מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אשכים תמירים בן 10 חודשיםנונה06/01/2013
שלום רב
יש לי תאומים בני 10 חודשים בן ובת נולדו בשבוע 34+4 ימים
הבת נולדה קילו וחצי הבן שתי קילו יש לי שאלה לגבי הבן
כשהוא נולד אמרו לי שלפי הבדיקות יש לו אשכים תמירים עשו לו בדיקת סקר וקיריוטיפ שיצאו תקינות ובהמשך נדרשנו להיות במעקב בגיל 3 חודשים עדין לא הרגישו את האשכים,
היום היינו שוב בביקורת הורגש רק אשך אחד בצד שמאל ומאוד גבוה ואילו הימני לא הורגש בכלל כמובן שהפנו אותנו לכירורג להמשך טיפול השאלה הראשונה שלי היא:
אם יש סיבה לדאגה??
יש עוד סיכוי שהאשכים ירדו מעצמם?(זה מה שאמרו לי גם בהתחלה)
יש סיבה לעתיד לגבי פוריות אצלו?
ואיפה יכול להיות האשך הימני אם הוא לא הורגש?
רק שהאשכים לא יתקלקלו יש סיכוי לזה??
אודה לכם מאוד על תשובתכם
אני מאוד מודאגת אלו ילדים שנולדו לי אחרי הרבה טיפולים והרבה שנים ואני ממש חרדה לכל דבר שקשור אליהם
תודה והמשך יום טוב
אולי אפילו אם יהיה אפשר להמליץ לי על רופא טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אשכים תמירים בן 10 חודשים - תגובה
פרופ' רפאל יודסין06/01/2013בתינוקות שהם תוצר טיפוליפוריות יש יותר ממצא של אשכים טמירים וכירורג הילדים נקרא לתקן.
חשוב שתהיה בדיקת US שמראה שיש שתי כליות. הכליה והאשך נוצרים מאותה רקמה ולכן השאלה הזו.
בכל מקרה, יש לנתח בגיל שנה ולזהות מיקום שני אשכים ולהוריד לשק אחד או שניים.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)