מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זריקה גונול כתמיכה נגד פרוגיסטרוןדנה31/12/2018
שלום רב, מטופלת בבית חולים ציבורי. בת 28 בריאה בדרך כלל עם בעיה בזרע, בפרוטוקול ראשון קצר שלי יהיו 4 ביציות ומתוכם רק 2 עוברים התפתחו והוחזרו ביום 3. רופא אמר שאין צורך בשום תמיכה, רק להזריק גונאל החרי החזרה. כל החברות שלי קיבלו אוטרוגסטן+אסטרופם. לא הייתה השתרשות. האמת שאני חושדת שפעם הבא צריך תמיכה של פרוגסטרון. רופא מתנגד...
אשמח לדעתך על תמיכה של פרוגסטרון מול תמיכה של זריקה אחד של גונאל....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני נוהג לתת גם את האחד וגם את השני
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ׳ אשכנזי נאמר לי שפירסמת מחקר ל רזרבה שחלתית לא מוצאתנילי31/12/2018
האם יש מחקר שמראה שלוטרוזל וטסטומקס לפני וסת מגדילים סיכוי ? אשמח להבין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתוך המאמר:אסטרטגיית הטיפול בתגובה שחלתית ירודה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/01/2019אסטרטגיית הטיפול כוללת שני שלבים:
-בשלב הראשון-חודש לפני הטיפול הייעודי-נעשית העשרת השחלה בהורמונים באנדרוגיניים באמצעות:
1.מתן אנדרוגיניים בצורת ג'ל למריחה הנספג דרך העור התכשיר – mg, 25 AndroGel הניתן במריחה כל יומיים החל מהיום הראשון למחזור
2.מתן Letrozole 2.5 mg מידי יום
3.מתן hCG 2500 IU (פריגניל) פעמיים בשבוע
המעגל המחזורי הוסדר באמצעות טיפול הורמונאלי תחליפי של אסטרוגן בשלב ראשון ואסטרוגן ופרוגסטרון בשלב שני.
-בשלב השני-עם קבלת המחזור הוחל בטיפול הייעודי עם השריית ביוץ עם גונדוטרופינים תוך שימוש במעקבי ביוץ מסוג (אנטגוניסטים ל-GNRH-cetrotide ) עד להבשלת הזקיקים ואז ניתנה זריקת HCG לגרימת ביוץ.
יישום הפרוטוקול החדשני המוצע בחודש המקדים לחודש של הטיפול הייעודי עם ההפריה חוץ גופית בנשים עם תגובה ירודה יעצים את האנדרוגיניזציה התוך שחלתית תוך שימוש סינרגיסטי בשלושה מסלולים להשגת המטרה-כשבמסלול הראשון מועלית רמת האנדרוגן בנסיוב באמצעות שימוש בג'ל האנדרוגן למריחה על העור כל יומיים, במסלול השני מועלית רמת האנדרוגיניים בתוך הזקיקים בעקבות מתן ה- HCG(פריגניל) פעמיים בשבוע ולבסוף במסלול השלישי נמנעת הפיכת אנדרוגיניים לאסטרוגן (מניעת ארומטיזציה של אנדרוגן לאסטרוגן) באמצעות לטריזול הניתן יומית.
בחודש ההכנה מסתייעים להסדרת המחזור על ידי שימוש בטיפול הורמונאלי תחליפי הכולל מתן אסטרוגן, ואסטרוגן ופרוגסטרון המתזמנים את מועד קבלת המחזור וזאת במקביל לטיפול העשרה האנדרוגיני שניתן מבעוד מועד.
שיטה זו להעצמת התגובה השחלתית עשויה לשפר באופן מהותי את מספר הביציות המתקבל בעקבות הטיפול ,את שיעור ההפריה והעוברים המתקבלים, וכפועל יוצא את שיעור ההריונות באותם נשים עם תגובה ירודה לפי הקריטריונים של בולוניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת מחזור ותופעות לוואי או חשש לסרטןענת31/12/2018
שלום, אני בת 47 והחודש לא קיבלתי מחזור )נשלל הריון) ורציתי לדעת אם זה סימן להפסקת מחזור ואם נכון כי עם הפסקת מחזור מתחילות מחלות למיניהן.... שומעת מכל מיני ״נשמות טובות״ על סרטן ועוד.. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אירוע חד פעמי לא מצביע על הפסקת המחזור בעקבות בלות שחלתית,אם כי כדאי להיוועץ ברופא על מנת לשקול טיפול הולם שימזער תופעות לוואי של תקופה זו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על בדיקות US ודםבת שבע31/12/2018
שלום רב,
ווסת הייתה ב18.12 מיום 3 לווסת פרוגינובה 2 מ"ג פעמיים ביום במשך 6 ימים - הבדיקות היו- -0.24 LH-46 E2-144.5 P ורירית 4.5. ואז העלו לי את המינון ל3 פעמים ביום למשך 5 ימים התוצאות מהיום : בדיקות מהיום- E2-219.7 P<0.2 LH- 81.6.
רירית 6.1. לפני החזרה. הטיפול היה רק לעיבוי רירית.
מה אומרות התוצאות? אני כבר 12 יום עם פרוגינובה. האם מותר להמשיך פרוגינובה בלי פרוגסטרון? מה אתם הייתם ממליצים במצב כזה? כמו כן האם מותר בשלב זה לקיים יחסים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך תגובה
בת שבע31/12/2018האם 4 פרוגינובה ליום זה מינון מקובל ולא יותר מדי?
כמו כן, יש לי שרירן I/M בפונדוס אחורי 28*29 מ"מ שעלה טיפה בגלל ההורמונים , האם זה לא מסוכן אם ימשיך לעלות ומה עושים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רצוי להמשיך על מנת לשפר את נתוני רירית הרחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לפרום בחדר צירים חזקיםגלית31/12/2018
פרופ בעדר שלום
אתמול שאלתי אותך מספר שאלות לגבי לידה רגילה לאחר קיסרי כאשר אין צירים ומתן זירוז.
מספר שעות לאחר כן החלו כאבים חזקים כל 3 דקות ודליפת מי שפיר יש צירים כל 7 דקות במוניטור אך אני מרגישה אותם כל 3 דקות.
והצוואר מחוק לגמרה פתיחה עדיין 1 . לאור הכאבים אני מאמינה שתהיה פתיחה מהירה .
1. האם לאור המצב של דליפת מי שפיר וצירים חזקים מגביר את הסיכוי ללידה רגילה?
2 אני ללא קלקסן 24 שעות במידה וזה ימשך יום יומיים האם צריך לבדוק דופק עובר מידי פעם וזה לא מסכן את העובר יומיים ללא קלקסן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ` דוד בידר31/12/20181.כעת החלה לידה והאם תלדי רגיל תלוי במהלך הלידה.
2.זה לא ימשך יום יומיים ואין לקלקסן שום חשיבות בשלב זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לפרופ דוד בידר סיום הריוןגלית30/12/2018
פרופ בידר שלום, יש לי 4 שאלות אודה אם תענה לי ותיתן חוות דעת
הריון שבוע 39+2 הייתי היום בביקורת בבית חוילם עקב האטה בדופק לפני מספר ימים שהתברר בקופת חולים כאבחנה שגויה בבית החולים הדופק היה תקין ומוניטור מראה צירים לא סדירים.
צוואר רחם מחוק 90 אחוז ופתיחה בקושי 1 כבר מספר ימים ואין שום כאבים
ברקע ניתוח קיסרי מלפני 5 עקב שליית פתח שנים וקלקסן 40 .
לאחר התייעצות בין הרופאים הוחלט בלסיים את ההריון ביום ראשון הבא במידה ולא תהיה התפתחות מה שלא נראה לרופאים שיקרה ונאמר לי שצריך לסיים את ההריון עד שבוע 41 מקסימום במידה והולכים על לידה רגילה יזומה כי אני מסרבת לקיסרי כי הפרופ שאצלו עשיתי את המעקב אמר שאין סיבה לקיסרי השלייה רחוקה מהצלקת וממש לא נמוכה.
1. נאמר שאשוב ליילוד ע"י EAB מה זה אומר?
2. נאמר לי להפסיק קלקסן 24 שעות לפני האם זה בסדר ולא יקרה כלום לעובר עקב קרישיות?
3.הרופא הסביר לי יתרונות וחסרונות של לידה רגילה לעומת קיסרי כולל סיכון של 0.5 לקרע של הרחם.
הרופא הסביר לי שאוליי לא יהיה בלון ובטח לא פיטוצין אלא זירוז אחר, איזה זירוז עוד אפשר לתת לאחר ניתוח קיסרי 1 בלידה רגילה?
4. מעקב ההריון התנהל אצל פרופ מאוד ידוע בפריון למרות שזה הריון טבעי והוא התנגד נחרצות על לידה בניתוח קיסרי בגלל שההריון תקין לחלוטין ואין שום סיבה שיסתיים בניתוח ומאוד מרגיז שרופאים שנראים פחות מנוסים בתחום באים ומשנים חוות דעת של פרופ שהרבה יותר שנים בתחום אודה לחוות דעתך לאור נסיונך הרב שנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר30/12/20181.הכוונה לבלון כדי לגרום להיפרדות קרומי השליה ובעקבותיו צירים.
2.להפסיק קלקסן זה בסדר ולא יקרה כלום.
3.אפשר בלון, אפשר להפריד ידנית את הקרומים וכו׳
מה שנכון שפיטוצין לא נותנים.
4.הפרופסור הידוע שלך מבלבל את המוח. מי שנמצא בחדר לידה הוא צריך להעריך איזו לידה צריך לעשות ואיך לסיים אותה .
אני כתבתי לך שכדאי בניתוח קיסרי וזה יכול לקרות בסיכוי גבוה.
כמובן שאם הלידה מתחילה בסדר והולכת טוב אז אפשרי להתקדם ללידה רגילה לפי התקדמות הלידה כמו בנשים שלא עברו קיסרי.
כאשר הפרופסור שלך הידוע היה בחדר לידה הוא לא יכול להחליט שהלידה תהיה רגילה אם בשטח הופיעו תנאים אחרים. בחדרי הלידה נמצאים תמיד רופאים שיודעים מה הם עושים .
חבל שהפרופסור שלך לא מנהל את הלידה שלך ואז היית רואה איך הוא מסיים הלידה בניתוח קיסרי כ ככה , עקב תנאים במהלך הלידה, צריך לעשות אחרת זה מסכן אותך ואת העובר.
חוות הדעת של הרופא המטפל שלך לא קובעת בחדר לידה ומה שקובע זה מה הפרוטוקול הנכון לעשות ברגע נתון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופסור בידר שאלות
גלית30/12/2018פרופ בידר תודה על תגובתך
1. שכחתי לציין שבבדיקה ידנית נאמר לי שיש תנאים מעולים ללידה רגילה האם זה מגביר את הסיכויי ללידה רגילה? והאם הבנתי מימך שיתנו בלון לזירוז?
2. אני הבנתי שרק עוד שבוע יתנו לי צאנס אני עם מחיקה של 90 אחוז צוואר ופתיחה 1 האם יש סיויי להתפתחות בשבוע?
3. במידה ותהיה פתיחה 3-4 עוד שבוע במקרה כזה נותנים הזדמות להמשך פתיחה לבד ומחכים או שגם מסיימים באופן יזום את ההריון עקב קיסרי?
4. יש לי רחם אטוני האם זה מקשה על לידה רגילה?
5. בקיסרי קודם היה לי סיבוך של הגוף התמוטטתי לאחר לידה ולא הצלחתי ללכת ולעמוד הייתי שבוע באישפוז והחלמה של שנה וחצי מאוד קשה האם בגלל המקרה הזה וכרגע אני נמצאת בתנאים טובים לסיים בלידה רגילה עדיין אתה חושב שעדיף ללכת לקיסרי ? מפחדת מהתמוטטות נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ` דוד בידר30/12/20181.תנאים טובים ללידה אינם מבטיחים מהלך לידה תקין.
יתכן ויתחילו בבלון.
2.תנאי צוואר אינם קובעים לידה אלא תחילת צירים או ירידת מים.
3.פתיחה 3-4 זה כבר לידה פעילה, וזה מופיע כשיש צירים.
4.אין דבר כזה רחם אטוני.
אטוני פירושו שלא מתכווץ אחרי לידה ולא לפני.
5.אפשר להתחיל , לנסות לידה רגילה , ואז ללכת לפי התקדמות הלידה.
אני הייתי מעדיף מראש. אצלך, עקב גיל, לידה בקיסרי מראש.
אם החלטת על לידה רגילה בהתייעצות עם הרופא המטפל, יש כעת ללכת לפי הפרוטוקול של לידה אחרי ניתוח קיסרי, ויש כללים למהלך לידה כזה בכל חדר לידה.
עניין ההתמוטטות לא קשור לכאן. מה שחשוב זה איך לנהוג לפי התקדמות הלידה הטבעית שלך ולהחליט כל הזמן לפי מהלך הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סושי בהריון האם מותר או לא?עדי30/12/2018
מכורה לסושי ובהריון ...הבנתי שיש מקומות שמכינים תפריט להריוניות.. האם כדאי לאכול או לא מומלץ?
תודה רבה 🙏🏻* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סושי
פרופ` דוד בידר30/12/2018אפשר כאשר אין דגים חיים.
יש סושי להריון ששם עושים תמיד דברים מבושלים היטב וכו׳* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריש דם אחרי קיום יחסים שבוע 5טל29/12/2018
שלום פרופ',
לאחר החזרת בלסטוציסט בן 6 ימים ב9/12 . בטא עולה יפה. נצפה שק הריון ושק חלמון ביום חמישי שעבר.
היום לאחר קיום יחסים , ראיתי בניגוב קריש דם באורך 1 ס"מ . האם אפשרי לחכות למחר וללכת להיבדק או שמחייב בדיקה מיידית?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תנוחי ותמשיכי בתמיכה ולכי לביקורת מחרממילא זהו הטיפול האופטימאלי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 39 פתיחה ללא ציריםגלית29/12/2018
פרופ שלום
שבוע 39 + מחיקת צוואר רחם 100 אחוז פתיחה של 1 ולא מרגישה צירים וגם מוניטור לא מראה צירים
האם זה תהליך שיכול לקחת מספר ימים עד להתקדמות פתיחה ואז באים הצירים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סבלנות יגיע בקרוב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלה של פרוטוקול ארוךלימור29/12/2018
שלום
בת 43.הרופא רוצה להתחיל פרוטוקול ארוך עם דקפפטיל.
אמר לעשות בדיקת LH פרוג.ואסטרדיול בבוקר שהוא כנראה 5 ימים אחרי ביוץ אם להסתמך על בדיקת שתן בייתית ואחה"צ עם תוצאות אלה להגיע לביקור כאמור להתחיל בפרוטוקול ארוך.
אם במקרה נקלט הריון טבעי וכמובן שלא ניתן לדעת זאת בעיתוי שיש כוונה להתחיל עם הדקפפטיל-האם במקרה כזה השימוש בתרופה זו יכול להרוס את הקליטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא פוגע,אולם צריך לאתר מוקדם ולהתחיל תמיכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחסון של מנופור ודקפפטילאלון28/12/2018
שלום לכם.
הבאתי עבור אשתי ממקום רחוק מביתינו את התרופות הנ"ל שאמורות להיות מאוחסנות במקרר ממטופלת שכבר סיימה להשתמש עם זה.הן בתוקף אבל בנסיעה הארוכה ברכב בערך שעה ועשרים דקות הן היו בשקית עם קרחוניות ומדחום אנלוגי הראה שהטמפרטורה בשקית בין 13 לבין 15 מעלות.
האם ליתר בטחון כדאי לא להשתמש בתרופות אלה בגלל תנאי האיחסון שבהן היו במשך שעה ועשרים או שזה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוקף התרופות
אלון28/12/2018הדקפפטיל אמור לפוג בקרוב פברואר 2019 והמנופור באוגוסט
האם תוקף הנ"ל ובעיקר של הדקפפטיל משפיע על ההמלצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למרות הכול הערכתי היא שניתן להשתמש בתרופות לחא כל חשש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על מינון פרוגינובהטלי28/12/2018
שלום רב, אחרי טיפול של 6 ימים בפרוגינובה פעמיים ביום כל כדור 2 מ"ג, הרירית היתה 4.5. E2-144.5 P- 0.24 LH-46.
עברתי ל3 פרוגינובה כבר יומיים אך יש לי כאבים בשד.
כדי למזער כאבים ונזקים האם ניתן לקחת פרוגינובה יום 3 כדורים ויום 2 כדורים? מאוד חוששת מההורמונים. אשמח לחוות דעתכם המקצועית. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מאחר והטיפול מותאם אישית הרי שכל ההחלטות בנדון הנם באחריות הרופא המטפל שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה נמוכה לבדיקת amhנילי28/12/2018
שלום, אני בת 34, חודשיים וחצי אחרי ניתוח קיסרי ועם תינוקת מתוקה.
אני נשאית של איקס שביר ולפני שנתיים הamh שלי היה 0.3 ולכן ביצעתי IVF עם PhD.
אני רוצה לשאוב ביצית ולהקפיא עובר שיהיה לי לעתיד.
עשיתי בדיקת Amh והיא עומדת על 0.05
אני אשמח לדעת מה המשמעות הבדיקה היות וכשהתוצאה הייתה 0.3 נאמר לי שהרזרבה שלי כמעט ריקה וכיום התוצאה משמעותית נמוכה (ובנוסף יש סיכוי של 50% שהביצית נשאית של איקס שביר)
בנוסף, רציתי לדעת אם צריך לעבור זמן מסויים מהניתוח הקיסרי לפני שאני עושה עוד שאיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה
פרופ` דוד בידר28/12/2018כדאי להקפיא עוברים כל עוד יש ביציות ויהיו עוברים תקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאית של איקס שבירנילי28/12/2018
שלום, אני בת 34, חודשיים וחצי אחרי ניתוח קיסרי ועם תינוקת מתוקה.
אני נשאית של איקס שביר ולפני שנתיים הamh שלי היה 0.3 ולכן ביצעתי IVF עם PhD.
אני רוצה לשאוב ביצית ולהקפיא עובר שיהיה לי לעתיד.
עשיתי בדיקת Amh והיא עומדת על 0.05
אני אשמח לדעת מה המשמעות הבדיקה היות וכשהתוצאה הייתה 0.3 נאמר לי שהרזרבה שלי כמעט ריקה וכיום התוצאה משמעותית נמוכה (ובנוסף יש סיכוי של 50% שהביצית נשאית של איקס שביר)
בנוסף, רציתי לדעת אם צריך לעבור זמן מסויים מהניתוח הקיסרי לפני שאני עושה עוד שאיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
להערכתי סיכוייך בהליך טיפולי חדש הנם נמוכים ביותר עד אפסיים לאור השינוי הדרמתי ברזרבה השחלתית שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר לידהגלית27/12/2018
פרופ בידר שלום
שבוע 39 הבוקר הייתי במוניטור במכבי שהראה צירי לידה והאטה בדופק.
לא הרגשתי צירים בכלל הייתי במיון בבית חולים שהמוניטור הראה שאין צירים והדופק בסדר גמור
אך צוואר הרחם מחוק 90 אחוז ופתיחה של אצבע.
חזרתי הביתה ובניגוב היה גוש הפרשה גדול צהוב האם זה אומר שזה הפקק הרירי השתחרר ואני ממש לפני לידה או שאפשר לסחוב עוד כמב ימים במידה ואין צירים בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה
פרופ` דוד בידר28/12/2018את לא לפני לידה כל עוד אין צירים או ירידת מים.
הצירים במוניטור אינם צירי לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)