מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתי כדי לבצע הזרעה?אנונימי17/02/2019
שלום
היום ביצעתי מעקב זקיקים יום 12 למחזור עם 62.5 גונל f ואלה התוצאות:
שחלה ימין זקיק 17
שחלה שמאל זקיק 15 וזקיק 12
פרוגסטרון : 0.72 ng/ml
Pg/ml E2: 730.97
החודש החלטנו לעשות הזרעה כפולה וחוששת שנפספס הרופא טוען שצריך לבצע הזרעה בעוד יומיים כלומר ביום ה 14 וה 15 למחזור
לדעתך אכן זה כך? או שיש לבצע את זה כבר מחר ביום ה 13?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ` דוד בידר17/02/2019הייתי ממשיך זריקות עוד יומיים ואוביטרל ביום ג להזרעה ביום ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השראת ביציות רחם דו קרנידנה17/02/2019
שלום,
אני בת 37 מנסה להיכנס להריון ספונטנית כבר חצי שנה. לא נמצאו בעיות מיוחדות פרט לרזרבה שחלתית נמוכה אבל כרגע תקינה.
נכנסתי בעבר להריון טבעי.
יש לי רחם דו קרני ועל כן הייתה לי לידה מוקדמת, והריון נוסף שחששו שאין מספיק מקום והיו הפרעות בגדילה.
הרופא מציע שנעשה השראת ביציות לשפר סיכויים. אני חוששת מאוד מהריון תאומים ברחם דו קרני, הרופא אמר שננקוט זהירות עם התרופות והסיכויי נמוך מאוד לתאומים.
אשמח לחוות דעת, לא יכולה לדמיין דילול עוברים, בייחוד בגלל עבר מילדותי כואב.
לא יודעת אם להסכים לאופציה הזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם
פרופ` דוד בידר17/02/2019הייתי עושה הפריה חוץ גופית ונחזיר עובר אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פיפל ובדיקת היסטרוסקופיה אבחנתיתאסתי17/02/2019
שלום רב,
האם אפשר לבצע בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית ופיפל יחד 5 ימים לפני הווסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור ביצית שלא מופריתנטע17/02/2019
בת 37 עם רזרבה שחלתית נמוכה בדיקת emh0.40
אין בעית זרע ונבדקו כל הבדיקות.
בטיפול הקודם נשאבו 5 בציות ולא היו הפריות בכלל
והפעם נשאבו 6 והיתה הפריה אחת.
מה גורם לחוסר ההפריות וכיצד ניתן לשפר?
(בפעמים הקודמות היו הרבה יותר הפריות. לפני חצי שנה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצית
פרופ` דוד בידר17/02/2019אי אפשר לשפר מצב ביציות.
לפי התיאור שלך יש בעיה במצב הביציות.
מה שחשוב הוא לראות את הפרופיל ההורמונלי שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל הורמנלי
נטע17/02/2019הפרופיל תקין.
מה יכול לגרום למצב הזה ואיזה פרוטקול מומלץ במצב כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל
פרופ` דוד בידר17/02/2019מתי עדית פרופיל והאם יכולה לשלוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל הורמנלי אחרון
נטע19/02/2019מצורף בדיקה מ4/2/19
לוקח דיאה וQ10 תקופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל
פרופ` דוד בידר19/02/2019נראה שלקחת סוד שלהורמו ים לפני שעשית הפרופיל.
תחזרי שוב בוסת על הפרופיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל
נטע20/02/2019לא נלקח שום הורמון מלבד dhea
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל
פרופ` דוד בידר20/02/2019יש לחזור על הפרופיל בוסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש הבדל בין הזריקות?תמר16/02/2019
האם יש הבדל בין זריקות יומיות של דקא בפרוטוקול ארוך (סהכ 25 יומיות) לבין 3.75 מבחינת משך הדיכוי אח"כ? האם יש פחות דיכוי עם זריקות יומיות? כי סך המינון נמוך יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות
פרופ` דוד בידר17/02/2019פחות דיכוי עם זריקות יומיות, דקה 0.1.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימים אחרי ימי הביוץרבקה16/02/2019
שלום רב,
במידה ואני יודעת לאחר בדיקות דם ומעקב זקיקים שהתרחש לדוגמא ביום חמישי הביוץ.
האם זה נכון גם לקיים יחסים אחרי יום חמישי או שאין בזה תכלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר17/02/2019הביצית תחכה 24 שעות לזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות גונאל f ומנופור פריון למסירהשי15/02/2019
יש לי גונאל f ומנופור למסירה. מי שצריכה מוזמנת ליצור קשר דרך הפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כרגיל ברכות על היוזמה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך ביטא אחרי החזרת עובריםליאת14/02/2019
יום 5-2 ביטא -34
יום 13-2 ביטא 190
מדובר על החזרת עובר בתאריך 26-1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערך ביטא אחרי החזרת עוברים
ליאת15/02/2019פעם אחרונה קבלתי מחזור ב 10.1 אז אני אקבל מחזור רגיל או יהיה לי הפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא
פרופ` דוד בידר15/02/2019העליה לא תקינה .
יש לעקוב אחרי הבטא ולראות מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובר מוקפא במחזור טבעיחיפה14/02/2019
אני מעוניינת לחסוך מהגוף שלי הורמונים , התברר לאחרונה שיש לי מוטציה הומוזיגוטית ל mthfr ..
בצעתי היסטרוסקופיה אבחנתית .. שהכל תקין ועשו לי פיפל ..
לאור המצב ארצה להחזיר עובר במחזור טבעי ..
רהאם זה אפשרי ? האם זה מוריד את הסיכויים להשתרשות ? האם צריכה קלקסן מההחזרה ?
אשמח לתשובה
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.אפשרי 2.לא מוריד סיכויים 3.רצוי לקחת קליקסן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mthfr מוטציה הומוזיגוט בגןחיפה14/02/2019
שלום ,
במסגרת בדיקות לקרישות יתר בגלל כשלונות ב ivf , והפלה פעם אחת , נמצא בין היתר שיש לי מוטציה הומוזיגוט ב גן mthfr ..
רמת ההומוציסטאין תקינה .. ההמטלוג לא התייחס ברצינות למוטציה ..
מה אתם ממליצים במקרים כאלה
? הוצע לי להעלות חומצה פולית ל 5 מ"ג ? האם זה מספיק ?
לא צריך קלקסאן ?
ואם צריך מתי מתחילים במקרה של החזרה של עובר מוקפא ?
אשמח לתשובה מנסיונכם הרב ,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההמלצה שקיבלת ראויה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונד מעקב זקיקים ובדיקת דםרבקה14/02/2019
שלום רב
בבדיקת דם שהתקיים היום
estradiol 564
Progesterone 0.7
באולטרסאונד שהתקיים אתמול
זקיק ימין : 14
שמאל: 11
מתי צפוי ביוץ ?
קיבלתי מחזור ב31.1
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר14/02/2019לא ציינת את גילך.
בגיל יותר מבוגר הביוץ יכול להיות על זקיק 16-17 אזי יום א,
באופן רגיל , בגיל צעיר, הביוץ סביב זקיק 18-29 ואז יום ב או ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה גילי 38.5
רבקה14/02/2019תודה דוקטור
גילי הוא 38.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע פיפל במסגרת טיפולי ivfאסתי14/02/2019
שלום,
האם ביצוע פיפל הוא רק למי שיש בעיה עם הרירית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפל
פרופ` דוד בידר14/02/2019לא,
פיפל מטרתו לעזור בהשרשה אצל נשים שנכשלו הרבה פעמים בהפריות.
כיום הפיפל בכלל לא הוכיח את יעילותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיפל
שמרית27/02/2019דרך אגב אני שאיבה שלישית 2 מוקפאים אחרונים ביום שלוש שנותרו לי כבר הייתי אוטוטו לפני שאיבה רביעית.בנוסף באיכות לא משהו. אותו חודש ניסינו פעם ראשונה עם פיפל ונקלטתי. שווה לנסות. דרך אגב אנחנו מהלא מוסברים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיפל
פרופ` דוד בידר27/02/2019זה גישה לא נכונה.
באותה מידה היית יכולה להתפלל ואז גם זה היה עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיפל
שמרית28/02/2019ברור אף פעם אי אפשר לדעת בדיוק הסיבה שזה כלכך הרבה נכשל ופתאום הצליח. אולי סתם סטטיסטיקה אולי תפילות ואולי הפיפל. מה שכן שווה לנסות כל מה שאפשר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני הריתי מיד אחרי פיפל
סיגל04/03/2019אני יודעת שהדעות לגבי יעילות הפעולה חלוקות, אבל אני הייתי אחרי 7 הזרעות ו-2 החזרות שלא הניבו כלום, ואחרי פיפל פתאום נקלטתי פעמיים ברצף (הריון אחד הסתיים ללא דופק בשבוע מוקדם, ומיד אחריו הגיע עוד הריון מוצלח ביותר). אני חושבת שכמו בכל דבר, תלוי מה הייתה הבעיה. במקרה שלי הוגדרתי כ"לא מוסברים" אבל הרי תמיד יש הסבר, פשוט לא יודעים מה הוא... כנראה יש נשים שאצלן זה פוגע בול במטרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיפל
פרופ` דוד בידר04/03/2019שוב אני חוזר ומסביר.
זה שנקלטתם אחרי פיפל לא אומר שזה בגלל הפעולה.
מה שאתן כותבות זה מטעה.
יש עבדות טובות מאוד שלא הראו הבדל....
בכל אופן שכל אחת תעשה לפי עימת הרופא דלה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוצמת א.ס רגיל שבמשרד רופא נשים לעומת א.ס במכונים לסקירותנורית14/02/2019
שלום,
1.האם עוצמת האולראסאונד (גלי הקול) של המכשיר בחדר רופא הנשים "הרגיל" זהה בעוצמתו לזה שמבצעים בו סקירה מאוחרת ? מי מהם בעל עוצמת גלי קול גבוהה יותר? האם יש לכך סיכונים כלשהם לעובר?
2. האם רק בסקירה מאוחרת אפשר להבחין בחשד למומים בלב או בכליות למשל או שגם בא.ס בחדר הרופא בבדיקה שיגרתית? למה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרה סאונד
פרופ` דוד בידר14/02/20191.עוצמת הקול זהה ואין נזק לעובר.
2. ברור שאפשר לגלות מומים, וזה תלוי בבודק אם הוא יודע או לא לזהות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד- א.ס תלת מימדי לעומת דו מימדי
נורית15/02/20191. האם יש יתרון בביצוע א.ס תלת מימדי בסקירה מאוחרת (20-23) לעומת א.ס דו מימדי?
2. האם עוצמת הקרינה בא.ס דו מימדי נמוכה מזו של א.ס תלת מימדי?
תודה רבה וסופ"ש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מאחר ותוצאות המילום התלת מימדי הנן פונקציה של פעולת המחשב,ביצועאולטרסאונד תלת מימד כרוך מפעיל את אותהעוצמת קרינה כמו אולטרסאונד דו מימדי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תמיכה הורמונלית שבוע 12טל14/02/2019
שלום,
אני בשבוע 12+4 לאחר ivf החזרת בלסטוציסט מוקפא.
אני לוקחת כל יום :
4 אוטרגוסטן
3 אסטרופם
1 מיקרופירין
אמרו לי להפסיק את התמיכה בסוף שבוע 12 להריון. אני ממש חוששת שיהיו לי דימומים בעקבות זה . בתחילת ההריון בשבוע 6 היו לי דימומים כמו של ווסת שפסקו אחרי יומיים ומאז לא היו דימומים.
האם אוכל מהיום להוריד את המינון על מנת שההפסקה לא תהיה בבת אחת?
אם כן מה ניתן לקחת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר14/02/2019מעבר לשבוע 9 אין שום ערך לתמיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחה לאחר החזרה של מוקפאלאה14/02/2019
היי שבוע 4 לאחר החזרה של מוקפא טבעי אנדומטרין פעמיים ביום למה הבטן ככ נפוחה אם לא היה שום גירוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפוחה
פרופ` דוד בידר14/02/2019יכול להיות כתוצאה מהאנדומטרין.
האנדומטרין משקיט שרירי מעיים ולכן הנפיחות שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)