מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אולי סיבה אחרת להפלות חוזרות ונישנותדנית23/08/2019
2 הריונות תקינים ב2006 ו2009/10 ומ2016 עד לפני שבועיים-שלושה 6 הריונות לא תקינים שנפלו בשבועות 6 עד 11(הרוב סביב 6,אחד 8 והראשון 11)
גילי בעוד חודשיים יהיה 45
אולי הסיבה היא לא רק איכות ירודה של הביציות בגלל הגיל ויש גם סיבה אחרת?הרי לא מדבר בהריון 1,2,או 3 שהתחילו ולא המשיכו אלא 6.
בגיל 41 צילום רחם תקין
בגיל 43 כמעט לפני שנתיים בדיקת קרישיות אצל המטולוג ואחד הסעיפים שם היה קצת בעייתי
sct ratio lac היה 1.5 כאשר הנורמה 0.7 עד 1.22 וזה מימצא גבולי
lac לא תקין יכול להצביע על תסמונת APLA
אבל עובדה שהיו לי בעבר(אומנם מזמן)הריונות תקינים טבעיים וספונטניים בלי שום התערבות ותמיכה רפואית.
אחרי בדיקת הקרישיות היו לי 2 הריונות לא תקינים
הרופא נתן לי מיד בתחילתם מיקרופירין ומכיוון שלא נוח לי עם התכשיר הזה הייתי נוטלת אותו יום כן ויום לא במקום כל יום.
האם זו הסיבה להפלות האחרונות או שסביר להניח שלמרות הכל הסיבה היא אך ורק איכות ירודה של הביציות בגלל הגיל?
אובדת עצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי
פרופ` דוד בידר24/08/2019בגילך,סביר להניח שזה בגלל איכות הביציות.
בכל אופן תמיד אפשר לתת זריקות קלקסן ולראות מה קורה.
מיקרופירין הוא מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי להתחיל עם קלקסן
דנית24/08/2019מתי להתחיל?
מיד עם גילוי בדיקת הריון חיובית בהנחה שהבדיקה מתבצעת בשלב מוקדם-3-4 ימי איחור במחזור?או בעיתוי אחר להתחיל?ואם בעיתוי אחר אז מתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלקסן
פרופ` דוד בידר24/08/2019אם בדיקת ההריון הראשונה חיובית אז להתחיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה הריון עם קלקסן
גל24/08/2019גם לי אותו מקרה היה אך אצלי אובחן לאחר 5 הריונות כימים בעיית קרישה וקלקסן עזר אך גם היה לפני שנתיים שוב הריון כימי עם קלקסן ולפני שנה הריון תקין בלי קלקסן למרות בעיית קרישה כך שזה הראה שפרופ בידר צודק לרובהריונות לא תקיניים בגיל מבוגר זה עקב בעיית ביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לגל הריונות לא תקינים
דנית24/08/2019אז אם אפשר לשאול כמה סה"כ היו לך הריונות שהתחילו ולא התפתחו הכוונה בעיקר לכימיים אך גם לאחרים אם היו כאלה?ובאיזה גיל זה התחיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי, למה לא לקחת קלקסן בהריון השני למרות בעיית הקרישיות?
שרונה25/08/2019האם הקלקסן גרם לתופעות לא טובות? לנזקים (לך לעובר?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשאלות
גל26/08/2019תגובה ל-2 השאלות:
1. הריונות כימיים החלו בגיל 35 ובגיל 41 . בגיל 41 הייתי עם קלקסן לאחר הביוץ וההריון לא התפתח ובטא לא הוכפלה.בגיל 36 לאחר גילויי בעיית קרישה הייתי עם קלקסן וההריון התפתח טוב.
2. בגיל 42 לא הייתי עם קלקסן מייד וההריון התפתח מצויין פשוט לא ידעתי שאני בהריון מיד ולמרות שהייתי צריכה מיד להזריק עם גילויי ההריון אך לא ידעתי.
המסקנה היא : שפרופ בידר צודק זה תלויי באיכות הביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי פרוגינובה ואסטרופםשאלות23/08/2019
שלום רב, הייתי מקבלת 3 פרוגינובה ואסטרופם וגינלי לפני החזרות.
עשיתי הפסקה ארוכה, ושמעתי שלא משתמשים יותר בפרוגינובה אלא באסטרופם. האם ניתן לקחת עדיין פרוגינובה והאם זה בסדר ישר להתחיל ממינון כזה או שעדיף לעלות בהדרגה בגיל מבוגר.
כמובן שאתייעץ עם הרופא אבל רציתי לשמוע גם את חוות דעתכם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין מניעה בשימוש בפרוגינובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר התפתחות עוברגלית23/08/2019
פרופ בידר שלום
אשמח עם תאנה לשאלתי:
כאשר אין הכפלה תקינה של בטא יודעים ב-100% שההריון אינו תקין וצריך לחכות שבטא תתאפס.
מה ההבדל במקרה כזה שבטא לא מוכפלת מבחינת עובר לא תקין למקרה של עובר שמפסיק להתפתח בשבועות מתקדמים והפסקת דופק עד שבוע 12 .
הרי בשני המקרים מדובר בעובר לא תקין, אז מדוע עובר שמפסיק להתפתח בשבוע 12 בכלל התפתח עד שבוע כזה ולא היה מצב בתחילת הריון שבטא לא הוכפלה ? כלומר מדוע בכלל הבטא הוכפלה מההתחלה כאשר העובר לא היה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהליך המוקדם ישנו פגם בהשתרשות על כל המרכיבים שלו,בהחיך המאוחר מדובר על פי רוב בפגם בעובר (גנטי או אחר)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
פרופ` דוד בידר23/08/2019יש להבדיל בין סוגי שונים של מה שנקרא הפלות.
-יש הפלה ״כימית״-שהבטא עולה לערכים לא גבוהים ועדיין אי אפשר לראות כלום ואחר כך יורדת.
-הפלה נדחית- הבטא יכולה לעלות בסדר או לא רק שמתפתח שק לא תקין, ללא עובר.
-הפלה אחרי שרואים דופק ואחר כך , מסיבות שונות הפסיק להתפתח.
כאשר הבטא לא עולה באופן תקין אז אנחנו יודעים שההריון לא תקין.
כשעולה תקין עדיין לא בטוח שההריון תקין עד לדופק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס כחלק מפרופיל הורמונלילין23/08/2019
היי אשמח לדעת ,, עשיתי את בדיקת הדם הזאת כחלק מפרופיל הורמונלי אך לא הייתי בזמן מחזור ולא הייתי בצום
התוצאה של החריגה היא משהו שאפשר לסדר טבעי או שזה משהו רציני יותר? האם זה יכול להפריע מאוד בהזרעות ? אשמח מאוד לתשובה לדעתכם, רב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רצוי לפנות לרופא לבצע ביקורת נוספת(ללא קשר ליום המחזור)ואם עדיין התשובה חריגה לטפל בהתאם היות וההפרעה לא מסתדרת מעצמה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי אולטרסאונד וכדומהמאיה22/08/2019
שלום רב, רציתי לדעת היכן ניתן לבצע אולטרסאונד תלת מימד ?
2. עד איזה גיל ניתן לבצע החזרות מעוברים מוקפאים?
3. עד איזה גיל ניתן לבצע תרומת ביצית בחו"ל?
4. מאיזה גיל הסיכוי לעומת הסיכון לא משתלם והכוונה בלקיחת הורמונים והיריון- כשמדובר בגילאים מבוגרים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביחידת אולטרסאונד של המרפאה או בבית חולים,או אצל רופא מומחה לאולטרסאונד 2.עד גיל 54 3.עד גיל 54 4.השקלול בזה הנו באחריות הרופא המטפל המכיר את הנסיבות והנתונים הספיציפים שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון כימי וספורט - בירוררויטל22/08/2019
שלום,
8 ימים אחרי החזרת עוברים יום 6, בדיקה ביתית הראתה 2 פסים. לאחר מכן עשיתי ספורט קליל ו12 יום אחרי ההחזרה הבטא 5. מבינה שזה הריון כימי, אבל יש סיכוי שהספורט הזיק לכך?
רוצה לדעת לפעמים הבאות. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתחילת וסת נאמר לי שיש מבנה ציסטי צלול אבל האסטרדיול גבוהמיה22/08/2019
בבקשה איך אפשר לדעת אם זה ציסטה או זקיק ? הגודל 12 ממ אסטרדיול 371 !!! Lh 4.8 פורגסטרון פחות מ 2 בעבר בייצתי בזמן הווסת לכן חוששת ... תודות מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתחילת
פרופ` דוד בידר22/08/2019אין ביוץ בוסת.
מה מטרת השאלה?
אם את רוצה לדעת מה קורה עם הממצא של 12מ״מ
את צריכה לחזור על בדיקת הדם ו אולטרה סאונד.
אם ההתפתחות היא של זקיק אזי הוא יגדל ורמות הדם יעלו בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וסימנים אדומים- בירוררבקה21/08/2019
שלום רב
הריון ראשון שבוע 7
לאחרונה, נוצר מתחת לחזה ובאמצע סימנים אדומים שנראים כמו סימן אדום מצולק ומקולף.הסימנים לא עוברים וזה התחיל דיי בתחילת ההריון.
כמו מה זה נראה?
ואיזה משחה מותר להשתמש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים
פרופ` דוד בידר21/08/2019בהריון יש כל מיני תופעות בעור, רק שאי אפשר לענות על שאלה רק מתאור הסימנים.
תלכי להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בקלקסן ובפרדינון- בירוריעלי21/08/2019
שלום רב, יש לי שאלה לגבי שימוש בקלקסן. ילדתי ילד ראשון ולאחריו היו לי 2 הפלות בשבעות 10 וב-14. בהמלצת רבים נאמר לי שרצוי להזריק קלקסן ו/או פרדניזון שיכולים לסייע בהתפתחות ההריון. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש
פרופ` דוד בידר21/08/2019פרדניזון בכלל לא קשור לעניין ההפלות.
קודם תעשי צפקודי קרישה לפני שתתחילי בטיפולי קלקסן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בקלקסן ובפרדינון
יעלי21/08/2019תודה.
אני יודעת שפרדינון לא קשור לקרישה אלא לנוגדנים. עשיתי בדיקת תפקודי קרישה שרופא המשפחה הפנה אותי. אך לא נמצא דבר. עם זאת, לא בור ממה ההפלות נגרמות ולכן שאלתי היא האם יכול להיות שאחת מהתרופות הללו יכולה לסייע.
אשמח להבין אם ככל שההפלה מתרחשת בשבועות 10/14 - על מה זה מעיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלות
פרופ` דוד בידר21/08/2019היסטרוסקופיה עשית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה
יעלי21/08/2019לא - הרופא אמר שמאחר וכבר ילדתי ועשו לי אולטראסאונד לא מעט פעמים (לאור טיפולי פוריות) - אין צורך, מאחר והיו רואים באוטראסאונד אם יש משהו.
אתה חושב שיש צורך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה
פרופ` דוד בידר21/08/2019זה חלק מברור הפלות כאלה.
צריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה או אולטראסאונד תלת מימד
יעלי21/08/2019תודה רבה לך על תשובתך.
האם אולטראסאונד תלת מימד של הרחם יכול להחליך את ההיסטרוסקופיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו
פרופ` דוד בידר21/08/2019היסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי מהתשובה
יעלי22/08/2019דוקטור לא הבנתי מהתשובה האם אולטראסאונד תלת מימד יכול להחליף או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
פרופ` דוד בידר22/08/2019אולטרה יכול להיות גם בסדר אך אני חושב שהיסטרוסקופיה יותר טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצוע היסטרוסקופיה
יעלי27/08/2019פרופ' שלום,
מאחר ואיני מקבלת מחזור כלל, האם ניתן לבצע את ההיסטרוסקופיה לאחר גרידה וטרם קבלת מחזור? או שאני צריכה לקבל טיפול הורמונלי לצורך קבלת מחזור ורק לאחר מכן לבצע היסטרוסקופיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה
פרופ` דוד בידר27/08/2019זה תלוי ברופא המבצע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין זה תחליף ראוי היות והוא אינו נותן מענה הולם לפתולוגיות ברירית הרחם,למצב פתחי החצוצרות וכד׳
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה בשבוע מאוחר- בירורדריה21/08/2019
שלום פרופ',
סליחה על אורך ההודעה. ממש אשמח להתייעץ איתך לגבי המקרה שלי.
אני בת 30 עם ילד בן שנה. מטופלת בגונאל ואוביטרל כדי להיכנס להריון.
לפני מספר חודשים הייתה לי הפלה בשבוע 4 (בטא הגיעה עד 100 ונעצרה). בניסיון לאחר מכן הריון התפתח ובשבוע 15 גילו שהעובר הפסיק להתפתח בשבוע 13.
להבנתי הפסקת התפתחות בשבוע כזה נדירה.
אציין שביצעתי בדיקות קרישיות (מה שיש בקופה) - והכל היה בסדר.
האם יש ברור נוסף שהיית ממליץ לבצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה
דריה21/08/2019אני רואה שלא פעם מומלצות פה בדיקות של הלוספרם, בדיקת זרע, קריוטיפ וכד'.
אשמח להבין על מה מעידה הפלה בשבוע מאוחר (הפסקת התפתחות בשבוע 13). והאם יש בדיקות שיותר נחוצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלה
פרופ` דוד בידר21/08/2019כדאי לעשות היסטרוסקופיה.
אני לא חושב שצריך לעשות קריוטיפ וגם לא הלוספרם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ivf וספק שרירן- בירורנטלי21/08/2019
שלום ד"ר,
אני מטופלת ב ivf בשנה האחרונה בעקבות אזוספרמיה אצל בעלי על רגע גנטי.
בעקבות דימומים בין וסתיים (שכבר קיימים שנים) נתבקשתי לעשות אולטרסאונד לאחר השאיבה האחרונה של הביציות כדי לשלול פוליפ או משהו כזה
יש לציין שעברתי המון אולטרסאונדים גם לפני ה ivf וכמובן במהלך הטיפולי ivf שהיו תקינים ועשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית(לפני שנה) שהייתה תקינה.
באולטרסאונד האחרון הטכנאית כתבה : בפונדוס משמאל , איזור הטרוגני כ 14*12 מ"מ, רושם שדוחק מעט את חלל הרחם. ולא הייתה בטוחה האם זה שרירן אינטרמורלי וכתבה זאת כסימן שאלה.
1. יכול להיות שזה שרירן כי היא לא הייתה בטוחה?
2. אם זה באמת שרירן אינטרמורלי כמו שכתבה האם זה מסוכן ?
3.האם זה יכול להשפיע על סיכויי השתרשות וכניסה להריון?
גם ככה אנחנו במצב קשה של זרעונים בודדים
4. האם זה מסכן את התהליך של ivf ויש למה לדאוג?
אשמח לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספק
פרופ` דוד בידר21/08/20191.היות והיסטרוסקוםיה יצאה תקינה ויש דבר מה שראתה הבודקת יכולה לעשו אולטרה סאונד תלת מימדי.
2. זה לא מסוכן ואם זה שרירן זה גם לא בעיה.
3.לפי דעתי לא.
4.לא מסכן שום תהליך.
היות ומישהוא העלה ספק במה שהוא רואה תחזרי על הבדיקה אצל רופא העושה אולטרה סאונד ועדיף תלת מימדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
נטלי21/08/2019תודה רבה על התגובה המהירה.
שכחתי לשאול האם שרירן כזה יכול לגרום לדימומים שיש לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
פרופ` דוד בידר21/08/2019לא בהכרח.
שרירן שבולט לחלל יכול ,אך לפי מה שאת כותבת לא ראו את הדבר.
הדימומים שלך מסיבה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון אחרי גרידהדריה21/08/2019
ד"ר שלום,
לפני כשבוע עברתי גרידה בשבוע 15 (עובר מתאים לשבוע 13). אינני מקבלת וסת כלל, ואני מטופלת בזריקות על מנת לקבל ביוץ.
שאלתי היא מתי אני יכולה לחזור לטיפולי הפוריות (מאחר ואיני מקבלת וסת - לא יכולה להמתין למחזור הראשון אחרי הגרידה כמו שנאמר לרוב הנשים).
כמו כן, האם קיימת חשיבות לכך שההפלה נעשתה בשבוע מאוחר באופן יחסי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המלצתי היא לתת לך מחזור טיפולי בתכשיר שיספק לך מעגל הורמונאלי תחליפי(פרוגילוטון)ורק לאחר קבלת המחזור בסיום התכשיר תי פנויה לטיפול ייעודי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד
דריה21/08/2019אשמח להבין מדוע נדרש לקבל ראשית מחזור ? מדוע לא ניתן להתחיל ישירות בטיפולי פוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה ממך. מאוד חשוב לי
דריה21/08/2019אשמח לתשובה ממך. מאוד חשוב לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נדרש מעגל הורמונאלי אחד כדי שרירית הרחם והמערכת ההורמונאלית תתעשת לאחר הגרידה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוברה- דימום לאחר בדיקהדני21/08/2019
שלום, יש לי שאלה , לקחתי פרוברה במשך 5 ימים ולאחר מכן קיבלתי מחזור. בסיום המחזור עשיתי בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית,לאחר הבדיקה היו לי הפרשות דמיות וגם קצת לפניה. היום אני יומיים אחרי הבדיקה ויש דימום בניגוב דיי כבד שגם קצת עבר לתחתון. יש לי 2 שאלות:
1.האם זה הגיוני שיש דימום כזה אחרי הבדיקה?
2. האם הדימום הזה יכול להיות מחזור שהתחיל?
אני שואלת כי אני עוד שבועיים אמורה לקחת שוב פרוברה (אני לא מקבלת מחזור טבעי בחודשים האחרונים)
אודה לתשובתך,תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוברה
פרופ` דוד בידר21/08/20191.יש דימומים כאלה אחרי הבדיקה.
2.זה דימום מהפעולה.
הקודם היה המחזור לאחר הפסקת ה פרוברה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
1.בהחלט יתכן דמם קל לאחר היסטרוסקופיה,אין זה מחזור,תוכלי להמשיך בטיפול כמתוכנן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת פרנטל בהיפרתירואיד- בירורשרית20/08/2019
אני בהיריון בשבוע 15 ולאחרונה התגלה בבדיקות שכתוצאה מההיריון יש לי היפרתירואיד תת קליני( tsh המוך מאוד -0.03 אבל t3 t4 תקינים) .הרופא אומר שזה מצריך רק מעקב.
נוטלת פרנטל ותהיתי אם בגלל היוד אני צריכה להפסיק ולקחת רק כמה תוספים בנפרד ללא יוד. האם זה משמעותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנטל
פרופ` דוד בידר20/08/2019לא משמעותי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' בידר
שרית20/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות והזרעה דחוףאור20/08/2019
שלום ד"ר, אשמח לדעת לגבי הנתונים שאצרף, האם היה ביוץ, האם ההזרעה מלווה בסיכון הריון מרובה עוברים..האם מומלץ לעשות את ההזרעה ? מה נתונים אומרים?
שחלה ימין: 16,17 18,20
שחלה שמאל:12,20(יש חסימה בצד שמאל)
הזרעה אמור להיות רביעי חמישי.(טיפול עם גונל 100 למשך 9 ימים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראי תשובתי להלן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)