מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפולי פוריות כאבים בשחלהמורן03/08/2018
שלום רב ,
אני בת 35 ונמצאת בטיפולי פוריות כשנה ( ivf) , ללא ילדים , הריון אחד שהסתיים בירידת מים בשבוע 15 .
בגדול הכל תקין אצלי ואצל בעלי , כל הבדיקות שעברתי ביופסיה , הסטרוסקופיה , צילום רחם , קרישות יתר , הכל תקין .
כרגע אני בחודשים הפסקה וחוזרת שוב לסיבוב נוסף של החזרת מוקפאים .
בתקופת הטיפולים אני לוקחת מינונים גבוהים של הורמונים .
ב 3 חודשים האחרונים יש לי כאבים בשחלה שמאל שהולכים ובאים , לפעמים חזקים יותר לפעמים פחות והם מקרינים לי גם על כל הרגל .
מזכירה שבחודשים האחרונים אני ללא הורמונים אך הכאבים לא מפסיקים
יש דרך לבדוק את זה יותר כי באולטרסאונד אומרים לי שהכל תקין
מה יכולה להיות הסיבה לכאבים ?
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים עוויתיים בדרך כלל אינם ממקור שחלתי ,בין היתר רצוי לשלול אפשרות של שיזור/שיזור חלקי של השחלה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמוסות Dhea לשימוש יומיאלון03/08/2018
שלום לכם.
אשתי רוצה לרכוש את הנ"ל dhea מאתר בחו"ל ויש שם כמוסות במינונים שונים כמו 15,25,50 מיליגרם.מהו מינון dheaבמיליגרם המומלץ למבוגרת(43-44)ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מומלץ-לא עוזר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאלון DHEA
ליאת03/08/2018אלון שלום
עדיף לקנות את זה בסופר פראם אני לקחתי את זה תקופה. אך פרופ בידר ענה לי אותו דבר שזה לא עוזר ולא משפר איכות בייציות כי לפי דעתו אין דבר כזה וזה נכון והגיוני זה לא עזר לי בכלל בטיפולי IVF סתם יקר ומיותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עדות אותנטית על העדר התועלת של התכשיר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ דוד בידר חוות דעתענת03/08/2018
פרופ בידר שלום אודה לחוות דעתך
אני בשבוע 18 להריון ומזריקה קלקסן 40 בהוראת הפרופ המטפל בגלל 4 הריונות כימיים רצופיים ולאחר בירור התגלה פקטור 5 ליידן,APCR נמוך ופקטור 8 מוגבר.
הריון קודם עברתי גם אם קלקסן 40
אך משקלי כרגע הוא 55 ק"ג ואני צופה לסיים את ההריון לפחות 64 ק"ג .
לפי הבנתי קלקסן זה לפי משקל 1ml/kg
אז מדוע במשקל כזה 54 קילו נתנים רק 40 מ"ג ומה קורה כאשר אני עוברת את ה-60 קילוגרם אז לא צריך מינון 60? גם ככה קלקסן תקף ל-12 שעות ואני פוחדת מהפרעת קרישה. למרות שהבנתי מהרופא המטפל שגם מינון גבוה יכול לפגוע בעצמות האם זה נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן
פרופ` דוד בידר03/08/2018זה המינון הנכון לטיפולים בהפרעות ב קרישיות ולא לפי משקלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר הפרעות קרישה
ענת03/08/2018פרופ בידר תודה על המענה.
ברשותך יש לי 2 שאלות:
1. קלקסן עובד 12 שעות ביום אז חשש להפרעת קרישה להריון ב-12 שעות שאחריי, זרימת דם לעובר עקב בעיית הקרישה וכאשר מדובר בעבר של הריונות כימייים כתוצאה מקרישה ואי מתן קלקסן? למה לאחר 12 שעות לא נותנים עוד מינון גם כשזה מניעתי ולא טיפולי?
2. מה הסיכויי אם בעיית קרישה כמו שלי אם קלקסן 40 עד סוף ההריון שלא תהיה חלילה הפרעת קרישה וזרימת דם טובה לחבל הטבור ולעובר? כי כל ההריונות שלי לא התפתחו בעבר עקב זה שלא הייתי אם קלקסן אז זה מראה על הפלות עקב קרישיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלקסןן
פרופ` דוד בידר03/08/20181.למניעת קרישה נותנים 40 מ״ג ליום היות וזה מניעתי ולא טיפולי.
2.זה המינון וצריך ללכת בסדר.זה מספיק לזרימת דם ומניעת קרישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת היריון שליליתמירי03/08/2018
1. אם בדיקת הריון ביתי היתה שלילית לאחר 10 ימים, האם זה וודאי שההריון לא צלח?! (או לפחות סיכוי סביר... לאחר החזרה של מוקפא בן 4 ימים)
2. האם קריטי לתת שתן ראשון של הבוקר או שזה לא באמת משנה?
3. האם לחכות ליום א לבדיקת דם או שכדאי להפסיק את התמיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחכי בכל מקרה ליום א
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים תחת אולטראסאונדמיכל03/08/2018
שלום. האם בהחזרת שני עוברים, באולראסאונד יכול להיות שהם נראו כנקודה לבנה אחת? זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זהו הנוזל ששימש להחזרת העוברים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריית עור והחזרת עובריםמרינה03/08/2018
שלום.אני אמורה להחזיר עוברים ביום ראשון והיום שמתי לב שיש לי כתמים עח העור כמו פטריה.האם זה יכול לשבש את תהליך השרשה?תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפיר וחזרה לשגרהשלי03/08/2018
פרופ בוקר טוב
אני 48 שעות לאחר מי שפיר
1. האם הסכנה חלפה ומתי אפשר לצאת מהבית?
2. האם יש הנחיות מסויימות כגון שבוע שבועיים לא לעבוד קשה?
2.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יכולה לחזור לשגרה בכל מקרה השבוע הקרוב להמנע מפעילות מאומצת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ גיקי אשכנזי האם הסכנה חלפה?
שלי03/08/2018פרופ תודה על המענה
אני יודעת שאסור להתאמץ שבוע אך האם הסכנה חלפה לאחר 48 שעות? אני מרגישה טוב . והאם במהלך השבוע כבר מותר ללכת ברגל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסכנה המיידית בעקבות הדיקור חלפה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי קלקסן מניעתיענת03/08/2018
פרופ שלום יש לי 2 שאלות
1. מדוע נשים בהריון אם בעיית קרישה למשל כמו אצלי, פקטור 5 ליידן ו-APCR נמוך ופקטור 8. זה התגלה לאחרה 4 הריונות כימיים.
נותנים כטיפול מניעתי 40 קלקסן ליום כי אני מבינה שזה משפיעה רק 12 שעות אז מה אם ה-12 שעות הנותרים ? זה לא מסוכן שתהיה הפרעת קרישה ב-12 שעות הנוספות?
2 האם קלקסן 40 (אני שוקלת 54) הוא מספיק מגן על העובר מפני הפרעת קרישה ועוזר בזרימת הדם לחבל הטבור או שאין הבטחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדובר במחצית חיים כך שהטיפול היומי נותן מענה ייעודי בסיכומו של דבר,המינון הנו באחריות הרופא המטפל,בד״כ ניתן מינון של 1mg/kg
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ אשכנזי קלקסן
ענמת03/08/2018פרופ אשכנזי שלום
אני אם הבנתי נכון בטיפול מניעתי זריקה אחת ליום גם אם היא פועלת ל-12 שעות היא מספקת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היא מספקת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגברת תמיכה של אנדומטריןדנה03/08/2018
בוקר טוב.
בטא ראשונה יצאה חיובית. יש לי דימום קל לפני עליה למטוס לחו"ל. אני לוקחת 3 אנדומטרין ביום. לכמה ניתן להגביר את התמיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בנסיבות המקרה -התייעצי עם הרופא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלסטו יום 5 מוקפא.03/08/2018
הי רציתי לדעת עם באמת מוקפאים מתחילים מבטא קצת יותר נמוכה ??
והאם הבדיקות הביתיות אמינות במצב הזה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא בהכרח,לא הייתי סומך על הבדיקות הביתיות כמדד לתקינות ההיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות עוברים להחזרההחזרת עוברים מו02/08/2018
שלום
נחשפתי היום למחקר שפורסם כי החזרה של עובר אחד בלבד מגדיל משמעותית את הצלחת הטיפול
המאמר מדבר על איכות ולא על כמות יותר מכך שהרחם מבזבזת על עובר באיכות נמוכה עח עובר טוב
במקום שתשקיע את מאמציה לקליטת עובר אחד
נותרו לי 2 עוברים מתלבטת האם לבקש לפצל ל2 החזרות
אשמח לשמוע דעתכם
נשמע שיש הגיון במחקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המחקר אינו תואם את ממצאי הקוקרן המסכמים עשרות עבודות מבוקרות היטב,ואינו נותן לטעמי מענה הולם לסוגיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות עוברים להחזרה
החזרת עוברים מו03/08/2018אם כך מה המצלתך
2 עוברים אני בת 43 ועייפה מעוד סיבוב אייויאפ 6 מחזורים של 2 לא הצליחו אולי נכון לנסות אחרת בסיבוב הבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עד 4 עוברים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה הורמונאליתפרופ׳ אשכנזי02/08/2018
עד שבוע 8-9
עד לשבוע 8-9
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד מתי צריך תמיכהנינה02/08/2018
החזרת עוברים בivf od.
עד איזה שבוע צריך תמיכה של אסטרופם, זריקות פרוגסטרון ואוטרוגסטן?
האם הפסקת התמיכה מסכנת את ההריון?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עד שבוע 8-9
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה יום בדיקת betaורה02/08/2018
אני אחרי החזרת בלוסציסט בן 4 ימים.
נאמר לי לבצע בדיקת דם 14 יום לאחר ההחזרה ולא קודם.
אני קוראת באינטרנט המלצות שמדברות על כך ש 10-12 יום אחרי ההחזרה כבר אפשרי ואמין.
מה דעתכם??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתן לבצע כבר כעבור 10 ימים מההחזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה בסטיק לעומת בדיקת דםדבי02/08/2018
אם לאחר 14 יום הבדיקת שתן יוצאת שלילית, מה הסיכויים לבדיקת דם חיובית והיריון??
כדאי חבצע בדיקת דם כדילקבח אינפורמציה מדויקת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)