מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת הריון ביתית- בירורשלי10/03/2019
צהריים טובים
כמה זמן הכי מוקדם אחרי ביוץ ניתן לבצע בדיקת הריון ביתית שתהיה מהימנה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
12 יום
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר אם היום היום ה12
שלי11/03/2019אם היום ה12 והתשובה בבוקר היא שלילית ,אז זה סופי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כנראה אינך בהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי שאיבה ותוצאות ההפריהLena09/03/2019
שלום,
נשאבו 24 ביציות. הופרו 9 ביציות. 2 בשיטה הטבעית ועוד 7 בשיטת icsi.
לגבי כמות ההפריות המעטה קבלנו הסבר שרבות מהביציות נשאבו מזקיקים קטנים ולכן הביציות לא הבשילו.
רציתי לשאול מהי הסיבה האפשרית שמרבית הביציות הבשלות הופרו בicsi ולא היו הפריות רבות יותר בשיטה הטבעית? זוהי שאיבה ראשונה ולכן הביציות חולקו לשתיים הופרו בשתי השיטות. האם הדבר מעיד על בעיה בזרע? ידוע לנו על מורפולוגיה 3% אך נאמר לנו כי לא מדובר בבעיית זרע ושהכל תקין בזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה
פרופ` דוד בידר09/03/2019אין בעיה הזרע.
פשוט מספר הביציות הבשלות היה קטן. הזרע מפרה גם בלי מיקרומניפולציה ככה שלזרע אין בעיה ואין צורך בעתיד ל ICSI.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לתשובתך
Lena09/03/2019תודה על המענה.
לא הבנתי את תשובתך. אינני יודעת כמה ביציות בשלות היו מתוך הביציות שנשאבו אבל אני יודעת שמחצית מהביציות ניסו להפרות בשיטה הרגילה ומחצית מהביציות ניסו להפרות בicsi. השאלה שלי היא מדוע הפריה רגילה התקבלו כל כך מעט הפריות לעומת שבשיטת איקסי התקבלו 7 הפריות? מניחה שהן באיקסי היו 7 ביציות להפריה והן בשיטה הטבעית היו 7 ביציות להפריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפריה
פרופ` דוד בידר09/03/2019זה תלוי בבשלות של הביציות.
כאשר שמים זרע ליד ביציות לא יודעים אם הן בשלות.
ב ICSI כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך....
Lena09/03/2019אז אתה סבור שהביציות שפיזרו סביבן זרעונים ונתנו להם לעשות את העבודה לבד היו פשוט ביציות פחות בשלות וזו הסיבה שבגללה יש פחות הפריות?
יכול להיות שאם הבעיה הייתה בבשלות הביציות היה אפשרי להמתין עוד יום או יומיים עם השאיבה כדי שמרבית הביציות יבשילו? ביום מתן הדקפפטיל היו 2 זקיקים בגודל 19, 2 זקיקים בגודל 18, 4 זקיקים בגודל 17 והשאר קטנים יותר בגדלים משתנים בין 12-16.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
1.הערכתי היא שהביציות שיועדו ל ICSI היו הבשלות מבין הביציות 2.בחירת מועד מתן התכשיר להשריית הביוץ הנו נתון המאזן בין התגובה ההורמונאלית,התפתחות הזקיקים ומניעת גירוי היתר,לכן העיתוי שזה נעשה היה האופטימאלי לפי שיקוליו של הרופא המטפל שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' אשכנזי- תודה על המענה
Lena09/03/20191.האם כאשר מבצעים icsi תמיד משתמשים בביציות הבשלות יותר?
2. האם לדעתך לאור תוצאות ההפריות אין בעיה בזרע וההפריות המעטות בשיטה הטבעית הן כתוצאה מביציות שטרם הבשילו?
3. אתה סבור שבשאיבה הבאה, אם תהיה, עדיף להפרות את כל הביציות בשיטה הטבעית?
מודה לך מאוד על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
1.אכן 2.אכן 3.אכן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לשניכם מאוד על המענה והסבלנות.
Lena10/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברים יום 4 - האם נינים להקפאה?חגית09/03/2019
האם מקפיאים עוברים יום 4? למה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים
פרופ` דוד בידר09/03/2019מקפיאים עוברים בני יום עד יום חמש.
גם ביום ארבע ניתן והם עוברים בסדר גמור.
יש הרבה מקומות שמעדיפים החזרת עובר ביום ארבע, ממש לפני השרשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה אני תמיד שומעת מחברות שהקפיאו להם או יום 3 או
חגית09/03/2019בלסטו?
האם המעבדות בארץ (ציבורי או פרטי) מעדיפות כך ולא מקפיאות יום 4?
2. האם אפשר לבקש באופן מיוחד שיקפיאו יום 4?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאה
פרופ` דוד בידר09/03/2019נכון, נהוג להקפיא ביום 3, לרוב
אך בהחלט יכולים להקפיא כל יום ותתיעצי עם הרופא המטפל מה הוא מעדיף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לדעתך עדיף? אם כבר יש עוברים יום 4 האם כדאי
חגית09/03/2019
להמשיך לבלסטו או להקפיא יום 4?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאה
פרופ` דוד בידר09/03/2019אותו הדבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונאל ותופעות לוואירבקה08/03/2019
שלום רב
בת 38.5 אתמול והיום הזרקתי גונאל 75 בפעם הראשונה בחיי
לצורך השבחה והזרעה בהמשך.
היום הבחנתי שכריות הידים שלי נפוחות ב2 הידיים
האם יש,קשר ??
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה של יד אחת
רבקה08/03/2019
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר
פרופ` דוד בידר09/03/2019לא מכיר קשר כזה , וזה נראה יותר אלרגיה למשהוא, אך יתכן גם לזריקות.
צריך לעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF באופן פרטי בגיל 46אנה08/03/2019
שלום!
רציתי לשאול האם אני יכולה לעשות טיפול IVF בגיל 46 באופן פרטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטי
פרופ` דוד בידר08/03/2019יכולה לעשות רק שאין הריונות בגיל זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר האם לא כל אישה מתאימה ל-IVF ?גלית08/03/2019
פרופ שלום
אני וחברתי עברנו טיפולי IVF כאשר בדיקות הורמונליות ביום ה-3 לווסת אצלי היו תקינות ואצלה FSH גבוה היא נקלטה מהר בטיפול פיריון ואני לא.
אני בסוף נקלטתי טבעי לאחר 4 טיפולים כושלים ופרוטוקולים מצויינים והפריות מצויינות . נקלטתי בנסיון ראשון באופן טבעי כאשר הפסקתי את הטיפולים.
מה הסיבה שאני לא נקלטתי ב-IVF אבל טבעי כן כאשר בדיקות שלי היו מצויינות ולעומת זאת חברתי כן עם בדיקות פחות טובות? האם יש מצב שלא כל אישה מתאימה ל-IVF מבחינת תנאי הרחם לקליטה לא טבעית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר08/03/2019קשה לענות על השאלה בלי לראות את כל הנתונים.
בכל אופן חלק מהנשים נקלטות בהפסקות בין הטיפולים עקב הגירוי השחלתי.
בגיל צעיר רמה גבוהה של הורמון ה FSH הוא שונה מאשר בגיל המבוגר.
ואין דבר כזה מתאים או לא מתאים ל IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת מחיצה ברחם- התייעצותנועה07/03/2019
שלום, אשמח לקבל חוות דעת.
בבדיקה גניקולוגית שגרתית אובחנה אצלי מחיצה ברחם. אני גרה בארה״ב ונראה שהפרוצדורה קצת שונה מהארץ. הגינקולוגית הפנתה אותי למרפאת פוריות. כבר עשיתי אולטראסאונד תלת מימדי ו-MRI. בשניהם ניתן היה לראות שהמחיצה מלאה וחייב להסיר אותה.
שתי שאלות:
הרופא קבע לי תור לצילום רחם. ממה שהבנתי נראה שצילום רחם נועד בכלל לבדוק את החצוצרות ולא את הרחם עצמה? נשמע לי קצת מוזר כיוון שמעולם לא עברתי הפלה או הייתי בכלל בהריון אז לא ברור לי אם יש קשר בין צילום רחם להסרת מחיצה. כבר ברור לכולם שהמחיצה היא מלאה ויש צורך בניתוח לפני כניסה להריון.
חוץ מזה, הייתי אצל שני רופאים שונים. הראשון הסביר שהניתוח להסרת המחיצה מבוצע דרך הטבור, מה שלא שמעתי מעולם, לכן הלכתי לחוות דעת נוספת.
הרופא השני הסביר שהוא עושה היסטרו ניתוחית במהלכה מוכנס בלון כלשהו לרחם למשך חודש כדי למנוע הידבקויות. יכול להיות שיש שתי שיטות לבצע את הניתוח? לגבי היסטרו- ממה שקראתי בארץ הניתוח מבוצע ללא הבלון. האם יש תועלות כלשהי או סיכונים כלשהם מהבלון? אני חוששת שהרופא השני קצת מיושן ומתלבטת אם ללכת לחוות דעת שלישית.
אשמח לשמוע את דעתכם, תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסרת המחיצה נעשית בהיסטרוסקופיה ניתוחית,השימוש בסלון מיותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש סיכונים בהכנסת בלון?
נועה08/03/2019הרופא האמריקאי טוען שכל ניתוח מסוג זה מתבצע עם בלון.
אשמח להבין מה תפקיד הבלון ומה הסיכונים בהכנסתו?
האם מומלץ לעבור את הניתוח אצלו עם הכנסת הבלון או שעדיף לחפש רופא שנוקט בשיטה המקובלת?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ההחלטה הנה לפי שיקולייך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי מדובר ברחם שלי, והשיקולים שלי מבוססים על אפס הבנה של הניתוח או הסיכונים
נועה11/03/2019ולכן רציתי להתייעץ עם גורם מקצועי שאני מבינה את שפתו.
תודה רבה בכל זאת על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאמור ציינתי שהגישה העכשווית אינה עושה שימוש בבלון בעת הניתוח ההיסטרוסקופי להסרת המחיצה,הבחירה באופציה אחרת הנה לשיקולו של המטופל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
נועה14/03/2019מעריכה את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה מה עדיף IM או פרונטוגסטIM07/03/2019
האם IM יעיל יותר? בפעמיים שקיבלתי פרונטוגסט היה כימי. אולי לא קשור. כי פרוגסטרון אצלי תמיד גבוה בשלב לוטאלי ואין בעיה איתו. הבעיה שפרונטוגסט זה סיוט וכואב מאוד. אנדומטרין יעיל באותה מידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Im
פרופ` דוד בידר07/03/2019תמיכה נרתיקית עדיפה על זריקות.
האנדומטרין יעיל מאוד וספיגתו מצוינת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
IM08/03/2019תודה על התשובה. מרגיע מאוד
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר שאיבה- התייעצותדניאל07/03/2019
שלום,
עברתי שאיבה היום בבוקר שאבו 22 ביציות.
מאז ששוחררתי הביתה התחילו לי כאבים בפי הטבעת.
האם הכאבים קשורים לשאיבה?
בנתיים הכאבים נסבלים אבל תוהה אם זה קשור לשאיבה.
אין לי כאבי בטן ומקפידה על שתיה מרובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ` דוד בידר07/03/2019זה מהשאיבה , דקרו את השחלות וחלק מזקיקים מתמלאים דם וזה כואב אך צריך לחלוף.
אם מתגבר יש להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד חיצוני אשמח לעזרהטלי07/03/2019
היי
האם ניתן להסתמך על אולטרסאונד חיצוני לבדיקה של הרחם?
(נעשה עיי טכנאית ולפי מיטב הבנתי יש להם מכשור טוב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט ניתן לסמוך על נתוני האולטרסאונד הבטני
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר מתקדם בהתפתחות ב-6 ימיםדנה07/03/2019
שלום רב, אני אחרי החזרה של עובר טרי בן 5 ימים. כך שחישוב גיל הריון היה די מדויק כולל 5ימים של עובר, ועד שבוע 10 היה תואם גם לפי בדיקת אולטרסאנד. בשקיפות עורפית פתאום נאמר שעובר לפי משקל מתקדם ב6 ימים, כך גם בבדיקות אחר כך. אני לא הצלחתי להבין או שעובר יותר "שמן" או שהתפתחות יותר מהירה... בעיה שקבעתי בקירה מוקדמת לשבוע 16+6, ועכשיו זה נראה לי רחוק מדי, במדי ואצרך לעשות דיקור מי שפיר.... אשמח לשמוע דעתך לגבי שקיפות מוקדמת?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר
פרופ` דוד בידר07/03/2019לא שוקלים עובר בזמן שקיפות. יכול להיות שהמדידה הוא שבוע יותר מאשר הממוצע וזה לא אומר כלום כי יש טווחים לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובר מתקדם
דנה07/03/2019תודה רבה,
בדיקה מומלצת מ14-16. אבל קבעו לי ל16+5, ורופא של סקירה אמר שעדיף בטני ולא וגינאלי... אבל עכשיו לפי אולטרסאונד עובר היה 17+4, ואני פשוט לא מוצאת תור פנוי במקום אחר. האם עדיין יראו כל מה צריך בסקירה? פשוט הריון ראשון ואני מאוד מבולבלת מכל הדברים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עדיין ראוי לבצע את הבדיקה כדי לשקול את מכלול האמצעים לאבחון טרום לידתי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקירה מוקדמת
דנה07/03/2019תודה רבה על מענה מהיר, השירות הזה לא מובן מעליו ובאמת חשוה ועוזר. אז שוב תודה רבה.
רק שאילה קטנה נוספת ממה שהבנתי ממזכירה הגבלה היא על מנת לאפשר סקירה מוקדמת לפני דקירת מי שפיר. וגיל הריון לא כל כך חשוב ושבוע של איחור לא תשפיע על אמינות הבדיקה. כי זה מה שחשוב לי כרגע, אמינות של סקירה. אשמח לדעתך, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופ` דוד בידר07/03/2019לא קובעים גיל עובר לפי אולטרה סאונד אלא לפי וסת אחרון .
ככה שאין בעיה לעשות את הבדיקה בטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי חיסון אדמתאור06/03/2019
בתהליך של בדיקות לפני ivf
חוסנתי בילדותי נגד אדמת ובבדיקת נוגדנים נמצא שאינני מחוסנת. התחסנתי בשבוע שעבר והאחות אמרה שאני צריכה לקבל מנה נוספת בעוד חודש. האם יש טעם לבצע חיסון או שהגוף שלי לא מפתח נוגדנים בכל מקרה?
והאם זה אומר שצריך לחכות חודש אחרי כל מנת חיסון עד ההפריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
פרופ` דוד בידר07/03/2019כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי פרוטוקול ivf- שאלה חשובהאני06/03/2019
האם יש הבדל בין פרוטוקולים שונים במספר הביציות שהם מגייסים בשאיבה. כלומר האם שינוי של סוג התרופה יכול להביא ליותר ביציות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
פרופ` דוד בידר07/03/2019תלוי במינון ולא בסוג תרופת הגירוי.
תלוי במצב הרזרבה השחלתית של האישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית עבה מוקדם מידי?נועה06/03/2019
שלום,
אני ביום ה10 למחזור (לרוב מבייצת ביום ה17).
היום במעקב זקיקים (ללא טיפול תרופתי) זקיק קטן עדיין 9 מ"מ, ורירית 6.9.
האם הרירית לא עבה מוקדם מידי ביחס לגודל הזקיק?
חודש שעבר בייצתי על זקיק 15 ולפני חודשיים על זקיק 21.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון - יום 9 למחזור
נועה06/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקדם
פרופ` דוד בידר06/03/2019מה יצא בבדיקות הדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלתי עכשיו תוצאות
נועה06/03/2019אסטריול 130.68
Lh 7.10
פרוגרסטרון פחות מ0.318
לא מבינה מהבדיקות למה הרירית עלתה ככה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
פרופ` דוד בידר06/03/2019רמת האסטרוגן עוד נמוכה ולכן הרירית ככה.
עשה אסטרוגן יעלה הרירית תגדל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה ברזרבה שחלתית- התייעצותרזרבה06/03/2019
האם יכולה להיות ירידה ברזרבה כתוצאה מטיפולים? דקירות חוזרות ונישנות בשחלות, הרבה שאיבות של זקיקים, שגורמות לשחלה להיצטלק ולהפוך פיברוטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רזרבה
פרופ` דוד בידר06/03/2019זה קורה בגיל מבוגר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה שלי
רזרבה06/03/2019האם יכולה להיות ירידה ברזרבה לא בגלל הגיל אלא מטיפולים? אני לא מבוגרת, מתחת 35, אבל עברתי הרבה שאיבות, ומעניין אותי לדעת מה הנזק. האם השאיבות והדקירות של השחלה גורמות להיצטלקות. לא? מה יהיה בעתיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרזרבה
פרופ` דוד בידר06/03/2019אין שום הצטלקויות.
אין נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)