מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המשך לשאלה על אנטיביוטיקה.09/08/2018
אני נוטלת אנטיביוטקה לדלקת חניכים ומתחילה אסטורופם הבוקר
אמרתם לי שלא מזיק ייחד רק לקחת בשעות שונות האם 3 שעות בין אנטיביוטיקה לאסטרופם זה בסדר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בסדר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחסון של אנדומטרין במקררדנה08/08/2018
שלום רב
יש לי בית חם מאוד. מעל 25 מעלות. האם ניתן לשמור את התרופה במקרר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין צורך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אם טמפרטורת החום בבית שאני גרה בו
דנה09/08/2018מגיעה לארבעים חמישים מעלות במהלך היום כשאני לא שם ואין מזגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקור בלונה פארק - שבוע 7מאי08/08/2018
מתוכנן לי בשבוע הבא בילוי בלונה פארק עם הילדים.
במתקנים עליהם רשום "לא לנשים בהריון" - מדובר גם על הריון צעיר שכזה או רק בשבועות מתקדמים?
(האם ישנה סכנה בלעלות על גלגל ענק / רכבת הרים / קרוסלה וכו'...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא לעלות לשום מתקן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 7 לאחר טיפוליםליטל08/08/2018
שלום רב. היום עשיתי לראשונה בדיקת דופק והכל תקין ברוך ה' הרופא נתן לי הפנייה בצום לבדיקות כמה שעות אני צריכה להיות בצום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפחות 6 שעות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון שבוע 6 וסביבה של אנטיביוטיקהרעות08/08/2018
הי אני בת 34 בשבוע 6 נמצאת כרגע בשכיבה במצב של הפלה מאיימת, כי היה דימום חזק לפני כמה ימים ועכשיו הוא בצורה מועטה. יש לי אחיין בן שנתיים שלוקח אנטיביוטיקה, מחר זה הכדור האחרון שהוא צריך לקחת. האם אני יכולה להיות בסביבתו? האם זה עלול להזיק להיריון שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא יזיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעט נוזל בדוגלס - האם התרחש כבר ביוץ?רון08/08/2018
שלום,
אני בת 41.5. יום 11 למחזור, ללא טיפול הורמונלי (החודש)
בבדיקת US ודם התקבלו התוצאות הבאות:
שחלה ימנית - זקיק בגודל 19
עובי הרירית - 8.9
מעט נוזל בדוגלס
רמת אסטרדיול E2=1043
רמת LH=13.4
רמת פרוגסטרון קטן מ-2
להלן שאלותיי:
1) האם הביוץ כבר התרחש? ואם כן, האם פספסתי את מועד ההזרעה?
2) במידה ולא, מתי יהיה נכון לבצע הזרעה? מחר או מחרתיים? בוקר או אחה"צ?
3) האם כדאי לקחת זריקת אוביטרל היום בלילה?
אודה מאד לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לקחת אוביטרל היום ולבצע הזרעות מחר ומחרתיים(עוד לא בייצת עדיין)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע יש צורך בהזרעה כפולה?
רון09/08/2018ראשית, תודה רבה על התשובה!
אתמול השבת לי "לקחת אוביטרל ולבצע הזרעה מחר ומחרתיים"
ואכן, בצעתי הזרעה היום ומתוכננת לי אחת נוספת מחר.
** שאלתי היא, אם טרם היה ביוץ, מדוע היה צורך לבצע הזרעה גם היום ולא מספיק שתבוצע רק הזרעה אחת מחר? **
בבדיקות דם +US, שבצעתי הבוקר התקבלו התוצאות הבאות:
שחלה ימנית - זקיק בגודל 20
עובי הרירית - 11
ללא נוזל בדוגלס
רמת אסטרדיול E2=1454
רמת LH=21.2
רמת פרוגסטרון קטן מ-2
לאחר מכן, בשעות הצהריים המוקדמות, בוצעה הזרעה ראשונה
וכאמור, אבצע גם מחר הזרעה, רק לא הבנתי מדוע יש צורך בכפילות, בהינתן שזרע חי 24 שעות או יותר במערכת?
אודה מאד להבהרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הזרעה כפולה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/08/2018מחקרים מראים- תאי זרע חיים באיברי הרבייה הנשיים 24-40 שעות בממוצע. לעומת זאת, טווח הביוץ לאחר עליית הורמון הביוץ (או זריקת אוביטרל) יכול להתרחש גם נעל 34-40 שעות.
- רק 10% מתאי הזרע עשויים להימצא בחצוצרה בזמן ההפריה של הביצית. לכן, יש לבצע את ההזרעה לא יותר משעות ספורות לפני הביוץ.
- ביצית מקבלת יכולת הפריה כ- 6 שעות לאחר הביוץ. יכולת זו נשמרת למשך 18 שעות נוספות.
- לעיתים, בזמן הביוץ, בדיקת הביוץ אינה מזהה את הורמון ה- LH (הוא הורמון הביוץ).
- כאשר ניתן אוביטרל להשראת ביוץ על בסיס מעקב הזקיקים, גודל הזקיקים לא תמיד משקף את מועד הביוץ בגלל יכולת ההשתנות של גודל הזקיקים לפני הביוץ. ביוץ יכול להתרחש 22-47 שעות לאחר זריקת אוביטרל. מאחר שאחרי הביוץ, עומדות לרשותנו 24 שעות נוספות של ביצית בעלת כושר ההפריה, יש לנו כ-71 שעות אפקטיביות ממועד זריקת האוביטרל להפריה של הביצית.
התנאים להפריית הביצית
נתונים אלו מראים, כי הזרעה כפולה מספקת זמן רב יותר להפריית הביצית ותלויה בשלושה גורמים עיקריים:
- זמן נדידת הזרע לאזור האמפולרי שבחצוצרה, במטרה להפרות את הביצית.
- משך הזמן מרגע פליטת הביצית מהזקיק עד לקליטת הביצית על-ידי הקצה הפיבריאלי הרחוק של החצוצרה.
- משך זמן החשיפה של הביצית לזרע, בסביבה של החצוצרה.
יש שטוענים, כי במחזורי טיפול בהם נעשה שימוש בתכשירים לעידוד ביוץ, לאחר זריקת אוביטרל ייתכנו ביוצים עוקבים בטווח של כמה שעות. בדרך זו, ההזרעה הראשונה תספק לנו מספיק תאי זרע לביצית הראשונה אשר התבייצה, וההזרעה השנייה תספק מספיק תאי זרע לביציות הנוספות, אשר חרגו בשלב מאוחר יותר. תא הזרע זקוק לזמן כדי לקבל את יכולת ההפריה (קפסיטציה), אשר דורש זמן נוסף.
מה המסקנה?
לאתר הפריה של ביצית, הזרעה כפולה יכולה לספק יותר תאי זרע לזמן רב יותר, מה שעשוי להגדיל את שיעור ההריונות המושג באמצעות ההזרעות, ובמיוחד את שיעור ההריונות שמקורן בהזרעות של תורם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לעשות את זה בהריוןמירב08/08/2018
1. לצבוע שיער?
2. לצרוך סוכרזיט בכמות מעטה? (נניח 1 ביום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.מותר עם חומרים מותרים להיריון ולחא אמוניה 2.בכמות כזו לא אמורה להיות בעיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרה בבדיקות הריון ביתיותניב08/08/2018
אני 18 יום אחרי ההחזרה. בבגיקת דם בטא היתה 1070 לפני יומיים.
בבדיקה ביתית הפס שמעיד על הריון חלש מאד.
למחרת בדיקה ביתית של חברה אחרת - גם חלש..
וכנ"ל היום..
מה עלול להיות ההסבר? האם שווה לעשות עוד בטא למעקב או לחכות לשבוע הבא לאולטרסאונד? (זה קצת מכניס אותי להיסטריות מיותרות...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
להמתין לאולטרסאונד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשל שחלתי ואופציות לטיפולOlya08/08/2018
שלום. אני בת 35 , יש לי שני בנים מהריונות ספונטניות. חצי שנה אחרונה עברתי שתי הפלות מוקדמות. אני נשאית איקס שביר 64 חזרות. FSH 19 AMH 0.12. יש לי ביוץ לא יודעת אם כל מחזור, אבל רופא שבדקה אותי אחרי גרידה אמרה שאני בביוץ. מה דרכים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר08/08/2018תעשי בדיקת חלל הרחם כל ידי היסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי מאמץ בשירותיםגליה08/08/2018
שלום. אני 6 ימים לאחר החזרת עוברים. היום כשהייתי בשירותים התאמצתי כי היתה קצת עצירות ולחצתי כמה פעמים. בניגוב מספר פעמים היה דם מהנרתיק בצבע אדום בהיר.
האם יכול להיות שהלחיצות הפעילו לחץ על הרחם שהשפיע על העוברים? על קליטתם או חלילה פליטתם מהרחם?
אשמח לתשובתך, אני ממש מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אל דאגה הכתמה דמית מצוואר הרחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון בus וגיל הריוןמורן08/08/2018
1. האם יש מצב לראות שק הריון 3 שבועות מההחזרה? (בטא גבוהה)
2. בחישוב של גיל ההריון, מתייחסים ליום ה1 של המחזור? או להחזרה? או מחשבים גם את גיל העובר כשהוחזר? (יש הבדל אם הוא בין 3 או 5 ימים?!)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.שלושה שבועות מההחזרה נצפה שק היריון 2.גיל הריון =מועד ההחזרה+שבועיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ דוד בידר פרוגסטרון ושלייהשירי08/08/2018
פרופ בידר שלים יש לי 3 שאלות אם תענה לי מה דעתך המקצועית
בשאלתי על פרוגסטרון לא הבנת מדוע קיבלתי זריקות פרוגסטרון ודופסטון עד שבוע 18 . הסיבה הייתה שלייה נמוכה כמו בהריון קודם שהייתה נמוכה ולבסוף שליית פתח מלאה מלווה בדימומים.
בהריון הזה תמכת בתחילתו גם בזריקות עד שבוע 17 עד שיראו מה מצב השלייה והרופא חשב בדיוק כמוך
כרגע השלייה קצת עלתה היא רחוקה 2.5 מצוואר הרחם והופסקו הזריקות ריטארד והדופסטון
1. האם זה נכון היה להפסיק את הזריקות והדופסטון בשלב הזה?
2. מה דעתך על השלייה שהיא 2.5 מצוואר הרחם (הייתה 1.2) האם זה בסדר ויש סיכויי שתעלה? אני בשבוע 18+5
3. האם נכון לכרגע ניתן ללדת בלידה רגילהאם נתוני השלייה? אציין שעברתי קיסרי 1 וצריך לקוות שהשלייה לא תשב על הצלקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ` דוד בידר08/08/20181.זה נכון להפסיק.
2.כרגע השליה לא שליית פתח. לדעתי עוד תעלה.
3.אם השליה באיזור הצלקת צריך בשבוע מתקדם לבדוק אם לא נעוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן שמזכירים כאבי מחזורמרינה08/08/2018
שלום.האם נטילת דופסטון 3 פעמים ביום יכול לגרום לכאבים בשחלות כמו כאבי מחזור.אני אחרי החזרת עוברים קפואים על בסיס ביוץ טבעי ודופסטון משמש כתמיכה.באלון המצורף לתרופה בתופעות לוואי אין אזכור של כאבי בטן. תודה
תופעה לא שגרתית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעלת הריון ונטילת אספיריןשירי08/08/2018
פרופסור שלום אודה למענה
1. מה ההבדל בין קרטיה לבין מיקרופרין בהריון?
2. מדוע אספירין לא מסוכן בשליש השני לעומת השליש הראשון ?
3.עקב בדיקות חלבון עוברי קיבלתי קרטיה למנוע רעלת הריון אני בשבוע 18 האם אפשר קצת לחכות או בשבוע כזה יכול להיות רעלת ועיכוב התפתחות עובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין
פרופ` דוד בידר08/08/20181.זה אותו הדבר.
2.עש מחשבה שתרופות משפיעות על העובר בהתחלה ולא בהמשך.
3.בשבועות כאלה עוד אין רעלת. אך מתחילים מוקדם לקחת אספירין כדי שיותר מאוחר זה יעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מוקדמים ותמיכה ואגינליתנועה08/08/2018
בוקר טוב,
מקבלת אוטוגאסטן 200 2 ביום כתמיכה ואגינלי למניעת צירים.
האם זה באמת עוזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים
פרופ` דוד בידר08/08/2018בשבועות מוקדמים יש סוג של טיפול כזה.
הפרוגסטרון מרפה שריר הרחם.
אך היות וגם ככה השליה מפרישה פרוגסטרון יעילות הטיפול לא ברור אך אפשר לטפל ככה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)