הצרויות בושט מאטרזיה של הושט

מנהל הפורום

פרופ` רפאל יודסין
פרופ' רפאל יודסין
לקביעת תור אצל פרופ' רפאל יודסין ללא פרסום בפורום

• הצרויות בושט מאטרזיה של הושט
    שלי
    22/07/2015

שלום פרופ יודסין,
    הבן שלי בן 6 ונולד עם אטרזיה של הוושט , בשנותיו הראשונות אכל רק אוכל מרוסק וב 3 שנים האחרונות החל לעבור הרחבות בושט מאחר והיו לו כל הזמן הצרויות בושט. ישנם רגעים שעושים הרחבה פעם בחצי שנה ולצערי בחודשיים האחרונים נאלצנו לעשות הרחבות תכופות מאחר וכל הזמן ההצרויות חוזרות והוא מתקשה לאכול. כעת הרופא אמר שעליו לעבור ניתוח ריפלוקס וזה הפתרון היחידי.
    האם זה באמת הפתרון היחידי? מה הסיכונים של ניתוח? האם באמת זה ישפר את איכות האכילה והילד לא יצטרף לעבור הרבה הרחבות?
    כל פעם מצליחים להרחיב ל 12.8 מילימטר ואז אחרי 3 שבועות זה מגיע ל 7 מילימטר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצרויות בושט מאטרזיה של הושט - תגובה

פרופ' רפאל יודסין
    22/07/2015

מעט מדי פרטים. חסר לי איפה נותח, מי נתח, כמה מרחק היה בין גדמי הושט, האם היתה פיסטולה.
    כמה הרחבות נזקק בשנה הראשונה לאחר הניתוח. האם קצב ההרחבות השתנה? מה אורך ההיצרות כיום? האם יש הוכחה לרפלוקס בצלום בליעה? האם נעשה נסיון רציני וממושך בטיפול סותר חומצה.

באופן כללי רפלוקס חומצי יכול להחיש תהליך היצרות אבל בגיל 6 שנים זה רחוק מהניתוח ופחות סביר בילד שרוב הזמן עומד ומתרוצץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה רבה על תגובתך,

שלי
    22/07/2015

היתה פיסטולה, בשנה הראשונה אכל רק אוכל מרוסק וכעבור שנה על פי שיקוף הזדקק להרחבה , לאחר מכן אכל אוכל מרוסק על פי הנחיית הרופא עד גיל 3 ועבר עוד הרחבה , מגיל 3 עבר סט הרחבות בטווחים קצרים ואחכ" חל שיפור ונעשתנ הרחבה אחת לחצי שנה. לפני 3 חודשים התקשה לאכול ואז נעשה שיקוף נוסף . בשיקוף הודגמה הצרות בושט התחתונה. אורך ההיצרות כגובה חוליה אחת. מאז עבר שוב סט של הרחבות (אחת לשבוע- סה"כ 5 הרחבות) לפני כחודש וחצי היתה ההרחבה האחרונה בסט, שבוע שעבר התחיל שוב להקיא והתקשה לאכול (לא משתנק) והשבוע עבר הרחבה נוספת כי נצפתה הצרות. במהלך 3 שנים הוא מטופל בלוסק פעמיים ביום ולאחרונה הוסיפו גביסקון.
    בבית החולים טוענים שמרבית הילדים שנולדים עם פיסטולה אטרזיה סובלים גם מבעיית ריפלוקס ולכן ממליצים שיעבור ניתוח ריפלוקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רוצה להוסיף ולציין

שלי
    22/07/2015

שהחיבור של הושט היה תחת מתח רב והתבצע לאחר חודש וחצי מלידת הילד ואחרי מתיחות הושט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רוצה להוסיף ולציין - תגובה

פרופ' רפאל יודסין
    23/07/2015

כשהשקה נעשית במתח עקב נתוני הפתיחה יש סיכוי רב שתהיה היצרות עקשנית לאורך שנים. רק שפה התהליך נמשך זמן רב ומגיע לקצה הספקטרום.
    האם רפלוקס גורם לאקטיביות בהיצרות? אולי אבל לא בטוח.
    האם נעשה ניטור PH כדי להעריך כמות הרפלוקס?

יש סיכוי שנתוח למניעת רפלוקס יעזור. מאידך ייתכן וההיצרות עצמה כה נוקשה שגם היא תזדקק לטיפול.

זה המקסימום שאני יכול לומר מהפרטים שמסרת וזאת בלי לראות את הצילומים ובלי לקבל תחושה כמה נוקשה ההיצרות בזמן ההרחבה.

כל טוב והצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, לאחר בירור נוסף אני מבינה

שלי
    23/07/2015

שההצרויות החוזרות הן בחלק התחתון של הוושט בחיבור לקיבה ולא במקום שנעשתה ההשקה ולכן הרופא חושב שבגלל ריפלוקס ההצרויות בחלק התחתון של הושט הם כתוצאה מריפלוקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, לאחר בירור נוסף אני מבינה - תגובה

פרופ' רפאל יודסין
    23/07/2015

אם אמנם הצילומים תומכים בזה לאורך זמן
    אם בהרחבה זה המקום הבעייתי, לפחות בשנה האחרונה, ואזור ההשקה ממש לא בעייתי
    אם באמת קבלה טפול בזנט קבוע לפחות בחצי השנה האחרונה
    -- זו סיבה הגיונית לנתוח למניעת רפלוקס.
    ייעשה בלפרוסקופיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרופא הציע את השיטה בלפרוסקופיה,

שלי
    23/07/2015

כשנולד היה לו גסטרוסטום עד שנעשה חיבור לוושט (בערך חודשיים) ואז הוציאו.
    לכן אמר שיעשה הכל כדי שזה יהיה בלפרוסקופיה.
    האם זו שיטה יעילה?
    האם ההחלמה מהירה אחרי פעולה כזו?
    בד"כ נאמר על פעולה שהיא מאד חשובה אבל לא מדברים יותר מידי על ההחלמה.
    מאחר והבן שלי בספטמבר יעלה לכתה א' ומתרגש מאד לקראת העלייה לכתה א אינני רוצה לקלקל את החוויה הזו?

תודה רבה לך על כל התשובות ועל כך שאתה מקדיש לי מזמנך היקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרופא הציע את השיטה בלפרוסקופיה, - תגובה

פרופ' רפאל יודסין
    23/07/2015

השיטה הלפרוסקופית היא הנבחרת כשאפשר לבצע.
    לעיתים מיקום צלקת מהגסטרוסטומיה שהיתה נמצא בדיוק בקו האמצע כך שיש קושי טכני בשיטה זו.
    כמו כל ניתוח, חשובה מיומנות המנתח המרדים וכל המערכת.

החלמה: לרוב תוך שבוע הילד חוזר לגמרי לעצמו אם הכל עבר תקין.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על ההסבר המפורט

שלי
    23/07/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש קבוצה של אטרזיה של הוושט

אורית
    01/02/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש קבוצה של אטרזיה של הוושט - תגובה

פרופ' רפאל יודסין
    01/02/2016

זוהי שאלה או הכוונה לפורום? מהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו