מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ בידר הריונות כימייםאורלי11/12/2019
פרופ בידר שלום
בגיל 33 נכנסתי בנסיון ראשון להריון והיה הריון כימי לאחר מכן נכנסתי עוד 4 פעמים רצופות וגם היה הריון כימי.
לאחר בירור לא מצאו כלום חוץ מפקטור 5 ליידן והוחלט לתת לי קלקסן.
בסוף נולדו לי 2 ילדים בהפרש של 4 שנים לאחר שהזרקתי קלקסן מרגע הביוץ. ולא היה הריון כימי עם קלקסן.
אם במקרה הזה ניתן להסיק שיש קשר בין קרישיות יתר להריונות כימיים אצלי או שפשט 5 פעמים באופו רציף העוברים לא היו תקנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאחה
פרופ` דוד בידר11/12/2019יש קשר בין ההריונות לגורמי קרישה שגורמים להפלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הגורמים לכאב ראש בהיריון בשבוע 15גילת10/12/2019
מה גורם לכאבי הראש בהיריון.?
שבוע 15.
יש לי כאבי ראש בא והולך פעם צד ימין פעם בשמאל
כאב נסבל.
אבל מה יכולים להיות הגורמים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
פרופ` דוד בידר10/12/2019יש בהריון כאבי ראש עקב שינויים בשרירי כלי הדם במוח.
לפעמים מיגרנות מתגברות בהריון.
ללא קשר תופעות אלו קיימות וחולפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ראש בהיריון בידר
גילת10/12/2019זה התחיל בערך לפני כמה ימים מתי לדעתך זה אמור לעבור באיזה שבוע ( כעת 15+3) זה מעצבן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב
פרופ` דוד בידר10/12/2019אי אפשר לדעת, זה אישי לכל אישה בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ראש בהיריון בידר
גילת10/12/2019יש לך טיפ שיכול להקל? חוץ מכדורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש
גילת11/12/2019אגב, גם אם לא הייתי סובלת מכאבי ראש לפני ההיריון יכול לקרות שבהיריון אני אסבול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש
פרופ` דוד בידר11/12/2019נקווה שיעבור
תקחי אופטלגין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת אף אוזן גרון בהיריוןדנה10/12/2019
קראתי איפשהו שהדבר הראשון שמושפע מהיריון זה מערכת האף אוזן גרון.
בימים האחרונים שומעת ( אולי מדמיינת) מין רעש מוחלש ממש ..כאשר אני לפני השינה וישנה דממה .
כמו רעש של מנוע אבל ממש ממש מוחלש שבקושי שומעים. שמעת על תופעה שכזאת בהיריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף
פרופ` דוד בידר10/12/2019את צריכה לכבות את המנוע של הרכב שלך לפני שנכנסת הבייתה.
אף אוזן וגרון לא מושפע בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לפני ת. ביצית לבני הזוגקובי10/12/2019
שלום רציתי לדעת איזה בדיקות דם צריך לבצע לפני ת.ביצית לשני בני הזוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש רשימה ארוכה של בדיקות שעליכם לבצע,כולל בדיקות גנטיות שבעלך אמור לבצע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול טורדני כתוצאה ממחלהרבקה09/12/2019
שלום רב
שבוע 23, להריון
בארבע ימים האחרונים היתי חולה עם שיעול טורדני
לעיתים בשעת השיעול יוצא לי מעין טיפת מים למטה, מעין רטיבות.לא יודעת למה לשייך זאת?.
האם תקין? האם זה בעצם בריחת שתן, או משהו אחר?
יש לציין שכלל הבדיקות שנעשו עד כה להריון תקינות
בתודה. מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול
פרופ` דוד בידר10/12/2019זה קרוב לודאי שתן.
בכל מקרה יש להיבדק ולראות האם צוואר הרחם תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום של בקבוק חם בשינה ופגיעה בעוברנוי09/12/2019
היי, כאב לי קצת הראש שמתי לפני השינה בקבוק מים חמים לידי . לא נגע בי. ומפעם לפעם שמתי באזור הראש זה ממש עוזר לי. העניין שבאמצע הלילה התעוררתי והבקבוק איך שהוא הגיע אל מתחת לגב שלי ממש בקצה של הגב. לא מתחת לכל הגב. הייתי עם פיג'מה מאוד עבה וגם הבקבוק מכוסה בדובי ( פרווה) אבל האם החום הזה יכול לפגוע בדופק העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלההההה
פרופ` דוד בידר09/12/2019איפוה קנית את הפיג׳מה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלההההההההההההה
נוי09/12/2019אני אמורה להבין מזה שהשאלה מטופשת?🤦♀️🙈
ושזה לא מזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
פרופ` דוד בידר10/12/2019לא מזיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם לדחיית ביוץ בזמן הנקהחנה08/12/2019
שלום, האם ניתן לקחת אסטרופם לדחיית ביוץ (כ-4 כדורים) בזמן הנקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא רצוי לקחת אסטרופם העובר בחלב בזמן הנקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
חנה09/12/2019האם יש אפשרות לדחיית הביוץ שאינה מהווה בעיה בזמן הנקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ההנקה בעצמה דוחה,אולם אין לסמוך על כך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CRP מוגבר בהריון פי 10 מהנורמהסיגל08/12/2019
שלום רב, אני בשבוע 31 להריון יקר אחרי טיפולים, עקב הידבקות בוירוס כלשהו (נזלת, שיעול כבד, חום גבוה והרגשה כללית של גסיסה) הופניתי לעשות בדיקות דם. רוב התוצאות יחסית תקינות להריון אבל ה-CRP בשמים - 5.3, כשהגבול העליון של הנורמה 0.5. קראתי ש-CRP יכול להיות מוגבר בהריון בלי קשר לכלום, אבל האם עלייה כזאת היא הגיונית?? פי יותר מ-10 מהנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CRP
פרופ` דוד בידר08/12/2019בבדיקה הזו, כאשר הערכים גבוהים, הוא מראה על זיהום כלשהוא.
צריך להיות במעקב, ולחזור על הבדיקות. זה גם יכול להיות מעט מוגבר בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
סיגל08/12/2019עכשיו גם קיבלתי תשובה מהרופאה שגם אמרה לי לחזור על הבדיקות עוד כמה ימים, ובינתיים שלחה אותי לנוח שבוע בבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
👍👍
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציטוטק - אחרי כמה זמן משפיע?Sharona08/12/2019
היי,
שבוע 7+ 5 , הופניתי למיון בגלל הריון שלא מתפתח מספיק.
היום בבוקר במיון ראה עובר 2.7 ממ שמתאים לשבוע 5.5
וקיבלתי ישר 4 כדורי ציטוטק וגינלי.
1. עדיין לא התחיל הדימום ... מתי צפוי להופיע? ומתי כדאי להתקשר למיון אם לא מופיע? צריכה להגיע לביקורת רק ביום חמישי
2. כמה זמן אחרי דימום של ציטוטק מקבלים מחזור רגיל ומתי אפשר לחזור לטיפול ivf?
3. מה הסיכוי שהציטוטק לא עובד ומה זה אומר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עלייך להמתין לפחות 24 שעות ב-10-15% מהמקרים הטיפול עלול להיכשל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
Sharona09/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב אז כנראה שהטיפול נכשל .... האם אפשר להבין מזה משהו על ההריון שהיה?
Sharona10/12/2019אני יודעת שזו אולי שאלה טיפשית אבל האם העובר שלא התפתח מספיק , ובכל זאת הוא מספיק חזק ״״ונלחם בציטוטק? ( לא שזה משנה את התוצאה הסופית)
בנוסף כמה זמן אחרי הפלה עם ציטוטק ניתן לחזור לטיפולי ivf אחרי שרואים שהרחם התנקה סופית ? האם אפשר כבר מהמחזור הראשון שיגיע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא קשור לעובר,חודש לאחר שבדיקות הדם להיריון והרחם התאפסו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אילו סיכונים יש בטיסה בזמן היריון?אלה08/12/2019
כשמדברים על סיכון בטיסות בהיריון למה מתכוונים? מה יכול לקרות חלילה במהלך טיסה? להיריון? גם אם מדובר בסיכון נמוך אשמח להבין ?
הטיסה לא מסוכנת החשש הוא מאירוע אקראי העלול להתרחש שאת מרוחקת מכל שרות רפואי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בנרתיק לפני טיפוליםירדן07/12/2019
האם אפשר לבצע מעקב זקיקים בטני ולא פנימי? עקב כאבים בחדירה
אני לפני טיפולי פוריות ( ivf)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בנרתיק לפני טיפולים
ירדן08/12/2019אשמח לתשובה ממך
אפשרי פחות יעיל ומדויק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקבוק מים חמים להקלה על כאביעל07/12/2019
יודעת שאסור לשים בקבוק מים חמים על הגוף אבל על הפנים מותר? ( ג'וד) . יש לי כאב באוזן ובראש בצד שמאל חום תמיד מקל עליי אפשרי? אגב האם טבעי כאבי ראש בהיריון?
מאחר ומדובר בטיפול לא שגרתי עלייך להיוועץ ברופא המטפל שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייבשות בהיריון למרות שתייה מרובה של מיםמיכל06/12/2019
היי . אני שבוע 14 משתדלת לשתות המון מים במשך היום בשבילי ליטר ביום זה ממש מאמץ.
בבדיקת סטיק יצא שאני מיובשת. הרופא אמר לשתות הרבה מים אם לא אצטרך עירוי. מאז אני צמודה לבקבוקי מים.
אבל !! מה בכל זאת יכול לקרות מהתייבשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיובשת
פרופ` דוד בידר06/12/2019לא יודע מה זה בדיקת סטיק?
היו קטונים בשתן.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקטונים בשתן
מיכל06/12/2019בבדיקה שערכתי ב18.11.19
יצא:
(Ketone(u - יצא שלילי.
אבל כשהייתי אצל הרופא ב2.12.19 נתן לי מין סטיק כזה שעושים עליו פיפי ולפי הצבע רואים האם מיובשת. בכל מקרה שתיתי מלא מים. ועשיתי שוב בדיקה עם הסטיק אתמול ומה שיצא אצרף לפי הבנתי זה מראה שאני כבר לא מיובשת. אני בעקרון שותה הרבה יותר והפיפי אפשר להגיד בצבע שקוף ולפעמים צהוב בהיר האם ממליץ שאעשה בדיקת שתן שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקטונים
פרופ` דוד בידר06/12/2019אם הקטונים שליליים אז את שותה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין והידבקות במחלות שונותרחלי06/12/2019
האם כתוצאה מחדירה אפשר להידבק אחד מהשני ממחלות שפעת ומחלת cmv?
יחסי מין ללא מגע של רוק ללא נשיקות .
שואלת רק לגבי החדירה עצמה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים
פרופ` דוד בידר06/12/2019אפשר להידבק גם ביחסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פיריון והשפעות שונות - למשל סרטןגילה06/12/2019
פרופ בידר שלום, ברשותך יש לי 2 שאלות
עברתי 5 שאיבות שלא הניבו כלום במשך שנה וחצי ובגיל 41 הפסקתי.
בגיל 42 נקלטתי טבעי וילדתי תינוקת בריאה בשבוע 40 בדיוק.
אני חיה עם חששות שהזריקות צטרוטייד וגונל ואוביטרל שהזרקתי עלולים לגרום חלילה לסרטן , מישהי שאני מכירה ילדה לאחר טיפוליי פיריון והלכה לעולמה לאחר מספר שנים מסרטן . ואתמול ראיתי על חברת כנסת בחדשות שיראו היום בערוץ 12 שלאחר 5 שאיבות חלתה בסרטן בעקבות הטיפולים
1.האם לאור נסיונך הרב שנים יש קשר בין סרטן שאפשר לקבל בעתיד בעקבות טיפוליי פיריון?
2. האם מי עברה טיפוליי פיריון חייבת לעשות בדיקות דם פעמיים בשנה ובדיקות שד יותר מפעם אחת בשנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר06/12/20191.אין קשר בין טיפולי פריון לסרטן.
2.אין בדיקות דם לסרטן ובדיקת שד לפי החלטת הרופא המטפל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)