מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרום בשבוע 6 סליחה על התיאורPrule27/12/2018
טוב ,אחרי שביום שני הדבוע התחילו לי הפרשות דמיות...
מתן דופסטון עצר את זה.. כמעט לגמרי..
ואתמול עשיתי בדיקת אולטרסאונד.ראו דופק.. עד פה החיובי..
היום , אומנם אין לי דימום או משהו, אבל עכשיו זה כבר לא הפרשה, אלא ממש יצאו 2 קרומים כאלו כהים..
אין כאבים. זה מלחיץ אותי בטירוף.. אבל לשרוץ בקופת חולים זאת.לא המשאלה שלי..
האם זה רע? מה זה הקרומים האלו? זה נראה כמו רירית כזה ( אם אני משווה למחזור רגיל שיש )..
אין דימום סהכ,אבל הלחץ הורג אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרשות נרתיקיות,מה שחשוב שנצפה דופק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה עד מתי - אשמח להבין אחת ולתמידעינב27/12/2018
שלום פרופסור.
אמי יודעת ששאלו כבר כמה פעמים את השאלה, אבל לא כל כך הבנתי את התשובה, יש כל מני דעות בעניין הזה ואשמח להבין יותר בעניין של התמיכה שנותנים.
אז אני בשבוע 8+1, הרופא שלי אמר לי להמשיך עם התמיכה עד שבוע 10 לפחות ורק אז להפחית עד שבוע 12.
ההחזרה הייתה על בסיס ביוץ עם אוטריבל, אחרי זה קיבלתי 3 אוטרוגסטן *200 ו-2 אסטרופם כל יום וזריקה של פרוגסטרון רטייד אחת לשבוע.
העובד מתפתח בסדר, יש דופק והוא אף גדול ביום אחד מיום ההחזרה.
אז עד מתי באמת חשוב לקחת תמיכה?
האם מפסיקים את הכל ביחד, או שמפחיתים בכמויות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הצדק הוא עם הרופא שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה
פרופ` דוד בידר28/12/2018מפסיקים תמיכה בשבוע 9.
באופן עקרוני כשרואים דופק אפשר להפסיק תמיכה.
הצורה שיעץ לך הרופא היא לא מקובלת אך לא תגרום לבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה:האם כמות הזקיקים הנחים בתחילת וסת משתנה מחודש לחודש??ליאת26/12/2018
האם ייתכן חודש אחד פחות מתמיד? האם לא כדאי להתחיל טיפול אז? תודה על הפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טווח השינוי בין חודש לחודש הנו צר ביותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ דוד בידר - חוות דעתאורית26/12/2018
פרופ בידר שלום
אני לא יודעת עד כמה זה התחום ששלך אבל אודה לך מה חוות דעתך לגבי שימור דם טבורי בכלל ושימור בחברות הפרטיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימור
פרופ` דוד בידר28/12/2018אני לא חסיד של שימור הדם הטבורי ולא ברור מה היעילות של לאורך זמן.
בכל אופן את עניין הדם הטבורי הוא במחלוקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שבוע אחרי החזרהיעל26/12/2018
שלום פרופ׳
אני שבוע אחרי החזרת בלסטו במחזור טבעי. הבוקר עשיתי בדיקות כדי לעקוב אחרי הפרוגסטרון (מקבלת קרינון פעם ביום):
E2- 484, progesterone-30.4 בטא שלילי
לפני יומיים הe2- 773 וה- progesterone- 97.
האם הירידה בערכים שוללת את הסיכוי להיריון בסבב הזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא שוללת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוברה כמה זמן אפשר לקחתש26/12/2018
כמה זמן אפשר הכי הרבה לקחת פרוברה??
מתכוונת לקחת 3שבועות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוורה
פרופ` דוד בידר28/12/2018המטרה דל ה פרוורה היא לקבל וסת.
לא ברור לי מדוע את מקבלת ומה ההוראות שקיבלת.
זה שאת מתכוונת לקחת 3 שבועות, לאיזו מטרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי לא היה לי ביוץ ואני נוסעת לנופש ויישר אחריזה אני מתחילה טיפול לשאיבה חדשה ה
ש28/12/2018לא רציתי לקבל בטיול מחזור בטעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנופש
פרופ` דוד בידר28/12/2018זה לא הטיפול הנכון
עדיף לקחת גלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר לידה מתקרבת?גלית26/12/2018
פרופ בידר שלום
שבוע 38+5 ימים מרגישה טוב ללא כאבים.
הבוקר ראיתי פעם ראשונה מאז תחילת ההריון הפרשות לבנות . לפני שבוע בדיוק צוואר הרחם היה 25 מ"מ.
האם ההפרשות זה מעיד שאני ממש לפני לידה או הפקק הרירי ? אני לא מרגישה צירים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה
פרופ` דוד בידר26/12/2018הפרשות לא מעידות.
צירים או ירידת מים זה תחילת לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תמיכה בשבוע 6Prule25/12/2018
שאלה,
אני נקלטתי להריון בסבב טבעי ללא הורמונים. רק אוביטרל פעמיים.
כשאחרון היה 3 ימים אחרי החזרה.
עכשיו שבוע 5 פלוס 1, אחרי שראו שק, יש הפרשות של דם, פלוס התחיל טיפה כאבי בטן בצד.
אושר לי מהמרפאה המטפלת לקחת תמיכה ( דרך הפה,דופסטון). ההפרשות כמעט פחתו לגמרי..
השאלה שלי, האם מתן תמיכה, זה לא בעצם כמו פלסטר? כלומר זה מעלה את רמת הפרוגרסטרון לעובר שלא מצליח להסתדר ברחם שלי,ובעצם רק מעכב את ה"הפלה" או הדחיה שלו מגופי?
או שבזה שקיבלתי תמיכה, זה יכול לעזור לעובר להשתרש..
הפחד שלי שאני סתם "מעכבת" את הסוף...
בנוסף רציתי לדעת, אם שבוע אחרי בטא של כמעט 6000, ניתן לראות כבר דופק? ( למשל אם היום בטא 6000, האם עוד שבוע בדיוק מהיום, ניתן לראו ת דופק?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתן הפרוגסטרון מסייע להליך ההשתרשות במיוחד בהליכי הפריה חוץ גופית ,אין בכוחו לסייע שההליך משתבש עקב עובר פגום,בהחלט צפוי להיות דופק בעוד שבוע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של דקפפטילאלון24/12/2018
שלום לכם.
אשתי כנראה תתחיל טיפול בדקפפטיל והיא חוששת מתרופה זו שמעולם לא נטלה.
מהם תופעות הלוואי הלא נעימות(אם ישנן כאלה)של תרופה זו ןמהו סדר גודל הסבירות הסטטיסטית של תופעות אלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תופעות הלוואי הנן נדירות בינהן הופעת ציסטות שחלתיות,בטיפול בפרוטוקול ארוך יתכנו גלי חום
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות הלוואי וגלי חום
אלון25/12/2018תודה
התופעות לוואי הנדירות שביניהן הופעת ציסטות-הסבירות לכך היא פחות מאחוז אחד?
ובפרוטוקול ארוך שמתחיל בדקפפטיל אחרי הביוץ ואחרי זה ממשיך לדוגמא במנופור כשנירשם שיתכנו גלי חום-למה הכוונה במושג גלי חום ומה הסבירות פחות או יותר לתופעה זו במהלך הטיפול?(גיל האישה 44 אם זה רלוונטי)
אתם עוזרים מאוד ומפיגים חששות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסיכוי לכך נובע ממצב הרזרבה השחלתית של האישה בגיל זה,כך שהטיפול הארוך עם דקפפטיל עשוי לעיתים לגרום חדיכוי עמוק המתבטא בגלי חום(באותם מצבים שמראש היה עדיף לתת טיפול בפרוטוקול אחטרנטיבי קצר)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי היו גירודים באצבעות
בת4002/01/2019וצמרמורות קור בלילה הראשון. אבל הגוף התרגל מהר ויותר לא היה לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט אפשרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לעשות בדיקת afc אחרי ווסת? האם אפשרי בזמן נטילת גלולות?יאנה24/12/2018
רציתי לבצע בדיקת זקיקים קטנים אך אני נוטלת גלולות מתחילת ווסת ! ונמצאת ביום ה 8 כבר... אפשר לראות זקיקים קטנים עכשיו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר24/12/2018אין משמעות לבדיקה זו בשלב זה ותחת גלולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום או הפרשה כזאתPrule24/12/2018
אתמול עשיתי אולטרסאונד. אחרי בטא שבוע בשעבר בשלישי של 6000. ראו שק אתמול
נחמד...עד פה
בבוקר קמתי, לדימום קל.ניגובי כזה..
לא הלכתי לבדוק כי זה לא היה מלווה בכאבים עדין, ומההפלות שלי עד כה הבנתי שזה לא עוזר השריצה בבית חולים...
אציין שברקע ילד רגיל בן 4.
אחריו 3 הפלות.. אחד שבוע 13 אחד שבוע 6 אחד 12.
12 ו 13 היו ללא דופק.
ושבוע 6 פשוט נפל...
כל הבירורים שעשינו,לא נצצא כלום...
עכשיו על קלקסן אמפירי...
אבל כבר מתיאשת.. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא להתייאש חהמשיך בתמיכה ובטיפול ולבצע מעקב,לא אבדה התקווה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעניין שאין לי תמיכה...
Prule24/12/2018עשיתי סבב טבעי... עם אוביטרל רק ..
יש לי במקרה בבית דופסטון. האם היית ממליץ לקחת?
אציין שאתמול בבדיקה היה הכל תקין. באוחטרסאונד. כביכול שבוע 5. ועובר בן 4 ימים הוחזר לפני שלושה שבועות בדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות הורמונים לפני שאיבהנום24/12/2018
שלום רב,
הייתכן שנטילת כמות גבוהה יותר של הורמונים עוזרת בייצור יותר זקיקים אך באותה מידה הם גם לא מספיקים להבשיל ?
יום 8 ל 3 פרגובריס ביום והגדילה נעצרה מאתמול להיום אבל עדיין צריכה להמשיך עם אותה כמות. ( בגדלים 18,17,17,15,12,13,11).
שאיבה ראשונה ( רופא שונה) השתמשנו בגונל , 13 ביציות.
שאיבה שניה ( רופא נוכחי) גונל כמות גבוהה יותר, 3 ביציות.
לסבב הזה עברנו לפרגובריס 3 ביום אך אני תוהה אם כמות ההורמונים הגבוהה משבשת את התפתחות הזקיקים בזמן שלהם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תכנון הטיפול מותנה בגורמים רבים הלוקחים בחשבון בין היתר את גילך,התגובה שלך,איכות הביציות,והערכים ההורמונאלים שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לפרופ בידר חצוצרה חסומהלירז24/12/2018
פרופ בידר שלום יש לי 3 שאלות אודה למענה:
בהריון הראשון הריתי מהר עברתי ניתוח קיסרי ולאחר מכן התקשתי להרות והסתבר שהיו הידבקויות וחסימה של חצוצרה מניתוח קיסרי . ההידבקויות הוסרו והצלחתי להרות ובצילום רחם לא הודגם מעבר של נוזל בחצוצרה .
התחלתי טיפולי IVF לפני הסרת הידבקויות ובין הפסקות מטיפול לטיפול הריתי טבעי .
1. האם במידה ואלד בקיסרי יש סיכויי שיהיה שוב חסימת חצוצרה נוספת והידבקויות?
2. האם לידה רגילה יכולה גם לגרום לחסימת חצוצרה והידבקויות?
3. האם כאשר לא הודגם מעבר של נוזל זה בטוח שהחצוצרה חסומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ` דוד בידר24/12/20181.הניתוח הקיסרי לא יגרום לחסימת חצוצרות.
2.לא
3.לרוב כן, יכול להיות גם כתוצאה מהתכווצות חצוצרה בזמן הצילום וזה צריך להופיע רק בצד אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידר ופרופ' אשכנזימשה23/12/2018
מה דעתכם לגבי תוסף התזונה vitamale?
עוזר לאיכות זרע? או עוד תוסף תזונה שקרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוסף
פרופ` דוד בידר24/12/2018לא ניסיתי אותו וגם פחות מאמין התכשירים אלו ודומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בבחינת אם לא יעזור לא יזיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך עמוק באצבע מסכין מטבח- בהריוןדיקלה23/12/2018
שלום, אני שבוע 24 להריון, היום חתכתי חמאה ונחתכתי חתך עמוק מהסכין, קיבלתי חיסון לטטנוס לפניי שנתיים ככה שמזה אני לא מודאגת במיוחד, השאלה שלי היא האם חיידקים כמו ליסטריה וטוקסופלזמה שמסוכנים בהריון יכולים להדביק דרך חתך??? יודעת שהחיידקים עוברים דרך אוכל, אבל בהנחה שהיו חיידקים על הסכין האם יש סיכויי להידבק בחיידק דרך חתך באצבע ????? אני ממש מפחדת!!!! יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בנסיבות המקרה לא נראה שיש מקום לדאגה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)