פורום ניתוחי ילדים, כירורגית ילדים - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו אשך טמיר, ברית מילה, עצירות בילדים, אטמות פי הטבעת, פיסולה, פיסורה, בקע טבורי, היצרות בשופכה, ניתוח אשכים, הידרוצל ועוד

מנהל הפורום

פרופ` רפאל יודסין
פרופ' רפאל יודסין
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
לקביעת תור אצל פרופ' רפאל יודסין ללא פרסום בפורום
 
  • תרסיס לאף טשטוש לפני פעולה כירורגית
    ליאן
    15/04/2021

    שלום פרופ' ותודה מראש, הבן שלי בן 5 וחצי נפל על קצה של קיר כנראה ופתח את המצח קרוב לגבה. במוקד שלחו אותנו לבי"ח איכילוב לכירורג פלסטי כדי לתפור את המקום שהיה מאד עמוק. הוא צרח והתנגד ונתנו לו תרסיס לאף סוג של טשטוש הרדמה כזה ועדיין היה ערני למחצה. למרות שגם היה קשה לתפור לו הוא התנגד ולבסוף הצליחו. למחרת לפתע פיתח חום ונזלת , האם זה קשור לתרסיס באף תופעות לוואי או שהיה צריך לקבל אנטיביוטיקה לחתך. בבית חולים אמרו שאין צורך. ועוד שאלה חשובה לי, מה זה התרסיס שנותנים לילדים טשטוש חצי הרדמה כזה אבל הילד ער ומדבר. תודה רבה לך על התשובה, אמא מאד מודאגת.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    תרסיס לאף טשטוש לפני פעולה כירורגית

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תפירה במיון

    פרופ' רפאל יודסין
    15/04/2021

    אלו הן שאלות שצריכות להיות מופנות למי שבצע. אין לי מושג במה השתמשו. ברור שסדציה ממש, שהיא הרדמה קלה, יותר פשוטה לילד.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הדרוצלה-באיזה גיל עדיף לעבור ניתוח
    Anna
    11/04/2021

    שלום. לבן שלי בן שנה וחודש יש הדרוצלה באשך שמאל, מגיל חודשיים. לא משתפר ולא מחמיר מאז הופעתו הפתאומית. האם כדאי עכשיו לעשות ניתוח או לחכות עד גיל יותר מאוחר? בגלל שכבר כמעט במשך שנה ההידרוצלה נשאר במצב יציב ולא משתפר-כירורג ילדים ממליץ על ניתוח כבר עכשיו (כלומר לא דחוף אבל טוען שאם עד עכשיו לא השתפר אז אין סיבה לחכות כי לא יישתפר גם בעתיד).
    תודה רבה
    אנה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדרוצלה-באיזה גיל עדיף לעבור ניתוח

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הידרוצל

    פרופ' רפאל יודסין
    11/04/2021

    אני בעד לחכות. אם אין חשד לבקע אין סיבה לנתח לפני גיל 4 שנים.
    ראי טקסט מאתר אחר שלי:
    .
    מתוך אתר YNET במדור "התשובות לשאלות הכי שכיחות"
    www.ynet.co.il/pedsurg
    האם לנתח הידרוצל ?
    הידרוצל (הידרקון בעברית) פרושו: שק עדין מלא בנוזל סביב האשך. משמעות הנוזל סביב האשכים היא שיש עדיין קשר דקיק לחלל הבטן המאפשר למים להגיע אל סביב האשך. אין שום נזק בקיום ההידרוצל אלא אם הוא מעיד על קשר לחלל הבטן שיכול להתרחב עם הזמן ולאפשר ללולאות מעי להכנס לתעלה דבר שמשמעו בקע (שבר).
    הסיבה לקיום נוזל סביב האשכים נעוצה בתהליך נדידת האשכים מאזור ליד הכליה בכל צד
    האשכים נודדים בחלק האחורי של חלל הבטן ובצמוד לציפוי הקרומי הדק שתוחם את חלל הבטן ולא נותן למעיים לגעת בשרירים סביב. ביציאת האשכים מחלל הבטן אל שק האשכים הם גוררים בצמוד עליהם את הקרום הזה ויוצרים מעין אצבע של כפפה מחלל הבטן ועד לאשך בשק.
    חלל האצבע הזו צריך להסתם עד ללידה. אם הוא נסתם ברובו קרוב לבטן ומשאיר חלל קרוב לאשך נוצר הידרוצל. אם הוא נשאר פתוח ורחב יש בקע ולתוך חלל זה נכנסות לולאות מעי.
    רק מציאות בקע מחייבת ניתוח בכל גיל. הידרוצל מנותח רק מעבר לגיל ארבע שנים. אין לנתח הידרוצל עד גיל ארבע שנים שכן הנסיון מלמד שרובם ייספגו מאליהם. הסיבה היחידה לנתח הידרוצל הוא קיום בקע בנוסף לו

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שאלה לגבי המנגיומה בן שנתיים
    טלי
    03/03/2021

    הבן שלי בן שנתיים וארבעה חודשים.
    נולד עם המנגיומה על המצח.
    צירפתי תמונה
    גודל כ 1 ס"מ
    אמרו לנו כשהוא נולד שההמנגיומה תיספג מעצמה עד גיל שנה...וזה לא קרה.
    המצח גדל והיא גדלה גם.
    האם ניתן לעשות משהו כגון טיפול בלייזר כדי להסיר אותה ?



    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המנגיומה

    פרופ` רפאל יודסין
    03/03/2021

    כתם לידה שטוח כזה יכול להיעלם במשך השנים ואפשר לחכות גם עד גיל 4 שנים. יש טפול בלייזר אבל ממש ממש מוקדם לזה.
    כל טוב

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המנגיומה

    פרופ` רפאל יודסין
    03/03/2021

    כתם לידה שטוח כזה יכול להיעלם במשך השנים ואפשר לחכות גם עד גיל 4 שנים. יש טפול בלייזר אבל ממש ממש מוקדם לזה.
    כל טוב

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • דלקת בתוספתן טיפול שמרני
    שיר
    28/02/2021

    שלום,
    נער בן 13 הגיע למיון עם חשד לדלקת בתוספתן. היה מאושפז בכירורגיית ילדים מספר ימים וקיבל טיפול שמרני -אוגמנטין בעירוי לוריד מידי 8 שעות. שוחרר הביתה וממשיך לקחת אוגמנטין פעמיים ביום. עברו שלושה ימים אך הוא עדיין חש בכאבים. מתי סביר לצפות שהכאב יחלוף? האם מומלץ לחזור למיון?

    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בתוספתן טיפול שמרני

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • טפול תרופתי בדלקת תוספתן

    פרופ' רפאל יודסין
    28/02/2021

    הרעיון של טפול תרופתי בדלקת תוספתן במקום נתוח הוא חדש והעקרונות מתגבשים לאט לאט. אחד העקרונות הוא שההצלחה מותנית בהיעלמות הכאבים וכמובן ירידת החום ל 37.0 ושפור בספירת דם. אם יש כאבים - מתאים להודיע למחלקה המטפלת שעדיין יש כאבים ושיש צורך בבקורת לבדיקה גופנית ואולי לשקול US .
    בריאות שלמה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הוצאה של ציסטה ברגל לילד בן 9
    שירה
    16/01/2021

    שלום דר
    האם כל כירורג גם לא ילדים יכול להוציא ציסטה קטנה ברגל לילד בן 9 בקופת חולים??
    הייתי אצל כירורג ילדים הם רק בהרדמה כללית ולעומת זאת כירורג כללי בקופת חולים אמר לי שזה אפשרי בקופת חולים יש חדר ניתוח .


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הרדמה

    פרופ' רפאל יודסין
    16/01/2021

    אני כירורג ילדים שעובד בבית חולים ורגיל לעשות כל (!) פרוצדורה תחת הרדמה: קלה, המכונה סדציה ורגילה. מפונק.
    אם יש מי שמוכן לשבת ולהסביר ולקבל שיתוף פעולה ולבצע בלי טראומה - מצויין. הפרוצדורה פשוטה וקלה. אם כי לא חיונית.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ציסטה ברגל...................

    שירה
    16/01/2021

    מה לא חיוני דר ..קצת לא הבנתי ההרדמה לא חיונית המלאה ואיזה טראומה רשמת??

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הרדמה

    פרופ יודסין
    16/01/2021

    לפי הנתונים שהבאת אין חובה רפואית לשאוב או להוציא.
    ילד תמעד פוחד מזריקות ומחטים וכד ואסור שיעבור טראומה נפשית של דבר שנעשה בכוח.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בלוטה ברגל של ילד בן 10
    רוית
    09/01/2021

    שלום דר
    לפני כ שנה שמנו לב לנפיחות קלה בשוק של הילד עשינו us יצא תקין עם גבולות ברורים ואין זרימת דם
    זה קצת גדל פעם לפעם ועכשיו טיפה יותר עשינו לפני חודשיים שוב us עדיין אותה תשובה..הייתי במקרה אצל רופא עור אמר שהוא יכול לשאוב במזרק את זה האם זה תקין?? מה זה יכול להיות?


    לקביעת תור
    סגירה
    בלוטה ברגל של ילד בן 10

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ציסטה

    פרופ' רפאל יודסין
    10/01/2021

    המראה ובדיקת העל שמע מכוונים לציסטה. העובדה שלא גדלה גם כן תומכת. שאיבה אולי תקטין אבל צריך לדעת שיש סיכוי ששוב יחזור.
    שבוע טוב

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הידרוצלה חוזרת???
    סיגל
    02/01/2021

    הבן שלי תאום בן שנה וחודשיים. אובחן עם הידרוצלה באשך ימין כבר בגיל 5 חודשים בערך. עבר ניתוח בגיל 11 חודשים. כיום עדיין האשך נראה עם נוזל ויותר גדול מהאשך השמאלי. בביקור האחרון אצל הכירורג המנתח, ניקז את הנוזל וביקש להגיע שוב לביקורת. עדיין האשך נראה נפוח. האם הידרוצלה יכולה לחזור? האם בסופו של דבר יהיה צורך בניתוח חוזר?
    אודה לתשובתך.

    לקביעת תור
    סגירה
    הידרוצלה חוזרת???

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • Hydrocoele

    פרופ' רפאל יודסין
    02/01/2021

    הכל יכול להיות. הכל תלוי בפרטי הניתוח.
    אני נוקט בגישה שהידרוצל יכול לחכות לתיקון עד גיל 4 שנים.
    רק המנתח יכול לשפוט מה צריך לעשות
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • דרמואיד ציסט בין הגבות - תינוקת בת 8 חודשים
    דורין
    22/12/2020

    תודה רבה על המענה פרופסור, אני מקווה שנעבור את זה בשלום.
    כרגע נקבע לנו רק MRI שכולל צום של 6 שעות (!) לתינוקת..
    גם נאמר שאסור שתהיה חולה בשבועיים שלפני הMRI.
    במידה והיה חום בשבוע וחצי לפני הבדיקה, כמה זה נורא?
    האם צריך לבטל את התור ולחכות לתור חדש?
    תודה רבה


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • חום

    פרופ' רפאל יודסין
    22/12/2020

    MRI כרוך בהרדמה כללית ומכאן רצון שהמערכת תהיה נקיה לגמרי.
    שבוע וחצי מרחק מספיק לטעמי ובתנאי שבתקופה הזו ההתנהגות היתה רגילה לגמרי.
    אשמח לשמוע תוצאות

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • דימום בעת יציאה ונטילת תוסף ברזל
    יוסי
    14/12/2020

    הבן שלי בן 10.5 שנוטל תוסף ברזל קרא והראה כי לאחר ישיבה של 5 דקות היתה לו יציאה חומה ירקרקה רגילה, (לא שילשול) והיה דימום על הנייר בעיקר שלא היה נראה בצואה באסלה או במים. הוא לא התלונן על כאב בפי הטבעת או בזמן היציאה. ללא חום או שילשולים.
    היה לו כאב בטן קל חולף אחה"צ שעליו הוא מתלונן בערבים שמוכר לנו מאז שמטופל בריטאלין.
    כעת מרגיש בטוב ואין לו שום תלונות או צורך בעוד יציאות.
    מה לדעתך צריך לעשות?


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • דמם רקטלי

    פרופ' רפאל יודסין
    15/12/2020

    דם בניגוב מקורו ממש מפי הטבעת. הכי סביר שיש לו שם דבר שנקרא פיסורה = נקודה בה יש פציעה של אזור המעבר בין העור בחוץ לרירית המעי בפנים (מוקוזה).
    סימן ההיכר לפיסורה הוא כאב לאחר היציאה ופחד מללכת לשירותים מזכרון הכאב. פה אין ולכן סביר שהיה משהו שטחי קל ולא חשוב.
    בכל מקרה, תופעה זמנית כל כך - אין סיבה לחקור מעבר להסבר לבן שידווח אם הצואה מאד קשה (תופעת לוואי לנטילת תכשיר ברזל) ואם יש דם בניגוב.
    כל טוב

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שקע מעל עצם הזנב האם יכול לגרום לעגינה של חוט השדרה?
    ספיר
    29/11/2020

    שלום פרופ יודסין..
    רציתי לשאול האם השקע שנמצא מעל עצם הזנב יכול לגרום לבעיות כמו עגינה של חוט השדרה ?
    שרועי היה קטן אתה בדקת ואמרת שהשקע אינו עמוק ולא צריך אולטרסאונד..
    שואלת האם יש קשר בין השקע הזה לבין עקמת ?


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שקע פילונידלי

    פרופ' רפאל יודסין
    29/11/2020

    ממש אין קשר. למה את שואלת?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך

    ספיר
    29/11/2020

    יש לנו קבוצת וואצפ של הורים לילדי אטרזיה של הוושט והרבה מהם רשמו שיש להם עגינה כחלק מתסמונת וקטר וגם את השקע .. אז רציתי לדעת האם יש קשר.. ברוך השם שאין.. מספיק לנו הבעיה בוושט

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אטמות

    פרופ' רפאל יודסין
    30/11/2020

    עיגון עמוד שדרה (Thethered Cord. ) קשור לאטמות פי הטבעת.
    בתסמונת VACTERC חובה לבדוק בינקותב US ואם לא בוצע בינקות - חובה MRI.
    באטמות ושט בלבד ללא כל דבר אחר - הסיכוי לעיגון כנראה נמוך.
    אין קשר לשקע.
    איפה תוקן הוושט? אצלנו? אתם גרים ממזרח לירושלים?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • רועי עובדיה

    ספיר
    30/11/2020

    תוקן אצלכם ואתה גם מכיר מצויין את הבן שלי רועי עובדיה..

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אטמות

    פרופ' רפאל יודסין
    30/11/2020

    חשבתי כך. כל טוב.
    בהזדמנות צלצלי אלי וספרי לי על פורום התמיכה שאוכל להפנות הורים אחרים

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ספיר

    ספיר
    30/11/2020

    יש קבוצת פייסבוק שנקראת אטרזיה של הוושט ובנוסף יש אתר משפחות של האטרזיה עם מידע וסיפורים..
    אשמח לדעת האם אתה חושב שכדאי לבצע בדיקתph .. בשנה האחרונה עשינו המון הרחבות בלון כולל סכין כי הצלקת הייתה נוקשה מאוד.. יש שיפור אך לא משמעותיי.. עדיין נתקע האוכל.. עדיף להמשיך מדי פעם הרחבות או לנסות לברר על ניתוח שני בוושט ? שידוע לי שיש בו סיכונים

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • היצרות

    פרופ' רפאל יודסין
    30/11/2020

    במקום ראשון יש לחשוב על רפלוקס קיבתי ושטי כגורם לאקטיביות התהליך בנקודת ההיצרות. כדאי לבקש ניטור PH ביום יומיים אחרי ההרחבה הבאה. מי מטפל בו בהרחבות?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הרחבה

    ספיר
    30/11/2020

    דר מרדכי סליי עושה את ההרחבות .. בפעם האחרונה הוא הזריק לו סטרואידים לוושט ויש שיפור קטן מחכים לראות בהמשך

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • דרמואיד ציסט בין הגבות לתינוקת בת 8 חודשים
    דורין
    30/11/2020

    שלום פרופסור רפאל,
    אתמול היינו אצל מומחה לאחר כמה בדיקות אולטרסאונד מכיוון ולתינוקת של יש גולה קטנה בין הגבות.
    בהתחלה חשבו שזה עצם כי זה מה שרואים באולטרסאונד ולאחר שהיינו גם אצל מומחה אף אוזן גרון ילדים נאמר לנו להמשיך לעקוב.
    בזמן הזה (חודשיים) הגולה גדלה וכבר ממש רואים אותה לכן הלכנו לרפא מומחה לכירורכיה פלסטית.
    הומלץ לנו לעשות MRI ולנתח - דבר כמובן שכולל הרדמה.
    מה הסיכון?
    האם יש מצב שזה יעלם מעצמו? ומה התאוששות מדבר כזה?
    תודה רבה


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בין הגבות

    פרופ' רפאל יודסין
    30/11/2020

    ציסטה שנמצאת בקצה הגבה היא רק בתת עור ואין צורך בהדמיה לפני הוצאה. ציסטה בין הגבות נכנסת לקטגוריה של בעיות בקו האמצע ותמיד נדרש עוד ברור. במיקום זה חובה להוכיח ב MRI שאין קשר לקרומי המוח. אין מצב שזה ייעלם מעצמו וחשוב לדעת האנטומיה. גם הבדיקה וגם הניתוח הם בגדר פרוצדורות קטנות וההתאוששות מיידית.
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ניתוח לשון קשורה ואבחון וחיתוך הקרום בגיל לידה
    דן
    26/10/2020

    שלום רב
    האם תופעת לשון קשורה אשר קיימים כלי דם ומצריכים ניתוח יכולה להיגרם כתוצאה של אי טיפול וחיתוך הקרום בגיל לידה? הכוונה היא אם רופא לא איבחן כי הלשון קשורה בקרום בגיל לידה האם חלוף הזה הזה יכול לגרום למקום להיווצר כלי דם ולהחמיר את התופעה תודה על העזרה


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • Tongue tie

    פרופ' רפאל יודסין
    26/10/2020

    קשר לשון שמפריע בהנקה או כזה שיהווה בעיה בהגייה בעתיד של האותיות הלשוניות(נדלטת) צריך להיות מנותק.
    הרוב המכריע של התינוקות עם קשר לשון נולדים עם קשר שהוא ממברנה שקופה חסרת כלי דם וחסרת עצבי כאב ולכן ניתן לנתק במרפאה.
    עם הזמן, המחיצה הזו מתעבה ונכנסים לתוכה כלי דם ועצבים ואז יש צורך בהרדמה כדי לנתק את קשר הלשון כי הניתוק כואב ויש צורך במחט חשמלית (דיאטרמיה) כדי לעצור את כלי הדם.
    מתי זה קורה? מאד אישי. יש ילדים שכבר בגיל חודש הקשר עבה ויש ילדים שגם בגיל שנה הוא נשאר שקוף.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה

    דן
    26/10/2020

    קודם כל תודה על התשובה המהירה
    האם בעקבות הניתוח אשר מתבצע בהרדמה יכולה להיווצר צלקת בפה אשר תהווה הפרעה או סיכון לילד?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מיאטל סטנוזיס קל אצל תינוק בן 5 חודשים
    אמא מודאגת
    29/09/2020

    היי ד"ר יודסין,

    לתינוק שלי יש מיאטל סטנוזיס קל, האורולוג אמר לנו שהניתוח יהיה כשהקטן שלי יהיה בן שנה וחצי.. אני מאד רוצה להימנע מהניתוח ואשמח לנסות כל מה שאפשר בשביל זה...

    ראיתי שאתה מדבר על אופציה להרחבה ידנית של פתח השופכה שיכול להוריד את הניתוח מהפרק...
    האם זה משהו שאפשרי לעשות לתינוק בן 5 חודשים?

    בתודה מראש


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • Meatal Stenosis

    פרופ' רפאל יודסין
    30/09/2020

    בודאי. אשמח לראותו באחת ממרפאותי.
    גמר חתימה טובה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בליטה בבטן מעל הטבור מימין אצל בת שנה וקצת
    נטלי
    09/09/2020

    שלום. הבת שלי בת שנה ו-4 חודשים. לאחרונה בזמן עיסוי הבטן שלה הרגשתי בבליטה מעל הטבור מצד ימין. לא רואים כלום חיצונית אלא רק במישוש. האם מצריך בדיקה דחופה?


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בליטה

    פרופ' רפאל יודסין
    09/09/2020

    שום דבר לא דחוף.
    אם זה קרוב לקו האמצע אולי זה בקע על טבורי - לא דחוף.
    אשמח לראותה באחת ממרפאותי

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • התפתחות אי סימטריה ושקע בחזה אצל נער בן 13
    רון
    16/08/2020

    שלום רב,
    בני נולד עם בית חזה תקין לחלוטין, לפני כשנה עם התפתחות הגוף נוצרה אי סימטריה במבנה הצלעות המקיפות את החזה, חזה ימין גבוה יותר וכמו כן יש שקע לא אסטטי בצד מרכז ימין, האם זה תופעה שדורשת התערבות רפואית? אם ניתן לתקן את זה עם פיזיותרפיה או אימון כושר? האם זה יסתדר לבד?
    מצורפת תמונה, תודה מראש על ההתייחסות. רון.



    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • Pectus

    פרופ' רפאל יודסין
    16/08/2020

    תופעה מוכרת. מציע להתייעץ בכירורג ילדים שעיסוקו בנושא כמו פרופ' פרויד.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פקטוס

    פרופ' רפאל יודסין
    16/08/2020

    תופעה מוכרת. מציע להתייעץ בכירורג ילדים שעיסוקו בנושא כמו פרופ' פרויד.
    אפשר לחפש בויקיפדיה לפי המושג "חזה קעור"

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה
