מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כשלונות חוזרים רבים לנסות TESE?TESE16/01/2019
0% מורפולוגיה תקינה. 6 שאיבות, עוברים תמיד באיכות ירודה, לא שורדים ואין מוקפאים. כדאי לנסות TESE? זה יתן תאי זרע איכותיים יותר? אין בעיה בריכוז. IMSI לא עזר. (בת 32)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשלונות
פרופ` דוד בידר16/01/2019שהגבר יעבור ברור שכולל גם קריוטיפ.
כמו כן יש לעבור על דפי המעבדה לראות מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלוספרם מה התועלת בבדיקההלו16/01/2019
נניח ובודקים dna fragmentation ויש שבירות באחוז גבוה. ואנחנו כבר ב IVF, אז מה הטעם בבדיקה? מה היא מוסיפה ומשנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלוספרם
פרופ` דוד בידר16/01/2019אין טעם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר היסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת פוליפרבקה15/01/2019
שלום רב
לאחר הוצאת פוליפ ובדיקת אולטרסאונד שהיה נראה שיש תוכן לא סדיר לאחר הניתוח.חזרתי על בדיקה אבחנתית ונראה שהכל נקי ואין שום פוליפ.הרופאת פוריות היום אחרי ששמעה שאחרי הוצאת פוליפ המחזור קוצר ב2 מחזורים ליומים במקום שבעה ימים לא ממש היתה מרוצה מזה והרירית שהיא אחרי המחזור עומדת על בין 8.5 ל9.5 מ"מ.
נשלחתי שוב לבדיקת אולטרסאונד וגינלי לבדיקת הרירית
מה יכולה להיות הסיבה אם כך לקיצןר מחזור ורירית שאמורה להיות פחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה
פרופ` דוד בידר16/01/2019אין קשר להיסטרוסקןפיה.
רירית 8-9 זה אותו הדבר.
קיצור מחחזור ביומיים הוא לא משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר רירית הרחם ובדיקת פאפאירית15/01/2019
פרופ בידר שלום
יש לי 2 שאלות:
1. אני שבוע לאחר לידה והאם 6 שבועות לאחר לידה אפשר לעשות בדיקת פאפ?
2. הריון זה ולפניו נכנסתי עם רירית נמוכה מאוד 4.5 מ"מ לא הצלחתי להרות עם רירית גבוהה . האם זה אקראי ומצב שלא קורה בדרך כלל או שעם זה קרה לי פעמיים אז יש סיכויי שוב להריון עם רירית נמוכה? והאם בכלל רק עובי רירית קובע או שחשוב גם שתהיה תלת שכבתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ` דוד בידר16/01/20191. אפשר לעשות פאפ.
2. אחרי לידה, לרוב, הרירית צריכה להיות טובה, כלומר , לפחות6 מ״מ ותלת שכבתית. זה בא ביחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצות עבור חברה בהריוןלאה15/01/2019
חברה שלי בהריון טבעי עם שיליה נמוכה לא אמרו לה כמה סמ
שבוע 14 כעת
האם מותר לה לטוס בעוד חודשיים במידה והשיליה תשאר נמוכה או שיש בזה סיכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בשלב זה מוקדם להתנבא אם כי קרוב לודאי שהבעיה תפתר מעצם צמיחת הרחם עם ההיריון ואיתו נדידת השיליה רחוק מהצואר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי מדרול מערכת חיסוןמיכל15/01/2019
שלום פרופסור בידר..
לפני חודשיים עשיתי שאיבה..נתנו לי כדורי מדרול למשך 6 ימים 2 כדורים בוקר 2 כדורים בערב..הבנתי שכדור זה מוריד את מערכת החיסון כדי שהעובר לא ידחה..לא אהבתי את הרעיון..כי חשוב שתהיה מערכת חיסונית חזקה. אחרי כמה זמן ההשפעה של הכדורים על מערכת החיסון עוברת מהרגע שסיימתי לקחת את הכדורים ? ומערכת החיסון חוזרת לעצמה..לכמה זמן הכדורים האלה משפיעים..
שאלה נוספת גדל לי פצע בתוך הפה חודש אחרי הכדורים האלה שעבר והשאיר צלקת... בחיים לא היו לי פצעים בפה האם יש קשר???
אודה לך אם תענה לי על שאלותיי בצורה מובנת כמו תמידדד
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדרול
פרופ` דוד בידר16/01/2019אין דבר כזה להוריד מערכת חיסונית כדי שהעובר יקלט,
יכול להיות קשר אך הפצע חולף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדרוללללללללל מערכת חיסוןןןןוןוו
מיכל16/01/2019אז מה פיספסתי? למה נתנו לי את המדרול?
מה תפקידו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדרול
פרופ` דוד בידר17/01/2019זה סוג של סטרואידים.הסטרואידים ניתנים במגוון רחב דל מחלות בעיקר מחלות אאוטואימוניות, כלומר נוגדנים שתוקפים את הגוף עצמו.
הרופא שלח חושב שזה יעזור במשהוא לקליטה , וכמובן שאין דבר כזה אך כך חושב מי מטפל בך ואין סוף להמצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה של אסטרופם ואנדומטריןטל15/01/2019
שלום דוקטור, אני כרגע בשבוע 8 לאחר החזרת מוקפא בן 5 ימים. אני לוקחת אסטרופם 2 מ"ג 3 פעמים ביום ופעמיים נרות אנדומטרין. עד מתי יש להמשיך עם התמיכה? הבנתי שבשבוע 10 השיליה אמורה לתפקד מעצמה, האם יש לעשות אולטראסאונד לזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הטיפול נמשך עד שבוע 12,אם כי החל משבוע 10 ניתן להתחיל להפחית בהדרגה את המינונים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פאפ שנתית כשיש חשש להריוןרבקה14/01/2019
שלום רב,
האם ניתן לעשות בדיקת פאפ עם חשש להריון
מה התנאים הדרושים שצריך לעשות בדיקת פאפ?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פאפ
פרופ` דוד בידר14/01/2019אפשר לעשות תמיד, חוץ מאשר בוסת, גם בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת היסטרוסקופיה אחרי הריוןאסתי14/01/2019
שלום רב,
מטופלת ב- ivf, עברתי 7 החזרות אך לא הושג היריון.
וקראתי באינטרנט שבמידה ולא הושג היריון יש לבצע בדיקת היסטרוסקופיה לרחם.
ושהעליתי את זה בפני הרופא, הוא ענה שזה בדיקה רק למי שכבר היתה בהיריון. האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לטעמי ביצוע הבדיקה מתחייב בנסיבות המקרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 1164 מטופלת פוריות דחוףד14/01/2019
היי..
אני מטופלת פוריות שבועיים לאחר אוביטרל בדיקת בטא 151 ו4 ימים לאחר מכן בדיקת בטא 1164 אם תקין ויכול להעיד על הריון תאומים או אל בעיה כולשהיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין,האפשרות קיימת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות סליחה על התיאוריםPrule13/01/2019
שבוע 9, עם היסטורית הפלות ( ללא דופק) , עם קלקסן אמפירי כרגע...
יש לי הפרשות, שזה לא דם, ולא דם ישן גם, אבל יותר בסגנון קרום שהוא בצבע חרדל אדום משהו כזה...
האם יש ממה להילחץ?
לא זוכרת שזה היה לי בהריונות אחרים.
לא מרגישה כאבים ( חריגים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא נראה מדאיג
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לפי הבדיקות התרחש ביוץ?יפית13/01/2019
שלום רב ,
להלן שתי בדיקות (דם וUS) שעשיתי ביום רביעי והיום , אשמח לדעת האם כבר התרחש ביוץ , (בת 41 לפני הזרעה ) .
תאריך 9.1.19 :
אסטרדיול - 303.65
LH - 4.34
פרוגסטרון - 0.34
שחלה ימנית מידות - 19X30 מ"מ
זקיקים בגודל - 9X10 מ"מ
שחלה שמאלית מידות - 20X24 מ"מ
זקיקים בגודל - 14X15 מ"מ
עובי אנדומטריום - 8.2 מ"מ
דוגלס חופשי מנוזל .
תאריך 13.1.19 :
אסטרדיול - 425.52
LH - 26.62
פרוגסטרון -2.68
שחלה ימנית מידות - 23X29 מ"מ
זקיקים בגודל - 10X11 מ"מ
שחלה שמאלית מידות - 23X31 מ"מ
בתוכה ממצא הטרוגני בקוטר 14X13 מ"מ היכול להתאים לגופיף צהוב .
עובי אנדומטריום - 9.5 מ"מ
דוגלס נוזל בכמות קטנה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר14/01/2019היה ביות 12 לחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
יפית15/01/2019תודה רבה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרה שבוצעה היוםSharona13/01/2019
היי,
לא יודעת כל כך איך לנסח את השאלה אך מקווה שיהיה ברור
בהחזרה הקודמת שהייתה לי, יום לפני בדיקת הדם התחילו לי דימומים שהתבררו כמחזור והיה נדמה לי שחלקו היה משהו כמו 2 גושי דם קטנים) .
היום בוצעה לי החזרה של עובר אחד , עכשיו בעת מתן שתן היה נדמה לי שראיתי גוש דמי קטן נופל , אך אני לא מדממת בכלל
האם יכול להיות שזה העובר שכבר הספיק לא להשתרש ונפל ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין - תופעות לוואי
Sharona13/01/2019עוד משהו... לקחתי היום אנדומטרין לתמיכה האם יכול להיות שזה קשור לזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה ... תודה
Sharona14/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השגת הריון עם רירית נמוכהליאת13/01/2019
פרופ שלום
2 לידות תקינות שאת מהן לפני שבועיים נקלטתי עם רירית מאוד נמוכה בהריונות 4.5 ורירית 7-8 מ"מ לא נקלטתי אף פעם.
האם זה אקראי שנקלטתי פעמיים עם רירית כל כך נמוכה כי אני יודעת שרירית אופטימלית היא 7 מ"מ אבל לא הושג אצלי הריונות עם רירית בין 7 ל-9 מ"מ רק עם רירית נמוכה או שיש לי עדיין סיכויי שוב להיקלט עם רירית נמוכה? הרירית היא תלת שיכבתית
אציין שההריון האחרון עם רירית 4.5 עבר מצויין עד שבוע 40 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המקרה שלך הנו בבחינת חריג,היות וסיכויי ההשתרשות ברירית מעבר ל-7 מ״מ הנם טובים יותר ,כך שההיריון שלך הנו אקראי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ אשכנזי רירית נמוכה
ליאת15/01/2019פרופ אשכנזי תודה על תגובתך
האם בהריון הבא יש לי סיכויי להיקלט עם רירית נמוכה שוב כמו שנקלטתי פעמיים ? ההריונות עוברים מצויין עם רירית נמוכה אני פשוט לא נקלטת עם רירית גבוהה מסיבה כל שהיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסיכוי תמיד קיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 1164 מטופלת פוריות דחוףדסי13/01/2019
היי..
אני מטופלת פוריות שבועיים לאחר אוביטרל בדיקת בטא 151 ו4 ימים לאחר מכן בדיקת בטא 1164 אם תקין ויכול להעיד על הריון תאומים או אל בעיה כולשהיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר14/01/2019נראה בסדר, ולא תאומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
דסי14/01/2019היום הייתי אצל רופא פוריות שלי והוא אמר שיש הקיון ושק הריון רחם ..
התלונתי על כאבים בצד ימין בבטן תחתונה והוא עשה לי אולטרסאונד וררה ששחלה ימינית מוגדלת .
השאלה אם זה מהווה בעיה להמשך הריון או שאני יצטרך איזה התערבות ניתוחית ?
ומתי זה השחלה תחזור לגדול הנורמלי שלה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בשלב זה לא נראה כבעייתי,אם הכאבים יתמידו ידרש מעקב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)