מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אימוני כוח ואירובי - ספורט לאחר החזרהאנונימית04/02/2020
היי,
אתמול הייתה החזרה.
האם מותר לעשות אימוני כוח ואירובי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון
פרופ` דוד בידר05/02/2020רצוי להימנע ממאמצים בינוניים וקשים עד לבדיקת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פרופיל הורמונלי ופענוח תוצאותאמה04/02/2020
שלום פרופ׳
בת 32+ 1 , עשיתי בדיקת דם פרופיל הורמונלי ביום ה 3 לווסת . אשמח לדעת אם תקין :
אסטרדיול 346 pmol/l
Tsh 2.92
Lh 4.30
Fsh 6.10
Prolactin 223.9
Progesterone < 2
Testosterone 0.8
DHEA 2.53
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ` דוד בידר04/02/2020תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל כמה זמן עושים בדיקת שתן ומה זה אומר חלבון בשתן?מיכל04/02/2020
כל כמה זמן במהלך היריון צריך לבצע בדיקת שתן לבדוק שאין חלבון בשתן ושאין דלקת? מדגישה שמרגישה טוב ואין שום סימנים לבעיה.
ואגב מה זה אומר חלבון בשתן? מה המשמעות? אני בשבוע 23 ועשיתי בדיקת שתן אחרונה שהייתה תקינה בתאריך 27.12.19* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתן
פרופ` דוד בידר04/02/2020פעם בחודש זה בסדר.
חלבון מופיע ביתר לחץ ורעלת הריון ובכמויות קטנות גם בהריון רגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחיית הבדיקה
מיכל04/02/2020אם מעדיפה לדחות את בדיקת השתן בעוד חודש( ואז ייצא חודשים שלא נבדקתי) זה יכול להיות מסוכן? או בעייתי בצורה כלשהי? אני מרגישה טוב אין לי שןם סימנים לדלקת וכו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחיית
פרופ` דוד בידר05/02/2020אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ומיחושים בשבוע 23 האם צריך להיבדק?יעל04/02/2020
היי . אם אתמול היו לי כאבי בטן+ גזים ומיחושים רבים בבטן והיום כבר חלפו הכאבים. האם עדיין רצוי לרוץ להיבדק? שבוע 23
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה כאירוע אקראי חסר משמעות מהותית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון ראשון הבדלים בין תנועות וקפיצות ובין צירים מוקדמיםרינה04/02/2020
נכנסתי לשבוע 23 וקצת התחלתי להתבלבל.. זה היריון ראשון לא מבדילה בתחושות כל כך...יש לי המון תחושות בבטן תנועות/בועות / קפיצות של הבטן. איך מבדילים בין זה לבין צירים מוקדמים חס ושלום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא נראה כצירים מוקדמים שהנם בד״כ עוצמתיים יותר ומופיעים בתכיפות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים בשבוע 23 בהיריון - גזים וכאבי בטןנעמה03/02/2020
האם יכולים להיות צירים בשבוע 23? היריון ראשון לא יודעת מה צריך להרגיש אבל יש לי המון גזים וכאבי בטן בגלל זה . האם טבעי?
צירים מתאפיינים בעוצמה הולכת וגדלה ותכיפות מוגדרת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן קל בשבוע 23ליאורה03/02/2020
היי שבוע 23 היה לי גזים בבוקר ועכשיו יש תחושה של כאב בטן קל כזה שצריך שירותים...אבל אין... האם זה משהו שדורש בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן
פרופ` דוד בידר03/02/2020צריך רק מעקב עצמי כי כאבים מסוג זה צריכים לחלוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בשמן עץ התה בהיריוןגילת03/02/2020
היי האם מותר להשתמש בשמן עץ התה בהיריון... שימוש חיצוני? טיפה אחת ביום על פצעון? היה אבצס עכשיו נשאר פצע קטן לאחר שימוש במשחה אנטיביוטית. שבוע 23.
מיותר,בצעי את הטיפול שהביא להטבה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיחושים בבטן בזמן היריוןיעל03/02/2020
היי שבוע 23 בבוקר היו לי גזים עכשיו קצת נרגעו אבל עדיין ישנה תחושה של מיחושים בבטן... האם זה משהו שתקין בהיריון?
יש תחושה כאילו צריכה שירותים אבל לא באמת יש... זה תחושה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחושות מהסוג שציינת בתחתית הבטן אינם נדירים בהיריון,מה שחשוב הנו אופים ועוצמתם,לכן כדאי להיבדק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכפלה מוזרה של בטאיעל02/02/2020
שלום, קראתי כל מה שיכלתי ללמצוא אבל לא מצליחה להגיע למסקנה אחידה.
ב30/01 - 14 ימים אחרי הזרעה (עם הורמונים) הבטא היתה 174.
היום, 02/02 הבטא עומדת על 740... זה לא גבוה מדי? האם עלול להעיר על בעיה? האם לבצע שוב?
תודה רבה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכפלה
פרופ` דוד בידר02/02/2020בינתיים זה בסדר.
תעשי אולטרה סאונד בעוד שבועיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
יעל02/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה בהריון האם יש דחיפות ללכת להיבדקאני02/02/2020
שלום לפרופ'
אני בשבוע 23. נפלתי על הטוסיק. לפני שבוע עברתי מי שפיר (אם זה משנה).
עברה כבר שעה מאז הנפילה. אין לי חלילה דימום או הפרשות חריגות ואני מרגישה תנועות עובר. האם יש צורך ללכת להיבדק בדחיפות או שאפשר לחכות לערב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילה
פרופ` דוד בידר02/02/2020אפשר לחכות לערב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להשתמש בג'ל סיכוך בקיום יחסים?גל02/02/2020
האם ג'ל סיכוך בקיום יחסים פוגע בתנועת הזרע (שגם ככה גרועה)? האם יש כאלו שיותר טובים מאחרים? על בסיס מים למשל? או משהו מומלץ אחר? או שעדיף להימנע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג׳ל
פרופ` דוד בידר02/02/2020אפשר לשים בכמויות קטנות לא ישפיע ואם הזרע גרוע אז ככה וככה זה לא משנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכוונתך
גל02/02/2020שאין טעם ביחסים עם תנועתיות ירודה? מיד IUI?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכוונתך
פרופ` דוד בידר02/02/2020תלוי מה אצלכם זה זרע גרוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצלנו
גל02/02/2020מוטיליות 30%
מורפולוגיה 0%
נפח 2 מל
ריכוז 30 מליון
צמיגות גבוהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרע
פרופ` דוד בידר02/02/2020סך הכל הזרע בסדר, אני לא יודע למה כתבו צורות 0, זה קצת מוזר.
בכל אופן יש סיכויי הריון מהזרע.
אם לא תהרי אז בהפריה אםשר להגיד לך אם הכל בסדר עם הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לרזרבה שחלתיתדנה02/02/2020
שלום רב,
אני בת 36, להלן תוצאות בדיקות הנוגעות לרזרבה שחלתית :
AMH 0.39
FSH ביום 3 של המחזור-5.76
אסטרדיול ביום 3 של המחזור - 174
AFC ביום שני של המחזור - 3 זקיקים קטנים בכל שחלה.
מבקשת לדעת :
1. האם ניתן להרות במהירות באופן ספונטני עם תוצאות אלו ?
2. במידה ואחליט להכנס להריון מתרומת זרע, האם בהסתמך על תוצאות הבדיקות שלי ישנו סיכוי טוב שהזרעה תצליח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר02/02/20201.ניתן להרות בקיום יחסים.
2. לא ממליץ על הזרעות אלא על הפריה חוץ גופית.
הסיכויים בהזרעות נמוכים מהפריה לוץ גופית ובמצבך כדאי להוציא ביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופת סיכון לאחר בדיקת מי שפיראני31/01/2020
היי ותודה על המענה בפורום המבורך הנל.
רציתי לדעת עוד דבר לגבי מי השפיר.
אמרתם שניתן לחזור לפעילות רגילה (כולל הרמה של ילדים קטנים) אחרי 3 ימים מבדיקת מי השפיר. אבל הסיכון "נגמר" רק אחרי 3 שבועות. אם כך מדוע רק 3 ימים מנוחה? לא עדיף לנוח במשך כל תקופת הסיכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
פרופ` דוד בידר02/02/2020אף לא נבדק העניין של זמן מנוחה אחרי ביצוע מי שפיר, לכן יש ללכת לפי הוראות רופא מטפל.
אני מציע מנוחה ביומיים הראשונים ואחרי שלושה ימים להתנהג כרגיל ללא מאמצים בינוניים וקשים עד שבועיים מהדיקור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של חלבון עוברי בהתאם לגיל העובראני31/01/2020
ערב טוב,
קיבלתי תוצאה קצת גבולית של חלבון עוברי afp. הומלץ על סקירה מכוונת.
הבנתי שחישוב החלבון תלוי גם בגיל העובר. אומנם ביצעתי ivf וחישוב גיל ההריון מדוייק אבל לאורך כל ההיסטוריה העובר גדול בכ-4 ימים מהגודל המחושב שלו. זה יכול גם להעיד על הסבר של החלבון מעט מעל הנורמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות
פרופ` דוד בידר02/02/2020מה זה גבולי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבולי הכוונה
אני02/02/20202.30 כשאמור להיות עד 2.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות
פרופ` דוד בידר02/02/2020הערך הוא לא גבולי אלא מעט מעל הנורמה.
כאשר הרמה פי 2 אז זה בעייתי.
גם בתוצאות כמו שלך הייתי שוקל ביצוע מי שפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שפיר
אני02/02/2020עשיתי. מחכה לתוצאות. האם זה באמת ממש גבוה? עכשיו קצת נלחצתי.
הבנתי לפי משרד הבריאות שרק מ2.5 ממליצים על מי שפיר ומתחת לזה סקירה.
בקיצור כמה עליי לדאוג בהנחה שגם השקיפות וגם הסקירה הראשונה וגם בדיקת ניפט יצאה תקינה. כעת ממתינה למי השפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שפיר
פרופ` דוד בידר02/02/2020לא ממש יש להילחץ.
רוב הסיכויים שהתשובה תהיה תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)