מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דם טבורי- תוך כמה זמן עובר כולו לעובר מרגע הלידה?שני04/02/2019
1.כמה זמן מרגע לידת התינוק בלידה רגילה "נרתיקית" כדאי לנתק את חבל הטבור כך שכל הדם הטבורי יעבור לעובר?
2. איך יודעים שכל הדם עבר? האם ניתן לראות או לשמוע סימנים
כלשהם לכך ממגע/ ראייה בחבל הטבור?
3. מתי מנתקים חבל טבור במקרה של ניתוח קיסרי? האם כמו בלידה רגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם טבורי
פרופ` דוד בידר05/02/20191.אחרי לידה רגילה מנתקים מחבל הטבור מיד. אני מבין ששמעת שכדאי קצת יותר מאוחר, אז אני חושב שלא, ולכל בית חולים יש פרוטוקול שלו.
3.לא בודקים כמה דם עבר, ואין שם הרבה דם.
3.מנתקים אותו הדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתי ניתן לדעת את מין העובר בא.ס "רגיל" במרפאת הרופארווית04/02/2019
האם ניתן לזהות את מין העובר באולטראסאונד "הרגיל" שבחדר הרופא ברמת וודאות גבוהה? אם כן, החל מאיזה שבוע?
2. האם חובה לבצע את בדיקת סקירה מאוחרת ומוקדמת? בכל מקרה אינני מעוניינת בהפלה. עשיתי שקיפות עורפית + 2 בדיקות דם בעקבותיה שיצאו תקינות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר05/02/2019סביב סקירת מערכות מוקדמת , בשבוע 14-15
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ מוקדם- טיפול באסטופם, ליטרוזול ואוביטרלאסתר04/02/2019
שלום רב ד"ר, אני בת 35, במשך 5 שנים מנסים להרות ללא הצלחה. לא ניסינו עד היום טיפולים, הורמונים, גלולות וכו'. הבעיה היא כנראה ביוץ מוקדם- בימים 6-7-8 ואני שומרת נידה, לכן מפספסת את הביוץ. הזמן דוחק ופנינו למומחה פוריות, הוא ייעץ לי לקחת כדורי אסטופם, 2 כדורים ביום, בימים 1-2 של המחוזר. כמו כן 1 כדור ליטרוזול כל יום, בימים 5-9 של המחזור. לאחר מכן לבצע מעקב זקיקים ולפי זה יתזמן לי הזרקת אוביטרל ונבצע הזרעה תוך רחמית. האם בשביל טיפול ראשון זה לא יותר מידי הורמונים, בשביל מישהי שלעולם לא לקחה? האם ליטרוזול זה טוב ומוכר? אשמח לחוות דעתך, תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר05/02/2019אם הבעיה שאת בביוץ בזמן נידה, אז הטיפול שהומלץ אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה פרוגסטרון עולה אצלי?מדוע03/02/2019
ככל שיש יותר בציות פרוג' יעלה יותר ביחס ישר. המקור הוא לא אדרנל ואין לי CAH. ולא שחלות פוליציסטיות.
מדוע יש כאלו שישאבו להן 20 בציות ופרוגסטרון נשאר נמוך מאוד ואילו אצלי עולה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ` דוד בידר04/02/2019לא ברור מה אצלך זה עלית פרוגסטרון. היית צריכה לשלוח ערכים בזמן שנבדק הפרוגסטרון.
בכל אופן הפרוגסטרון עולה כתגובה לעלית LH, כאשר אסטרוגנים עולים וזה סיבוך של הטיפול ואפשרי למניעה על ידי דיכוי ה LH.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
מדוע04/02/2019אצלי עליית פרוגסטרון זה שלפני כל שאיבה מגיע לערכים של 5, 6, וכשהיו הרבה בציות עלה גם ל8. הLH נותר נמוך. גם בפרוטוקול ארוך פרוגסטרון עולה.
למה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון
פרופ` דוד בידר05/02/2019יש עלית פרוגסטרון גם משחלה וגם מבלוטת יתרת הכליה.
צריכה להוסיף פרדניזון לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הדקפפטיל יכול לפגוע?דקא03/02/2019
כאשר מתחילים פרוטוקול ארוך עם דקא ביום 21, ויש הריון (אמנם סיכוי קלוש:), הדקפפטיל פוגע בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוגע
פרופ` דוד בידר04/02/2019לא פוגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא אחרי החזרת בלסטומיטל03/02/2019
ביצעתי החזרה של בלסטוציסט בדיוק לפני שבוע, זה היום ה32 למחזור שלי, בדרך כלל מקבלת ווסת עד יום זה. לפי הרופא, צריכה לגשת לבדיקה אחרי 12 יום שזה ביום ה36 למחזור שלי. האם אני יכולה ללכת החל מיום האיחור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר04/02/2019יכולה לעשות 10 ימים אחרי בחרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשל שלחתי מוקדם אין תגובה להורמונים האם דיקור יעזור?יודפת03/02/2019
רק בת 33 סובלת מכשל שלחתי מוקדם יש לי 3 זקוקים נחים מעונינת לפני תרומת ביצים כן לנסות ivf לפחות אחד . לא מצליחה להגיע לטיפולים כי הזקיקים לא גדלים עם כמות עצומה של הורמונים . עוברת לטבעי האם דיקור יכול לעזור? מה כן ? בבקשה לא להציע תרומה את זה אעשה במשך הזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור
פרופ` דוד בידר03/02/2019לא עוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לגבי דיקור
איריס04/02/2019שלום
דיקור לי לא עזר עשה יותר גרוע הרירית היתה עוד יותר נמוכה בזמן הדיקור
בסוף שהפסקתי הריתי טבעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות פוריות לגבר לפני פגישת רופאא03/02/2019
שלום,
לאחר ביקור אצל רופא פוריות במרכז לבריאות האישה ומס' בדיקות, בעלי'קיבל הפנייה למכון גנטי עם המלצה לבדיקת azoospermia למציאת קריוטיפ חסרי y ו- cf.
במקביל בעוד שבוע יש לנו תור אצל מומחה לפוריות הגבר באסותא אשדוד.
רציתי לדעת האם אנחנו צריכים לבצע בדיקת דם או בדיקה אחרת לפני ההגעה לרופא או שהוא זה שנותן את ההפנייה לבדיקה שציינתי.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגבר
פרופ` דוד בידר03/02/2019במקרה של חוסר זרע בבדיקת הזרע יש להגיע לאבחנה מדוע זה כך.
רופא פוריות הזרע ישלח אותו לבדיקות הנחוצות.
רופא הפריון היה צריך לשלוח את הגבר לבצע פרופיל הורמונלי ולא בדיקה גנטית.
בדיקה גנטית עושים לאחר שפוריות הגבר בדקה את גבר והם צריכים להחליט מה בדיוק צריך לעשות כדי למצוא זרע אצל הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור בחודש שאחרי ivf שלא צלחליז03/02/2019
שלום! עברתי טיפול ivf שלא צלח ולאחריו קיבלתי מחזור. מאז עבר חודש ועדיין לא קיבלתי מחזור שוב ואני גם לא מרגישה שזה הולך לבוא בקרוב. האם זה תקין? ואם כן - כמה עוד סביר לחכות לפני בדיקת רופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ` דוד בידר03/02/2019תלוי בפרוטוקול שקיבלת. מהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרות גליצרין אחרי החזרת עובריםליזה02/02/2019
שלום לפני 4 ימים ביצעתי החזרת עוברים מאז יש לי צעירות קשה אני לא סובלת מכך סבלתי מזה גם בהריון הראשון מתוך חשש ללחוץ ולגרום נזק או הפלה אשמח לדעת אם זה בסדר בשלב זה לקחת נר גליצרין והאם לחיצות חזקות מסכנות את ההחזרה אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גליצירין
פרופ` דוד בידר03/02/2019אפשר לקחת גליצירין.
בלי לחיצות אי אפשר....
לא פוגע בעוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור קצר וטיפול פוריותנטע02/02/2019
האם מחזור קצר שמתקצר כל פעם מראה משהן על הפוריות.
כל הבדיקות תקינות לפי רופא שלי מלבד רזרבה שחלתית נמוכה תוצאה בדיקה 0.40.
האם להתחיל טיפול או לחכות?
ומה ניתן לעשות כדי לשפר את הטיפול במצב שלי.
בת 37. היו לידות בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצר
פרופ` דוד בידר03/02/2019קודם כל מה שחשוב זה הפרופיל ההורמונלי.
כמו כן כדאי למהר לטיפולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות פרופיל הורמנלי
נטע04/02/2019יום שני לווסת.
e2-213
Fsh-5.4
Lh-1.82
Progesterone 0.47
Tsh-1.99* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל
פרופ` דוד בידר05/02/2019הבדיקות תקינות ולכן כדאי למהר לעשות משהוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי ביוץ חישוב מדויקרבקה01/02/2019
שלום רב
איך אני מחשבת
מתי הביוץ אם ב4 החודשים האחרונים קיבלתי פעמיים אחרי 30 יום.
פעם אחת אחרי 34 יום
ופעם אחרונה אחרי 28 יום.
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בין היום ה-15-16 למחזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת לאן להתקדםחיפה01/02/2019
בת 30 , אחרי שתי שריבות , החזרה ראשונה עובר מוקפא יום 3 , נקלט ונפל שבוע 6 , הפלה מלאה בעקבות המטומה .. אחרי זה 4 החזרות , שתי החזרות של פלסטו .. לא הצליח .. בצעתי היסטרוסקופיה אבחנתית צילום רחם קרישה דם הכל תקין .. כנראה שהבעייה בזרע , תנועה יחיסית נמוכה 25 .. ומורפולוגיה נעה בין 1-0 % ..
האם מיון זרע בשיטה אבחנתית יותר , תוכל לעזור לנו במצב זה , שיטת ברטוב או כל דרך אחרת ?
הפריות שלנו רק בשיטת האקסי מצליחות , רמת העוברים טובה אפילו מצוינת .. אבל כלום לא שורד ברחם
מה יכולה להיות הבעיה ? מה אפשר לעשות הלאה ?
אשמח לעזרה ועצה בנושא ..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
״שיטת ברטוב״ הנו מינוח שגוי לפרוצדורה של מיון זרע בשיטת ה-IMSI המבוצעת על ידי מספר רב של מעבדות,,שימוש בשיטת ה-PICSI עשויה חהיות יעילה יוצר במקרה הנדון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת לאן להתקדם הלאהחיפה01/02/2019
בת 30 , אחרי שתי שריבות , החזרה ראשונה עובר מוקפא יום 3 , נקלט ונפל שבוע 6 , הפלה מלאה בעקבות המטומה .. אחרי זה 4 החזרות , שתי החזרות של פלסטו .. לא הצליח .. בצעתי היסטרוסקופיה אבחנתית צילום רחם קרישה דם הכל תקין .. כנראה שהבעייה בזרע , תנועה יחיסית נמוכה 25 .. ומורפולוגיה נעה בין 1-0 % ..
האם מיון זרע בשיטה אבחנתית יותר , תוכל לעזור לנו במצב זה , שיטת ברטוב או כל דרך אחרת ?
הפריות שלנו רק בשיטת האקסי מצליחות , רמת העוברים טובה אפילו מצוינת .. אבל כלום לא שורד ברחם
מה יכולה להיות הבעיה ? מה אפשר לעשות הלאה ?
אשמח לעזרה ועצה בנושא ..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתקדם
פרופ` דוד בידר02/02/2019מיון זרע הוא הכרחי בעיני.
פשוט יש להמשיך בניסיונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך המלצה על שיטה ספיציפית למיון זרע ?
חיפה02/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיון
פרופ` דוד בידר03/02/2019לא, המעבדה המבעת את ההפריות יודעת מה לבחור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיון
פרופ` דוד בידר03/02/2019המבצעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר לאחר לידהגלית01/02/2019
פרופ בידר שלום
בת 42.5 חודש לאחר לידה הריון טבעי לא מטיפולים.
יש לי כאבי מחזור שהחו היום האם הגיוני שהווסת תבוא כל כך מהר? רק עכשיו פסקו הדימומים לאחר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ` דוד בידר02/02/2019כדי לדעת בודאות מה קורה, יש לעשות בדיקת דם לאסטרוגן ופרוגסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)