ניתוח ריאה בעקבות נוזל פלאורלי

מנהל הפורום

פרופ` רפאל יודסין
פרופ' רפאל יודסין
לקביעת תור אצל פרופ' רפאל יודסין ללא פרסום בפורום

• ניתוח ריאה בעקבות נוזל פלאורלי
    רוואן
    22/04/2017

שלום דר,
    האם ניתוח הסרת נוזלים פלאורליים בריאה מסוכן לילד בן 3 שנים??יש לו דלקת ריאות סטריפטקלית, עם נוזל פלאורלי, מטופל באנט' ומחובר לנקז שלא כל כך מנקז, אז התחילו לדון לעשות לו ניתוח בגלל שכל הזמן יש לו חום.
    והמצב שלו לא משתפר, תיאבון ירוד ושיעול..
    למרוץ שבהתחלה אמרו לנו שלא צריך ניתוח אך צריך קצת סבלנות כמה שבועות, הוא כבר שבוע מאושפז..
    האם ניתוח כזה מסוכן???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקוז טורקוסקופי

פרופ' רפאל יודסין
    22/04/2017

אני מבין שהצוות שקל ניקוז נוסף בהכנסת מנקז למרכז הנוזל תחת US או CT. אני בטוח שהצוות שקל גם הכנסת חומר ממס מחיצות כמו סטרפטוקינז לתוך המנקז.
    אחרי כל אלו, אם יש חום גבוה ודחק נשימתי בהחלט יש מקום לניקוז טורקוסקופי.
    בידיים מיומנות הסיכון נמוך משמעותית מהתועלת.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לתשובה ועוד שאלה

רוואן גרה
    23/04/2017

שלום..
    עשינו את הניקוז הטורקוסקופי.. יצא כמעט ליטר וחצי נוזלים מהריאה הימנית, אבל אחרי הניתוח אמרו לנו שיש לו דליפת אויר, והומגלובין בדם 8.1, מה זה אומר??האם זה סיבוך? או תופעת לוואי לניתוח שלא צריך לדאוג?ותוך כמה זמן אמורים לראות שיפור במצב? מאד מצטערת לריבוי שאלות, אני אמא מודאגת ואהיה מאד מודה לתשובה שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזל פלוירלי

פרופ' רפאל יודסין
    23/04/2017

נכון שאת גם שואלת את הרופאים המטפלים והם גם עונים לך?
    דליפת אויר לאחר נגיעה בקרום הריאה סבירה ותיפסק מעצמה תוך יום יומיים שלושה.
    ההמוגלובין הנמוך נובע או מזה שהיה דמם כלשהו בפרוצדורה או שהוא מראה סימנים של מחלה שנמשכת זמן.
    כשסביבת הריאה תהיה נקיה ולא יהיה חום ולא קוצר נשימה - הכל ייסתדר.
    את רואה שיפור במדדים אלו כבר עכשיו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום וקוצר נשימה

רוואן גרה
    23/04/2017

אני שואלת אותם אבל גם אשמח לשמוע ממך, דעה שלך מאד תעזור לי.
    יצא לפני כשעה מהניתוח, היה לו חום שטיפלו בו באקמול,
    הריאה אחרי הניקוז התנפחה חלקית(היתה מכווצת), הילד מורדם ומונשם. לא יודעת אם כבר אוכל לענות אם יש שיפור או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי ניתוח

פרופ' רפאל יודסין
    23/04/2017

סופר סופר מוקדם לומר לגבי השיפור.
    לא הבנתי שהשאלות הן מחדר ההתאוששות.
    ממש פלאי הטכנולוגיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רוואן גרה
    23/04/2017

זה מרוב דאגה אני שואלת אותך שאלות,
    שאלות שלי בשלב יותר מוקדם כי אני לא רוצה להתחרט יותר מאוחר.
    אתה בעל ידע ובעל שם ואנושי, ואני סומכת עליך..תודה לך.
    ואם יהיה לי עוד שאלות אני אשאל ואני בטוחה שתענה לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק בריאות והחלמה מהירה

פרופ' רפאל יודסין
    23/04/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמט ריאתי לאחר ניתוח

רוואן
    25/04/2017

שלום דר,
    תמט ריאתי זהו מצב הפיך? כי יש דליפת אויר שלא מצליחים לאבחן את הסיבה שלה. למרות שעשו ברונכוסקופיה ולא מצאו שיש חסימה.. ותוך כמה זמן אני אמורה לראות שיש שיפור. לגבי החום ששאלת אותי קודם יש שיפור 37.5
    ולגבי קצב נשימות (37-40) לדעתי גם יש שיפור יחסית ל 70 שהיו לו בהתחלה.
    ותודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טורקוסקופיה

פרופ' רפאל יודסין
    25/04/2017

נתוני החום שירד וקצב הנשימות שמתקדם לכיוון הנורמה הם החשוהים. כל השאר ייסתדרו. הימור שלי - עשרה ימים.
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ

רוואן
    29/04/2017

פרופ יודסין,
    אני לא מקבלת תשובות מהרופאים המנתחים לכן אני נאלצת לשאול אותך שאלות שוב ושוב.
    ביום ראשון עשינו את הניתוח, מדדי החום וקצב הנשימות השתפר, אבל אתמול בערב אני רואה שיש שוב עליה בחום 38.4, לילד יש קושי בהליכה, נפיחות בבטן, הרופאים לא יודעים את הסיבות ולא סיפקו לנו תשובות מלאות, ותשובה שלהם שזה עובר עם הזמן, אבל הזמן עובר ובמקום לראות שיפור, להיפך, יש התדרדרות במצב, התמט עדיין קיים, למרות שאחרי הניתוח אמרו לנו שיש התפשטות חלקית, יום למחרת אמרו שיש תמט שלא מצלחים להבין איך זה קרה..הוא עדיין עם משכחי כאבים, ואנט'..הורידו את הנקז וחיברו אותו לשקית על מנת לראות הוצאת אויר.
    1. האם לדעתך יש טעם להתערבות נוספת? ראוי להזכיר שברונכוסקופיה עשה ולא היו סתימות.
    2.האם התמט הפיך? תוך כמה זמן אמור לחלוף?
    3.האם החום אופייני למצבים כאלה?
    4.האם אתה חושב גם שהטיפול הוא רק סבלות וזמן!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמט

פרופ' רפאל יודסין
    29/04/2017

ממש מסובך להשיב כך. תפיחות בטן אינה קשורה לתמט בריאה. פיזיוטרפיה היא הדבר שמשנה בשלב זה. והרבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו