מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נתוני זקיקים ביוץ נוסףרבקה19/02/2019
שלום רב
בת 38.5 האם יכול להיות על פי הנתונים ביוץ נוסף?
ב15.2 יום שישי
זקיק ימין 17 ממ וקטנים
זקיק שמאל 11 ממ וקטנים.
ב17.2 יום ראשון
זקיק ימין 11 ממ וקטנים
שמאל 12 ממ וקטנים.
פה על פי בדיקות הדם שהעברתי לכם אמרתם שהתרחש ביוץ זמן קצר לפני הבדיקה
18.2 יום שני
שמאל 12 ממ צלול וסדור
שחלה ימנית
נצפה גופיף צהוב עם גבול לא סדיר בגודל 9 על 8 ממ
בסמוך אליו נצפה זקיק צלול וסדיר 15 ממ.
האם לאור הנתונים יכול להיות בכלל ביוץ נוסף ואם כן מתי??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ וחרדה עם טיפולי ivfעדן18/02/2019
שלום פרופסורים יקרים,
אני מטופלת ivf, שתי הזרעות ושתי החזרות שלא צלחו...
רציתי לשאול האם חרדה ולחץ (לאו דווקא מהטיפולים) גורמים לאי הצלחה לכניסה להריון, אחרי שכל הפרמטרים היו נהדרים, או שאינכם מאמינים שקיים קשר ממשי בין השניים?
מה הינכם ממליצים ליטול במקביל לטיפולים, אם בכלל.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעדן לחץ בטיפולים
גלית18/02/2019עדן שלום
מנסיון אישי קיים קשר , עברתי 5 טיפולי IVF שכשלו שלפי דעתי עקב לחץ נפשי לאחר החזרת עוברים.
לקחתי הפסקה בגלל הלחץ ולבסוף נכנסתי להריון טבעי ולא מ-IVF ולא הייתי לחוצה בתקופה הזאת. ילדתי לפני חודש כך שיש קשר ללא ספק.נסי להתגבר על החרדות והלחץ .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ללא ספק למצבי חרדה ולחץ נפשי עלולה חהיות השפעה שלילית על הליך ההשתרשות,באשר לטיפול תומך בניין רצוי חהיוועץ ברופא המטפל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מצבי חרדה עלולים לשבש את הליך ההשתרשות לכן טוב תעשי אם תפני לרופא המטפל לקבלת סיוע רפואי או אחר בנדון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך חיי זרע לאחר השבחה לקראת הזרעהנטע18/02/2019
שלום,
נקבעה לי הזרעה לשעה 17:00
הזרע כבר עבר השבחה בסביבות השעה 11:00 ונאמר לנו במעבדה שאין כל בעיה בהמתנה של מס' השעות שציינתי בין תהליך ההשבחה לתהליך ההזרעה עצמו - ואף יותר.
אשמח לדעת שאכן כך ושהזרע תקין גם לאחר 6 שעות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ` דוד בידר18/02/2019אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 4 ימים אחרי החזרת עובריםירון17/02/2019
4 ימים לאחר החזרה
הוחזר עובר אחד בן 5 תאים
מטופלת על ידי אסטרופם ואנדומטרין
כאבי בטן כמו מחזור
מזה יכול להיות?
והאם הסיכוי לקליטה בעובר בן 5 תאים יותר קטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ניתן לבצע ספקולציה לגבי הסיכויים שלך בשלב זה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים אחרי או לפני ביוץרבקה17/02/2019
שלום רב
בת 38.5
עשיתי יום שישי ה15.2 בדיקת מעקב זקיקים
זקיק ימין 17 מ"מ
זקיק שמאל 11 מ"מ.
היום יום ראשון ה17.2
זקיק ימין 11 מ"מ + קטנים.
זקיק שמאל 12 מ"מ + קטנים
בדיקת דם היום
estrsdiol 229
Progeststerone 4.0
האם היה ביוץ ? ואם כן מתי?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כנראה שהביוץ התרחש זמן קצר לפני הבדיקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי כדי לבצע הזרעה?אנונימי17/02/2019
שלום
היום ביצעתי מעקב זקיקים יום 12 למחזור עם 62.5 גונל f ואלה התוצאות:
שחלה ימין זקיק 17
שחלה שמאל זקיק 15 וזקיק 12
פרוגסטרון : 0.72 ng/ml
Pg/ml E2: 730.97
החודש החלטנו לעשות הזרעה כפולה וחוששת שנפספס הרופא טוען שצריך לבצע הזרעה בעוד יומיים כלומר ביום ה 14 וה 15 למחזור
לדעתך אכן זה כך? או שיש לבצע את זה כבר מחר ביום ה 13?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ` דוד בידר17/02/2019הייתי ממשיך זריקות עוד יומיים ואוביטרל ביום ג להזרעה ביום ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השראת ביציות רחם דו קרנידנה17/02/2019
שלום,
אני בת 37 מנסה להיכנס להריון ספונטנית כבר חצי שנה. לא נמצאו בעיות מיוחדות פרט לרזרבה שחלתית נמוכה אבל כרגע תקינה.
נכנסתי בעבר להריון טבעי.
יש לי רחם דו קרני ועל כן הייתה לי לידה מוקדמת, והריון נוסף שחששו שאין מספיק מקום והיו הפרעות בגדילה.
הרופא מציע שנעשה השראת ביציות לשפר סיכויים. אני חוששת מאוד מהריון תאומים ברחם דו קרני, הרופא אמר שננקוט זהירות עם התרופות והסיכויי נמוך מאוד לתאומים.
אשמח לחוות דעת, לא יכולה לדמיין דילול עוברים, בייחוד בגלל עבר מילדותי כואב.
לא יודעת אם להסכים לאופציה הזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם
פרופ` דוד בידר17/02/2019הייתי עושה הפריה חוץ גופית ונחזיר עובר אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פיפל ובדיקת היסטרוסקופיה אבחנתיתאסתי17/02/2019
שלום רב,
האם אפשר לבצע בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית ופיפל יחד 5 ימים לפני הווסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור ביצית שלא מופריתנטע17/02/2019
בת 37 עם רזרבה שחלתית נמוכה בדיקת emh0.40
אין בעית זרע ונבדקו כל הבדיקות.
בטיפול הקודם נשאבו 5 בציות ולא היו הפריות בכלל
והפעם נשאבו 6 והיתה הפריה אחת.
מה גורם לחוסר ההפריות וכיצד ניתן לשפר?
(בפעמים הקודמות היו הרבה יותר הפריות. לפני חצי שנה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצית
פרופ` דוד בידר17/02/2019אי אפשר לשפר מצב ביציות.
לפי התיאור שלך יש בעיה במצב הביציות.
מה שחשוב הוא לראות את הפרופיל ההורמונלי שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל הורמנלי
נטע17/02/2019הפרופיל תקין.
מה יכול לגרום למצב הזה ואיזה פרוטקול מומלץ במצב כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל
פרופ` דוד בידר17/02/2019מתי עדית פרופיל והאם יכולה לשלוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל הורמנלי אחרון
נטע19/02/2019מצורף בדיקה מ4/2/19
לוקח דיאה וQ10 תקופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל
פרופ` דוד בידר19/02/2019נראה שלקחת סוד שלהורמו ים לפני שעשית הפרופיל.
תחזרי שוב בוסת על הפרופיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל
נטע20/02/2019לא נלקח שום הורמון מלבד dhea
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל
פרופ` דוד בידר20/02/2019יש לחזור על הפרופיל בוסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש הבדל בין הזריקות?תמר16/02/2019
האם יש הבדל בין זריקות יומיות של דקא בפרוטוקול ארוך (סהכ 25 יומיות) לבין 3.75 מבחינת משך הדיכוי אח"כ? האם יש פחות דיכוי עם זריקות יומיות? כי סך המינון נמוך יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות
פרופ` דוד בידר17/02/2019פחות דיכוי עם זריקות יומיות, דקה 0.1.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימים אחרי ימי הביוץרבקה16/02/2019
שלום רב,
במידה ואני יודעת לאחר בדיקות דם ומעקב זקיקים שהתרחש לדוגמא ביום חמישי הביוץ.
האם זה נכון גם לקיים יחסים אחרי יום חמישי או שאין בזה תכלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר17/02/2019הביצית תחכה 24 שעות לזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות גונאל f ומנופור פריון למסירהשי15/02/2019
יש לי גונאל f ומנופור למסירה. מי שצריכה מוזמנת ליצור קשר דרך הפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כרגיל ברכות על היוזמה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך ביטא אחרי החזרת עובריםליאת14/02/2019
יום 5-2 ביטא -34
יום 13-2 ביטא 190
מדובר על החזרת עובר בתאריך 26-1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערך ביטא אחרי החזרת עוברים
ליאת15/02/2019פעם אחרונה קבלתי מחזור ב 10.1 אז אני אקבל מחזור רגיל או יהיה לי הפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא
פרופ` דוד בידר15/02/2019העליה לא תקינה .
יש לעקוב אחרי הבטא ולראות מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובר מוקפא במחזור טבעיחיפה14/02/2019
אני מעוניינת לחסוך מהגוף שלי הורמונים , התברר לאחרונה שיש לי מוטציה הומוזיגוטית ל mthfr ..
בצעתי היסטרוסקופיה אבחנתית .. שהכל תקין ועשו לי פיפל ..
לאור המצב ארצה להחזיר עובר במחזור טבעי ..
רהאם זה אפשרי ? האם זה מוריד את הסיכויים להשתרשות ? האם צריכה קלקסן מההחזרה ?
אשמח לתשובה
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.אפשרי 2.לא מוריד סיכויים 3.רצוי לקחת קליקסן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mthfr מוטציה הומוזיגוט בגןחיפה14/02/2019
שלום ,
במסגרת בדיקות לקרישות יתר בגלל כשלונות ב ivf , והפלה פעם אחת , נמצא בין היתר שיש לי מוטציה הומוזיגוט ב גן mthfr ..
רמת ההומוציסטאין תקינה .. ההמטלוג לא התייחס ברצינות למוטציה ..
מה אתם ממליצים במקרים כאלה
? הוצע לי להעלות חומצה פולית ל 5 מ"ג ? האם זה מספיק ?
לא צריך קלקסאן ?
ואם צריך מתי מתחילים במקרה של החזרה של עובר מוקפא ?
אשמח לתשובה מנסיונכם הרב ,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההמלצה שקיבלת ראויה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)