מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפחתת טיפול תרופתי הדרגתינעה28/08/2018
אני בשבוע 7 והרופא הנחה אותי להפסיק את האסטרופם והאוטרוגסטן הדרגתית... מה זה אומר?
ועד איזה שלב מומלץ להזריק קלקסן?? (לא על רקע של בעיה אלא נתנו לי ככסת"ח)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופ` דוד בידר28/08/2018את התרופות אסטרופם אוטרוגסטן יש להפסיק בבת אחת בשבוע 9 מלא.
אם התחלת קלקסן אזי מזריקים עד לפני הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה בבקשה - פרופ בידר
נעה28/08/2018הרופא שלי הנחה אותי להפסיק בשבוע 8.. זה נראה לך מוקדם מידי?! עלול לסכן את ההריון?
לגבי הקלקסן - עד חודש 9?? (נראה לי מוזר להזריק לבטן מנופחת והריונית...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
פרופ` דוד בידר28/08/2018אםשר גם להפסיק בבת אחת בשבוע 8.
זריקות הקלקסן ניתנות למשך כל ההריון עד למועד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ בידר צודק
מישהי28/08/2018נעה שלום
תקשיבי לפרופ בידר גם הפרופ שלי הנחה אותי בדיוק אותו הדבר וקלקסן מזריקים עד לפני לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת שהתקצרה אחרי הלידה וחזרה לטיפוליםסיגל28/08/2018
שלום רב, אני 9 חודשים אחרי לידה של ילדון פעלתן ומתוק, רוצה לחזור לטיפולים בקרוב. הלידה הייתה די קשה - ואקום ושארית שליה שהוצאה ידנית. לקראת השחרור מבית החולים וגם בביקורת 6 שבועות אחרי עשיתי אולטרסאונד והכל היה תקין. למרות שלא הנקתי, קיבלתי וסת רק 6 חודשים אחרי הלידה והיא מאוד השתנתה באופייה: התקצרה מאוד, רוב הדימום מסתכם ביומיים, ואחכ עוד יום יומיים של הכתמות קלות וזהו. כמות הדימום נראית לי סבירה, אבל כאמור בגלל שבסהכ נמשך פחות זמן מבעבר - יוצא שמדממת פחות. וגם כמעט ואין לי יותר כאבי מחזור, פעם הייתי צרכנית כבדה של משככי כאבים במחזור, היום כמעט ולא מרגישה כלום. האם יש צורך בבירור נוסף לקראת החזרה לטיפולים? האם השינוי באופי הוסת יכול להיגרם משארית השליה או מתהליך הוצאתה? האם כדאי לעשות היסטרוסקופיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת
פרופ` דוד בידר28/08/2018לא. צריך, בשלב זה, שום ברור.
יש לפנות לרופא המטפל לטיפולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול להחזרת עובר מוקפאעדן28/08/2018
שלום פרופ'.
1. אני אמורה לקבל מחזור בעוד כמה ימים. הרופא אמר לי להתחיל לקחת אסטרופם, אבל אני לא זוכרת האם זה מהיום השני או מהיום שלישי של המחזור?
2.העוברים הם בלסטו (יום 5) האם ההחזרה צפויה להיות ביום ה-19 של המחזור או שניתן גם לפני בגלל שבפועל לא אמור להיות ביוץ בגלל אסטרופם?
3. מאיזה יום מתחילים לקחת פרוגסטרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול.
פרופ` דוד בידר28/08/20181. מיום 3.
2.ההחזרה הולכת לפי בדיקות דם ואולטרה סאונד.
3. את הפרוגסטרון נותנים כאשר נתוני האולטרה סאונד והדם מתאימים למתן פרוגסטרון ואז אחרי 5 ימים מחזירים העוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.....
עדן28/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות במשך 4ימיםמריה סיטניק28/08/2018
ורציתי לדעת היה לי ב5/8מחזור שנימשך חמישה ימים ואז ב20 התחילו לי הפרשות חומות במשך 4ימיםצואז התחיל דיצום דימום שהוא לא מסיבי אשמח לתשובה תודה עם זה מחזור או יכול להיות משהו אחר או הריון אפילו לציין שהדימוםם נורא בהיר וכמה טיפות אין לי דיצום כמו המחזור כמה טיפות בניגוב וזהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ` דוד בידר28/08/2018צריכה לעשות בדיקות דם לאסטרוגן ופרוגסטרון כדי לתת תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור חשוב לגבי ההבדל ביןסיגל27/08/2018
שלום.. האם רופא לגינקולוגיה יכול לתת מרשם לתרופת מיניפור?
האם יש הבדל בין רופא נשים למומחה פריון? .. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור
פרופ` דוד בידר27/08/2018רוב הרופאים הגינקולוגית יכולים לתת התרופות אלא אם יש באותה הקופה החלטה שרק רופאים מורשים יתנו תרופות פריון..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל -האם לזרוק לפח?תמי427/08/2018
הי, אני בתהליך דיכוי קדם וסת לפני ivf חמישי.
מזריקה דקפפטיל כבר שבוע מידי יום.
הערב גיליתי שהשארתי אתמול בערב מחוץ למקרר (בחדר מוצל ללא אור שמש) את השקית עם מזרקים לשבוע הקרוב.
האם המזרקים ניזוקו מחוץ למקרר במשך יום אחד?
אוכל להמשיך איתם? או לפח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למרות שהסיכוי שניזוקו נמוך,לא הייתי מסתכן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום פרופ בידר -שאלה לגבי הערכת משקלדפנה27/08/2018
שלום פרופ בידר !
אני בשבוע 28 ובהערכת משקל העוברית שלי יצאה באחוזון 85.
העמסת סוכר 50 גרם שעשיתי לפני שבועיים יצא 93 והרופא אמר שזה תקין.
האם כדאי לחזור שוב על בדיקת הסוכר? מה הסיבה שהעוברית גדולה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל
פרופ` דוד בידר27/08/2018כדאי לעשות העמסת סוכר גדולה.
יש משקל עובר גדול שיכול לנבוע מעליה במשקל שלך.
כמה עלית במשקל עד כה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דפנה28/08/2018
עליתי יחסית הרבה -עד כה שבוע 28 עליתי בערך 13 קילו (ולא שהייתי רזה לפני ההריון) - העוברית גדולה בגלל ההשמנה שלי ?
אולי כדאי לבדוק גם סוכר בצום ?
תודה על התשובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוברית
פרופ` דוד בידר28/08/2018ההשמנה קשורה להשמנה שלך.
זה הרבה 13 ק״ג בשלב זה.
צריך לבצע העמסה גדולה ולקבל יעוץ דיאטתי להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי לאחר טיפול ivfיעל27/08/2018
לפני 12 יום היתה החזרה. במשך כל הימים השתמשתי בסינראל וקרינון. קיבלתי תשובה שלילית.
אני צריכה לבצע פרופיל הורמונלי. בעוד מספר ימים אמורה לקבל מחזור. האם ניתן לבצע את הבדיקה במחזור זה? או שתהיה השפעה של ההורמונים שלקחתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ` דוד בידר27/08/2018לא ניתן לבצע במחזור זה עקב השפעת ההורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה של בלסטו מוקפא..27/08/2018
מתי מתרחש השתרשות בעובר בן 5 מופשר?? ומה אמוקים להרגיש?? ועם לא מרגישים כלום אחרי 24 שעות מה זה אומר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלסטו
פרופ` דוד בידר27/08/2018אחרי ההחזרה העובר משתרש באותו היום או למחרת.
לא מרגשים כלום ולא צריך להרגיש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית לפני נסיעהטלי27/08/2018
אני טסה בשבוע 11 לתקופה מעט ממושכת..
קבעו לי שקיךות עורפית לשבוע 10+4 (או 11 אם סופרים את 3 הימים של גיל העובר שהוחזר)..
יש סיכוי שזה יהיה בסדר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדיך בשבוע 11
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תמיכה של אסטרופם ואוטרןגסטןדנה27/08/2018
הרופא שלי הנחה אותמ להפסיק תמיכה בשבוע 8+0..
נשמע סביר?
האם יש יתרונות לשימוש ממושך יותר?? או חסרונות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה בהחלט מספיק ולא צריך מעבר לתקופה זו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה דופסטון טווח שעותמאיה27/08/2018
שלום.
מהם טווח השעות של לקיחת תמיכה?
דופסטון פעמיים ביום , האם זה סביר לקחת כל פעם טווח של 10 שעות ? האם זה משנה בשעה קבועה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין לזה משמעות כלל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר להנס לים ולברכהלירון27/08/2018
אני בתחילת הריון
האם מותר להכנס לים או לברכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין מניעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון אסטרופם לעיבוי ריריתתמר27/08/2018
שלום,
יש לי אסטרופם 2 מ"ג שרכשתי לאחר שהרופא שלי אמר שאנסה לדחות ביוץ (עקרות הלכתית) ובנוסף לעבות את רירית הרחם (בממוצע היא כחמש מ"מ ביום הביוץ) אינני זוכרת מהו המינון שנאמר לי לקחת והרופא שלי לא נמצא במרפאה בימים הקרובים. אשמח לדעת כמה כדורים לקחת בשביל פתרון הבעיות הנ"ל ובאיזה שלב מקבלת הווסת.
זקוקה לתשובה דחופה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר *הערה
תמר27/08/2018אוסיף רק שאינני לוקחת\ חווה שום טיפול נוסף כרגע פרט לצרכים הנל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
4-6 מ״ג ליום(2-3 כדורים)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אך מאיזה יום של הווסת ולכמה ימים? (והאם לספור מתחילת הכתמות או דימום מסיבי כיום ראשון?)
תמר27/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש מחכה לתשובה...מפחדת שאמורה לקחת היום ומפספסת.....בבקשה
תמר28/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מהיום השלישי במחזור ,משך הטיפול והמינון מותנה בהחלטות הרופא המטפל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שניה פי שלושמעיין26/08/2018
שלום
עשיתי בטא שניה היום תוצאה 996
בטא ראשונה 276
אני יודעת שצריך להיות פי אחד וחצי ואצלי זה יותר מ פי שלוש...
אני מודאגת
האם זה תקין ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין,רב עוברי?
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רב עוברי-הוחזר עובר 1
לירון27/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תקין בכל מקרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)