מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צוואר רחם שהתקצר ל-23 מ"מגלית16/12/2018
פרופ שלום
שבוע 37+2 צוואר רחם התקצר ל-23 מ"מ (היה 30 מ"מ בשבוע 34)
1. האם נחשב תקין או קצר?
2. האם ניתן להגיע לשבוע 40 עם צוואר 23 מ"מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר
פרופ` דוד בידר16/12/20181.. הוא התקצר אך יכול להיות שהיה ציר מסויים בזמן הבדיקה.
2.יכול להחזיק לשבוע 40* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר הסבר תהליך
גלית16/12/2018פרופ בידר תודה על תגובתך, אודה לך עם תסביר לי איך זה עובד:
האם צוואר הרחם התקצר בגלל שזה שבוע 37+2 ? האם צוואר רחם בשבוע כזה אמור לאט לאט להתקצר בכדי שיהיה מחיקת צוואר והתפתחות לידה?
אני לא מרגישה בכלל צירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצוואר
פרופ` דוד בידר17/12/2018צוואר הרחם הוא דינמי, מתקצר ומתרחב ומשתנה, בשבועות אילו ,מבדיקה לבדיקה.
כל עוד אין צירים חזקים אין משמעות, בשבועות אילו ,לבדיקת צוואר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של תמיכהתו16/12/2018
האם לאחר הזרקת אוביטרל כתמיכה להיריון יש תופעות של היריון (בחילות תנודות במצב רוח) ? או שמי שעושה את זה זאת תמיכת הםרוגסטרון (דוםסטון ואוטרגסטן)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות
פרופ` דוד בידר16/12/2018זה מהפרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הנחיות בשבוע 40גלית15/12/2018
פרופ שלום
מה ההנחיות כשאר מגיעים לשבוע 40 בדיוק ? האם צריך לגשת החל משבוע 40 לבית חולים להיבדק כל יומיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 40
פרופ` דוד בידר16/12/2018תלוי ברופא המטפל, רצוי לזמן לבדיקת ניטור העובר כל 3 ימים.
ואם אפשר גם אולטרה סאונד פעם אחת לפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hemorrhagic corpus luteum לנזק או שייספג?HCL15/12/2018
כאבי בטן עזים שהחלו באופן פתאומי. עפ CT זקיק בגודל 5X5 סמ. בנתיים המוגלובין יציב, כאבים חלפו. האם מומלץ לנקז או לחכות שיספג לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CL
פרופ` דוד בידר16/12/2018לחכות , אך ההחלטה תמיד של הרופאים.
לרוב זה מסתדר מעצמו, אך אם זה ממשיך לדמם לא מנקזים את הדימום אלא מבצעים הסתכלות לבטן על ידי לפרוסקופיה ועוצרים הדימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה אבחנתית או ניתוחתרבקה15/12/2018
שלום רב
האם ניתוח לבצע היסטרוסקטפיה אבחנתית או ניתוחית למרות שקוימו יחסים יש חשש אולי להריון
בתודה מראש
והאם לא הוצא לי כול הפוליפ בניתוח כי עדיין יש ממצא אוכל להצליח להכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון אוכל לבצע במקום ניתוח לבצע
רבקה15/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה
פרופ` דוד בידר16/12/2018לא מבצעים היסטרוסקופיה אם יש חשש להריון.
אם עשו או לא עשו פעולה אםשר לקיים יחסים ואין מניעה מהריון, אלאהשעקב דמם מהפעולה קשה להרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות לאחר קשירת חצוצרותנטלי14/12/2018
היי.אני בתחילת תהליך אי וי אפ..ורציתי לדעת האם תהליך החזרת העוברים כשיש קשירת חצוצרות הוא אותו תהליך במצב רגיל או שהתהליך שונה ?
אני שואלת כי עברתי קשירת חצוצרות לפני 4 שנים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אותו תהליך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור אשכנזי קלקסןסיגל14/12/2018
פרופ אשכנזי שלום
אני בשבוע 37 היום ומזריקה קלקסן מתחילת ההריון הבנתי מימך שצריך להפסיק לפני הלידה .
אבל איך אני יכולה לדעת מתי להפסיק בלידה רגילה ? מתי שאני מרגישה צירים חזקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמובן שהערכת המצב צריכה להעשות על ידי הרופא המטפל שלך וזאת לאחר בדיקה מקיפה של מכלול הנתונים המיילדותי ים שלך והמוכנות שלך ללידה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ אשכנזי לקבי קלקסן ותיזמון לידה
סיגל14/12/2018פרופ אשכנזי תודה על המענה
העניין הוא שאי אפשר לנבא לידה זה יכול לקרות פתאומי אז השאלה היא האם להפסיק ברגע שמתחילים צירים חזקים ? כי הבנתי ש-12 שעות זה בסדר עם עבר מאז זריקה אחרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאמור ניתן לעשות הערכה על סמך מדדים המוכרים לרופא כמובן שישנה סטיה לכאן או לכאן,על פי רוב ניתן לתזמן זאת ביעילות לא מבוטלת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכן לא סדיר מסה אקוגנית בחללרבקה14/12/2018
שלום רב
לפני חודש עשיתי ניתוח להוצאת פוליפ.שבועים אחרי עשתי בדיקות אולסטראונד וגנלי נמצא עדיין תוכן לא סדיר מסה אקוגנית.
היום אחרי שבוע מסיום המחזור חזרתי שוב על הבדיקות ועדיין נמצא מסה אקוגנית וזרימות במסה.
מה יכולה להיות הסיבה?
האם הפוליפ לא הוצא במלואו?
האם שוב גדל??
מצורפים תוצאות הבדיקה בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך צילום
רבקה14/12/2018
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית
רבקה14/12/2018שעובי הרירית ירד מ20 מ"מ ל10.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פוליפ או שרירן ברחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אוכל לנסות להכנס להריון?
רבקה14/12/2018תודה אך איך זה מתיישב עם העובדה שבוצע ניתוח לפני כחודש להוצאתו
האם זה משהו חדש?
היה שם תמיד ולא נראה חוץ מהפוליפ שהוצא?
אוכל לנסות להכנס להריון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
את ההסבר צריך לספק הרופא שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת הורמונים למי שסובלת מציסטות וגושים בשדקורין14/12/2018
שלום רב,
האם מותר לקחת אסטרוגן ופרוגסטרון למי שסובלת מציסטות וגושים בשד וגוש אחד שהוא פש שפיר אבל רגיש להורמונים (גוש ישן מלפני 10 שנים)?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתן לעשות זאת אם הטיפול הייעודי מצדיק זאת וכמובן תחת בקרה מתמדת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
קורין16/12/2018שלום, מה הכוונה בבקרה מתמדת? כל כמה זמן לעשות אולטרסאונד שד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מעקב תקופתי של רופא כירורג
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרוגן לעיבוי רירית רחםמאיה14/12/2018
שלום, אם נלקח אסטרוגן שבועיים לעיבוי רירית והופסק הטיפול ולא הייתי מעוניינת להמשיך בטיפולים (גיל 49) האם גם אז חייבים לקחת פרוגסטרון ל 5 ימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רצוי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה- חוששת
מאיה15/12/2018שלום, מה קורה אם לא לקחתי כי לא הוצע לי ועברה שנה וחצי מאז וקיבלתי מחזורים אבל האם אני צריכה להיות במעקב לבדיקת הרירית?
החלטה שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
מאיה17/12/2018סליחה אבל לא הבנתי האם יש בכך סיכון שלא לקחתי אוטרגוסטן או לא? כי הרופא אומר שלקחתי רק לתקופה קצרה- שבועיים וקיבלתי אחר כך מחזורים. מבולבלת לא יודעת מה לעשות. כדאי להיות במעקב ואיזה וכל כמה זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי לידה מוקדמתענבל13/12/2018
פרופ שלום
האם במידה ומתרחשת לידה בשבוע 37+ זה נחשב ללידה מוקדמת והולדת פג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא נחשב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לאחר החזרהנטלי13/12/2018
שלום..בדיקה מהיום.פרוגסטרון-14
אסטרדיול -250..בטא 7>..
מה אומרות התשובות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינך בהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה כל הזמןסרטן13/12/2018
אני אחרי 7 היפרסטימולציות שלא צלחו. יש לי גושים בשדיים שלא היו קודם, BIRADS 3 ב US. מפחדת להמשיך כבר עם הטיפולים, אבל לא מוכנה לותר מן הסתם. ברור לי שאני אמות מסרטן שד. מה הייתם מייעצים במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחת בקרה וייעוץ הולם ניתן יהיה להמשיך בטיפול הייעודי(כמובן באישור הרופא הכירורג)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מזריקים גונאל לאחר אוביטרל?דנה13/12/2018
שלום רב, מטופלת בבית חולים ציבורי.
בפרוטוקול גונאל מתחילת מחזור + אוטרגסטן מיום 7.
אתמול נאמר לי להזריק אובטריל בלילה ולהגיע לשאיבה ביום שישי בבוקר.
לא שאילתי אם היום בערב אני צריכה להמשיך עם גונאל (24 שעות אחרי אובטריל) או שלא מזריקים כלום....
הטלפון במרפאה לא עונה ואני קצת מבולבלת...
לא צריך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשתן בזמן הריוןגלית13/12/2018
פרופסור שלום יש לי 2 שאלות:
1.שבוע 37 להריון עקב דלקת בשתן התחלתי מוקסיפן פורטה 500 3 פעמים ביום למשך 7 ימים . האם האנטיביוטיקה מוקסיפן בטוחה לעובר ולא תפגע בו בשבוע כזה?
2. אם מתפתחת לידה באמצע טיפול האם זה בסדר לעובר והאם להמשיך אנטיביוטיקה לאחר לידה במידה ולא סיימתי טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.זה בסדר בהיריון 2.להמשיך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)