מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה ההגיון בבדיקת העמסת סוכר שאינה בריאה לגוף?גלית28/02/2020
שלום רב, מה ההיגיון בבדיקת העמסת הסוכר זה כל כך לא בריא לגוף אני חושבת שזה לא מייצג כלום כי ביום יום למה שיהיה עומס שכזה על הגוף?
אשמח להסבר.
דבר שני עשיתי העמסת סוכר 50 יצא מעט גבוה 155.
הרופא התקשר שאעשה את ה100. אני רואה המון נשים שבוחרות לא לעשות את ה100 ופשוט על כל מקרה מתנהלות כסוכרתיות ושומרות על דיאטה ומנטרות בעצמן? מה דעתך על זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיון
פרופ` דוד בידר28/02/2020ההגיון אומר שאם בודקים נשים ומאה מהן הבדיקה הקצרה יצאה לא תקינה כ 10 נשים מהמאה כ 10 נדים תפתחנה סכרת בהריון.
ניהול הריון בסכרת הריונית שונה מזו שאין לה סכרת הריונית.
זה עוזר לקבל החלטה לגבי המעקב וסיום ההריון במועד.
היות ויש יותר תמותה עוברית בשליש השלישי, אם אני יודע שיש סכרת הריון הייתי מיילד , למשל , בשבוע 38.
ויש עוד שיקולים.
אם לך יש שיקולים משלך אז את יכולה לעשות מה שאת רוצה אלא שאת צריכה להבין את כל מה שהרופא המטפל מסביר לך שלא יהיה בסוף מצב שתגידי לא הבנתי ולא הסבירו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף..
גלית29/02/2020הבנתי... האם זה משנה אם אעשה את העמסת סוכר 100 בשבוע 27+1 או ב27+3?יש עניין שעדיף כמה שיותר מוקדם?
שאלה נוספת האם אשתה מים בין בדיקה לבדיקה זה יכול לשנות את תוצאות הבדיקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר
פרופ` דוד בידר29/02/2020צריך לעשות בין השבועות 24-28 וללכת לפי ההוראות ולא לנסות להשפיע על התוצאות כי זה לא עוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה שהצלחת להלחיץ...דבר נוסף
גלית01/03/2020אז מדוע אומרים לבצע בדיקה זו עד שבוע 28 ? הרי לא חייב לטפל בסכרת היריון כמה שיותר מוקדם במידה וחלילה יש? אם הייתי מבינה כמה זה חשוב הייתי הולכת כבר בשבוע 24?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה
פרופ` דוד בידר01/03/2020הבדיקה אמינה בשבועות אילו והחשיבות למעקב אחרי סכרת הריונית מתחילה בשבועות הללו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבינה..אבל
גלית01/03/2020אם הייתי מבינה כמה זה חשוב לא הייתי מחכה לשבוע 27. אבצע את הבדיקה ביום שלישי שזה יהיה 27+2 בתקווה שיהיה תקין אך אם לא מרגישה שאני ממש על הגבול ועכשיו סתם חרדה מיותרת עד שיהיה לי תור למרפאה בסיכון ולדיאטנית. מה הסיבוכים חלילה מסכרת בשבועות אלה? לעובר? בשבועות הבאים הכוונה נניח 28-30 כל עוד לא התחלתי טיפול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבינה
פרופ` דוד בידר01/03/2020העמסה גדולה אפשר לעשות בכל שבוע לאחר קבלת תשובה מבדיקת הסקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה בנושא. בידר
גלית01/03/2020בקבוצה של ההיריוניות נשים ממליצות כבר לפני הבדיקה של העמסה 100 להתחיל להקפיד על תזונה בריאה ללא סוכרים ופחמימות ריקות . האם אעשה זאת זה ואז אבצע את הבדיקה זה יכול להטות את התוצאה שהיא כאילו תקינה למרות שהיא לא? אני לא רוצה לעבוד על עצמי בעיניים. מצד שני חשבתי בלי קשר להתחיל להקפיד על תזונה.. מה דעתך זה יכול לשנות משהו או שגם אם אקפיד ( הבדיקה עוד 3 ימים) ייצא מה שצריך לצאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
פרופ` דוד בידר01/03/2020גם אם תעשי ״הכנות״ כמו שכתבת אז למי שיהיה סכרת הריונית אז היא תהיה.
בכל אופן מומלץ בהריון לא לעלות הרבה במשקל ,ממליץ 7-8 קילו בלבד.
רצוי לאכול מה שציינת, זה עדיף בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה את מה שאתה אומר אבל שאלתי היא אחרת
גלית01/03/2020האם זה יכול להטות את התוצאות של הבדיקה הספציפית של העמסת הסוכר?כי אני לא מעוניינת להטות . ובלי קשר התחלתי מעט הליכות ותזונה נכונה.
אז אולי כדאי לשנות הרגלים אחרי הבדיקה?ואגב אני בחורה רזה . התחלתי את ההיריון במשקל 52.5 bmi תקין. ועכשיו שבוע 27 שוקלת 56.5 והעוברית במשקל 900 גרם. נשמע בסדר עד כה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני
פרופ` דוד בידר01/03/2020זה לא ישנה תוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם מבנה T לפי בדיקת תלת מימדאפרת28/02/2020
שלום עשתה לי תלת מימד טכנאית ולדעתה יש לי מבנה רחם טי
האם ע"פ התמונות זה ניראה כך??
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרפת עוד תמונה
אפרת28/02/2020
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות בשבוע 26 ודלקת שתןמעיין28/02/2020
האם זה אומר שאין דלקת בשתן? ואין צורך בטיפול כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר28/02/2020אין דלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב מתן תשובה מוועדה מחוזית לאישור טיפול ivfורד28/02/2020
רופא הנשים שלי כתב טופס בקשה לטיפול ivf ראשון עבור ועדה מחוזית של הקופה. זו מתעכבת במתן תשובה כבר חודש. האם הדבר אומר שהתשובה שלילית? התעלמות פירושה תשובה שלילית? באפריל ימלאו לי 45. האם זו הסיבה? האם ועדה יכולה לא לאשר זכאות לטיפול אחד של ivf אם המטופלת אינה סובלת לפי הבדיקות ההורמונליות מבעיית פריון אלא מבעיית גיל?... לא היו לי הריונות קודמים (מעולם לא ניסיתי) ולא הזרעות. אולי יצא לרעתי שבדיקות הדם ההורמונליות שלי יצאו מעולות והן מראות שאין שום בעיה להיכנס להיריון? (שני רופאי נשים אמרו לי בחודש האחרון שאין לי שום בעיה הורמונלית ושטכנית - לפי הבדיקות - אני יכולה להיכנס להיריון טבעי או דרך הזרעות. אגב, באולטרסאונד ספירת זקיקים מצאו אצלי 8, ביום 3 של המחזור, ללא טיפולים). האם אפשר לעבור בבית חולים ציבורי טיפול ivf ללא אישור הוועדה המחוזית הזו? האם אפשר יהיה לפחות להקפיא ביציות בגיל 45 אם המצב ההורמונלי מצוין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב
פרופ` דוד בידר28/02/2020ביציות מקפיאים עד גיל 41.
לעניין הועדה, הרי עד גיל 45 עושים, אומנם, טיפולי הפריה.
לעניין החשוב, לא יודע מה זה שאת יכולה ״טכנית״ להיות בהריון.
האמת היא שאין סיכויים בגילך ולאור הדבר שלא ילדת בעבר , להצליח בהפריה חוץ גופית.
אם הרופאים שיעצו לך שאת יכולה להרות בעזרת הזרעה , תעשי הזרעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובתך מפתיעה
ורד28/02/2020למה אין סיכויים? גם הסטטיסטיקה העגומה ביותר מדברת על סיכויים נמוכים אבל לא על העדר סיכויים. לראייה, למעלה מ700 נשים בנות 45 ומעלה יולדות מדי שנה בישראל ורבות מהן - ללא תרומת ביצית, ולחלקן זהו ילד ראשון (כלומר הן אינן נשים ולדניות). אני מניחה שלפחות חלקן של הנשים הללו נעזרו בשירותי רפואה של טיפולי ivf. האם כרופא מומחה פריון מעולם לא ראית אשה בת 44 או 45 מצליחה להיכנס להיריון גנטי ראשון ולממשו? האמנם טיפולי ivf אפקטיביים רק אם מימשו כבר היריון? אשר לי, מעולם לא ניסיתי להיכנס להיריון, אולם אם יש בידיי בדיקות מעולות וגנטיקה טובה והיסטוריה משפחתית מוצלחת (שתי סבתותיי הביאו ילדים בגילאי 40 ומעלה, שנים לפני שחלמו על טיפולי הפרייה), אז למה לא לאפשר? אם מלכתחילה פוסלים על סמך גיל, למה בכלל מבקשים לעשות בדיקות דם הורמונליות, אם אין להן שום חשיבות? ולגופו של עניין, האם אפשר לממש טיפול ivf בבית חולים ציבורי אם יש טופס 17 גם ללא הוועדה המחוזית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפתיעה
פרופ` דוד בידר28/02/2020קודם כל אני יפתיע בדבר שלא ברור לך.
אין אישור מגיל 45 ומעלה לבתי המרקחת לנפק תרופות פריון.
בתי חולים לא מקבלים לטיפול נשים שמלאו להן 45 שנה.
עד גיל 45 בדיוק, הקופות מאשרות טיפולי פריון.
נשים מעל גיל 44, שלא ילדו בעבר, לא מצליחות בכלל בטיפולי הפריה אך יכולות, באופן קלוש, להרות ספונטני.
זאת לפחות הסטטיסטיקה ביחידות ההפריה בארץ.
הרבה רופאחם ״ מנצלים״ את אישורי הקופה ועושים הפריות לכל אישה שרוצה ומסבירים פחות על הסיכויים.
כמובן שאם ורם הגעת לגיל 45 ומעוניינת לעשות טיפולים בגיל קרוב ל45 אז את יכולה.
לדעתי זה בזבוז זמן.
כמובן שאת לא חייבת לקבל את מה שאני יודע מנסיון רב שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
פרופ` דוד בידר29/02/2020אם טרם הגעת לגיל 45....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ורד29/02/2020תודה על המענה. אני קוראת הרבה על הנושא, וזו הפעם הראשונה שאני נתקלת בטענה שלא היה ולו מקרה אחד בהיסטוריה העולמית שאשה נכנסה להיריון ראשון דרך טיפול ivf בגיל 45 (או חודשים ספורים לפני 45) וסיימה אותו בהצלחה. לפיכך, מקווה שאהיה תקדים עולמי ואולי אף אכנס לספר השיאים של גינס אם אצליח. נשאר לי רק לבדוק איך משיגים תרופות פריון בגיל 45 ואם זו עבירה על החוק למכור תרופות פריון לבת 45.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
פרופ` דוד בידר29/02/2020לא דיברתי על היסטוריה עולמית.
בארצנו לא היה, עשינו בעבר עד גיל 47, ולא היה.
אין פה עניין ״ חוקי״ לעניין התרופות. פשוט לא ימכרו לך בבתי מרקחת. אולי יכולה להשיג ממטופלות שנשאר להן.
בכל אופן את מחפש באור המנורה או הפנס דבר שאבד לך בכלל במקום אחר בחושך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
פרופ` דוד בידר29/02/2020מחפשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה לבת 39 אחרי הפלהיעל27/02/2020
שלום, בת 39, ללא ילדים. עברתי הזרעה עם הורמונים (ראשונה) בתחילת דצמבר מזרע תורם. היה הריון שהתחיל עם בטא מאוד גבוהה אבל לא עלתה בצורה תקינה ובסופו של דבר עברתי הפלה עם ציטוטק בשבוע 8 (העובר התאים לשבוע 6, ללא דופק). שבוע לאחר הציטוטק באולטרסאונד בבית החולים הכל היה נקי ותקין. מבחינת הרופא בבית החולים אפשר להתחיל מיד ניסיון נוסף. חזרתי לרופא הפוריות, עשיתי בדיקות דם אבל הפרוגסטרון היה 10 ולכן הוחלט להמתין למחזור הבא. קיבלתי מחזור 26 יום לאחר הציטוטק. יום 2 למחזור - E2-158, LH-3.3, P-2.9הרופא אמר להתחיל להזריק הורמונים אבל אז שאלתי אם לא כדאי לוודא שהבטא אכן ירדה לכן הוחלט להמתין יום נוסף עם הזריקות ולחזור למחרת (יום 3 למחזור) על הבדיקות - יום 3 למחזור - E2-140, LH-5.5, P-1.9, בטא -22לאור הבטא החיובי הוחלט להמתין עם הזריקות ולהמשיך מעקב.יום 7 למחזור - E2-421, LH-4.6, P-2.4, בטא -15יום 10 למחזור - E2-473, LH-4.3, P-1.9, בטא -8יום 11 למחזור - E2-395, LH-6.3, P-2, בטא -6 הבדיקות הנ"ל (יום 11) מהיום. בשיחה עם הרופא, אמר להתחיל להזריק ביום ראשון פרגובריס. מבחינתו אין צורך בבדיקות דם נוספות או אולטרסאונד. יום ראשון יהיה שבועיים לאחר קבלת המחזור.אני סומכת על הרופא שלי מאוד ובהחלט רוצה לנצל את הזמן ולהתחיל כמה שיותר מהר אבל קצת חוששת להתחיל כך בלי בדיקות נוספות. האם לאור הבדיקות ניתן להתחיל ביום ראשון כלומר 3 ימים לאחר הבדיקות של היום (שבועיים לאחר קבלת המחזור)? המחזורים שלי קצרים (25-28 יום), במצב רגיל הביוץ כבר היה אמור להיות. האם ההורמונים היחסית "תקועים" בשבוע וחצי האחרונים זה מצב נורמלי? בגלל שהבטא עדין חיובית? ואם כן, איך קיבלתי מחזור לפני שבוע וחצי? אשמח לכל הסבר. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ` דוד בידר28/02/2020הבטא הסתדר ,אלא שרמת האסטרוגן גבוהה ולכן לא מתחילים זריקות באסטרוגן כזה.
מה שצריך לעשות זה לתת גלולות למניעת הריון ,10 ימים, ואז לקבל שוב דימום ואז להתחיל זריקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרוגן
יעל28/02/2020תודה על המענה.
מה הסיכון בלהתחיל עם רמות אסטרוגן גבוהות? האם כשלון הטיפול או נזק בריאותי?
האם כדאי לותר על הזריקות ולנסות מחזור טבעי במקום להמתין למחזור נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרוג
פרופ` דוד בידר28/02/2020הזרעה על ביוץ טבעי זה רעיון טוב.
כאשר האסטרוגן גבוה בתחילת הטיפול התגובה השחלתית לא טובה ואין הריונות.
זה לא מסכן כלום.
אני מבין את רצון הרופא לא לאחר את המועד אך זה לא מצדיק התחלת טיפול בתנאים אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון ליד צוואר הרחם בשבוע 5+5הילה 3127/02/2020
שלום רב,
בת 31 בריאה בדרכ. לידה קיסרית לפני כ-5 שנים עקב מצג עכוז.
כחצי שעה לאחר ניתוח להסרת מחיצה רחמית.
לאחר החזרת 2 עוברים קפואים ב-01.02 הבטא ביום ה-14 עמדה על 11.
מאתמול דימום מסיבי דם טרי והפרשות כבדות ולעיתים הפרשות כמו חוטים שחורים, וכאבי בטן חזקים. עקב הדימום הבוקר בוצעה בדיקת בטא נוספת ותוצאתה 3,870.
estradiol e2- 736
Progrestron- 33.5
בנוסף בוצע היום גם us שבו נמצא " ממצא עגול יכול להתאים לשק הריון נמצא 3.4 מ"מ לכיוון צוואר הרחם".
הרופא ביקש שאחזור ביום ראשון על הבטא וה us.
לטענתו הריון לא מתפתח בצורה תקינה וקרוב מידי לצוואר.
השאלה היא כזאת, האם יש מצב שבו השק זז ועלול לעלות חזרה לחלל הרחם, וההריון ימשיך תקין? האם יש סיכוי שמשהו ישתנה לטובה?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריון
פרופ` דוד בידר27/02/2020לפי התיאור שלך ההריון לא תקין ולא יכול ל״השתנות לטובה״....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר - הריון לא תקין.
גילה28/02/2020פרופ בידר שלום
גם לי קרה מקרה בדיוק אותו הדבר בשבוע 4 החל דימום חזק מאוד שנמשך ימים ובצפה שק קרוב לצוואר.
בבית החולים נאמר לי שההריון לא מתפתח תקין וזה סימני הפלה . לאחר מספר ימים חזרתי לבית החולים עקב דימום שלא פסק ולהפתעת הרופאים נצפה דופק תקין מאוד תוך די דימום מסיבי שהמשיך בסוף עד שבוע 37 שלבסוף נאלצו לילד.
הייתי כל ההריון בסיכון ללידה מוקדמת.
אז לבסוף זה כן שרד ש-37 שבועות של דימום בלתי פוסק? לא הייתה בהתחלה הרבה תקווה שנבדקתי. בכלל איך הריון יכול לשרוד שכל ההריון יש דימום יותר חזק מווסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ` דוד בידר28/02/2020לפי התיאור של בדיקות הבית חולים שקראתי אזי ההריון לא תקין.
אין הריון אחד דומה לשני ואם שלך יצא תקין אז הוא לא היה דומה לתיאור כאן.
נחכה ונראה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מתח משפיע על כניסה להיריון?שני27/02/2020
אני אחרי 6 החזרות שלא צלחו, כשלכאורה הכל אצלי בסדר והעוברים איכותיים.
האם יכול להיות שזה בגלל מצב נפשי?
כבר לא יודעת מה לחשוב :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח.
פרופ` דוד בידר27/02/2020זה לא בגלל המתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לפני היריון מצורף היסטוריהמעיין26/02/2020
כל הבדיקות שעשיתי לפני ההיריון תמיד תקינות גם זה עכשיו מתחת לטווח מצרפת. וגם יש היסטוריה של הבדיקה הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין חהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופסטון במקום פרונטוגסט 3 ימים אחרי החזרהשלי26/02/2020
שלום
אני 3 ימים אחרי החזרה של מוקפא. עם עבר של הפלות.
קיבלתי תמיכה של אסטרופם פעמיים ביום, 3 פעמים נרות אנדומיטרין וכל שלושה ימים זריקת פרןנטוגסט 100.
אלא שהזריקה עושה לי תגובה ממש לא טובה. כל האזור אדום חם הפך לגוש ענק כואב. הרופא הציע לעבור לדופסטון 3 פעמים ביום. האם יש לזה אותו אפקט? כי הזריקות האלו בהריון הקודם שלי הצילו אותי מהפלה. יש לי ערכי פרוגסטורון נמוכים (בשני ההריונות הקודמים שלי). השאלה אם זה עושה את העבודה כמו הזריקה. אם הזריקה אפקטיבית יותר אז אסבול....
בהריון הקודם האנדומיטרין ואסטרום לא עזרו לערכי הפרוגסטרון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בנסיבות שציינת לטעמי כדאי להמשיך בטיפול האלטרנטיבי שהוצע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות העמסת סוכרמעיין26/02/2020
היי מה אומרת התוצאה? מצרפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת
פרופ` דוד בידר26/02/2020התוצאה של סכרת הריונות יצאה חיובית.
לכן יש לעשות העמסה גדולה כדי לשלול סכרת בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף
מעיין26/02/2020יש לי כמה שאלות
1.יש סיכוי שזה יצא גבוה כי שתיתי מים לאחר ששתיתי את הסוכר בזמן ההמתנה לבדיקת הדם?
2. אם נניח ובזמן ההמתנה אני זזה הולכת ובאה לאיזה כיוון זה יכול להטות את התוצאה? לסוכר גבוה יותר או נמוך?
3. אני בחורה רזה ותמיד הסוכר תקין. גם לא אוכלת המון מתוק בדרך כלל מה יכול לגרום לסוכרת היריון? והאם זה משהו זמני שעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר
פרופ` דוד בידר26/02/20201.זה לא קשור לשתיה.
2.אין קשר לתזוזה.
3.סכרת הריונית נגרמת לנשים בגלל המבנה הגנטי , האישי ,של כל אחד מאיתנו.
האינסולין פועל פחות טוב אצלך בהריון עקב המבנה האישי של הגוף שלך,וזה לא קשור למשקל או מאכלים שאת אוכלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות נוספות ברשותך...
מעיין26/02/20201. האם זה שיצא לי 159 מעיד על כך שיש לי נטייה לפתח סכרת בלי קשר להיריון?
2. מה הסיכוי שהעמסה של 100 תצא תקינה?
3. אכלתי בבוקר לפני הבדיקה זה היה בסדר נכון? רק לוודא..
4. מה השלכות של סכרת הריונית?
5.בהפרש של כמה ימים מהעמסת סוכר 50 מומלץ לעשות את העמסת סוכר 100? אני שבוע 26+4 אפשר לעשות ב27+4 או שעדיף לפני או שזה לא משנה?
6. יש משהו שאני יכולה לשנות בכדי לאזן ושהבדיקה תצא טובה?
7. יש לי מחר תור לדיאטנית תזונאית יש משהו מסויים שחשוב שאגיד לך לגביי המצב?
תודה וסליחה..הריונית פרנואידית 😥* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת סקר חיובית לסכרת היריון -המשך בירור טיפול ומעקב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/02/2020אם התוצאות מראות כי רמת הסוכר בדם גבוהה מ־140 מיליגרם לדציליטר (מ"ג/ד"ל), יש לבצע בדיקה אבחנתית הכוללת בדיקת דם בצום, ולאחריה העמסת סוכר של 100 גרם ושלוש בדיקות דם נוספות - שעה, שעתיים ושלוש שעות לאחר ההעמסה (ערכים תקינים הם עד 95 בצום, ו-180, 155, ו-140 מ"ג/ד"ל בהתאמה).
אם יש לפחות שני ערכים לא תקינים, האישה תאובחן עם סוכרת הריונית. במקרה של ערך אחד לא תקין ייתכן שיהיה צורך במעקב נוסף על מנת לשלול סוכרת הריונית.
ייתכנו מצבים שבהם יחליט הרופא על ביצוע העמסת הסוכר בשלב מוקדם יותר של ההריון, או על ביצוע העמסת סוכר של 100 גרם מבלי לבצע את בדיקת הסקר. למשל, אצל נשים עם עודף משקל משמעותי; נשים עם סוכרת הריונית בהריונות קודמים; או נשים שילדו עובר גדול בעבר.
אפשרות נוספת היא שיוחלט כי אין טעם לבצע העמסת סוכר של 100 גרם כלל, כמו במקרה בו רמת הסוכר לאחר העמסה של 50 גרם היא גבוהה מ־200 מ"ג/ד"ל או שהסוכר בצום גבוה מ-125 מ"ג/ד"ל.
בשלב ראשון, מומלצת דיאטה דלת־סוכר (רצוי להפחית משמעותית במאכלים ובמשקאות עתירים בסוכר) ופעילות גופנית בהתאם ליכולת של האישה ומהלך ההריון. האישה המאובחנת תקבל בדרך־כלל הפנייה לדיאטנית, שתסייע לה בבניית תפריט מותאם אישית.
תחת דיאטה, יש צורך במעקב של שבוע עד שבועיים אחרי רמות הסוכר בזמן צום, ושעה (או שעתיים, תלוי בהעדפת הרופא) לאחר תחילת כל ארוחה עיקרית (בוקר, צהריים וערב). רמת הסוכר הרצויה היא פחות מ־95 מ"ג/ד"ל בצום (ועדיף מתחת ל־90), נמוכה מ־120 שעתיים לאחר תחילת הארוחה ונמוכה מ־140 שעה לאחר תחילת הארוחה.
אם אין איזון כעבור שבוע עד שבועיים של דיאטה, צריך להתחיל בטיפול תרופתי, לרוב באינסולין.
סוכרת הריונית המאוזנת על־ידי דיאטה בלבד נקראת סוכרת הריונית מסוג A1. סוכרת הריונית המצריכה טיפול תרופתי להשגת איזון נקראה סוכרת הריונית מסוג A2.
נשים עם סוכרת במהלך ההריון (הריונית או טרום־הריונית) יהיו לעיתים במעקב במסגרת מרפאה להריון בסיכון ובמרפאת סוכרת. תדירות הביקורים תיקבע בהתאם לחומרת הסוכרת ומידת האיזון.
כאשר הסוכרת מאוזנת היטב, מהלך ההריון לא צפוי להיות שונה ממהלך הריון רגיל, ונשים אלו יכולות גם להיות במעקב הריון רגיל ולא במסגרת מרפאות להריון בסיכון.
נשים הזקוקות לטיפול תרופתי לאיזון הסוכרת יהיו בדרך־כלל במעקב צמוד יותר שיכלול גם ביצוע מוניטור של העובר החל משבוע 34-32 בהתאם לשיקול הדעת של הרופא, ולעיתים גם פעמיים בשבוע.
הטיפול המקובל לאיזון רמת הגלוקוז בחולות סוכרת הוא באינסולין. גם נשים שטופלו בכדורים לפני ההריון, בדרך כלל יתחילו לקבל טיפול באינסולין (באמצעות מספר זריקות ביום או בטיפול במשאבה).
לפעמים, בהתאם לשיקול הדעת של הרופא, ניתן לנסות ולאזן את הסוכרת במהלך ההריון באמצעות כדורים ולא באינסולין.
בגלל השינויים החלים בזמן ההריון חשוב לנהל מעקב צמוד של רמת הגלוקוז וצריך לאזן אותה בהתאם, ולכן בדרך־כלל תגדל צריכת האינסולין בזמן ההריון. רמת הגלוקוז תיבדק בצום, לפני ארוחות ושעה או שעתיים אחרי ארוחות.
בנשים עם סוכרת הריון המאוזנות היטב על־ידי דיאטה או מינון תרופתי נמוך ניתן להמשיך את ההריון עד למועד.
בנשים לא מאוזנות או שמאוזנות עם מינונים יחסית גבוהים של אינסולין, יומלץ בדרך־כלל על לידה בשבוע 39-38.
אופן היילוד המומלץ ייקבע לרוב על־ידי הערכת גודל העובר, ואם משקל העובר מוערך במלמעלה מ־4000 גרם יומלץ בדרך־כלל על ניתוח קיסרי. עם זאת, ניתן לאפשר ניסיון לידה נרתיקי גם בהערכת משקל של 4,500-4,000 גרם בהתאם לשיקול הדעת ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר בידר אודה לך על מענה
מעיין27/02/2020דר בידר אודה לך על מענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה
פרופ` דוד בידר27/02/20201. התוצאה עדיין לא אומרת כלום. בדיקת סקר הכוונה לחפש את אלה שיצאו חריג ולבדוק האם באמת זה כך.
2.אין פה עניין של סיכויים. יותר נכון להגיד שיש סיכויים יותר הסביר שבעמסה הגדולה תהיה תוצאה תקינה.
3.לא צריך להיות בצום לפני הבדיקה.
4.בשלבים אילו יש לדאוג שהעובר לא יעבור משקל גדול וזאת על ידי דיאטה מתאימה.
לקראת תקופת המועד יש להתייעץ עם הרופא המטפל מצי לסיים הריון ביחס למשקל העובר.
5.אין פה עניין של הפרש ימים. יכולה לעשות מיד.
6.אין משהוא שאת יכולה לאזן. הבדיקה בודקת תגובה לפעילות האינסולין ללא הכנה מוקדמת.
7. הדיאטיקנית יודעת היטב להסביר ולייעץ לגבי במצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה רבה ! נסגרו לי הפינות!🙏🙏🙏
מעיין27/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אנטיביוטי לחריגה של ליקוציטים בשתןמעיין26/02/2020
חריגה של ליקוציטים בשתן למרות שאין לי שום כאב. האם בכל מצב נדרש טיפול אנטיביוטי? מצרפת תוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתן
פרופ` דוד בידר26/02/2020לא.
הליאוקוציטים יכולים לבוא מחוסר סטריליות.
יש לעשות תרבית שתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם לאחר העמסת סוכר האם התוצאות תקינות?מעיין26/02/2020
היי. תמיד התוצאות שלי תקינות בטווח פתאום לא ... כנראה בגלל ההיריון?? שבוע 26. דם נלקח לאחר העמסת סוכר. החריגות תקינות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצורף קובץ ספירת הדם
מעיין26/02/2020מצורף קובץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם
פרופ` דוד בידר26/02/2020הבדיקות תקינות.
החריגות הן עקב ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסונד בטני ואפשרות של נזק לעובר במנח ראשנורית26/02/2020
הי שבוע 26 הייתי היום בהעמסת סוכר על הדרך עשיתי אולטראסונד בטני. ביקשתי מהטכנאית שתעיף מבט גם על צוואר הרחם. כמובן הסבירה שתנסה אבל זה קשה דרך הבטן. ניסתה ולחצה שם ממש חזק האם זה יכול לעשות נזק כי מנח העובר זה ראש... והראש בערך שם לא? אולי לחצה לו על הראש?
דבר שני שעה אחרי העמסת הסוכר 50 מ"ל יש לי מפעם לפעם כמו לחץ על הסרעפת יש קשר לבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרה סאונד
פרופ` דוד בידר26/02/2020אין שום נזק הלחץ על ידי אולורה סאונד.
אין קשר בין הבדיקה ללחץ הסרעפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היחס שבין מיקרואלבומין לקריאטנין בשתן בזמן היריוןנויה26/02/2020
1.היחס שבין מיקרואלבומין לקריאטנין בשתן בעקבות רעלת הריון הוא %40.76 ? מה זה אומר? ותוך כמה זמן המצב ישתפר?
2. האם כדאי להיכנס להריון במצב זה? למה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יחס מיקרואלבומין קריאטינין היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/02/2020בדיקת היחס מיקרואלבומין\קריאטינין משמשת לאיתור חלבון מסוג אלבומין בשתן. מיקרואלבומין פירושו כמות קטנה מאוד של חלבון האלבומין. הופעתו של חלבון זה בשתן אינה תקינה ועלולה להעיד על מחלת כליה סמויה.
מחלת כליות סמויה גורמת לפגיעה במבנה הכליה ובתפקודה, אך אינה מלווה על-פי רוב בתלונות כלשהן מצד המטופל, מה שמקשה על זיהויה. מקובל לנסות ולאתר מחלות כליה מוקדם ככל האפשר מכיוון שהן עלולות להאיץ תהליכים של חסימת כלי דם בגוף כולו. טיפול תרופתי מתאים יכול לעכב את תהליך הפגיעה בכליות ולמנוע מחלות נוספות.
בשל תנודתיות בהפרשת חלבון בשתן, מקובל לבצע בדיקה חוזרת בתוך שלושה עד שישה חודשים. זיהוי כמות קטנה של מיקרואלבומין בשתן בשתיים מתוך שלוש בדיקות מכונה על מיקרואלבומינוריה. כמות גדולה של אלבומין בשתן מכונה מאקרואלבומינוריה.
לצורך אישוש או שלילה של מיקרואלבומינוריה, רצוי לבטא את תוצאת המדידה על בסיס רמת קראטינין בשתן, ובמקרה זה מיקרואלבומינוריה מוגדרת כרמת אלבומין הגבוהה מ-22 מיליגרם לגרם קראטינין בגברים או מעל 31 מיליגרם לגרם קראטינין בנשים. התחום המקובל של מיקרואלבומינוריה במדידה המבוססת על רמת קראטינין בשתן, הוא בממוצע בין 30 ו-300 מיליגרם אלבומין לגרם קראטינין, וכל ריכוז אלבומין בשתן הגבוה מ-300 מיליגרם לגרם קראטינין כבר מוגדר כשלב של "אלבומינוריה אמיתית".
כל ייעוץ באשר להיריון חייב להיעשות
ות בשיתוף עם רופא הנשים המטפל והנפרולוג כדי למזער סיכונים אפשריים בהיריון כולל רעלת ,הידרדרות במצב הכיליה,ההשפעה האפשרית על ההיריון והוולד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיחס לפני חודשיים היה כפול- האם הכיליה מתאוששת או שיש עדיין חשש שהיא פגועה?
.26/02/2020עשיתי את הבדיקה בפעם הראשונה לפני חודשיים והתוצאה היתה 81% ליחס ביניהם ועכשייו 40.76%, האם זה אומר שהכיליה מתאוששת או שעדיין יש בעיה בכיליה?
2. החלבון בשתן הופיע רק בשליש האחרון להריון ולא היתה מעולם לפני כן- האם יכול להיות שגם במצב זה היתה בעיה בכיליה שלא ידעתי עליה לפני ההריון והיא גרמה לרעלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
.27/02/2020.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
1.האפשרות קיימת 2.האפשרות קיימת-היוועצי עם הרופא המטפל ועם הנפרולוג
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בדיקת דם ל"תפקודי כיליה" מספיקה כדי לוודא שכיליה היא בריאה?
.29/02/2020
האם בדיקת דם ל"תפקודי כיליה" מספיקה כדי לוודא שכיליה היא בריאה? - אם לא- מדוע מבצעים רק אותה כדי לוודא שהכיליות בסדר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת תפקודי כיליה סטנדרטית הנה בדיקת סקר כחלק מהבדיקות הכלליות,ולפי הרקע והנתונים הרופא עשוי לשקול הרחבת הבדיקות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרולקטין תקין שדרוש להיריוןדור26/02/2020
1. 8 חודשים אחרי לידה, הפרולקטין בבדיקת דם הוא 423 mlu/l. האם אפשר להיכנס להריון ברמה זו? (עדיין יש חלב ולא מניקה).
2. מה רמת הפרולקטין האופטימלית להשגת הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטין
פרופ` דוד בידר26/02/2020אין קשר בין הרמה, שנראית לי תקינה, לבין הריון.
הפרולקטין יכול להפריע לתהליכי ביוץ.
אם הביוץ בא בסדר אז הפרולקטין לא מפריע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)