אבחון

מנהל הפורום

פרופ` רפאל יודסין
פרופ' רפאל יודסין
לקביעת תור אצל פרופ' רפאל יודסין ללא פרסום בפורום

• אבחון
    ליאת
    02/09/2011

שלום דר' .
    נולד לי פג בשבוע 30 לפני 7 חודשים במשקל 870 גרם.מיום שני לחייו תפיחות בטנית עם צילומי בטן חוזרים שהדגימו דפוס חסימתי עם הרחבה משמעותית של לולאות מעי. טופל בחוקני סליין במחשבה של מקוניום פלאג עם הטבה זמנית, ללא עדות ל"נק" או זיהום.תפיחות בטנית המוקלת ומוחמרת לסירוגין, נסיונות האכלה הופסקו שוב ושוב לאור קליניקה חסימתית, לאור זאת 3 שבועות לאחר לידתו בוצעה אילוסטומיה זמנית על מנת לאפשר מתן כלכלה ועלייה במשקל. (בניתוח הכרורגית לא ראתה שום בעיה/חסימה) גם לאחר הוצאת הסטומה היתה הרחבה של לולאות מעי אך המצב הקליני היה טוב, ספיגה טובה של אוכל (פרוגסטמיל) בטן רכה ויציאות כל הזמן.
    לאחר השחרור המשכנו את הברור: עשינו תבחין זיעה ובדיקה גנטית לשלול CF ויצא תקין. עשינו ביופסיה של הרקטום לשלול הירשפורננג ויצא תקין. בדיקה הבאה היא חוקן בריום .
    הרופאים אמרו שאם החוקן יהיה תקין אין עוד מה לבדוק אלא רק לעשות ניתוח החזרה ולראות מה קורה..
    שאלותיי:
    1. האם הדר' יודעת על עוד בדיקות שאפשר לעשות על מנת לבדוק תפקוד של המעי לפני ניתוח ההחזרה?
    2. האם כדאי לבדוק מלחים, בלוטת התריס? עמוד שדרה? האם קשור?
    3. מה בדיוק החוקן בודק??
    4. את החוקן הם רוצים לעשות מהסטומה (ולא מפי הטבעת) מה ההבדל?ולמה זה עדיף?
    5. אם באמת הכל תקין מה יכלה להיות הבעיה? יכול להיות רק בגלל שהיה פג? כזכור לי הרופאים בפגיה אמרו שגם פגים קטנים אחרי כמה ימים זה מסתדר, ופה זה "לא הלך" הרבה זמן..
    5. מה זה אומר "מקוניום פלג" האם יכול להיות שזה מה שהיה לו?
    6. איך ניתן לשלול מחלק קולוניק? בעיה עצבית?
    7. אם יש כל הזמן יציאות מהסטומה זה אומר שהמעי הדק בטוח תקין?
    אודה לך מאוד מאוד אם תוכל להתייחס ל7 השאלות הנ"ל, ידוע לי שזה מידע כללי והתיק לא לפניך, אך אשמח לשמוע חוות דעתך.
    תודה מראש ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון - תגובה

פרופ' רפאל יודסין
    02/09/2011

נתחיל בזה שאני דוקטור ולא דוקטורית.
    לפי התאור והשאלות נראה שכבר עשיתם תחקיר מכובד ומאד ממצה. אין ספק שחשוב לראות בין שלל הצילומים שעשה את מבנה עמוד השדרה. טירואיד לבטח נבדק כמו כל יילוד אבל שווה וידוא. שני אלו לבטח יכולים לגרום האטה זמנית של ניע המעי.
    הרעיון לבדוק מהסטומה מאד נכון שכן רוצים לראות את ניע המעי ולוודא שאין היצרות במעי.
    MECONIUM PLAGUE פרושו פקק של צואה צמיגה שאינה בהכרח קשורה ל CF. מרגע שיש יציאות תקינות מדי פעם אין להעלות יותר רעיון זה. מחלת המעי הגס נשללה על ידי הביופסיה והניע ייבדק בחוקן דרך הסטומה כמו גם גמישות דופן המעי וצורתו כעדות להיצרות, ספזם, דלקת וכד'. אם יש יציאות תקינות דרך הסטומה הפעילה פרושו שמהפה ועד לסטומה המערכת תקינה.

אם החוקן תקין והילד אנבולי אפשר לחשוב על סגירת סטומה. במחלקתי נהוג שאין למהר בסגירת אילאוסטומיה כל זמן שיש עליה מתמדת במשקל ואין הפרעות אלקטרוליטים.

כל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון, המשך

ליאת
    04/09/2011

פרופ' נכבד.
    תודה רבה רבה על תשובתך!!! לאור מה שהפרופ' כתב יש לי עוד כמה שאלות ברשותך..
    1. לאיזה רופא צריך ללכת לבדוק התפתחות עמוד שדרה? אם בפגיה בדקו האם זה מספק?
    2. האם טיאוריד זה TSH?
    3. בתאריך 6/4/11 (הפעם הראשונה שהיינו בטיפת חלב אחרי השחרור)הבן שלי שקל 2290 ופעם אחרונה שקלנו אותו בתאריך 16/8/11 והוא שקל 4750. האם זה נחשב לפי הפרופ' עלייה טובה במשקל?
    4. איך ניתן לאבחן מחלת קולוניק? בעיה עצבית?
    5. לגבי הפרעות אלקטרוליטים : הסתכלתי בבדיקות הדם התקופתיות שעושים לו יש שם:SMA,CRP,מגנזיום,שומנים בדם,גזים בדם,תמנגנון קרישת דם,ותד"ש. האם יש עוד משהו חשוב לבדוק? (במסגרת הפרעות אלקטרוליטים)?
    6. אני מבינה שיש גם גישה שכדאי לחכות עם הניתוח החזרה. לא למהר אם עכשיו הכל תקין ויש עליה במשקל. שאלתי מה החסרון אם מחכים? אם חלק מהמעי לא פעיל זה לא "מנוון אותו"? יש עוד חסרון?
    אני מודה לך מראש על תשובתך. זה עוזר לנו מאוד בתהליך שלנו..
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון, המשך - תגובה

פרופ' רפאל יודסין
    04/09/2011

עמוד שדרה - תשובת הרנטגנולוג לגבי מבנה תקין של עמוד שדרה מספיקה ובנוסף בדיקה נוירולוגית על ידי רופא הילדים או רופא הפגיה.
    בדיקת TSH מבטאת את תיפקוד הטירואיד
    שאר הבדיקות והעליה במשקל נשמעים בסדר

אין בעיה בדחיית הניתוח כל זמן שהוא עולה במשקל. אין ניוון של הקטע שעדיין לא מחובר למערכת וככל שהילד גדול יותר הוא עובר יותר קל את הניתוח

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון

ליאת
    04/09/2011

וואו אני ממש מודה לך על התשובות!!!!
    לגבי דחיית הניתוח חשוב לי לדעת אם הפרופ' מתכוון לדחייה בכמה חודשים מהיום או בכמה שנים??
    זה שהילד יוכל לעבור בקלות יותר את הניתוח כאשר יותר גדול זו הסיבה היחידה שכדאי לדחות?
    זה נחשב לניתוח רציני?
    תודהההההההה!!!!!!!
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון - תגובה

פרופ' רפאל יודסין
    05/09/2011

סגירת סטומה היא נתוח "רציני" וחשוב שהילד יהיה עם מספיק רזרבות למקרה שמשהו לא הולך במאה אחוז כשורה.
    לרוב מחכים לגיל חצי שנה ואפילו שנה ולמשל הרבה מעל 5 קג.
    כל זה בתנאי שיש עליה מתמדת במשקל ואין הפרעה במשק האלקטרוליטים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו