מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- Cmv סיכון בהדבקה ומשמעויות למי שחלתה בעבראני15/11/2019
ב"ה הריון ivf שבוע 11.
אני מחוסנת cmv לפני שבוע עשיתי את הבדיקה יש נוגדנים אין מחלה פעילה.
כעת ילד בגן של הבן שלי חלה ונודע שזאת מחלת הנשיקה. הוא בקבוצה של הבן שלי ואני לא יודעת אם חלילה הוא נדבק או לא. מה הסיכון לגביי ההריון שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסכנה להיריון מחשיפה מחודשת לוירוס אצל אישה מחוסנת פחותה משמעותית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגילת14/11/2019
היי יש סיבה למה לא לאכול סנדויץ טונה עם ביצה בחוץ? ועדיף להכין בבית? קצת מתעצלת🥴 וליד העבודה שלי יש את קפה נאמן שמוכרים שם את הסנדויץ בטוח לדעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר14/11/2019תקחי את הסנדויץ מבית הקפה ותאכלי בבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המצב 15-16 ימים אחרי האוביטרלאלון14/11/2019
שלום לכם.
עדכון-הבוקר 14.11 זה 16 יממות מאז דגימת הדם של אשתי שבה היה lh של 22 וחצי,פרוגסטרון 1.1 ואסטרדיול 1,345
ו-15 וחצי יממות מאז הביקור אצל הרופא שצפה בזקיק 21 וב-3 פסים באולטרסאונד ואמר שיש טעם להזריק אוביטרל והוזרק באותו הערב.כמוכן הוא אמר באותו ביקור שלהערכתו הביוץ יהיה ביממה הקרובה.
אז נכון להבוקר אין ווסת
האם יש סיכוי שניקלט הריון?או גם יכול להיות שתמיכת הדופסטון 2 כדורים ביום שכבר 12 ימים נילקחת-היא זו שמעכבת את המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המצב
פרופ` דוד בידר14/11/2019הדופסטון לא מעכב וסת.
פשוט תעשו בדיקת דם להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר-דופסטון ווסת
אלון14/11/2019שלום לך.
לא שאני מפקפק בדעתך.ממש לא.
רק רציתי שתסביר את קביעתך מקודם שדופסטון לא מעכב ווסת כי לפי מה שקראתי אם יש תמיכת דופסטון החל מהיום השלישי שאחרי הביוץ והלאה(למשל עד בדיקת ההריון)ויש איחור במחזור,הסיבה לאיחור היא לא בהכרח הריון ויכול גם להיות שהדופסטון מעכב את המחזור.
אולי מה שקראתי לא מספיק מקצועי,אבל בכל מיקרה זה מה שקראתי ולכן רציתי שתסביר אם אפשר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופסטון
פרופ` דוד בידר14/11/2019במחזור שיש ביוץ הפרוגסטרון שנלקח מבחוץ לא מונע דימום היות ויש קולטנים שנתפשו על ידי הפרוגסטרון שנוצר בתאי הזקיק ואם אין הריון אז
יהיה דימום פרוגסטרון חיצוני לא ימנע אותו.
במחזורים ללא ביוץ עצמו אז הפרוגסטרון עובד.
ובמקום לדון סתם תעשו בדיקת דם להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי, בדיקת תוצאותחני14/11/2019
היי, פרופיל הורמונלי יום 3 למחזור פוגסטרון 44
Fsh 3.6
E2- 436
כל שאר ההורמנים יצאו בטווח האמצע פרולקטין וכו... מה אומרות התוצאות של הפרופיל ההורמנלי שכתבתי למעלה?
בת 30* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ` דוד בידר14/11/2019זה לא נלקח בזמן הנכון וכמו כן חסרות עוד בדיקות הורמונליות.
הפרוגסטרון גבוה וזה מצב לאחר ביוץ.
כמו כן רמת האסטרוגן גבוהה גם.
בכל אופן את צעירה ואם הפרוגסטרון באמת כה גבוה אז כנראה שהכל בסדר.
תבדקי שוב האם פרוגסטרון 44.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור עם תמיכה של אנדומטריןאסתי13/11/2019
אני בתהליך pgd אחרי החזרת 2 עוברים מוקפאים, בפרוטוקול של ביוץ טבעי ואני מקבלת תמיכה של 2 אנדומטרין ביום, יום ראשון אני צריכה לבצע בטא אך היום היו לי כאבים כמו של מחזור ויש לי דימום קל מאוד
האם זה אומר שכנראה אני לא בהריון או שעוד יש סיכוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדיין לא אבוד לגמרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא ראשונה והורמונים - ערכים תקיניםSharona13/11/2019
היי,
היום בטא ראשונה , 14 יום מהשאיבה ( 12 יום מה החזרה)
בטא - 67
E2- 597
פרוגרסטרון- 75
האם הערכים האלה תקינים ? או שהבטא קצת נמוכה ?
בנוסף יש לי ביומיים האחרונים מדי פעם מעין הכתמות חום בהיר- ורוד . לוקחת אנדרומטין.
האם ההכתמות האלה יכולות להצביע על משהו לא תקין ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התשובה גבולית בכל מקרה להגביר את התמיכה ומה שיקבע את הפרוגנוזה הבדיקה העוקבת בעוד יומיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ... מה ייחשב לערכים תקינים עוד יומיים
Sharona14/11/2019גם מבחינת בטא וגם מבחינת הורמונים?
בנוסף אין באזור מגוריי מקום שעושה בדיקות דם בימי שישי
ואמרו לי שאני יכולה לעשות בטא שנייה ביום ראשון , ארבעה ימים אחרי הראשונה
מה ייחשב ערכים תקינים אז ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בגבולות 300 יחידות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIעוד משהו .... לגבי התמיכה
Sharona14/11/2019לכמה להגביר את התמיכה ? כיום לוקחת אנדומטרין פעמיים ביום ....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום, אשמח לתשובה בנוגע להגברת התמיכה
Sharona14/11/2019כיום לוקחת נר אחד פעמים ביום
האם כדאי להגדיל את מספר הפעמים ביום או להגדיל את מספר הנרות בכל פעם? האם הגדלת תמיכה יכולה להשפיע לכיוון השלישי?
בנוסף בבטא שנייה לאחר 4 ימים מה ייחשב ערכים תקינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפחות עוד נר אחת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושבת שלום 🌸
Sharona15/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לרסק פרנטל?רוני12/11/2019
שלום לפרופסורים,
אני מאוד מתקשה בבליעת כדורים.
האם מותר לרסק את הפרנטל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר13/11/2019כן,
בתנאי שאחר כך לוקחים אותו דרך הפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשעשע כתמיד (:
רוני13/11/2019תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד האם ההיריון תקיןלולה12/11/2019
אני בשבוע 6 +5 ימים, ובUS ראו דופק, והגודל מתאים ל 6+1. כמה זה משמעותי? האם זה מעיד על הריון לא תקין? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרה סאונד
פרופ` דוד בידר12/11/2019לא משמעותי.
זה בטווחים הנורמליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקחת רק חומצה פולית בהיריוןמעיין12/11/2019
שלום האם הגיוני שאני שבוע 11+4 ואני לוקחת רק חומצה פולית?, מלחיץ אותי שאני רואה נשים שלוקחות מלא תוספים...מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיוני
פרופ` דוד בידר12/11/2019לא צריך להילחץ מכל התוספות האלה.
כעת צריך לעבור ל פרנטל ולא צריך חומצה פולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקיפות עורפית???????
מעיין12/11/2019האם בשבוע 12 אפשר לבקש מהרופא לבצע שקיפות עורפית בטנית למרות שהרופא מראש אומר שהוא עושה וגינלי.? אני בחורה רזה ובכל הus שעשיתי בטני ראו מצויין. פוחדת שהרופא יתעקש איתי מראש. ( לא מדברת על מצב שלא רואים טוב מהבטן ואז אין ברירה)
יש לך טיפ בשבילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב של דימום לפני בטאSharona12/11/2019
היי,
לאחר החזרה של מספר עוברים, האם יכול להיות מצב שהדימום יום לפני הבטא הוא בגלל העוברים שלא נקלטו ולא מחזור ... ועדיין יש סיכוי שעובר אחד נקלט ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב
פרופ` דוד בידר12/11/2019תלוי סוג הטיפול שקיבלת.
אם זה אחרי שאיבה אז לרוב זה הוסת.
הדימום מגיע 11-14 יום משאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המרת הפנייה שקיפות עורפיתדינה12/11/2019
יש לי ב17.11 בה שקיפות עורפית אני צריכה להמיר את ההפנייה שהרופא נתן לי למכבי. ואין שום רופא פנוי לפני ה25 לחודש שזה כבר מאוחר . מה אני אמורה לעשות???אין שום תור פנוי. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המרה
פרופ` דוד בידר12/11/2019תפני לאחראית בסניף קופת חולים שאת קשורה אליה והיא יכולה לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם בסמוך לשקיפות עורפיתליאורה12/11/2019
היי, האם אצ בדיקת הדם שעושים בסמוך לשקיפות העורפית אפשר לעשות באותו היום בבוקר? לפני השקיפות או יום אחרי? מה טוב יותר? שאלה שנייה אני שבוע 11 הרופא נתן לי כרוטינה ( לפני שבוע) לבצע בדיקות של tsh ועוד נןגדנים לכל מיני מחלות של חתולים וכו..דברים שכבר עשיתי לפני ההיריון והכל יצא תקין גם ה tsh.
אם אעשה בעוד שבוע את בדיקות הדם שאעשה כבר את בדיקת הדם לשקיפות העורפית זה נורא? ושאלה נוספתמה הסבירות ומדוע יש נטייה לtsh להשתנות במהלך היריון? הבנתי שזאת הסיבה שנותנים להדוק שוב לוודא שהןא בנורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שם
פרופ` דוד בידר12/11/2019את יכולה לעשות כל הבדיקות בעוד שבוע ולא בדיוק כאשר ושה שקיפות.
אם עשית את כל הבדיקות לפני הריון אז את צריכה לשאול את הרופא למה לעשות שוב, כי זה לא ממש הכרחי אלא אם היו נוגדנים שליליים למחלות זיהומיות. אם לפי הבדיקות את מחוסנת אז הבדיקות הן סתם.
רמות כל מרכיבי הדם משתנים עקב עליית נפח הנוזל בכלי הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם
ליאורה12/11/2019לפני ההיריון יצא שאני לא נשאית אבל אין נוגדנים. ( לזה התכוונתי תקין) דבר שני לא הבנתי את בדיקת הדם של השקיפות אם לא טועה זה נקרא סקר ביוכימי... אפשר לעשות יום אחרי השקיפות? האם אפשר גם בבוקר ביום השקיפות ( לפני השקיפות) הזמן שעושים משנה את דיוק הבדיקה? האם צריך להיות בצום לפני בדיקה של שקיפות עורפית? ובדיקה של בלוטת התריס מומלץ לבצע בהיריון למרות שלפני היריון יצא תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
פרופ` דוד בידר12/11/2019כפי שכתבתי אפשר לעשות את הבדיקה גם בעוד שבוע.
אם הנוגדנים IGm הם שליליים אז יש לעקוב במהלך ההריון לראות שאין הדבקה.
אם בדיקת בלוטת התריס הייתה תקינה לפני ההריון , לא צריך לעשות בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פולאט טבעי פרופסור אשכנזידנה12/11/2019
היי אני שבוע 11 להיריון. ולוקחת מתחילת ההיריון חומצה פולית טבעית של פולאט האם הסוג הזה עונה לי על הצרכים..ראיתי באיזה מקום שכתבת ( אולי לא הבנתי נכון) שהפולאט הטבעי לא מחליף תוסף...מצרפת תמונה של החומצה שאני לוקחת של חברת אקוסאפ בנוזל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
👍👍התוסף בסדר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' אשכנזי- תוספים בהריוןשושנה11/11/2019
שלום, ממתי מומלץ ליטול חומצה פולית, ומתי לעבור לפרנטל?
פרופ בידר כתב לי לא לקחת כלום עד שבוע 10, כולל לא חומצה פולית. נשמע לי קצת תמוה.
מה דעתך ומה המלצתך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוספות מזון בהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/11/2019
תוספי תזונה מומלצים
בהריון יש ליטול את תוספי התזונה:
יוד
מומלץ לצרוך יוד במינון של 150-250 מיקרוגרם. לפחות חודש לפני שהאשה מתכננת להרות, במשך כל ההיריון וכל תקופת ההנקה.
היוד הוא חומר מזין וקריטי לבריאות נאותה בכל שלבי החיים. הוא חיוני לצורך תפקוד תקין של בלוטת התריס, במיוחד טרם ובמהלך הריון ולמניקות לצורך התפתחות תקינה של מח העובר והילוד.
מקורות עיקריים ליוד במזון: אצות ים, דגי ים (ופירות ים), מוצרי חלב (בעיקר חלב ניגר), ביצים ומלח מיודד (בד"כ 30 מק"ג יוד ל–1 גרם מלח).
ניתנים להשגה גם תוספי תזונה: עם וללא מרשם במינונים שונים (75 - 220 מק"ג יוד לטבליה).
מחסור ביוד הוא הגורם השכיח ביותר להתפתחות קוגניטיבית לקויה, הניתן למניעה. הפרעות של מחסור ביוד עלולות לגרום גם לתת-פעילות של בלוטת התריס, זפק (גויטר) ועיכוב בגדילה הגופנית ובהתפתחות השכלית הנובע ממחסור חמור ביוד במהלך ההיריון (קרטיניזם). אפילו מחסור קל במהלך ההיריון, הינקות והילדות עלול לגרום לנזק בלתי הפיך למוח ולמערכת העצבים המתפתחים ובכך להפחית את היכולת השכלית של ילדים בגילאי בית הספר ובשלבים מאוחרים יותר.
מידע נוסף על יוד >
ויטמין D
במשך כל ההריון ותקופת ההנקה מומלץ ליטול ויטמין D במינון של 400-200 יחידות בינלאומיות (כמות המקבילה ל-5-10 מיקרוגרם).
ויטמין D הוא ויטמין מסיס בשומן המיוצר בגופנו בעת חשיפה לשמש, לקרני אולטרא-סגולות. הויטמין נמצא באופן טבעי במעט מזונות.
מקורות תזונתיים לויטמין D: דגים שמנים כמו סלמון, מקרל וסרדינים, בשר אדום וחלמון ביצה המכילים מעט ויטמין D; מזונות מועשרים כמו חלק ממוצרי החלב מהווים מקור טוב וכמעט יחיד היום לוויטמין D, וכן תוספי תזונה המכילים את הוויטמין.
חוסר ויטמין D ידוע ומתועד באוכלוסיה הכללית ובנשים בשעורים גבוהים יחסית בשנים האחרונות. ידוע גם כי הצורך בוויטמין D עולה עם ההיריון.
ויטמין D משתתף בספיגת הסידן במעים ומווסת את ריכוז הסידן והפוספט בסרום להבטיחת רמת מינרלים רצויה בעצמות. הוא נחוץ לגדילת העצם מבטיח את חוזקה ומונע שברים ועקמומיות. תפקידים נוספים קשורים בתפקוד מערכת החיסון והשרירים והפחתת זיהומים. ויטמין D קשור בהפעלת וויסות גנים. מזהים היום קשר בין חוסר ויטמין D והסינדרום המטבולי. כמו כן מצטברות עדויות על השפעות נוספות של חסר ויטמין D ועל כן חשוב לקחת אותו בהריון.
תוסף חומצה פולית
במהלך שנות הפוריות מומלץ לכל אישה לצרוך בכל יום 400 מק"ג חומצה פולית כתוסף, לפחות חודש ימים לפני הכניסה להריון. (במצבים מיוחדים יש לשקול מתן מינון גבוה יותר של חומצה פולית, על פי הנוהל).
גם במהלך ההיריון מומלץ להמשיך לצרוך חומצה פולית לצורך התפתחות העובר וגדילתו הנאותה וכן למניעת אנמיה אצל האישה.
בנוסף לתוסף החומצה הפולית מומלץ לצרוך מזונות עשירים בחומצה פולית טבעית (פולאט) המצויה בקטניות, בפירות הדר ובירקות עליים ירוקים.
חשוב להדגיש: הפולאט הטבעי אינו עונה על הצרכים לקראת היריון ובעת היריון, ולכן יש צורך בחומצה פולית כתוסף.
צריכה של חומצה פולית חשובה במיוחד בשלושת החודשים שלפני ההיריון ובמהלך שלושת החודשים הראשונים להיריון, כיוון שהיא מפחיתה באופן משמעותי (עד 70%) את הסיכון למומים בתעלה העצבית (Neural Tube Defect – NTD).
חומצה פולית היא ויטמין מקבוצה B החיוני לבנית ה-DNA, שהוא מרכיב בסיסי של כל תא בגוף. בשבועות הראשונים להיריון מתפתחים איברי הגוף של העובר ובכללם המוח. בשלב זה פגם בתאים אחדים עלול להתפתח למום במערכת שלמה. מום בתעלה העצבית, שממנה מתפתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסר המשך....
.12/11/2019תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/11/2019מומלץ לשתות מים ולהימנע משתייה ממותקת, על מנת לצמצם את צריכת הסוכרים הפשוטים.
משקאות דיאט - מומלץ להימנע או לצמצם את צריכת המשקאות המכילים ממתיקים מלאכותיים (סכרין לדוגמא עובר את השליה).
עם זאת, אספרטיים, סוכרלוז ואצסולפם K נחשבים לבטוחים יחסית בהריון, ומתאימים לנשים עם סוכרת הריונית.
קפאין
צריכה מוגזמת של קפאין עלולה להגביר סיכון להפלה ולגרום למשקל נמוך של העובר.
לאור העובדה שקפאין עובר את השליה ויכולת הפינוי שלו איטית יותר בהריון, מומלץ לצרוך עד 200 מ"ג קפאין ביום, כלומר: עד 3 כוסות קפה נמס ביום. רצוי לזכור כי קפאין מצוי גם בתה, שוקו, קולה, שוקולד וכן במשקאות אנרגיה (שאסורים בהריון).
אלכוהול
ההנחיות החדשות שיצאו בבריטניה ע"י איגוד הבריטי לגניקולוגיה קובעות כי אלכוהול בהריון אינו בטוח וכל כוסית מסכנת את העובר, ובמיוחד עלולה לפגוע בהתפתחות המוח בטרימסטר הראשון.
לכן, ההמלצה היום (בניגוד להמלצות בעבר) להימנע לחלוטין משתיית אלכוהול לאורך כל ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אז בשורה התחתונה
שושנה12/11/2019אז בשורה התחתונה האם אתה כן ממליץ ליטול פרנטל שמכסה את כל הכתבה הנפלאה (כולל יוד, ח פולית, ויטמין D וכו) מתחילת ההריון ולא משבוע 10? תכלס? רוב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט רצוי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כמות ויטמין A בכל פרנטל היא לא גבוהה מידי?
המשך14/11/2019היות וויטמין A ברמה גבוהה יכול לגרום למומים
לכן אני חוששת מפרנטל
איזה פרנטל מומלץ מבחינת הכמויות הנדרשות ליום באופן טבעי?
האם כל הממיכים למיניהם והמשמרים בפרנטל לא מזיקים לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרינטל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/11/2019יש ויטמינים ומינרלים שהגוף זקוק ליותר מהם בהריון (למשל חומצה פולית וברזל) וכמו כן יש ויטמינים שיש להקפיד לא לצרוך יותר מדי מהם (ויטמין A למשל). לכן חשוב מאוד שאם את בוחרת לצרוך מולטי ויטמין, אז הקפידי לבחור מוצר פרינטל מולטי ויטמין לנשים בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טונה משימורים בהיריון - האם מותריעל11/11/2019
היי האם מותר לאכול טונה משימורים בהיריון? שבוע 11.
ובאופן כללי יש דברים שעדיף לא לאכול? ובמיוחד כשמדובר באוכל שקונים בחוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המלצות לתזונה בהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/11/2019מה אסור לאכול בהריון
בזמן ההריון ישנה ירידה בתפקוד מערכת החיסון של האשה ההרה, ולכן קיים סיכון גבוה יותר לזיהומים שמקורם גם במזון.
חיידקים אשר מסוכנים לנשים הרות נמצאים בעיקר במזונות שלא בושלו דיים כוללים את: הליסטריה, סלמונלה, אי קולי וטוקסופלסמה.
בשר, דגים, עוף או פירות ים לא מבושלים או מעושנים
תהליך הבישול משמיד את החיידקים והטפילים הנמצאים בבשר עוף או דגים. אכילה של בשר, דגים או כאשר אינם מבושלים או אינם מבושלים דיים, יכול לחשוף את האישה למחלות ולפגיעה בעובר.
לכן, מומלץ להימנע מבשרים לא עשויים היטב או נאים כמו: סטייקים, סושי, סביצ'ה, קרפצ'יו, צדפות וכל מזון שמכיל דג או בשר נא.
כמו כן, מומלץ להימנע מצריכת בשרים או דגים מעושנים או משומרים כמו: נקניקים, נקניקיות או דגים מעושנים (סלמון מעושן).
איך כן מותר לאכול בשר דגים ועוף?
ניתן לאכול בשר, עוף ודגים עשויים היטב. מוצרים אלו עשירים בחלבון, ברזל וויטמין B12 אשר חיוניים בהריון. צריכה של דגים מומלצת בהריון, בעיקר בשל הימצאות של חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3. חומצות שומן אלו חיוניות להתפתחות המוח והראייה אצל העובר. רב הדגים נחשבים לבטוחים, כל עוד בושלו היטב, וההמלצה הינה לצריכה של שתי מנות דג בשבוע. מומלץ להימנע מצריכת דגים שעלולים להכיל כספית (כמו: כריש, דג חרב, קינג מקרל, סטייק טונה וטונה לבנה).
ביצים לא מבושלות
מומלץ להימנע מצריכת ביצים שאינן מבושלות כמו: ביצה רכה או ביצת עין וכן רטבים לסלטים שעשויים מביצים לא מבושלות (כמו: מיונז ביתי, רוטב איולי), וקינוחים שעשויים מקצף ביצים (כמו: מוס).
איך כן אפשר לאכול ביצים?
ניתן לאכול ביצים מבושלות היטב. ביצים הינן מקור לחלבון בעל ערך ביולוגי גבוה (כלומר: מכילות את חומצות האמינו החיוניות, שמאפשר ספיגה מירבית וניצול מיטבי לבניית חלבונים).
מוצרי חלב שלא עברו פיסטור וגבינות אחרות
מומלץ להקפיד על צריכת מוצרי חלב העשויים מחלב מפוסטר בלבד. כמו כן, להימנע מגבינות בשלות כמו: עובש, ברי, קממבר ורוקפור וכן מגבינות שמושרות במים העלולות להכיל חיידקים (כמו: בולגרית, צפתית ופטה).
איזה מוצרי חלב כן ניתן לצרוך?
ניתן לצרוך גבינות לבנות, גבינה צהובה, גבינות אחרות שבושלו (כמו: פשטידת גבינות או מאפי גבינות), יוגורט ביו וחלב. מוצרים אלו עשירים בחלבונים, סידן ומגנזיום.
פירות וירקות
כפי שציינתי קודם לכן, מומלץ להגביר את צריכת הירקות, עם זאת חשוב להקפיד על שטיפה יסודית של הפירות והירקות לפני האכילה, וליבשם במגבת לאחר השטיפה.
לא מומלץ לקנות בדוכנים מיצי פירות או ירקות לא מפוסטרים, מחשש לזיהום חיידקי (כמו: חיידק האי קולי).
מומלץ לשלב פירות במהלך היום.
בנשים עם סוכרת הריונית, מומלץ לקבל הדרכה של דיאטנית ולשלב את אכילת הפירות בין הארוחות עם אגוזים.
המלצות נוספות לאכילה
סלטים קנויים - מומלץ להימנע מצריכת סלטי חומוס קנויים, מחשש להימצאות חיידק הליסטריה. ניתן להכין סלט חומוס ביתי ולהקפיד על קירור הסלט וצריכתו תוך יומיים מיום הכנתו.
נבטים - לא מומלץ לצרוך נבטים טריים, מחשש שעלולים להכיל את חיידקי הסלמונלה או אי קולי, ולכן ניתן לצרוך אותם מבושלים בלבד.
סושי – אכילה של סושי צמחוני במסעדות גם אינה מומלצת, מכיוון שהציוד שמשמש להכנת הסושי (משטח העבודה והסכין) משמשים גם להכנת סושי עם דגים נאים ולכן עלולים להעביר חיידקים.
שתיה
מומלץ לשתות מים ולהימנע משתייה ממותקת, על מנת לצמצם את צריכת הסוכרים הפשוטים.
משקאות דיאט - מומלץ להימנע או לצמצם את צריכת המשקאות המכילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/11/2019מומלץ לשתות מים ולהימנע משתייה ממותקת, על מנת לצמצם את צריכת הסוכרים הפשוטים.
משקאות דיאט - מומלץ להימנע או לצמצם את צריכת המשקאות המכילים ממתיקים מלאכותיים (סכרין לדוגמא עובר את השליה).
עם זאת, אספרטיים, סוכרלוז ואצסולפם K נחשבים לבטוחים יחסית בהריון, ומתאימים לנשים עם סוכרת הריונית.
קפאין
צריכה מוגזמת של קפאין עלולה להגביר סיכון להפלה ולגרום למשקל נמוך של העובר.
לאור העובדה שקפאין עובר את השליה ויכולת הפינוי שלו איטית יותר בהריון, מומלץ לצרוך עד 200 מ"ג קפאין ביום, כלומר: עד 3 כוסות קפה נמס ביום. רצוי לזכור כי קפאין מצוי גם בתה, שוקו, קולה, שוקולד וכן במשקאות אנרגיה (שאסורים בהריון).
אלכוהול
ההנחיות החדשות שיצאו בבריטניה ע"י איגוד הבריטי לגניקולוגיה קובעות כי אלכוהול בהריון אינו בטוח וכל כוסית מסכנת את העובר, ובמיוחד עלולה לפגוע בהתפתחות המוח בטרימסטר הראשון.
לכן, ההמלצה היום (בניגוד להמלצות בעבר) להימנע לחלוטין משתיית אלכוהול לאורך כל ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאכלים
פרופ` דוד בידר12/11/2019את יכולה לאכול טונה משימורים.
לא לאכול בשר או דגים לא מבושלים שיש למשל בסושי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)