מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היסטרוסקופיה אבחנתית- בירור חשובשיר28/05/2019
שלום רב,
האם חובה לבצע בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית לפני המשך החזרות? הבדיקה נעשתה בעבר. הרופא לא הציע. אני דרשתי בגלל שהרירית הייתה 7. הגיל 50. לא מומלץ לי הרדמה. יש לי שרירן אחורי שלא מעוות. לא רוצה להסתכן סתם בבדיקה מיותרת.
האם היא חובה או לא? אשמח לתשובה . תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה
פרופ` דוד בידר28/05/2019אם הרירית נראית תלת שכבתית וסדירה בבדיקת האולטרה סאונד במהלך הטיפול אז אין צורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אוביטרל ובחילות- בירור....28/05/2019
ביום רביעי האחרון הוזרק אוביטרל. ביום חמישי שישי היתה הזרעה כפולה.
כבג יומיים אני עם בחילות שהןלכות וגוברות מלוות בלחץ בבטן התחתונה(בעיקר באיזור השחלה הימנית בה היו הזקיקים) .לא וירוס בוודאות. הקאה פעמיים ביום.אני לא מסוגלת לשתות או לאכול משהו.הרגשה לא טובה . האם כתוצאה מהאוביטרל? מתי זה עובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שאני לא עם תמיכה כלשהי.
...28/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחילות
פרופ` דוד בידר28/05/2019בחילות בדרך כלל זה סימן לגירויי יתר. אם היה טיפול אם תכובה דלא מתאימה לגירוי יצר אז זה לא קשור לתרופות.
אם זה מאוכל אז תוך יומיים זה צריך לעבור.
אם היה גירוי שחלתי ניכר עש להיבדק.
אין צורך בתמיכה במחזורי הזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר הפריותגלית27/05/2019
פרופ בידר שלום
ברשותך יש לי מס' שאלות אך אציין ש-FSH היה תקין התוצאה היתה 7 ושאר הבדיקות גם.
כפי שציינתי בעבר בגיל 39 התחלתי טיפוליי פיריון עברתי 5 שאיבות והיום במקרה ראיתי את הדוחות היו קרובה ל-100% הפריות כאשר חלק ב-ICSI וחלק לא אך הרוב הופרה ב-IVF רגיל . רוב ההפריות היו 14-16 ביציות .
1. בדיקת זרע מצויינת כולל הלוספירם אז מדוע מההתחלה היה צורך ב-ICSI ? גם בשיטת IVF רגילה הופרו יותר ביציות.
2.נעשו 5 שאיבות והצלחה רבה בהפריות והוחזרו עוברים בלסטוציסטים וגם עוברים ביום ה-3 .
היו החזרות של 3 עוברים וזה לא הניב כלום.
בסוף נכנסטי להיון טבעי לאחר שנה שהפסקתי טיפולי פיריון אז עם הריתי בסוף טבעי והיו יותר הפריות של ביציות ב-IVF ולא ב-ICSI אז למה לא היה הריון?
3. שאלתי את השאלה השנייה כי בטיפול האחרון נשאבו 16 בייציות הופרו 14 זה הטיפול היחיד שהפרו הכל ב-ICSI ולא ברור לי למה. בטיפול הזה הוחזרו עובר ביום ה-2 ו-2 עוברים ביום ה-5 גם הטיפול הזה כשל ונשארתי עם מוקפא בלסגטוציסט
האם לאור העובדה שהטיפול כשל לאחר החזרה של 3 עוברים מעיד על זה שגם המוקפא רוב הסיכויים לא תקין מגיל 40 ? או שעובר שמקפיאים הוא מספיק טוב מורפולוגית להחזרה ? כי בכל זאת 2 בלסטוציסטים הוחזרו ו-עוד עובר ביום ה-2 וכלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר28/05/20191.בגיל מבוגר מתחילות רוב הביציות להיות לא תקינות וסיכויי ההריון יורדים מאוד. חלק מהנשים הרות בהפסקות הטיפול , שיתכן שקשור לגירוי השחלות.
2.כאשר הביציות מופרות גם בלי icsi אז לא צריך יותר לעשות זאת ואני לא יודע מה היו שיקולי הרופא המטפל.
תמיד יש סיכויים להרות גם ב מוקפא האחרון.
אי אפשר לדעת, בכלל, מתי יוצר העובר התקין שיקלט,
כל עוד את מגיבה כפי שאת מתארת יש עדיין סיכויים סבירים לגילך, גם בטיפולים וגם בהפסקות בין הטיפולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר עוברים ובייציות
גלית28/05/2019פרופ בידר תודה על תגובתך ברשותך יש לי עוד 2 שאלות
1. האם אני מבינה נכון שעובר שהוא תקין להקפאה הוא תקין מורפולוגית אך לא יודעים עם תקין מבחינת כרומוזומים ועובר טרי שהוחזר ולא הניב הריון לא היה תקין להקפאה עם היו מקפאים או שאין קשר?
2. ציינת שחלק מנשים הרות בהפסקת טיפולים ויתכן שזה קשור לגירויי שחלות אז מדוע פתאום יש בייצית תקינה לאחר הפסקת טיפולים ? גירויי שחלות לא יכול לייצר ביצית תקינה או שאני טועה? או שזה פשוט קורה כי אני שומעת המון על מקרים כאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ` דוד בידר28/05/20191.מקפיאים עוברים שנראים תקינים מורפולוגית אך יתכן והמבנה שלהם לא תקין.
2.אישה נולדת עם כל הזקיקים בשחלה. לכל אחת יש מספר שונה שנע בין 200 אלף ל 500 אלף.
כל אישה בנויה גנטית אחרת ויכול להיות שבגיל 39-40 לחלק כבר לא תהיינה ביציות תקינות, לחלק קצת יש ולאחרות יש יותר.
לאחר גירוי שחלתי יש יש ביוץ ממספר רב של זקיקים.
אחרי זקיקים אילו באים אחרים והגירוי גורם לפעמים ליציאת ביצית תקינה יותר מהר.
בכל אופן הצלחה פתאומית להרות לאחר זמן היא עניין סטטיסטי התלוי במספר הביציות התקינו בכל מאגר הזקיקים הנתון לכל אישה בכל גיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר נטילת דקפפטילזיו27/05/2019
אני מתחילה מחר פרוטוקול ארוך עם דקאפפטיל. הביוץ חל ביום חמישי האחרון וקוימו יחסים . אם אקלט להריון טבעי האם השבוע שאזריק דקפפטיל ועד בדיקת הבטא יכול לפגןע בהיריון? או להפריע לקליטתו?
2. במקרה שאני מגיעה לגירוי יתר בפרוטוקול ארוך ,האם בעצם הלך הסבב וצריך להפסיק טיפול? או שכן אפשר לתת אוביטרל ולהחזיר בחודש העוקב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר27/05/20191.דקפפטיל חא מפריע אם מזריקים בזמן הריון.
2. אם את מגיבה בגירוי יתר לא עושים פרוטוקול ארוך.
בפרוטוקול ארוך תמיד צריך להזריק אוביטרל. האוביטרל גורם גירוי יתר.
בפרוטוקול קצר לא חייבים להזריק אוביטרל ואפשר דקפפטיל שמונע גירוי יתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל בגיל מבוגר- התייעצותאין שם27/05/2019
שלום,
לא הצלחתי לכתוב בשרשור של ההודעות הקודמות שלי.
אני רק רוצה להבין האם לדעתכם שימוש בדקפפטיל בגיל מבוגר כאשר התגובה השחלתית ירודה אינו מומלץ?
האם בטיפולים הבאים לעמוד על כך שלא יהיה שימוש בדקפפטיל לחלוטין?
הפרוטקול האחרון שלי התחיל בגלולות במשך כמעט שבועיים ולאחר מכן מהיום השני של הווסת הזרקתי במשך 4 ימים מזרק שלם של דקפפטיל 0.1 ומהיום השלישי הצטרף המנופור ובהמשך גם צטרוטייד. לפני השאיבה הזרקתי אוביטרל ו2 מזרקים של דקפפטיל.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול
פרופ` דוד בידר27/05/2019זה פרוטוקול שנקרא flare up, שמטרתו להוציא כמה שיותר ביציות רק שאחוז ההריונות נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד ראשון ובדיקת בטאמיכל27/05/2019
שלום פרופ׳,
אני בשבוע 5+6 (וסת אחרונה 19.4, החזרה ב-30.4 עובר 3 ימים).
ביצעתי הבוקר אולטרסאונד ונצפה דופק.
עם זאת, CRL- 2.9 (שהבנתי מקריאה ברשת שזה מעט קטן) ובטא 15,592 כשביום חמישי הייתה 6800 (לא הכפילה פעמיים כמו שהייתה אמורה).
האם תקין?
בנוסף, האסטרדיול שלי עדיין גבוה והשחלות מוגדלות. האם מותר להתאמן או שיש בכך סיכון?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרה
פרופ` דוד בידר27/05/2019לבדיקת בטא בשבועות אילו אין משמעות וכמו כן לגודל שמעט קטן אין חשיבות, גם, בשלבים אלה.
את יכולה להתאמן לפי הוראות התעמלות לנשים בהריון שישנם במכוני הכושר.
האימון צריך לכלול מאמצים קטנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התייעצות
מיכל27/05/2019תודה על התשובה המהירה!!
לגבי האימונים, אני מאמנת כושר במקצוע שלי וכבר חודש לא עובדת. הייתי רגילה למאמצים עצימים לפני השאיבה, האם אסור לי לחזור אליהם?
לגבי גודל העובר, האם עדיין יש סיכוי שיתפתח הריון תקין בכל מקרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר27/05/2019לדעתי צריך להתפתח הסדר.
לגבי כושר- מומלץ על מאמצים קלים ובהמשך עד בינוניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בטן תחתונה ואיבר המיןליזה27/05/2019
הי בוצע לי לפני שבוע החזרה של עובר מוקפא מיום שישי אני לוקחת אדטרומטרין לתמיכה מיום שישי אני עם כאבי מחזור ממש חזקים וזה מקרין לי לאיבר המין האם זה תקין מרגישה שכל רגע אני מקבלת מחזור בדיקת הדם רק עוד שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ` דוד בידר27/05/2019או שזה קשור לטיפול או להחזרת העוברים.
אם זה כאבים שאת מכירה המופיעים לפני מחזור אז זה יכול להיות שאת עומדת לדמם.
אם הכאב בלתי נסבל יש להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא גבוהה אחרי החזרת בלוציסטקרן26/05/2019
שלום, החזרת בלוציסט מוקפא בן 6 ימים הייתה ב 12.5. (מחזור טבעי חוץ מאוביטרל 3 פעמים). היום 26.5 עשיתי בדיקת בטא ראשונה ויצא 2265. מקבלת תמיכה של קרינון. האם תוצאה תקינה?? האם גבוהה מדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאה תקינה ביותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בטא גבוהה אחרי החזרת בלוציסט
קרן29/05/2019היום, 3 ימים אחרי, הבטא היא 9341. (לפני 3 ימים הייתה 2265) זו עלייה סבירה/תקינה? או גבוההה מדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
העליה בולטת ומחייבת מעקב כדי לקבוע את איכות ההיריון והתפתחותו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא גבוהה המשך
קרן30/05/2019מה יכולות להיות הסיבות לעלייה כזאת/ לבטא גבוהה מדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מחבד היריון רב עוברי ישנן הפרעות הקשורות השיליה שמתבטאות בעליה חריגה בערכי הבטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה על בסיס טבעי/חצי טבעיאין שם26/05/2019
שלום,
אני בת 41.8 כשברקע 2 הריונות תקינים מטיפולים.
לפני שנה וחצי חזרתי לטיפולים ומאז עשיתי 3 שאיבות (בראשונה במרץ 2018 בפרוטוקול ארוך שאבו 8 ביציות והיו גם בלסטוציסטים שהצליחו להקפיא. היה הריון כימי מהטריים והריון קליני אך לא נמצא דופק , בפעם הקודמת בינואר 2019 שאבו 4 בפרוטוקול ארוך).
בשאיבה היום בפרוטוקול קומבו עם מינון מנופור של 450 שאבו 3 ביציות מתוך 5 זקיקים.
האם יש עוד מה לעשות כדי להרות?
האם כדאי לעשות שאיבה על בסיס טבעי/חצי טבעי?
אני לא יודעת מה הפרופיל ההורמונלי העדכני ואני לא יכולה לעשות כי אני נוטלת דאה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעשות
פרופ` דוד בידר26/05/2019כדאי לדעת מה קורה עם הפרופיל.
זה שאת לוקחת דקה זה לא הפרוטוקול המומלץ לגילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לפרופ' בידר
אין שם26/05/2019פרופ' בידר,
תודה רבה על המענה.
אני רק רוצה לוודא שהבנתי נכון: בגילי לא יעיל כלל להשתמש בדקפפטיל גם לא בפרוטוקול קומבו?
האם יש סיכוי שאם אעשה פרוטוקול אחר ללא דקפפטיל כמות הזקיקים תהיה גדולה יותר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר27/05/2019לא צריך להשתמש במילים כמו פרוטקול קומהו וכו׳ ,כאשר אין הבנה מעמיקה מה זה אומר.
בכל אופן התגובה השחלתית שלך בירידה ולפני שעושים טיפול צריך לדעת מה קורה.
בכל אופן הטיפול הנכון למצבך וגילך זה טיפול קצר טווח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' אשכנזי שלום רבלנה26/05/2019
שלום רב,
הריון ivf שבוע 10+0. מזה יומיים אני מרגישה לחץ בנרתיק.
תחושת הלחץ לא קבועה אלא באה והולכת.
האם יש צורך לגשת לבדוק?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם התופעה מלווה בהתכווצויות וגורמת לאי נוחות או כאבים,יהיה צורך בביקורת רפואית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה אין התכווצויות אבל
לנה26/05/2019תודה פרופ' על המענה.
אין התכווצויות אבל הלחץ מקשה על הליכה בקצב סביר. הלחץ עובר רק במנוחה במצב שכיבה. בישיבה הלחץ ממשיך.
לגשת לבדוק בכל זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצות לבדיקת רחם- בירורליז26/05/2019
שלום
לפני 4 שנים ביצעתי שני טיפולי ivf מהסיבה של בעלי אין זרע השפיעה הוצא זרע בניתוח טסה בשני הטיפולים נכנסתי להריון הראשון נפל השני התחיל התאומים אחד נפל בשבוע 8 והשני ברוך השם נולד בריא לפני 8 חודש החלטנו להביא ילד נוסף נשארו לנו 4 מבינות זרע מוקפאות עברנו 2 שאיבות והחזרות ללא הצלחה בטיפול השני היה עובר באיכות טובה מאוד האם ממולץ לעשות איזה בדיקת רחם לראות שאין משהו שמפריע או שאולי הזרע המוקפא פחות טוב חשוב לציין אנחנו עושים מיון תאי זרע. כי הם באיכות מאוד ירודה רק 80 זרעים בקושי במבחנה ובקושי זרע 1 בדרגה 1 אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות
פרופ` דוד בידר26/05/2019מיוני זרע הם לחינם במצבכם ולא נותן כלום.
אם הלידה הייתה רגילה ורירית הרחם טובה בזמן השאיבה אז , פשוט ,צריך להמשיך ולשים העוברים הנוצרים לרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי רירית לפני שאיבה ואחרי אוביטרלאין שם26/05/2019
שלום,
סמוך לפני השאיבה עשיתי בדיקת א.ס. (מבחירה שלי וכמובן שלא עפ"י הנחיה של הרופא).
נאמר לי שעובי הרירית נמוך יותר ממה שהיה ביום שישי בבדיקת הא.ס. האחרונה שעשיתי לפני הזרקת האוביטרל.
האם יש לכך משמעות כלשהי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ` דוד בידר26/05/2019אין משמעות. רירית נמדדת עד לאוביטרל.
אחרי אוביטרל יכולה הרירית לרדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש הנחיות בהחזרה או אחרי ההחזרה - להשתרשות יותר טובה של העובר ולהשגת היריוןחלי26/05/2019
אני אחרי 2 החזרות שכשלו ( 1 טרייה מטיפול IVF והחזרה של עובר מוקפא).
האם יש הנחיות בהחזרה או אחרי ההחזרה - להשתרשות יותר טובה של העובר ולהשגת היריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנחיות
פרופ` דוד בידר26/05/2019ההנחיות הן;
להמשיך תמיכה
לא לקיים יחסים שלושה ימים ( לא בטוח שזה נכון)
להתנהג רגיל.
זהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ אחרי אוביטרל- בירורשני24/05/2019
הזרקתי בהוראת הרופא אוביטרל ביום רביעי ב9 בבוקר.קויימו גם יחסים באותו יום. עברתי הזרעה אתמול בערב.והיום הונחתי לקיים יחסים.
השאלה היא האם הביוץ חייב היה להתקיים עד אתמול ב9 בערב?
כי דווקא היום בצהריים אני חווה הפרשות מרובות מאוד ,סטיק ביוץ חיובי ובעיקר כאב בשחלה הימנית (שם הביוץ שלי).האם יכול להיות שאני מבייצת רק היום?
והאם אני מכוסה בסבב הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הביוץ מתרחש בטווח של 28-36 שעות מהזריקה,אולם חלון ההפריה קיים לפחות לטווח של 24-36 שעות נוספות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף לפני שאיבהאין שם24/05/2019
שלום,
הודיעו לי עכשיו שביום ראשון תתבצע השאיבה.
בהתחלה אמרו לי להזריק צטרוטייד בסביבות 13:00 ומנופור בערב. כשאמרתי שהזרקתי צטרוטייד היום ב6:00 בבוקר אמרו לי שלא צריך יותר צטרוטייד.
האם זה בסדר שאני לא מזריקה יותר צטרוטייד לפני השאיבה ורק בסביבות 18:00 בערב מנופור?
בהמשך הערב יודיעו לי מתי להזריק 2 דקפפטיל ואוביטרל (מדובר בפרוטוקול קומבו).
הרופא שלי נמצא בחו"ל ולכן אודה לעזרתכם.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההוראות תקינות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)