מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתי צפויה השאיבה לפי הנתוניםאיימי19/12/2018
שלום רב, היום ה-16 למחזור לוקחת פרגובריס וצטרוטייד, עקב אי התפתחות לקחתי ב-3 ימים האחרונים רק פרגובריס שלם. נכון להיום נראה במעקב זקיקים- צד ימין - 10,10,12,16. צד שמאל-10,10,12.
ב.דם- -3.1LH-6.4, FSH-11.2, E2-3786, PROGRESTERONE
מתי צפויה השאיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה
פרופ` דוד בידר20/12/2018שאיבה עושים בזקיקעם גדולים 17-20
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ללא תסמיני הריוןאלונה19/12/2018
שלום, אני בהריון שבוע 9+2 תרומת ביצית , עשיתי us כבר 3 פעמים נצפה עובר ודופק והכל תקין.
אבל מתחילת ההריון אין לי שום תופעות מלבד עייפות, ומדי פעם בחילה ממש קלה וכאבי מחזור קלים שגם נעלמו לפני יומיים. אפשר לומר שהחיים שלי די רגילים, אני ממש לא מרגישה בהריון, ולא נרדמת בלילה מהלחץ (כל שעה קמה לשירותים) עברתי 9 הפלות מהביציות שלי ואני בחרדה מטורפת!!!! האם יתכן הריון תקין ללא תסמינים? הגעתי למצב שאני פוחדת ללכת לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר20/12/2018יש לך תסמינים והכל בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומר סיכוך קוטל זרערבקה18/12/2018
שלום רב
עבור חומר סיכוך ניתן להשתמש בשמן תינוקות או שמן שקדים זה יכול לקטול את הזרע??
אודה לתשובה
בחודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של איבחון זרע...18/12/2018
הי תוכלו לפענח בבקשה תוצאות של איבחון זרע של בעלי
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ` דוד בידר18/12/2018בדיקת הזרע תקינה.
אחר כך עשו לך מיון זרע.
במיון זרע רשמו שנמצאו חלק קטן מהזרע תקין במבנה.
אני אישית לא מקבל את התוצאות האלה ולפי דעתי אין לך בעיה בזרע.
הלכת לבדיקה מיותרת ומצאו לך בעיה מיותרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מעניין מה היו התוצאות בבדיקת זרע רגילה?,היות ומתאם בזה בן מדדי ריכוזיות ותנועתיות תקינים לעומת מורפולוגיה כל כך פגומה נדיר ביותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בדיוק זוכרת אבל
..19/12/2018תנועתיות היתה קצת ירודה
הבדיקה היהת תקינה אבל ממה שהבנתי זרע חלש
מסתומרת מורפולוגריה פגומה?
הבדיקה פה לא תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרע
פרופ` דוד בידר20/12/2018בדיקת הזרע רשומה בתחילת הדף והיא תקינה לחלוטין.
לעשות על זרע כזה מיון זרע זה אחיזת עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת קרינון ושאריות גושיםליטל18/12/2018
שלום רב. רציתי לשאול הפסקתי קרינון לפני יומיים ועדיין יש לי גושים שיוצאים. מתי זה מתנקה לגמריי ללא שאריות? אשמח לקבל מענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גושים
פרופ` דוד בידר18/12/2018כמה ימים ספורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרות חסומות ללא נוזלמור18/12/2018
האם מקטינות את סיכוי ההצלחה של טיפול ivf? האם הן מגדילות את הסיכון להיריון מחוץ לרחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרות
פרופ` דוד בידר18/12/2018איפוה החסימה.
חצוצרות שלא רואים נוזל בצילום רחם לא מהוות בעיה אך צריך לראות את צילום הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם מדובר בחסימה פרוקסימלית לחא אפשרות של הצטברות נוזים בחצוצרות הרי שלמצב זה לא תהיה השלכה שלילית על סיכויי ההשתרשות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרת שני בלסטוחיפה17/12/2018
שלום ,
היום עברתי החזרה רביעית של שני בלסטו במצב טוב בבוקר ב 9 וחצי ,
בערב ב 8 וחצי בזמן ניגוב ייצא ריר עם חוטים של דם חום ( לא דם טרי) ..
האם זה יכול להיות פציעת צוואר רחם בזמן החזרה? האם יכול להיות השתרשות כבר , בגלל שזה בלסטו? האם יכול להיות פליטה של העוברים ?
שאלה נוספת
האם יש בעיה בטיסה קצרה בערך שעתיים ביום חמישי .. 3 ימים אחרי החזרה ?
אשמח לתשובה בהקדם
תודה רבה על כל מה שאתם עושים למעננו .. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלסטו
פרופ` דוד בידר18/12/2018זה לא פליטה ולא השתרשות ולא כלום.
שמחזירים עוברים יש הפרשות כאלה מעצם הפעולה.
יכולה לטוס, גם לטיסה יותר ארוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר דימום קלגלית17/12/2018
פרופ בידר שלום
שבוע 37+3 ימים אתמול נבדקתי והכל תקין עם העובר אך כפי ציינתי מוואר התקצר ל-23 מ"מ אל הסברת לי למה שצריך להתייחס זה לצירים חזקים בשלב הזה.
בניגוב היה לי נקודות קטנות אדומות ממש קטנות האם יש צורך להיבהל? אין לי כאבי צירים ,מה זה אומר שאני לפני לידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` דוד בידר18/12/2018זה כנראה מהבדיקה ואין לזה חשיבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה שבוע 8 עד מתי מומלץעדן17/12/2018
היי עם הריון תאומים (ivf) לוקחת 2 קרינון 2 אסטרופם נמצאת בשבוע 8 .
עד מתי מומלץ להמשיך תמיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר18/12/2018עד שבוע 8-9 , לפי המלצת הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשירת חצוצרות וטיפולי פוריותורד17/12/2018
שלום..אני לאחר תהליך של החזרת 2 עוברים שנכשל . בלידה האחרונה גם בצעתי קשירת חצוצרות . האם ייתכן שבגלל שהחצוצרות קשורות התהליך נכשל ? האם בהחזרת העוברים התהליך לא צלח כי החצורות קשורות ? האם מחזירים את העוברים למקום הנכון למרות קשירת החצוצרות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרות
פרופ` דוד בידר18/12/2018קשירת חצוצרות לא קשורות להצלחה.
ההצלחה תלויה בגילך ותוצאות העוברים בהפריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות בגיל 44נטלי17/12/2018
היי..בת 44..לאחר טיפול Ivfראשון שנכשל.
הטיפול הזה היה עם פרוטוקול קצר. נשארו 2 עוברים מוקפאים .
ורציתי לשאול :
האם יש לך המלצה לטיפול מסויים בגילי..האם פרוטוקול ארוך יהיה יותר טוב..או שימוש בזריקות מסויימות ?
ושאלה שנייה..האם אוכל לגשת או לבקש ישר טיפול ivfנוסף על מנת שאוכל לייצר עוד ביציות לשימוש והקפאה בגלל גילי או שאני חייבת להשתמש במוקפאים קודם ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות
פרופ` דוד בידר18/12/2018בגילך לא מקפיאים ביציות.
לרוב הקופה לא מאשרת טיפול אלא לאחר החזרת עוברים.
ההמלצות בגיל זה, בעולם, היא תרומת ביציות.
עקב האישור , בארצנו, לטפל עד גיל 45, הרבה ״מנצלות״ זאת לטיפולים
שמרביתם הם ללא תועלת.
כדי להגיד לך מה קורה איתך ומה סיכוייך צריך לעבור על התיק הרפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על אופן הזרידה ועל הפרוטוקולסנונית17/12/2018
שלום אני בסבב עם פרוטוקול ארוך התחלתי עם דקה...מהיום ה21 ועד הווסת לאחר מכן פרוגבריס גונאל זהו סבב לשאיבה .ולשאלתי האם כשאני מזריקה את הדכה יוצא לי לעיתים דם האם זה תקין והחומר מגיע לאן שצריך ?עד כמה בפרוטוקול כזה יש הצלחה וכמה זה משפיע על הרירית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול
פרופ` דוד בידר18/12/2018יציאת הדם נובעת מפגעיה בנים ואין לזה השפעה על הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר מדידת איברי עובר וצווארגלית17/12/2018
פרופ בידר בוקר טוב יש לי 2 שאלות
1. אני בשבוע 37+3 ימים משקל העובר 2980 בהערכה אך מתאים בגלל היקף ראש וירך לשבוע 35+3 ציינת שזה בסדר בשלב הזה.
האם מסתכלים על התפתחות האיברים של העובר לפי שבוע ההריון 37+3 או לפי המדידה בבדיקה 35+3 ?
2. כפי שציינתי צוואר הרחם התקצר ל-23 מ"מ האם בשלב הזה זה אמור להתקצר בשלבים עד הלידה או צריך טיפול למניעת לידה מוקדמת? אודה להסבר איך זה עובד עם צוואר הרחם בשלב הזה עד הלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ` דוד בידר18/12/2018עניתי כבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על לקיחת פרוגינובהנועה17/12/2018
שלום, למי שלא מומלץ הורמונים בגלל שד פיברוציסטי, האם ניתן לקחת פרוגינובה -לעיבוי רירית לקראת החזרת מוקפאים בגיל מבוגר- 1 ליום ודרך הנרתיק? האם זה אפקטיבי והאם זה נכון שכך פחות תופעות לוואי כי זה מקומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגינובה
פרופ` דוד בידר17/12/2018אפשר דרך הנרתיק אך גם האפקט דרך הפה נותן תוצאות טובות.
אין קשר לשד פיברומיסטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
נועה17/12/2018שלום, 1. אפשר לקחת פרוגינובה 1 דרך הפה ו 1 דרך הנרתיק? זה אמור לתת תוצאות טובות?
2.האם אסטרוגן דרך הנרתיק לא מזיק בצורה כלשהי לצוואר הרחם?
3.ממתי צריך לקחת גם אוטרגוסטן לפני החזרת מוקפאים?
4. האם ניתן לשים ביחד לפני ההחזרה גם אוטרגוסטן וגם פרוגינובה בנרתיק או שצריך בהפרש שעות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה.
פרופ` דוד בידר18/12/2018אםשר אחד דרך הפה ואחד לנרתיק.
זה לא פוגע בצואר הרחם.
את הפרוגסטרון מריך להתחיל לפי יום החזרת העוברים הקפואים.
אם הם קפואים יום 3 אז להתחיל 3-4 ימים לפני החזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר עיכוב התפתחותיגלית16/12/2018
פרופ בידר שלום ברשותך יש לי 3 שאלות:
שבוע 37+2 מהלך הריון תקין עד כה ללא בעיות אחוזון היה 50+ עד עכשיו והתפתחות תואמת לגיל ההריון.
קצת מודאגת מבדיקה שעשיתי היום:
BPD - מתאים לשבוע 37+4
HC - מתאים לשבוע 36+2
AC- מתאים לשבוע 37+4
FEMUR - מתאים לשבוע 35+5
ממוצע גיל ההריון על פי HC ו-FL
35+3 ימים.
הערכת משקל 2980 .
1.איך פתאום רק עכשיו בסוף ההריון יש פער התפתחותי של שבועיים כאשר המשקל תקין לשבוע?
לא היה פיגור התפתחותי בבדיקה שהיתה עד שבוע 34 הכל היה תואם.
2. מה זה אומר שהיקף ראש מתאים לשבוע 36+2 ועצם הירך והיקף ראש הורידו את הממוצע האם יש בעיה בהתפתחות הראש? מי שפיר וציפ תקין כולל סקירות .
3. האם יש מקום לדאגה כאשר שבוע 37+2 וההריון מתאים לשבוע 35+3?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פער
פרופ` דוד בידר16/12/20181.יש מרווח של 3 שבועות בבדיקות לכאן ולכאן בשבועות אלו ואין שום ירידה בהתפתחות.
2.הבדיקה אומרת שהוא יכו להיות 36.2 וגם מרים ל 38 וגם ל35, זה טווחים תקינים של הבדיקה כולל בדיקת הירך, שדם המרוח אפילו גדול יותר.
3.אין מקום לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)