מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות פרופיל הורמונלי - בירוריולי11/05/2019
עשיתי בדיקת פרופיל הורמונלי שבו קיבלתי באסטרדיול תוצאה של 343, הבנתי שזה מעל הנורמה (שהיא 200) ומצביע על רזרבה שחלתית נמוכה, האם זה נכון? הבדיקה נעשתה חודש אחרי הפסקת גלולות.
בנוסף עשיתי בדיקת Amh בה קיבלתי תוצאה של 4.1, שזה אמור להצביע על רזרבה שחלתית גבוהה אם אני מבינה נכון? (הבדיקה נעשתה בזמן לקיחת גלולות, לא יודעת אם זה רלוונטי)
האם התוצאות לא סותרות? אשמח לדעתך איך להתייחס לזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאופיל
פרופ` דוד בידר11/05/2019לא לוקחים בדיקות תחת גלולות.
מה שעשית זה לא פרופיל הורמונלי.
פרופיל הורמונלי עושים בוסת לא אחרי גלולות ובודקים את כל ההורמונים שצריך לבדוק ולא AMH.
כמו כן תמיד תצייני את הגיל שלך.
למה לקחת גלולות ומי אמר לך לעשות הבדיקות האלו שלא אומרות כלום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות פרופיל הורמונלי-המשך
יולי11/05/2019עשיתי את הבדיקות חודש אחרי שהפסקתי עם הגלולות ביום הרביעי לוסת (וסת שנייה אחרי הפסקת גלולות), עשיתי את כל הפרופיל ההורמונלי לפי ההפנייה, היו שם את כל ההורמונים פשוט כתבתי פה רק על תוצאה ספציפית שהורידה אותי.
לגבי הAMH, עשיתי את זה בבדיקה נפרדת חודש לפני (בזמן שהייתי עדיין על גלולות- לא אמרו לי שיש לזה השפעה, האם זה לא נכון?)
הגיל שלי הוא 35
תודה רבה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל
פרופ` דוד בידר11/05/2019צריכה לכתוב את כל הפרופיל וכדאי לחזור על הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות לאחר IVF- התייעצותלי11/05/2019
שלום,
לאחר IVF יש לי ציסטות צלולות והטרוגניות בקוטר 30 מ"מ, 30מ"מ, 25 מ"מ. היום הייתה הפרשה מוגברת (לבנה/שקופה) כמו שיש לי לפני ביוץ (ולעתים לפני מחזור). האם ההפרשה יכולה להצביע על ציסטה שהתמוססה/התפוצצה? הרי הנוזל הזה אמור לצאת איכשהו מהגוף?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות
פרופ` דוד בידר11/05/2019הציסטות נספגות עם הזמן ולא יוצאות בצורה של הפרשה, אלא בתהליך אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטות לאחר IVF
לי11/05/2019אוי, תודה על המענה המהיר!
האם הפרשה כזו זה משהו שמקובל במהלך ההריון (הריון צעיר- נצפה עובר עם דופק) או שזה משהו שכדאי לשים אליו לב? אני מרגישה כאב (נסבל) בצד בו יש את כל הציסטות ומעבר לזה מרגישה בסדר. אולי קצת לחץ על בטן תחתונה אבל יותר בקטע של אי נוחות מאשר כאב. בשלב זה אין הפרשה דמית (אני אחרי 2 הפלות מהעבר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטות
פרופ` דוד בידר11/05/2019הפרשות כאלה מקובלות בהריון.
על ההרגשות שלך זה מההריון והציסטות יעלמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגע הביוץ כמה זמן הביצית טובה להפריה חלק כותבים 24 שעות וחלק 36 מה נכוןנועה11/05/2019
הרגשתי כאב בטן נראה לי שזה הביוץ בשעה 13 אז כמה זמן יש באפשרותי לקיים יחסי מין למטרת הריון - 24 שעות או 36 זה נורא מבלבל... והאם מרגע הכאב בטן זה הביוץ או לקראת ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצית
פרופ` דוד בידר11/05/2019לרוב כאב מרמז על חריגת הביצית מהזקיק וזה הביוץ.
הביצית נמצאת בחצוצרה כ 24 שעות ומחכה חזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתר שחלתי- התייעצותמירי11/05/2019
שלום פרופ',
אני לקראת הזרעה שניה.
לקחתי זריקת אוביטרל בחצות והרופא אמר שאקח עוד אוביטרל יומיים אחרי ההזרעה לתמיכה. לא לוקחת הורמונים נוספים.
רציתי לדעת האם יש סכנת גירוי יתר לאוביטרל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי
פרופ` דוד בידר11/05/2019גירוי יתר שחלתי נגרם רק כאשר יש הרבה זקיקים ורמות אסטרוגן גבוהות.
אני מאמין שזה לא המקרה אצלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נס קפה וזריקות לטיפולי פוריותSharona10/05/2019
היי,
בשיחה עם נטורופטית, נאמר לי ששתיית נס קפה מעכבת / מדללת קליטת ויטמינים מהאוכל לגוף ולכן כדאי לחכות שעה וחצי לאחר אוכל/ לקיחת ויטמינים לבין שתיית נס קפה.
האם כדאי לחכות גם שעה וחצי לאחר הזרקת ההורמונים? או שאין קשר ?
מה המקסימום של נס קפה ( מגורען) שכדאי לשתות ביום בזמן טיפולים?
היא רשמה לי לקחת גם שיח אברהם. האם מותר / אסור בשילוב זריקות ההורמונים?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נס קפה
פרופ` דוד בידר10/05/2019שום קפה לא מונע קליטת ויטמינים .
נס קםה בזמן טיפולים אפשרי . אפשר לשתות כמה שאת רגילה לשתות.
שיח אברהם ניתן על ידי הומאופתיה לגיל המעבר ולא מתאים לקחת אותו עם טיפול הורמונלי היות ויש שם חומרים פיטו אסטרוגנים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו... תודה !!!!
Sharona10/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא - אשמח להביןמילקי10/05/2019
החזרה ב28/4
בדיקת בטא ראשונה ב10/5 (בלצוסיסט)
מראה 931
תקין? מראה על 2 עוברים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר10/05/2019לא בהכרח מראה על תאומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירה מיום השאיבה- בירוררבקה10/05/2019
שאלה נוספת ברשותכם
האם שמחזירים עוברים ביום ה3 או ה5
הספירה נעשת מיום השאיבה
או יום לאחר מכן?
והאם בשבת נעשים החזרות? באסותא ראשון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממועד השאיבה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/05/2019מיום השאיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים לפני ואחרי שאיבהרבקה10/05/2019
שלום רב
מה המדיניות לגבי יחסים לפני שאיבה האם מותר
אחרי שאיבה אפשרי?
ומה לגבי אחרי החזרה?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אםשרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסים
פרופ` דוד בידר10/05/2019האם טיפולי הפריה גורמים ליותר רצון לקיים יחסים?
בעל אופן אחרי החזרה ממליצים בשלושת הימים אחרי החזרה להימנע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השראת ביוץ עם דקפטטילדינה10/05/2019
האם השראת עם דקפטטיל ללא אוביטרל היא פחות טובה? פחות בשלות של בציות? או שאין הבדל בתוצאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נעשית בחשד לגירוי יתר,הבשלת הביציות אינה נפגמת,אולם עוצמת ההפרשה ההורמונאלית של הגופיפים הצהובים לוקה ולכן יש חהוסיף תמיכה הורמונאלית מסיבית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכול להיות הריון? ? ?מיכל10/05/2019
שלום פרופסור,
עברתי שאיבה ב30.4 והחזרה ב3.5.
קיבלתי אוביטרל 36 שעות לפני השאיבה וחצי אוביטרל כמה שעות אחרי ההחזרה.
ב6.5 ביצעתי בדיקות דם בעקבות דימום ערב קודם: e2- 3458, פרוגסטרון מעל 190, בטא-19.
הבוקר (שבוע אחרי החזרה) ביצעתי שוב בדיקות: e2- 4300, פרוגסטרון מעל 190, בטא-17.
האם אני יכולה כבר להתחיל לשמוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוקדם מדי,יתכנו שאריות של פעילות ביולוגית של האוביטרל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר ביציות מקסימלי בשאיבהאלון10/05/2019
שלום לכם.
תמונת מצב סופית של אשתי בגיל 44 וחצי לפני שאיבה ביום ראשון 12.5 בבוקר.
הבוקר 10.5 בשחלה ימין היו 25,22,15,11 ובשמאל כלום
הערב היא תיקח אוביטרל.
מהו מספר הביציות המקסימלי שניתן יהיה לשאוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כ-3 ביציות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבה מזקיק 15 ומזקיק 11
אלון10/05/2019אם הבנתי נכון-מזקיק 15 יומיים לפני שאיבה וחצי יממה לפני אוביטרל ניתן להפיק ביצית ומזקיק 11 אי אפשר.האם הבנתי נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסיכוי נמוך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונפור פג תוקף בסוף החודשקרן10/05/2019
בוקר טוב הסבב שלי נדחה לחודש הבא. אני ללא מימון ויש לי מונפור עם תוקף של סוף החודש. בהנחה שהוא סגור ונשמר במקרר האם ניתן להשתמש בו בתחילת יוני ,סביב ה8 לחודש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
להערכתי האפשרות קיימת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד וגינלי לפני בטא- מסוכן?יעל09/05/2019
שלום פרופסור,
אני שבוע אחרי החזרת עובר יום 3.
יומיים לאחר ההחזרה (יום חמישי לביוץ) הופיע דימום שפסק. נשלחתי לבדיקות דם ואולטרסאונד שהיו תקינות.
נשלחתי לעשות בדיקות דם שוב מחר, האם ניתן לעשות מחר גם אולטרסאונד כדי לוודא עובי רירית או שהדבר מסוכן לפני בדיקת הבטא שתהיה רק בשבוע הבא?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מסוכן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד וגינלי לפני בטא- מסוכן?יעל09/05/2019
שלום פרופסור,
אני שבוע אחרי החזרת עובר יום 3.
יומיים לאחר ההחזרה (יום חמישי לביוץ) הופיע דימום שפסק. נשלחתי לבדיקות דם ואולטרסאונד שהיו תקינות.
נשלחתי לעשות בדיקות דם שוב מחר, האם ניתן לעשות מחר גם אולטרסאונד כדי לוודא עובי רירית או שהדבר מסוכן לפני בדיקת הבטא שתהיה רק בשבוע הבא?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרה סאונד
פרופ` דוד בידר09/05/2019לא בודקים עובי רירית רחם בשלב זה אחרי החזרת עוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמונת מצב לקראת שאיבהאלון08/05/2019
שלום לכם.
ב7.5 בבוקר אשתי עשתה בדיקה
Lh3.69
פרוגסטרון 1.9
אסטרדיול 1551
באותו היום אחרי הצהרים רירית 9
בימין זקיקים 15וחצי,18 וגם 12.7 ובשמאל קטנים(שהרופא גם לא אמר את גודלם)
אמר בשלישי 7.5 בערב להעלות פרגובריס מ300 ל450 וכך גם ב8.5 וב9.5 בערב ולהמשיך אורגלוטרן במינון הקודם וכתוצאה מעומס הורמונלי אשתי גם ב7.5 לקחה פרגובריס 300,ב8.5 לקחה 375 וב9.5 תיקח 450.בשישי בבוקר 10.5 אולטרסאונד ונטילת דם ותוצאות בדיקת הדם יגיעו שעתיים שלוש אחרי האולטרסאונד ואז הרופא יתאם עם בית החולים תור לשאיבה ב12.5
האם בנסיבות אלה עד השאיבה יתכן ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרגובריס,אורגלוטרן ואוביטרל
אלון08/05/2019הפרגובריס התחיל ב3.5
האורגלוטרן 0.25מ"ג/0.5 מ"ל ב5.5
ואוביטרל מתוכנן ל10.5 בערב
ושאיבה כאמור 12.5-בבוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון מינוני פרגובריס
אלון09/05/2019במקום להעלות ב7.5 ועד וכולל 9.5 כל ערב ל450לפי הנחית הרופא,אשתי נשארה עם 300 ב7.5
ב8.5 היה 375 והערב 9.5 יהיה רק 300
האם זה מה שיכול לעשות את ההבדל בין הצלחה לכישלון בטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האפשרות הזו קיימת והיא בודאי נלקחה בחשבון ע״י הרופא המטפל המכיר היטב את הנתונים שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האפשרות קיימת במיוחד אם הנך בגיל מתקדם עם רזרבה נמוכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)