מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם ניתן לקבוע את מקום ההשתרשות?נופית17/06/2019
האם בזמן החזרת עובר יש אפשרות לקבוע את מקום ההשתרשות וכך גם את מיקום השיליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם.
פרופ` דוד בידר17/06/2019לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי בדיקת שיקופים- בירורחירות16/06/2019
עברתי בדיקת היסטרוסלפינגוגרפיה. וזה התוצאה שקיבלתי: בצילום אגן ללא עדות להסתיידות פתלוגית. לאחר הכנסת חומר ניגוד דרך צנתר רחמי הודגם חלל רחם בצורת משולש. במנח תקין עם מספר פגמי מילוי ניידים בתוכו.
אשמח להסבר מה זה פגם מילוי ניידים ובכלל?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגמי מילוי
פרופ` דוד בידר16/06/2019זה יכול להיות בועות אויר , אם לזה התכוון המבצע.
צריך לשאול אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגמי מילוי
חירות16/06/2019תודה רבה פרופ' דוד,
האם הבועות אוויר יכולות להפריע כניסה להיריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמילוי
פרופ` דוד בידר17/06/2019אם זה אויר שנכנס עם החומר אז זה יוצא החוצה.
מריך לשאול את מי שכתב האם לזה התכוון.
האוויר יוצא ולא מפריע לכלום.
אם הבודק מתרשם מפגני מילוי שזה לא אויר ,צריך לבצע היסטרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאוד אשמח לתשובהדבורה16/06/2019
שלום,
אני בהריון ivf שבוע 13+1.
הורדתי תמיכת פרוגסטרון בשבוע 11.
מאתמול יש לי הפרשה חומה וכמו כן יוצאות שאריות חומות מהקרינון שנטלתי לתמיכה.
האם עלי לגשת להיבדק עקב ההכתמה החומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה שהתחילו כאבי בטן
דבורה16/06/2019מוסיפה שהתחילו כאבי בטן שבאים והולכים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לטעמי המצב אינו מחייב בשלב זה ביקורת נוספת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם ההפרשה תתגבר או תהפוך לדמית בהחלא יהיה מקום חביקורת רפואית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר הריונות כימייםמיכל15/06/2019
פרופ בידר שלום
בשנות ה-30 לחיי לאחר 6 הריונות כימיים עברתי בירור מקיף ולא מצאו כלום כולל צילום רחם והיסטרוסקופיה,קריוטיפ תק'ין .
לפני מס' חודשים עשיתי סתם בדיקת הריון בגלל איחור של יום אחד ויצא לתדהמתי חיובי אך ידעתי כי מדובר בעוד הריון כימי נוסף אך בטא ראשונה הייתה 760 והוכפלה משמעותית. בסוף הריון החזיק והיה תקין ילדתי בדיוק ביום של שבוע 40 .
חשבתי תמיד שיש לי בעיה ריחמית להחזיק הריון.
אני רוצה להאמין שלא והבעיה הייתה בעוברים לא תקינים.
לאור נסיונך הרב שנים זה שבסוף ילדתי הסיכויי הוא יותר שמדובר היה בעוברים לא תקינים ולא בבעיה להחזיק הריון? ויש סיכוייי להריון תקין בעתיד הקרוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר15/06/2019קודם כל את צעירה ועצם העובדה שעברת הריון מגביר מאוד סיכויים להריון ספונטני נוסף.
אני לא יכול לענות על רוב שאלותייך בלי לעבור על כל הנתונים שציינת כמו צילום רחם, דפי מעבדה וכו׳.
אך הסיכויים שלך כעת טוביםץ מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר צילום רחםחירות15/06/2019
עברתי צילום רחם לפני 5 ימים, הבדיקה עברה די בקלות, אך יומים אחרי התחיל דימום שלא פוסק במשך שלושה ימים, דימום שדומה לוסת, האם זה סיבה לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ` דוד בידר15/06/2019יש דימום לאחר הפעולה אך צריך להיפסק.
דם חום פירושו דם ישן שהצטבר בנרתיק.
אם מדובר בדם אדום צריך להיפסק היום ומחר ואם לא צריך להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא אחרונה 702 ביום 11.6אני14/06/2019
לאחר 3 הכפלות בטא אחרונה ביום שלישי האחרון היתה 702.
כרגע אני בשבוע 5 פלוס יום ולא מרגישה ככ תופעות הריון למעט עייפות.
יש לי תור לבדיקת דופק ב25 לחודש(שבוע 6 פלוס 5) ואני מפחדת שההריון לא מתפתח.אם אסצע בדיקת בטא ביום ראשון (5 ימים מהבדיקה האחרונה) מה ערכי המינימום של הבטא שאמורים להיות?
אני מאוד לחוצה זה הריון מאוד יקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בשלב זה עדיף לבצע אולטרסאונד ולזהות שק היריון ושק חלמון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא אמר רק לבוא אליו לבדיקת דופק
אני14/06/2019וההמתנה קשה. איך יודעים שההריון מתפתח ?
אם אבצע בדיקת בטא היא לא תתן לי תוצאה משקפת עד בדיקת הדופק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק
פרופ` דוד בידר15/06/2019את צריכה להיות רגועה כי אין לך כרגע יכולת להשפיע על מהלך ההריון.
כרגע זה נראה בסדר והרוגע יעזור גם להריון.
תתאזרי בסבלנות עד לדופק ,ואחר כך עד הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקל עליי אולי לדעת..
אני15/06/2019האם זה חריג שאין לי גודש בחזה בשלב זה? רק כאבי ראש ועייפות.
עברתי כמה הריונות(לצערי הלחץ נובע מאובדן ילד במהלך לידה בשבוע 41) והיו לי תופעות די בהתחלה.לכן החשש כרגע.אם הייתי יודעת שזה אולי בסדר ולא חייב בשבוע כזה להרגיש משהו היה יותר קל לי להתמסר להריון ולהמתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת:כמה נפוץ שיש כמה הכפלות יפות בתחילת הריון
אני15/06/2019ואז נעצר והעובר מפסיק להתפתח? האם צריך להרגיש משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכפלות
פרופ` דוד בידר16/06/2019בכל הריון אוב יש הכפלות טובות עד לשבוע 6.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
פרופ` דוד בידר16/06/2019כאבי ראש ועייפות זה מספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.ביצעתי בטא חוזרת אתמול
אני17/06/20195 ימים אחרי האחרונה והתוצאה היתה 5655. נרגעתי.עכשיו ממתינה בסבלנות לבדיקת הדופק.
תודה ררבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבור פרופ' דוד בידרסוזאן14/06/2019
שלום פרופ,
אני בת 29, עקב בעית זרע התחלתי טיפולי פוריות והתגלה שגם יש לי רזרבה שחלתית נמוכה amh 0.6, עכשיו אני אחרי 15 טיפול ללא הצלחה, 2 הריונות חוץ לרחם, 2 טיפולים לא היה החזרה ( על בסיס ביוץ טבעי), כמעת תמיד היה לי עובר או שניים להחזיר אבל אף פעם לא היה הריון ברחם אפילו כימי, שלחתי פעם תמונת צילום רחם ונאמר לי שאולי מש מחיצה אבל כשעשיתי היסטרו פעמיים אמרו שהכל תקין, אני מבולבלת וכבר התיאשתי למה לא מצליח לי? הרופא המליץ על תרומה ביצית אבל אני ובעלי לא מקבלים את זה, במיוחד והיה לי פעמיים הריון חוץ רחמי, מה אתה ממליץ? יש בדיקות שאלי יעזרו לנו? מצרפת תמונה מצילום רחם והיסטרו, תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
סוזאן14/06/2019צירפתי היסטרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סוזאן14/06/2019צירפתי היסטרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור
פרופ` דוד בידר14/06/2019יכולה לשלוח את כל הפרופיל ההורמונלי שעשית לאחרונה?
כמו כן תעשי אולטרה סאונד תלת ממדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
סוזאן14/06/2019תודה על תגובה שלך..
מצרפת פרופיל אבל סה כמעט שנה כי לא ביקשו ממני לחדש.
עשיתי אלטרסאונד תךת מימד והיה תקין.
מצרפת פרופיל ומכתב הרופא בצילום רחם.
תודה רב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
סוזאן14/06/2019מכתב הרופא אחרי צילום רחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר14/06/2019הפרופיל שלך בסדר.
תעשי את האולטרה סאונד התלת מימדי.
אחרי זה צריכה להתחיל טיפולים שיתנו יותר ממה שהיה עד כה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה עד מתי לוקחיםמילקי13/06/2019
שלום,
אני בשבוע 9+3
לוקח תמיכה
קרינון בוקר וערב
אסטרופם אחד בבוקר 2 בערב
נאמר לי להפסיק בשבוע עשר
הגיוני?
אמןרים להפסיק בהדרגה או פשוט מפסיקים?
תודה רבה!! 🤔* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר13/06/2019מפסיקים עד שבוע 9 בבת אחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון טבעי בגיל מבוגר מאודדנית13/06/2019
שלום רב.
אני מתקרבת לגיל 45-עוד מספר חודשים אהיה בגיל זה,ויש 2 ילדים שנולדו כשהייתי בהתחלת ואמצע שנות ה30 לחיי מהריונות טבעיים.
לאחר טיפול ההפריה שכשל לפני חודש-החלטתי עם בעלי להפסיק עם הטיפולים כי גם ככה בגיל זה הסיכויים קלושים מאוד ואם זה יקרה טבעי אז זו תהיה הפתעה.לפני ההפריה האחרונה המחזורים שלי היו קצרים-סביבות 3 שבועות למחזור והיום קיבלתי את המחזור השני שאחרי ההפריה כשהראשון היה בן 20 ימים בלבד.
אנחנו שואבים אופטימיות מהסיפור של חנה רובינא שהרתה בשנות לפני שנים רבות לאלכסנדר פן בגיל 45 וכל הארץ רעשה וגעשה מכיוון שלא האמינו שגבר כזה יכול לקרות.
בכל אופן,מכיוון שלא נעשה כבר טיפול ואפילו לא נשתמש במקלוני ביוץ,השאלה היא-באיזה יום של המחזור הנוכחי כדאי להתחיל לקיים יחסים בהתחשב באורכי המחזורים הקצרים שתוארו לעיל,ובאיזה יום של המחזור לסיים?(אם הכוונה היא רק לנסות להרות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל מבוגר
פרופ` דוד בידר13/06/2019חבל שאין לנו מידע איזה מחזורים היו לרובינא ומתי היום שזה קרה.
בכל אופן מעודדים מחנה ,ימי הביוץ במצבך לא ברורים ,והיום הרצוי הוא יום 11 למחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתכנית הפעולה בעקבות התשובה
דנית13/06/2019מכיוון שציינת את יום 11 כיום הרצוי,אנחנו חושבים שכדאי לקחת 3 ימים לפני ואחרי-מימים 8 עד 14 פעם ביום-יומיים.
כדאי ימים 8,10,11,12,14 כאשר האינטנסיביות היא סביב יום 11.
אם יש הצעה טובה יותר נישמח לקבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכנית
פרופ` דוד בידר13/06/2019אני חושב שבעלך לא יעמוד בזה.
10, 11 12 יקלו עליו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר ימי ההתנזרות המומלץ
דנית13/06/2019ושאלה אחרונה בעניין זה-מהו מספר ימי ההתנזרות המומלץ לפני הפעם הראשונה שמקיימים יחסים לפני הביוץ עם כוונה להרות,כדי שהזרע יהיה אופטימלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנזרות
פרופ` דוד בידר13/06/2019אין דבר כזה שהתנזרות תגרום לזרע אופטימלי.
לא חייבים שום זמן של התנזרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריון תקין- בירורמילי13/06/2019
אני זקוקה להכוונה ב12.5 שאיבה ב14.5 החזרת 2 עוברים.26.5 בטא 185 ב28,5 בטא 276 וב30,5 307. הריון לא תקין לכל הדעות. באולטרסאונד ב5.6 נצפה ספק שק הריון והרגשתי הקלה שלפחות לא מדובר בחוץ רחמי. היום בדיקת אולטרסאונד נוספת ולהפתעתי הגמורה נצפה עובר עם דופק crl 4. יש בכלל סיכוי להריון תקין אחרי התחלה כל כך מקרטעת ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים
פרופ` דוד בידר13/06/2019הסיכויים קטנים מאוד.
איך נראה הדופק, איטי , תקין.
לפי בדיקות הדם אזי העליה מראה אי תקינות , לכן אני חושב שעדיין ההריון לא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובר מתפתח
מילי26/06/2019למרות ההכפלה הבעייתית של הבטא העובר ממשיך להתפתח. נכון לאתמול בבדיקת האולטרסאונד היה דופק תקין והcrl היה 17 תואם לשבוע. אני נמצאת בחשש תמידי מפני הפסקת דופק כשבמקביל אני אמורה לקבוע את הבדיקות כאילו הכל בסדר. האם כדאי לעשות אולטרסאונד אחת לשבוע כדי לודא תקינות? האם יש שלב שבו אני יכולה להרגע קצת נגיד אם ההריון ישרוד את השליש הראשון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובר
פרופ` דוד בידר26/06/2019אם יש דופק והעובר מתפתח טוב אזי או שיש טעות בבדיקת ההריון החוזרת או שיש לעובר בעיה כלשהיא.
לכן צריכה לעשות מעקב אולטרה סוני טוב ומי שפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי בדיקת שקיפות עורפית- בלחץישראלה12/06/2019
שלום,
אני בשבוע 12+3, הריון ivf, בצעתי אתמול בדיקת שקיפות עורפית במהלכה בדקו את הדופק. הדופק 180 bpm.
הרופא בסיום השקיפות ציין כי הכל תקין.
הבנתי שדופק עוברי תקין הינו בין 120-160.
יש לי תת פעילות בלוטת התריס, בבדיקה אחרונה tsh 0.8 והרופאת נשים שלי החליטה להעלות מינון התרופה ב100 מיקרוגרם לשבוע בטענה שבהריון יש צורך להעלות מינון.
אני חוששת שהדופק הגבוה של העוברית נובע ממצב של פעילות יתר של בלוטת התריס אצלי. יש לי תור לרופאת נשים ל23.6 עד כמה דחוף שאגש לרופאת הנשים שלי או לרופא אחר לפני כן בשל הדופק העוברי הגבוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
פרופ` דוד בידר13/06/2019הדופק בשלב זה גבוה ויורד בהמשך לערכים שציינת.
אין קשר לבלוטה שבה את צריכה לטפל במהלך ההריון.
לא צריכה להיות כעת בלחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מאוד על תשובתך ועל ההרגעה.
ישראלה13/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון צעיר ובדיקת הכפלותאמא12/06/2019
בת 35 בהיריון טבעי שבוע 4 ו6 ימים.
בדקתי כבר 4 פעמים את הבטא. הוכפלה ולמעלה מכך בכל הפעמים.
בטא אחרונה מאתמול 820. האם עדיין צריך לבדוק הכפלות או ללכת לרופא לבדיקה ראשונית? האם מעל ערך של 1000 צריך עדיין להכפיל את עצמו כל יומיים ?
כמו כן,אני רואה בקבוצה שישנן לא מעט נשים שהפרןגסטרון והאסטרוגן מאוד גבוהים ושלי נמוכים הרבה יותר (הרופא אומר שתקינים) -ממה נובעת השונות הזאת ומה ערך תקין של פרוגסטרון בהריון ספונטני בערכי nmol.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון צעיר
פרופ` דוד בידר12/06/2019הבטא שלך נמוכה לשבוע שאת מציינת ואם זה כך ההריון לא תקין.
אולי את מתבלבלת בערך של הבטא שציינת? אם לא אז ההריון לא בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי...
אמא12/06/20192 רופאים לא אמרו לי כלום על כך אמרו שזה מצוין.הוסת האחרונה היתה ב7.5 .ביוץ היה ביום ה17 ב23 לחודש. לפי החישוב זה שבוע 4 ושישה ימים.
בטא ראשונה 11 יום אחרי ביוץ היתה 17
13 ימים אחרי היתה 60
15 ימים אחרי היתה 172
19 ימים אחרי 820.
למה לא תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא
פרופ` דוד בידר12/06/2019חשבתי שכתבת שבוע 6 ו4 ימים
אם זה כפי שאת כותבת אז זה בסדר יותר לא צריך לפבדוק אלא לעשות אולטרה סאונד בשבוע 6 פלוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.האם תוכל להתייחס לעניין ערכי הפרוגסטרון והאסטרוגן ששאלתי?
אמא13/06/2019ומה התנודתיות התקינה של הפרוגסטרון בהיריון ספונטני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכים
פרופ` דוד בידר13/06/2019אני לא רואה את הערכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי בכלליות כדי להבין
אמא13/06/2019מה ערך פרוגסטרון תקין בהריון ספונטני בערכי pmol. התחלתי את ההריון עם 49 במדידה השניה 44 במדידה השלישית 59 וברביעית 33 . אמרו לי שהתנודות לא משנות ומשתנות במשך היום וכל עוד שהבטא עולה יפה אין צורך לבדוק יותר גם לא פרןגסטרון ושהוא נמצא בטווח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכים
פרופ` דוד בידר13/06/2019אני ממליץ לבדוק רק עלית בטא היות ובקבלת תמיכה תמיד הבדיקות תהיינה גבוהות כמו שציינת ולתנודות אין משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר כאביםגלית12/06/2019
פרופ בידר שלום
5 חודשים לאחר לידה ומאז יש לי שינויי הורמונלי הווסת מסתיימת ביום ה-5 ובאותו יום מתחיל לי כאבי ביוץ חזקים שבוע ימים וביוץ ביום ה-14 בדיוק. האם זה תקין באותו יום שהווסת מסתיימת התחלת כאבי ביוץ ? אני יודעת שזה כאבי ביוץ לפי תאריך קבלת הווסת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ` דוד בידר12/06/2019אין דבר כזה ביוץ מתמשך ,ואין דבר כזה שמתחיל מיד לאחר גמר הוסת.
את צריכה להיבדק לאחר יום 5 ולראות מה את מספרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטי ויטמין בהריון- התייעצותמיכל12/06/2019
שלום פרופ׳,
אני נמצאת בשבוע ה8 להריון (IVF)
נוטלת חומצה פולית 5 מ״ג בשל מחלת רקע אוטואימונית ושימוש בתרופות מדכאות חיסון.
בנוסף לתרופות הרגילות מקבלת סידן ציטראט וטיפות ויטמין די.
ניסיתי ליטול פרינטל אך עשה לי התכווצויות נוראיות (תמיד סבלתי כשנטלתי ברזל פומי ולכן קיבלתי עירוי וונופר ובהמשך פרינג׳קט).
האם יש מולטי ויטמין ללא ברזל?
במידה ולא, איזה עוד ויטמינים עלי לקחת כדי להשלים מולטי ויטמין משל עצמי?
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן
יובל12/06/2019היי מיכל, במידה וסידן קרבונט יכול להיות רלוונטי, אני ממליץ לך על דנסיטי, שהוא תוסף סידן שנספג פי 4 יותר מכל תוספי הסידן קרבונט האחרים. ממליץ לך לקרוא על זה באתר שלהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמינים
פרופ` דוד בידר12/06/2019את לא צריכה שום ויטמינים.
חומצה פולית יש לקחת 3 חודשים בלבד.
סידן יש לקחת רק אחרי בדיקת דם לסידן.
אם את לא יכולה לקחת ברזל אז אל תקחי ,ואם ההמוגלובין ירד ניתן לטפל בדרכים אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני נוטלת Sינסיטי
ריקי ברוך13/06/2019כבר 3 וחצי שנים שאני נוטלת דנסיטי. לדעתי זה התוסף הראוי ביותר שיש כיום בשוק. בחודשים הראשונים עד שפסקו הכאבים נטלתי פעמיים ביום אחרי מחצית השנה עברתי לפעם ביום. ואני מרגישה מעולה. האינדוקרינולוגית שלי ראתה שיפור בצפיפות העצם באופן משמעובי. אני ממשיכה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מתארך מה זה אומרמימי11/06/2019
יש לי מחזורים מאוד סדירים ותמיד הביוץ היה ביום 14. לאחר מספר שאיבות וטיפולים עקב בעיית זרע, כעת בהפסקה והביוץ הוא סביב יום 22 כבר מספר חודשים. מה המשמעות של ההתארכות? השחלות הפסיקו לתפקד? נהרסו אחרי כל השאיבות והדקירות? בת 35.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיבוש בעיתוי הביוץ במחזורים העוקבים למחזורי טיפול הם עניין שבשגרה עד להתאפסות המערכת,ככל שהאישה הנה מבוגרת יותר והרזרבה שלה נמוכה יותר ההתאפסות של המערכת הנה איטית יותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)
.jpg)