מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- 5 חודשים אחרי לידה , לא מניקה ויש חלבנאוה11/11/2019
האם כדאי להיכנס להריון עכשיו כל עוד יש לי חלב? כלומר, האם זה לא יפריע לקליטת הריון בהחזרת עובר בגלל כנראה פרולקטין גבוה כי יש חלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם רמת הפרולקטין תרינה לא צפויה הפרעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המשמעות של חריגה ביחס שבין מיקרואלבומין לקריאטינין בשתןחן10/11/2019
מה המשמעות של התוצאה הזו:
M.ALBUM/CREAT RATIO= 81.13 הטווח הוא 0-30 , כתוב שיש חריגה של 15%
MICROALBUMIN-U SAMP=47.63 מ"ג לליטר
CREATININE- U SAMPLE=58.7 מ"ג לדציליטר
הערה : היתה לי רעלת הריון בשליש האחרון להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכוונה שיש עדיין הפרשת חלבון בשתן בכמות חריגה מצריך המשך מעקב של תפקודי הכליות ולחץ הדם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחד עם זאת בבדיקת שתן כללית נרשם
.10/11/2019PROTEIN- U STRIP= NEG כלומר שאין חלבון בשתן....
איך זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זוהי אינה בדיקת איסוף שתן המשקפת את כלל ההפרשה היומית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי הבדיקות נעשו על אותה דגימת שתן
לא הבנתי11/11/2019כלומר דגימתהשתן גם לבדיקת הPROTEIN- U STRIP
וגם M.ALBUM/CREAT RATIO
נעשו בדגימת שתן ראשון של הבוקר (10 שעות איסוף)
אז למה אחת מזהה חלבון והשניה לא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
.14/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
.16/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יכול להיות שבאחת מהן השתן היה יותר דליל כפונקציה של השתייה שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת מנופור ופרגובריס - פרוטוקול יעיל?רחל10/11/2019
שלום. בשני הסבבים האחרונים הזרקתי מנופור 450.הפעם הרופא ביקש להזריק 300 מנופור ו 150 פרגובריס.. האם אתה משתמש בפרוטוקול הזה? במה הוא יכול יותר להועיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול
פרופ` דוד בידר10/11/2019זה למעשה אותו הדבר.
הרופא משנה בשביל שתהיה לך הרגשה שעושים משהוא ואולי זה יעזור.
לפי כמות ההורמונים יש רזרבה שחלתית נמוכה שקשורה כנראה לגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת cmv בתחילת ההיריוןנועה09/11/2019
היי, שבוע 11 היריון ivf הרופא נתן לי שבוע שעבר בדיקות לעשות אומר שאלו בדיקות רוטינה ביניהם cmv האם נהוג לבדוק cmv בתחילת היריון? אלו באמת בדיקות קבועות? עשיתי לפני ההיריון יצא שלילי.
שאלה שנייה האם יש חיסון ל cmv?
אתמול הייתי אצל אחי והבת שלו הייתה מצוננת ( תינוקת) ממש מנוזלת כמובן שלא התקרבתי אליה ודאגתי שהחלון רוב הזמן יהיה פתוח? אבל מה הסיכוי להידבק במידה ויש לילדה cmv? האם תינוקות מנוזלים זה בדרך כלל cmv או יכול להיות סתם צינון ללא משמעות? שאלה אחרונה איך נזהרת מלהידבק? ומה חלילה קורה אם נדבקים?שוקלת להישאר בבידוד כבר מרוב פחד 🤦♀️אשמח למענה❤* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרפת בדיקות שבוע לפני ההחזרה שבה נקלטתי.בידר.
נועה09/11/2019מצרפת בדיקות cmv
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCMV
פרופ` דוד בידר10/11/2019לא חלית במחלה ולכן אין לך נוגדנים לוירוס.
אין חיסון לוירוס ואין דרך לשמור שלא תדבקי אלא אם באמת תכנסי לבדוד ,שזה לא דבר שנהוג לעשות.
לרוב אמל תינוקות עם נזלת זה לא על ידי הוירוס הזה, וקשה לדעת ממה ואיך הוא עובר ,אך יכול בכל הופעת חום אצל ילד או בן משפחה אחר
להיות הוירוס הזה.
פשוט צריך לחזור על הבדיקה שהיא אחת הבדיקות החיוניות לפני ההריון ואם את לא מחוסנת לעקוב במשך ההריון ונקווה שלא תדבקי בוירוס.
אם במקרה וכן עדיין זה לא אומר שהעובר ידבק ויש פרוטוקול מה לעשות כאשר הנוגדנים IGm הופכים לחיובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCmv פרופסור בידר
נועה10/11/2019וברגע שנדבקים תוך כמה זמן זה יופיע בבדיקת הדם? זא הסיטואציה שסיפרתי קרתה לפני יומיים אם אעשה מחר את בדיקת הדם ל cmv זה מוקדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זיהוי והתפתחות נוגדנים ל-CMV
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/11/2019ישנם 2 סוגי נוגדנים עיקריים:
- נוגדנים "טריים" מסוג IgM (אימונוגלובולינים מסוג M) – אלו עולים מיד עם הופעת הזיהום, מגיעים לשיא בשבועות הראשונים אח"כ, ויורדים בהדרגה במשך החודשים הבאים. לעיתים הם חוזרים לערך של 0 (שלילי) תוך כ-6 חודשים, ולעיתים הם נותרים מעט מוגברים ("חיובי" או "חיובי חלש") חודשים רבים עד שנים.
- נוגדנים יציבים וארוכי טווח מסוג IgG (אימונוגלובולינים מסוג G) – אלו מופיעים ועולים בהדרגה כשבועיים לאחר הופעת הזיהום. הם מגיעים לשיא כחודש עד חודשיים אחר ההדבקה ונותרים ברמה קבועה, גבוהה יחסית למשך שנים רבות. הם אלו שמקנים לנו את החיסון הקבוע וחוסכים לנו זיהום נוסף. ולכן לאנשים עם רמה גבוהה של נוגדנים מסוג IgG סיכון מאד קטן לחלות שנית ב- CMV. גם אם המחלה נישנת היא קלה יותר עם סיכון קטן מאד להדביק את העובר.
בתוך אוכלוסיית הנוגדנים מסוג IgG ניתן לזהות תת קבוצה המכונה "נוגדנים ישנים" והם נבדקים בבדיקה הנקראת: Avidity. התוצאה של בדיקת Avidity ניתנת באחוזים (אחוז הנוגדנים הישנים בתוך אוכלוסיית ה-IgG). נהוג שאחוז גבוה מ-35% ברגע לקיחת הדגימה מעיד על זהום שהיה יותר מ-3 חודשים, ואם מתקבל אחוז מעל 45% מדובר בזיהום שהיה יותר מ-6 חודשים טרם למועד לקיחת הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ בידר
נועה10/11/2019היי,וואו תודה כל המענה הנרחב אתה פשוט אדם ורופא מיוחד מרגישים גם את הפן האכפתי בתשובות שלך . תודה רבה רבה מקרב לב♥️
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופ` דוד בידר10/11/2019זה מוקדם ולא צריך להיבהל מכל מקרה כזה.
תחזרי על הבדיקה בעוד חודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתי מומלץ להתחיל פרנטלשושנה09/11/2019
1. מתי להתחיל פרנטל בהריון? מיידי?
2. מינון חומצה פולית בפרנטל הוא 1 מיליגרם, בעוד ההמלצה היא 400 מיקרוגרם. בעייתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתי
פרופ` דוד בידר10/11/2019פרנטל מספיק ולא צריך תוספת של חומצה פולית
אפשר להתחיל משבוע 10-12.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתי
שושנה10/11/2019ועד שבוע 10 לא צריך ליטול כלום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתי
פרופ` דוד בידר10/11/2019לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת פיקסי למיון תאי זרעטאטי08/11/2019
שלום, האם שיטת פיקסי עדיפה על שיטת ברטוב למיון של תאי זרע בודדים באיכות גבוהה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטה
פרופ` דוד בידר08/11/2019אף שיטה לא עדיפה אחת על השניה.
את רעות ברטוב אני מכיר אישית והיא טובה
מאוד.
אני בכלל לא חסיד של השיטות האלה אך על רעות אפשר לסמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה אתה ממליץ
טאטי08/11/2019תודה על המענה.
אז מה מומלץ לעשות במצב של זרע שנלקח מהאשך בניתוח tese?
אזוספרמיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז
פרופ` דוד בידר08/11/2019אם הקפיאו הזרע ,לתת למעבדה להפשיר ולהפרות על ידי אנשי המעבדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Gbs בתרבית שתן בזמן הריוןאני07/11/2019
שלום אני ממש בתחילת ההריון וכחלק מבדיקות הדם והשתן הכלליות של תחילת ההריון שהרופא שלח אותי, יצא לי בתרבית השתן חיידק סטרפטוקוק b כלומר gbs.
השאלה שלי היא כזאת; אם החיידק שמופיע בשתן יש סיכון בדיוק כמו שלוקחים תרבית מהנרתיק או מפי הטבעת? מבחינת הלידה? איך מטפלים בזה והאם יש לזה השלכות על הלידה כי מצאו שיש בי את החיידק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBs
פרופ` דוד בידר07/11/2019בשתן זה שונה ומטפלים לפי הנתונים שבשתן.
לפני הלידה יש לבדוק מהמקומות שציינת לחיידק ,ואם ישנו מטפלים על ידי אנטיביוטיקה בלידה עצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור. על מה זה עלול להעיד?יעל06/11/2019
בת 37 התחלתי גלולות לפני שנה וחצי והפסקתי לקחת אותם לפני חצי שנה... מאז המחזור שלי השתבש הייתי מקבלת כמו שעון לפני הגלולות ובזמן הגלולות ומאז שהפסקתי את הגלולות המחזור תמיד מאחר בכמה ימים. עשיתי בדיקת פוריות לפני חודשיים והfsh יצא מאוד גבוה (17) מה שמעיד על רזרבה שחלתית נמוכה... המחזור האחרון שלי היה ב26.9.10 ועד היום לא קיבלתי שזה כבר איחור של שבועיים. וזה מעולם לא קרה. אני מאוד מודאגת. אני בטוח לא בהריון. ממה יכול לנבוע האיחור? האם יכול להיות שנגמר לי המחזור? או משהו אחר? יש תור לגניקולוג רק ב24.11... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור
פרופ` דוד בידר06/11/2019צריך לעשות ברור נכון כדי להגיע לאבחנה מה הבעיה
זה שרמת ההורמון 17 זה לא אומר כלום ללא בדיקות יתר ההורמונים.
בשלב ראשון יש לעשות פרופיל הורמונלי ואחר כך נגיד לך מה הלאה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל הורמונלי
יעל10/11/2019שלום פרופ' תודה על התייחסותך לשאלתי...
אני עשיתי פרופיל הורמונלי אחד ב - 30.7.2019 (ביום החמישי למחזור) והתוצאות היו לא תקינות :
TSH – 0.99
פרולקטין – 111
LH – 22.4
Fsh – 38.9
E2 – קטן מ-100
פרוגסטרון – קטן מ -0.8
לכן הומלץ לי לערוך פרופיל הורמונלי נוסף וביצעתי אותו ב 1.9.2019 (ביום השלישי למחזור)
התוצאות היו:
LH – 11.4
FSH – 17.5
E2 – 135
פרוגסטרון – 1.2
מאז הבדיקה קיבלתי מחזור ב 26.9.2019 ומאז עד היום לא קיבלתי מחזור.
אני ממש מודאגת ואת האמת לא יודעת למי לפנות? גניקולוג? רופא פוריות? לערוך בדיקות נוספות? מה זה אומר?
הפרטים האלה שופכים יותר אור על מצבי ההורמונלי?
הערה נוספת אני לקחתי גלולות במשך שנה וחצי. הפסקתי לקחת גלולת בחודש יוני 2019.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התנודות ברמת ה-FSH שלך שממילא גבוהה למדי עשויות להסביר את בעייתך,כדי לבסס אבחנה בצעי גם בדיקת AMH שעשויה להצביע על הרקע לשיבוש במחזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת AMH
יעל10/11/2019אני רוצה לעשות את הבדיקה הזאת, אבל ממי אני מקבלת הפניה? אני אפילו לא יודעת מאיפה להתחיל.
הגניקולוגית שלי אמרה שזו בדיקה שלא קיימת בסל ולכן עושים את זה באופן פרטי...
גם אם כן אני לא יודעת למי לגשת, אשמח להכוונה קצרה כדי שאוכל לעשות לי סדר בדברים.
האם לנוכח תוצאות הבדיקות ואי קבלת מחזור יש מצב שלא אוכל להכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ניתן לבצע במעבדת תה״ש,מעבדת רוזנבלט,ו מדיקל בהרצליה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופ` דוד בידר10/11/2019לא צריך לעשות שום בדיקה.
בשלב זה יש בעיה שחלתית שעליך לדון על הנושא עם רופא פריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא פיריון
יעל10/11/2019האם צריך הפניה מרופאת נשים כדי להגיע לרופא פיריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא
פרופ` דוד בידר10/11/2019לכל קופה יש הנוהלים שלה. אני חושב שתבקשי להגיע למישהוא שמבין מה יש לעשות.
פשוט תבקשי תור לרופאי פריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם במסגרת קופ״ח,בקשי הפניה מרופא המשפחה,אם באופן פרטי פשוט ליצור קשר טלפוני
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזרבה שחלתית נמוכהש06/11/2019
ברצוני לעדכן,כי ילדתי לפני ימים אחדים בהריון ספונטני נוסף.
למרות כל הנתונים שהצגתי כאן, וההמלצה לתרומת ביצית שנתנו לי.
ה׳ הוא הקובע, ומעל הטבע. לא להתייאש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רזרבה
פרופ` דוד בידר06/11/2019בלימודי כימיה יש כלל:
היוצא מהכלל מחזק את הכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סיכויים להרות למרות הכול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/11/2019תבורכי על הצלחתך להרות למרות המלצתנו שבודאי לקחה את כח המשתנים שלך בחשבון בינהם גילך,מצב הרזרבה השחלתית שלך,מספר הטיפולים,משך האי פריון ועוד..,גם סיכוי נדיר הוא סיכוי שבמקרה שלך התממש וכמו שפרופ׳ בידר ציין,היותך מקרה יוצא מהכלל אינו בהכרח ההמלצה הראויה לכלל הנשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפני החזרת מוקפאאביבית05/11/2019
אני לקראת החזרת עובר מוקפא ולוקחת אסטרופם 3 פעמים ביום. רציתי לדעת מתי הזמן המשוער מחזירים את העובר? כלומר כמה זמן אחרי הווסת מבצעים את ההחזרה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ` דוד בידר05/11/2019כאשר לוקחים אסטרופם אין קשר לוסת.
כאשר בנוסף לאסטרופם הרופא מחליט על מתן פרוגסטרון אז זה יום הביוץ, ושלושה ימים אחרי זה מחזירים העוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזקה בנוגע לביוץחסויי04/11/2019
שלום.
איך יודעים מתי יש ביוץ?יש כאלה שאומרים לבפור 14 יום לפני המחזור שאמור לבוא...וישנם כטלה שאומרים 14 יום מתחילת המחזור שהיה.אני השתגעתי.
אני בחודש הראשון מווסת לווסת 30 יום.
אחר כך..28 ימים...ואחר כך...30 ימים...איך סופרת ויודעת מה הביוץ?הווסת שלי נמשך 7 ימים ו7 ימים נקיים.
איך אני מחשבת?
בדקתי אתמול במקלון ביוץ ויצא 2 והיום גם 2 אבל הפס השני טיפה החליש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר05/11/2019סופרים 14 יום אחורה מהוסת שקיבלת ואז יש ביוץ. לפי מה שכתבת הביוץ שלך הוא בין יום 14 ל16 אחרי תחילת היום הראשון של הוסת.
בוסת הקרובה תספרי מהיום הראשון 14-16 יום- כאן יהיה ביוץ.
היות וזרע מכסה תקופה של יומיים שלושה ,אזי קיום יחסים ביום ה14
וה16 יכסה את מקופת הביוץ.
זה שאת משתגעת זה כבר לא בתחום יעוץ שלנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוניטור עוברי פרופסור בידראורית03/11/2019
היי, האם זה נכון שבשבועות הראשונים להיריון להפעיל את המוניטור( במידה שזה מה שמפעילים כדי לשמוע את דפיקות הלב) באולטראסונד מזיק לעובר? והאם כדי לשמוע את דפיקות הלב של העובר מה שעושעם זה להפעיל מוניטור? ורם התשובה חיובית תוכל להסביר לי למה זה מזיק? תודה🥰
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוניטור
פרופ` דוד בידר04/11/2019לשמוע את לב העובר לא מזיק באף שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטכנאית לא הסכימה .
אורית04/11/2019שבוע עשר עשיתי us הטכנאית הראתה לי את הדופק ביקשתי לשמוע ואמרה שזה מסוכן ויכול לפגוע . אוקיי טוב לשמוע שזה לא נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטכנאית
פרופ` דוד בידר04/11/2019לדעתי היא לא זכרה היכן נמצא הכפתור של המוניטור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת nipt התלבטות בסיסית או מורחבתרבקה03/11/2019
שלום רב
לאחר חשש מבדיקת מי שפיר מעונינת לבצע את בדיקתnift.
בסקירה ובבדיקות האחרות הכל תקין.
מתלבטת בין שתי חברות
בייבי לינק
או verifi
אשמי לשמוע לדעתכם אם ניתן
והאם לבצע את הבסיסית שמורכבת מ3 טריזומיות 21, 18,13
ו4 כרומוזני המין
או מורחבת שזה 15 תסמונות שכיחות
אשמח לעצתכם
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מאחר ומדובר בבדיקת סקר,ככל שהמידע רב יותר הרי שעדיף
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין עדיפות לאחת החברות,הייתי בוחר בזולה יותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תועלת באוביטרל אחרי עליית LHאלון03/11/2019
מחזור טבעי ללא תרופות עד ביוץ חוץ מאוביטרל.
לא הזרעה ולא הפריה-יחסים בלבד כך שאין צורך בתזמון הביוץ.
מה כנראה ההגיון של הרופא בהנחיה להזריק כשה-LH עלה והוא אמר שהביוץ יהיה בלילה או ביום שאחרי הביקור אצלו?
הבנתי שגם אם מזריקים אחרי עליית LH עדיין יש תועלת מבחינת תמיכה בגופיף הצהוב.
יש עוד משהו מהמטרות של האוביטרל,למעט תזמון ביוץ שבמקרה שלנו הוא כאמור לא רלוונטי,שמשיגים או לא משיגים כשמזריקים אחרי עליית LH?
למשל אם הבנתי נכון יש מה שניקרא"הבשלת הבייצית"בעקבות הזריקה
אשמח לקבל הבהרות בסוגיה זו של האם משיגים עוד משהו בהזרקת אוביטרל כשאין צורך בתיזמון ביוץ למעט התמיכה בגופיף הצהוב.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תועלת
פרופ` דוד בידר03/11/2019במחזור טבעי כאשר אני רוצה לקבוע בדיוק את הביוץ אזי מזריק אוביטרל ,טרם הביוץ ה עצמוני על ידי ה LH , והביוץ יקרה כעבור כ 37-40 שעות.
כאשר כבר יש עליה בהורמון הטבעי, ה LH, שגורם לביוץ הטבעי, האוביטרל מיותר, לא עושה כלום ולא תומך בכלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההסבר של הרופא המטפל
אלון05/11/2019גיל האישה כזכור 45.
בערך 8 ימים מהתחלת הווסת בדגימת הדם של הבוקר של 29 לאוקטובר היה lh של 22 וחצי
פרוגסטרון 1.1
אסטרדיול 1,345
וחצי יממה מאוחר יותר ב-29 בערב היה ביקור אצל הרופא שבו ניצפה זקיק 21,והיו 3 פסים באולטרסאונד והוא אמר שיש טעם להזריק אוביטרל והוזרק באותו הערב
היום הוא הסביר שבגלל ש-22 זה תחילת עלית lh שמגיע בשיאו ל60 עד 120 יחידות,כדי לוודא ביוץ הוא אמר שיש טעם להזריק.
האם עדיין זה ניראה בעקבות ההסבר שלו שהיה מיותר להזריק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
פרופ` דוד בידר05/11/2019מה זה לוודא ביוץ וצריך להזריק ?
ההורמון LH ברמתו לפני הביוץ הוא עד 10 יחידות.
כאשר ההורמון עולה יהיה ביוץ בערך אחרי 36 שעות.
כל היתר מעשיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוודא שאכן יש ביוץ
אלון05/11/2019מה שהוא בדיוק כתב בהסבר זה ככה:
היה טעם להזריק אוביטרל לוודא שאכן יש ביוץ.
(ושאר ההסבר כמו שרשמתי קודם על lh שהיה 22 בהתחלת העליה והוא מגיע לשיאו עם ערכים 60 עד 120.
עוד הוא רשם כי הוא העריך שה22 זה רמה גבוהה של lh בזלית שאופיינית למבוגרות,גיל 45,ולכן היה טעם להזריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוודא
פרופ` דוד בידר06/11/2019אני חושב שהסברתי עצמי היטב.
אין שום נזק במתן אוביטרל אך הוא מיותר וההסברים של הרופא המטפל
יכולים לספק הסבר בשבילך , כי אתה לא מבין בנושא.
לי הוא לא יכול לספר מעשיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אסטרדיול ופרוגסטרון בהריוןשירן02/11/2019
מה הטווח התקין של פרוגסטרון ואסטרדיול בשבוע 5?
בהריון קודם פרוגסטרון היה <190 ואסטרדיול באלפים,
ובהריון הזה הם יחסית נמוכים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערכים שציינת מוגזמים,בהיריון מהשורה הערכים נמוכים בהרבה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)