מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התחלת פרוגינובה יום 3 למחזורבת שבע05/12/2018
שלום רב, ביום 3 למחזור האם מתאים לפי התשובות לקחת פרוגינובה לדעתכם:
E2-48.5
P-0.30
LH-34.5
רירית 3.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
בת שבע05/12/2018שכחתי לציין בטיפול לעבות רירית כשיש עוברים מוקפאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת ילד במשקל כבדנועה05/12/2018
היי
אני בשבוע 23.
הבן שלי בן 3 וחצי ולעיתים אין לי מניעה מלהרימו (למשל בלילה לעשות פיפי אחרת בורח לו).
כשאפשר אבא שלו עושה זאת אבל לעיתים אין לי ברירה כי הוא איננו.
מה עלול להיות הנזק אם בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק
פרופ` דוד בידר05/12/2018אין שום נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה רק משד אחדנגה04/12/2018
אם בילד הקודם (סיימתי להניק לפני שנה) לאחר הנקה של כשנה שד שמאל פרש ולא היה פעיל והנקתי עוד שנה משד ימין...
האם סביר להניח שהפעם 2 השדיים יתנו חלב או שיכולות להיות שמשהו נסתם וזה ישפיע על ההנקה הפעם? (שבוע 25).
האם ניתן לבדוק זאת מראש ולתקן אם צריך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כל האפשרויות קיימות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי הזרקת פרונטוגסטטל04/12/2018
איזור ההזרקה בישבן משני התדדים חום/אדום, יש תחושה של גושים, והאיזור חם. האם זה תקין? מפחדת שכל הישבן שלי מודלק.
השרירים תפוסים והכל כואב, זה לא אכפת לי, רק שהתמיכה תעבוד
מה לעשות? להמשיך להזריק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתקבל הרושם שמדובר בדלקת מקומית באזור הזריקה כדאי לפנות לרופא בנדון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לפרופ בידר לגבי מוקפא ומתן הורמוניםגלית04/12/2018
פרופסור שלום
יש לי 4 שאלות:
1. בת 42.5 כמעט שבוע 36 להריון טבעי ותקין וזאת לאחר 5 סבבים של טיפולי IVF כושלים למרות עוברים טובים והפריות טובות נשאר בלסטוציסט שהוקפא ביום ה-5. לאור ההריון הנוכחי אני מבינה כי הגוף שלי לא הגיב טוב להורמונים בטיפולי הפיריון .
האם אפשר ורצוי במקרה של התנפחות מהורמונים להחזיר את המוקפא על בסיס טבעי ללא מתן הורמונים?
2. האם סיכויי הקליטה הם אותו דבר במוקפאים עם זה עם הורמונים או בלי הורמונים?
3. בהנחה שמדובר בלידה רגילה מתי אפשר להחזיר את המוקפא ועם מדובר בקיסרי מתי ניתן להחזיר את המוקפא?
4. האם יש דרך לדעת כאשר הוא מוקפא עם מדובר בעובר תקין כרומוזומלית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ` דוד בידר04/12/20181.לרוב המחזורים בגיל זה לא תמיד טובים ולכן אנחנו מעדיפים להחזיר על ידי לקיחת הורמונים בצורת כדורים, אז יוצא, תמיד, מחזור טוב להחזרה.
2. אם המחזור הטבעי תקין לחלוטין אז אין הבדל בין שתי השיטות.
3.קיסרי, אירי כ10-12 חודש.
לאחר לידה רגילה, אחרי 3 חודשים, אם לא מניקים.
4. אין דרך לדעת וזה גם לא נשנה. אם לא תקין לא יקלט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר בדיקות הורמונליות והחזרת מוקפא
גלית04/12/2018פרופ תודה על המענה
1. האם בכדי לדעת שיש פעילות תקינה של מחזור מבחינה הורמונלית עקב הגיל , על מנת להחזיר על בסיס טבעי צריך לעשות בדיקות דם ביום ה-3 לווסת או שזה לא רלוונטי במוקפא?
2. התכוונת אם המחזור הטבעי תקין לחלוטין כלומר אם מגיע כל 30 יום?
3. לפי הבנתי מימך בכדי שיהיה מחזור טוב להחזרה מחזירים על ידי לקיחת הורמונים בצורת כדורים , אז אין יותר זריקות כמו גונאל וצטרוטייד ומונופור בהחזרת מוקפא? האם הכוונה לאסטרופם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ` דוד בידר05/12/2018לא צריך בדיקות ביום 3, אלא מעקב על ידי אולטרה סאונד ודם ואז רואים אם התהליך תקין.
הכנת רחם ניתן על ידי כדורים.
יש רופאים שנותנים גם זריקות שלדעתי זה מיותר וכואב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות הבהרה לגבי המשך טיפול......04/12/2018
לאחר טיפול באוורל שבועיים מדבקה 1 פעם ביומיים והופסק טיפול כי רירית 5, מחכה לטיפול בפרוגינובה אך האם ניתן מייד להתחיל או להמתין שבוע לתת למערכת להירגע או לקחת אוטרגוסטן 5 ימים ולחכות למחזור. 3 אופציות. מה כדאי להמשך טיפול?
ושוב האם מותר לקחת אוורל שבועיים בלי פרוגסטרון? זה לא מזיק לרחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לקחת אוטרוגסטן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה לאחר החזרת עוברים טרייםנום04/12/2018
שלום,
לאחר החזרת עוברים טריים מקבלת תמיכה 2 אסטרופם, 2 דופסטון וקרינון אחד ביום. בהחזרה קודמת רק תמיכה של אסטרופם ואוטרגוסטן.היה היריון ולא החזיק.
האם התמיכה הנוכחית גבוהה מדיי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר04/12/2018ההפלה הייתה לא בגלל התמיכות.
התמיכה הקודמת וגם הנוכחית בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי IVF לאחר לידת קיסריהילה04/12/2018
שלום רב,
לפני 11 חודשים ילדתי לידת קיסרי.
לידה שניה. הראשונה היתה רגילה.
את ההריונות השגתי באמצעות IVF ,
רציתי לדעת מתי אני יכולה לעשות שוב טיפולים.. אני בת 34 ולא רוצה לחכות להביא ילד שלישי..
מומלץ לחכות לפחות שנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים
פרופ` דוד בידר04/12/2018יכולה להתחיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ניפטי במסגרת IVFאיילת04/12/2018
שלום,
אני עושה הליך של פונדקאות באוקראינה, שם ברגע שהחלבון עוברי תקין לא מבצעים את בדיקת מי השפיר, ללא תלות בגיל הפונדקאית.
יש לי פונדקאית בת 37 (הריון 4 שלה), ההריון תקין והתוצאות לא מעידות על בעיה.
ביקשתי לעשות לה בדיקת ניפטי, כך שבמידה ויש בעיה אז נעשה מי שפיר.
הסבירו לי שברגע שזה IVF ובמקרה שלי החזירו 3 עוברים ורק אחד נקלט התוצאות עלולות להיות משובשות, שכן אוכל לקבל תוצאות לגבי עובר שכלל לא לקלט.
רק לציין, הפונדקאית כרגע בשבוע 19 והבדיקה תיעשה (במידה ונחליט) ביום בו היא סוגרת שבוע 20.
האם מומלץ לעשות את הבדיקה ? האם התוצאות ב IVF אכן לא רלוונטיות כפי שהוסבר לי ? האם מומלץ לעשות מי שפיר למרות הסיכון בהפלה ולמרות שההריון נכון לרגע זה תקין לחלוטין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Ivf
פרופ` דוד בידר04/12/2018מה שקובע זה גיל הביציות ולא גיל הפונדקאית.
מה שהסבירו לך לגבי הבדיקה ושזה אחרי הפריה זה קשקוש אחד גדול.
אם כל הבדיקות תקינות זה כבר מאוחר לבדיקת הדם.
מה גיל הביציות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרות אוטרגסטון ורמת פרוגסטרוןמיכל04/12/2018
האם נרות אוטרגסטון מעלים רק את רמת הפרוגסטרון או גם את רמת האסטרדיול ?
לוקחת 3 נרות ביום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרות
פרופ` דוד בידר04/12/2018רק דל פרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות לאחר גיל 40אירה04/12/2018
בת 40.6, ללא ביוץ טבעי. בעבר הריתי לאחר הזרעות וטיפול במנוגון (2 הריונות, אחר מהם תאומים, הצלחה בהזרעה ראשונה בשני המקרים). הריון אחרון לפני 8 שנים.
לקראת טיפול שלישי (טיפול ראשון שאיבה והפרייה של 2 עוברים והחזרת עובר אחד, טיפול שני החזרת עובר מוקפא).
הטיפול הקרוב המתוכנן הוא שאיבה והחזרה.
האם יש דרך למקסם את הטיפול הקרוב לאור גילי? יש המלצה מיוחדת (למשל פיפל או משהו אחר?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים
פרופ` דוד בידר04/12/2018תשלחי את הפרופיל ההורמונלי שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל הורמונלי
אירה05/12/2018FSH 1.3
LH 0.2
E2 70
Testosteron 0.5
DHEA SULPHATE 1.58
Prolactin 169
בלוטת תריס תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל
פרופ` דוד בידר05/12/2018אם הפרופיל נלקח ללא שנטלת קודם לכן תרופות הרי מדובר בהפרעת ביוץ על רקע חוסר ביוץ מוחי מרכזי וזה ניתן לפתור על ידי זריקות והזרועות.
אם את בהפריות אז אין דרך למקסם את הקליטה היות והקליטה, במצבך תלויה בטיב העוברים בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - אכן הפרופיל ללא תרופות
אירה05/12/2018אני מניחה שכעת זה ענין של זמן... מקווה לטוב. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ דחוף- לא קיבלתי תשובה עדייןניצה03/12/2018
לפני החזרת עוברים מוקפאים מתרומה, נלקח אוורל 1 כל יומיים רירית 5 ולכן הרופא המליץ לשים 2 אוורל אך בגלל שבעבר גרם לכאבי ראש נעבור לפרוגינובה אך הרופא נתן 2 אלטרנטיבות 1. לעשות הפסקה שבוע להוציא מדבקה ורק אחר כך להמשיך פרוגינובה או 2. בגלל שמוטרדת שלא יהיה נזק לרירית מלקיחת האסטרוגן שבועיים בלי פרוגסטרון אז להוציא מדבקה ולשים פעמיים ביום אוטרגוסטן לחכות 3-4 ימים לווסת ואז בדיקות וכנראה פרוגינובה. השאיר את ההחלטה בידיי. מה אתם מייעצים לי לבחור? היום בערב הוצאתי מדבקה ובינתיים לא יודעת איך להמשיך. אשמח לתשובה דחופה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ` דוד בידר04/12/2018מה הסיבה לרירית הזו, האם עברת גרידה או פעולה אחרת בחלל הרחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה לפרופ' בידר
ניצה04/12/2018לא. בת 49 מחזור אחרון לפני 15 יום. (חלש מאוד).
עוברים מוקפאים . איך אתה מציע לי להמשיך. הרופא פריון שלי לא החלטי ונותן לי הנחיות סותרות ומבלבלות. לא יודעת איך ממשיכים. האם בגלל האוורל שלקחתי שבועיים יום כן יום לא צריכה לקחת עכשיו אולטרגוסטן בגלל שהבנתי שלא טוב אסטרוגן בלי פרוגסטרון לרחם?
אתמול בערב הוצאתי את המדבקה ועכשיו אני בלי טיפול.
אשמח לשוחח איתך גם טלפונית. השארתי אתמול טלפון. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר04/12/2018אם לא עברת פעולות בחלל הרחם אזי הרירית צריכה להיות בסדר.
הטיפול הנכון הוא אסטרוגן מהוסת ואחרי 10׳ימים בודקים מה קורה.
הטיפול שקיבלת הוא לא הפרוטוקול המקובל.
יכולה להתקשר לסיגל 035281450* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום. כמה זמן לאחר לידה תקין שימשיך הדימום?דפנה03/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לידה
פרופ` דוד בידר04/12/2018שבועיים ראשונים אדום
שבועיים אחר כך ורוד
ובסוף הפרשות לבנות.
הזמנים משתנים מאישה לאישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכולה להיות אלרגיה לפרוגסטרון?אלרגיה03/12/2018
ביום שהתחלתי פרונטוגסט הופיעה לי פריחה במפרקי הידיים, נקודות מורמות. בהתחלה חשבתי שויראלי, אבל זה נודד שמקומות שונים בגוף, בגפיים, עם זאת לא מורם אדום או מגרד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה
פרופ` דוד בידר03/12/2018יכולה להיות מה זריקה
לא חייבים לקחת אותה ומספיק פרוגסטרון נרתיקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר וולטרקס היריון?מירי03/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

לא מומלץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)