פשוט ייעלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט נוסף אכלתי אתמול סלק האם יש קשר?
יעל16/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחורה
פרופ` דוד בידר16/02/2020לחכות כמה ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
יעל17/02/2020היי..הכאבי בטן נרגעו עד שהחלטתי לאכול חביתה בשעה 22:00 ואז שוב החלו כאבי בטן לאחר חצי שעה בערך. התגלגלתי במיטה שעתיים קמתי לשירותים הצואה הייתה רגילה גם בצבבע רגיל ( לא שחור ) אבל הגיוני שיש יציאות מרובות בשבוע 25? לא קרה לי שנכמסתי לשירותים יותר מפעם אחת בדיוק . אולי זה לחץ של העובר על הקיבה מה זה יכול להיות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר17/02/2020לא קשור ללחץ של הרחם.
מתאים לכך שאכלת דבר מה לא תקין שגרם לתופעות הללו אך זה יחלוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בנרתיק אחרי החזרהחן16/02/2020
שלום. אחרי החזרה גרד נוראי בנרתיק וברקטום כנראה בגלל התמיכה . אני לא יכולה להתאפק ואני חייבת לגרד. זה שאני מגרדת יכול לעשות בעיות בהשרשה של העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד
פרופ` דוד בידר16/02/2020לא מפריע להשרשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה לגבי ההיריון בעקבות נגיף הקורונהגלית16/02/2020
היי אני בשבוע 25 ולא יכולה שלא לחשוב על נגיף הקורונה..אני ממש בחרדה מזה וחושבת מה יהיה כשבעזרת ה' ב31.5 (תאריך משוער) אלד.
אני פוחדת להיכנס לבית חולים. לא נראה שמשרד הבריאות עושים מה שצריך בכדי למנוע מהנגיף להגיע למדינה קטנה. עצם זה "שממליצים" למי שחוזר מיעד בעייתי להיות בבידוד. זה רק מראה על הרצינות שלהם בנושא. למה אין איזשהו צו כפייה שכל מי שחוזר מיעד בעייתי יהיה חייב להיכנס להסגר... ומלכתחילה למה לא משביתים את הטיסות ליעדים הבעייתיים... לא מבינה למה לא מנסים בכל מחיר לעצור את בואו של הנגיף או לפחות לדחות כמה שניתן אולי יהיה כבר חיסון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
פרופ` דוד בידר16/02/2020אוקיי
ננסה לעצור הטיסות
אפשר ללדת בבית
נילחם לעצור הוירוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה צינית
גלית16/02/2020לא הבנתי את התשובה הצינית. כתבתי במלוא הרצינות ציפיתי לתשובה מעט יותר רצינית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` דוד בידר16/02/2020את שמת לב למה שאת כותבת?
מה זה צו כפיה ?
מה זה להשבית טיסות? אני שלשום טסתי לחו״ל.
צריך להתנהל כפי שהמדינה מחליטה להתנהל ולא
לנהוג לפי מה שאת כותבת.
את לא שאלת שאלה אלא כתבת למה ולמה לא עושים.
את צריכה להמשיל לחיות בשקט ולתת למדינה לעשות מה שהיא מבינה בשקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר על יעדים ספציפיים דבר נוסף..
גלית16/02/2020מה חסר היגיון בזה ? מדובר סך הכל על 4-5 יעדים בעיתיים...זה נראה לי הכי הגיוני...רק היום הודיעו משרד הבריאות שמי שטס לתאילנד סינגפור וכו..ידרש גם לשבת בבידוד 14 יום. וישראלים שכרגע בתאילנד מתרברים שאין שום סיכוי שישבו בבית. והופכים את הנושא לבדיחה. דוגמא למישהי שכותבת שאין שום סיכוי שתישב בבידוד ושזה לא מעניין אותה יש לה דברים לעשות ויש מיליון תגובות דומות. אז אשאל אותך ככה? מה יוצא מההוראות שמשרד הבריאות נותנים אם אין מה שיישם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר
פרופ` דוד בידר16/02/2020בנושא זה את צריכה לפנות למשרד הבריאות.
אנחנו בפורום מהסים לתת יעוץ רפואי או עזרה למטופלות, במידת האםשר, ואנחנו לא משרד הבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות מרובה במהלך שנים והשפעה על פוריותדרור16/02/2020
שלום.
אני בן 30 מאונן כמעט כל יום ולפעמים יותר מפעם ביום בערך מגיל 10.
במשך 20 שנה אוננתי אלפי פעמים והוצאתי זרע בכל הפעמים האלו, האם זה פוגע בזרע? כי אומרים שייצור זרע הוא כל רגע אצל גבר...
האם פגעתי בפוריות שלי בזרע שלי? האם אני אוכל להביא ילדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות
פרופ` דוד בידר16/02/2020תוכל להביא ילדים אבל לא בדרך הזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוננות מרובה במהלך שנים המשך
דרו216/02/2020שלום
לא הבנתי באיזה דרך אני לא יוכל לא הבבתי אותך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוננות מרובה המשך שאלה
דרור16/02/2020שלום
תודה על התשובה הראשונה אמרת שאוכל להביא ילדים אבל לא בדרך הזאת למה התכוונת לא בדרך הזאת לא הבנתי אותך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוננות
פרופ` דוד בידר16/02/2020התכוונתי שבדרך שאתה נוהג, לא מביאים ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה אוננות מרובה
דרור16/02/2020שלום
הייתי גם עם נשים בחיי ברור לי איך מביאים ילדים התכוונתי לזה שבגלל שכול השנים האלו הוצאתי זרע אלפי פעמים באוננות העם פגעתי בזרע שלי ? ואני לא יוכל להביא ילדים עקב זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אוננות מרובה אינה משנה את מדדי הזרע הבסיסיים אם היא נעשית אחרי התנזרות מומלצת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה אוננות מרובה
דרור16/02/2020שלום
תודה על התשובה אז זה שבמהלך עשרים שנים הוצאתי אלפי פעם זרע באוננות זה לא פגע בזרע ? בפוריות ? ואפשר להביא ילדים בעקבות זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאמור הפעילות שציינת אינה פוגעת במדדי הזרע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע לגבי שפעת ואי התחסנות בהיריוןמעיין15/02/2020
היי אני בהיריון שבוע 25 בחרתי לא להתחסן לשפעת ומאוד נזהרת. בזמן האחרון כבר לא מדברים על השפעת האם זה בגלל שישנה ירידה או בגלל שעסוקים בלדבר על הקורונה? יש לכם מידע בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת
פרופ` דוד בידר16/02/2020היית צריכה לעשות חיסון לשפעת.
ככל שחולף הזמן הסיכויים להידבק שפעת יורדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר שבוע מומלץאני15/02/2020
שלום רב,
קבעו לי במרפאה תור להעמסת סוכר בשבעות 24+5.
הרופא שלי ממליץ לעשות לקראת שבוע 26.
האם יש באמת הבדל ותוצאה יותר מהימנה אם היא נעשית בשבוע 26? (יכולה לדחות את הבדיקה בשבוע)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסה
פרופ` דוד בידר16/02/2020בין שבוע 24 ל 28.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתית חיובית 10 ימים אחרי החזרת עוברים יום 5טל14/02/2020
היי ,
הייתה לי החזרת עוברים יום 5 ב4.2 ( לפני 10 ימים) ביום ההחזרה קיבלתי אוביטרל , היום בבוקר בדיקת ביתית יצאה חיובית עם 2 פסים ממש כהים .
שאלתי היא האם להתייחס לזה כאמיתי או שזה שאריות אוביטרל?
כמובן שאבצע גם בדיקת דם ביום א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר16/02/2020זה לא שאריות של אוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ..
טל17/02/2020היי , בצעתי בדיקת דם אתמול בטא יצא 1994 , הבוקר חזרתי על זה שוב כדי לדעת ועלה ל2145 האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לא מכפילה ותקינות ההיריוןליאתי13/02/2020
שלום. שבוע 5+1 הבטא הייתה 2350.שבוע אחרי 6+1 הבטא הייתה 8800.נצפה עובר 4 מ"מ עם דופק. האם למרות העליה האיטית בבטא ההריון תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות בעקבות נטילת פרוטילוגוןמור13/02/2020
היי, אני אחרי הסיטרו אבחנתית שהופרדו הידבקויות על המקום.
שני שאלות.
1. האם השיטה הזו טובה ואפשר להתסמך עליה?
2. האם פרוטילוגון זה אסטרופם? והאם פרוגילוטון עושה בחילות.
בימים האחרונים יש לי בחילות קשות שמזכיר לי מה שהיה לי בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.בהחלט 2.עלול לגרום לבחילות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות לאחר החזרהענת13/02/2020
שלום פרופ,
עשיתי שאיבה ביום שישי שלא היתה מוצלחת במיוחד. מחד נשאבו 17 ביציות אבל האיכות שלהן לא טובה במיוחד וגם היה גירוי יתר קל עם מיעוט נוזלים באגן. ביום שני הוחזר עובר אחד של יום 3 עם 7 תאים ומעט שברים (עובר באיכות בינונית אבל הכי טוב מאלו שנשאבו). יום לפני ההחזרה נעשו בדיקות דם ואולטרסאונד- והאסטרדיול היה 2800 והפרוגסטרון 173. הרירית עמדה על 9.3. רציתי לדעת את הדברים הבאים:
1. מה סיכויי ההשתרשות של עובר כזה? אני בת 37.
2. אני לוקחת 2 קרינון ביום - האם התמיכה מספקת?
3. הקרינון לא נלקח באותה שעה כל יום. יש הפרש של כשעתיים בממוצע. פעם ב-8 בערב ופעם ב-10 בלילה ואותו כנל בבוקר. האם יש לזה משמעות?
4. האם הנתונים של האסטרדיול, הפרוגסטרון ורירית הרחם יום לפני ההחזרה יסייעו לי לדעתך?
5. אני נוהגת על אופנוע (עם כל הקפיצות בכביש)- האם זה בעייתי שחזרתי לנהוג יום אחרי ההחזרה?
6. מה היית מציע לעשות מבחינת תזונה/ אורח חיים וכו׳ כדי לסייע להשתרשות?
7. מתי צפויה השתרשות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראי תשובתי להלן באתר אינפומד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה נתנה באתר פוריות אחר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זומבה לפני החזרת עובררוית13/02/2020
יום לפני החזרה יש לי שיעור ריקוד זומבה. רק אציין שמעולם לא רקדתי זומבה אבל התחשק לי ללכת היום. כדאי? התכווצות וכאבי שרירים יפריעו להחזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בעיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנוחת ישיבה או שכיבה מומלצות בהיריוןרינה13/02/2020
כל היום הבנות מתעסקות באיך מותר ורצוי לשבת... הבנתי שלישון עדיף על צד שמאל.
אני בימים הבאים אהיה בבית ומה שיש לי לעשות זה לשבת/ לשכב על הספה.
האם ישיבה על הספה שהרגליים גם בשכיבה אך הגב מוטה בצורת ישיבה מעט שכיבה זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשכחי איך שנוח לך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)