מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקיקים בשחלה השמאלית בלבדלילה31/08/2018
בתהליך לקראת הריון מתרומת זרע. מחזור חמישי של ניסיון. בכל המחזורים הזקיקים בצד שמאל.
האם זה יכול להצביע על בעיה בצד ימין? האם זה משפיע על הסיכוי להרות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתכן?,לא ישפיע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 10 ימים לאחר גרידהליטל31/08/2018
שלום רב. 10 ימים לאחר גרידה והתחלתי להרגיש גירודים. האם ניתן להשתמש בנרות אגיסטן או יש צורך לניבדק ע"י רופא כעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתן בהחלט
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה חדשה שכחתי לגבי אסטרופםPrule31/08/2018
מחר יום 3 למחזור מתחילה גונאל f מאה חמישים.
לא זוכרת אם צריכה אסטרופם...
לדעתי לא אבל שכחתי.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא צריך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת era והקפאת עובריםיעל30/08/2018
בת 42. ללא ילדים.
10 טיפולי ivf, בכולם יש החזרות.
טיפול אחרון נשאבו 8 ביציות, 4 הפריות, עוברים בגודל 8a, 6a, 8b.
לפני שנה היה הריון לא תקין ועברתי הפלה.
הרופא הציע לבצע בדיקת era.
הבדיקה יקרה מאוד, האם היא תורמת לסיכויי ההצלחה? יש טעם לבצע?
בנוסף הרופא המליץ לבצע שאיבה ולהקפיא את העוברים ביום השלישי. לחכות למחזור הבא ולבצע החזרה, ביום השלישי וביום החמישי. הוא הראה לנו גרף שמראה כי אחוזי ההצלחה גבוהים יותר כאשר מדובר בהחזרת מוקפאים, וזאת מהסיבה שהרחם נקיה מהורמונים, ובגיל הזה ההורמונים מקשים על הקליטה של העובר. לכן עדיף לחכות חודש.
האם זה נכון?
הוא גם הוסיף שברוב המקרים ההפשרה עוברת בהצלחה.
תודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מספר מאמרים עדכניים מטילים ספק בערך המוסף של הבדיקה וידרשו מחקרים נוספים כדי לקבוע שהשימוש בה יניב תועלתתוצ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת לגבי הקפאה והחזרה
יעל03/09/2018תודה רבה על תשובתך !!
בנוסף רציתי לדעת האם זה נכון שעדיף להקפיא את העוברים ולחכות לחודש שאחרי השאיבה, כדי לתת לגוף להתנקות מהורמונים ולהתחזק.
העוברים ברמה גבוהה ומשום מה אין השתרשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גם שיטת ה-freeze all נמצאת במחלוקת,אולם לטעמי ישנם מקרים שניתן לשקול זאת כדי למקסם את תגובת רירית הרחם במצבים בהם הדבר נדרש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית מים בטעמים בהריוןשתייה בהריון30/08/2018
טרימסטר ראשון
שותה מידי פעם מים בטעמים כרגע הסתכלתי על הרכיבים ומתברר שהם מכילים חומצה פולית ,ויטמין בי 12 ובי 6.
האם מזיק לעובר ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מזיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ויטמינים להריון צעירויטמינים30/08/2018
שלום,
האם פרנטל 9 חודשים של חברת אלטמן מומלץ לתחילת הריון שבוע 6?
קראתי שויטמין a מסוכן בהריון ויש אותו במולטי ויטמין.
אשמח לחוות דעת בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט מומלץ,אין כל כמויות עודפות ומסוכנות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה בעייתי לעשות IUI?תקווה30/08/2018
לעשות IUI בחודש של החזרת מוקפאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא רצוי לגרות את רירית הרחם לקראת החזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 8 ימים לאחר החזרה- דימוםאנונימית30/08/2018
שלום,
אני 8 ימים לאחר החזרת עובר אחד, ו11 ימים לאחר שאיבה. 3 ימים לפני השאיבה בבדיקת אולטראסאונד נבדקה הרירית שלי ב6.5 מ"מ וביום השאיבה 4 מ"מ, אך בהחזרה נטען שהיא תלת שכבתית ועבה מספיק להחזרה- ללא מדידה ברורה. 36 שעות לפני השאיבה קיבלתי 2 דקא, ואחד אוביטרל, בנוסף לצטרוטייד הקבוע בבוקר והפיוריגון של הערב. בהחזרה החזירו עובר אחד בדרגה 1, וכל השאר לא שרדו. מאז השאיבה אני נוטלת אסטרופם 1 מ"ג וגנילית פעם ביום ואספירין 75 מ"ג פעמיים ביום. יום לאחר ההחזרה בבדיקות דם האסטרדיול היה על 6000 והפרוגסטרון 93. היום החל דימום קל/הכתמה, בנתיים פעמיים, בצבע חום וורוד. ביום ראשון אני אמורה לבצע בטא. חשוב לציין שזה IVF ראשון ואני לאחר 3 הפלות טבעיות מהריונות טבעיים בשנה האחרונה, ללא ממצא לאחר בירורים.
האם התמיכה מספיקה? הרופא טוען שאין טעם להוסיף תמיכה כרגע בגלל שהפרוגסטרון נמדד גבוה, ושאמתין ליום ראשון לבדיקת הדם. מן הסתם אני קצת חוששת. אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין ברירה יש להמתין לבאות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם עדכניתאלון30/08/2018
בטא שלילית
אסטרדיול 281
פרוגסטרון 0.85
מה אם כן יכולה להיות הסיבה להכתמות?(בימים האחרונים הן קלות)ומתי בקירוב צפוי הביוץ הבא(או כמה ימים לפחות מהתוצאות הנ"ל הוא לא צפוי).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזכורת
אלון30/08/2018ב-13 לחודש הרופא זיהה באולטרסאונד את הביוץ הראשון שאחרי ההפלה המוקדמת(ללא גיבוי של בדיקת דם להורמונים).הפלה שהגיעה בעקבות הפריה חוץ גופית.היה הריון כימי.
6-7 ימים אחרי הזיהוי התחילו דימומים/הפרשות/הכתמות שבוע וחצי והיום אחרי אותו שבוע וחצי התקבלו התוצאות הנ"ל.יש לציין שלאורך כל השבוע וחצי מדובר בהכתמות קלות למעט"פיק"באמצע תקופה זו של יומיים שהיה יותר משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערך ההורמונים נמוך והתגובה ירודה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסי מין בשבוע 5מעיין30/08/2018
האם מותר לקיים יחסים ??
אין מניעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון 3 אחרי 2 קיסרייםנגה30/08/2018
היי
אני בתחילתו של הריון שלישי, ה-2 הקודמים נגמרו בקיסרי. (1 בגלל שיליה נעוצה ו-1 בגלל שזה היה הריון יקר וחששו מקרע ברחם..)
כמובן שגם הפעם אאלץ לעשות קיסרי, ואני ממש בסדר עם זה.
רציתי לדעת מה הטווח אתם ממליצים על ביצוע הניתוח?
(בעבר נותחתי בשבוע 36 ובשבוע 38+5).
מה בדרך כלל קובעים? בהנחה שהכל בסדר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
פרופ` דוד בידר30/08/2018שבוע 38.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר בין 38 ל39, או בין 37-38?
נגה01/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה של תמיכה תרופתיתמאי30/08/2018
היי
רציתי לדעת - במידה ומפסיקים תמיכה מוקדם מידי - מה עלול לקרות?
(לאיזו תוצאה עלולים לצפות במצב שכזה?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר30/08/2018כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה לוקחים תמיכה אם הפסקתה מוקדם ממה שנאמר לא משפיעה?
יעל01/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכה
פרופ` דוד בידר01/09/2018זה תלוי בפרוטוקולים שונים בקבוצות שונות בעולם ובפרסומים המדעיים.
נהוג לחשוב שעד שבוע 9 זה בסדר.
יש הרבה שמפסיקים כאשר רואים דופק.
ככה שאם הפסקת כאשר כבר הריון מעל 6 שסועות , כנראה לא צריך יותר תמיכה.
יש אחרים שמעדיפים כן לתת עוד 2-3 שבועות כי ולדעתם זה יותר אוב.
לכן יש להישמע לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 5 ללא שום תחושה מיוחדתלירון30/08/2018
התחלתי שבוע 5 היום וחוץ מעייפות לא מרגישה משהו אחר. לא בחילות. לא כאבי מחזור
האם זה בסדר לשבוע הזה ? ובכלל?
מה אני אמורה להרגיש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה
פרופ` דוד בידר30/08/2018עייפות זה סימן די טוב.
לא חייבים להרגיש יותר מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנה בשלשולים בשבוע 8דנה29/08/2018
היו לי קצת כאבי בטן היום ובשעה האחרונה משלשלת ממש מים...
האם בעייתי או מסוכן להריון??
מקפידה לשתות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם ימשך לפנות לרופא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש להיקף ראש גדול לתינוקלירן29/08/2018
היי אני רוצה להביא ילדים לעולם אבל יש משהו שעוצר אותי . סיבה שבעיני נראת מוצדקת , אני מאוד מפחדת שלתינוק שלי יהיה היקף ראש גדול (היקף הראש שלי הוא 60 סמ) ואני יודעת כמה קושי בדבר זה לחיות עם זה בתור אישה . האם הפריחה חוץ גופית היא פתרון ?
אם הדבר אינו נובע מתסמונת גנטית אין בעיה עם זה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)