חוושת שיש לבן שלי ציסטה בין ה

מנהל הפורום

פרופ` רפאל יודסין
פרופ' רפאל יודסין
לקביעת תור אצל פרופ' רפאל יודסין ללא פרסום בפורום

• חוושת שיש לבן שלי ציסטה בין ה
    טינה
    23/03/2023

היי פרופסור שלום רב… מגיל קטן ראיתי שיש איזה גוש שומן לבן שלי בין הגבות אפשר למשש אבל בקושי מרגישים רואים את זה ממש כשהוא מקבץ את האיזור
    לפעמים יש שם אדום
    לפעמים בצבע כחול.
    מציינת ששנה שעברה הבן שלי עבר ניתוח נירוכרוגי קצת מאחורי האוזן גם ציסטה דרמאויד עם שקע על עצם הקורטס.
    התייעצתי עם רופא מבית חולים טקסס ילדים מנהל מחלקת כירוגיה ילדים דר לארי ושלחתי לו גם תמונות ואמר שזה ממש נראה כמו ציסטה דרמאויד ושצריך לנתח את זה ולעשות ct ראש.
    אני רוצה בתור התחלה לבקש מהרופאה ילדים שלנו שתשלח לאולטרסאונד השאלה שלי האם אפשר ליראות? כי קראתי שלפעמים זה נירא כמו עצם
    ואיך אני יכולה להגיע אליך כמה שיותר מהר אני אובדת עצות הבן שלי תכף בן 3

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה?

פרופ` רפאל יודסין
    23/03/2023

שאלה נשמעת פשוטה אבל לתשובה צריך עוד נתונים.
    איפה נעשה הניתוח הנוירוכירורגי? האם נעשה MRI ראש לפני? האם האזור בין הגבות נכלל בבדיקה אז?
    כל ממצא בקו האמצע מחייב וידוא הדמיית שאין קשר לפנים הגלגלת. בהפניה ל US צריכה להיות השאלה:. האם ציסטה? האם גוש שומני או סתם עיבוי העור והאם אפשר לשלוח בבדיקת ה US קשר לקרומי המוח או שצריך MRI.
    אחרי שתהיה תשובה ברורה אשמח להמליץ לך מה לעשות. ממש לא ברור שיש צורך בניתוח.
    כל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה על המענה

טינה
    23/03/2023

הניתוח נעשה ברמבם. בגיל שנה וקצת .
    לא נעשה לפני כן mri הציסטה הקודמת היית מאחורי האוזן קצת ליד האוזן אבל ביכלל שהיה שקע על הקורטס נוירוכרוג עשה זאת
    האיזור בין הגבות לא נכלל אז.
    זה משהו שראיתי מינקות אצלו אבל פשוט זה גדל.
    תודה רבה על המענה קבעתי לו אולטרסאונד פנים ראש ולחרחר מכן יתיעץ איתך.
    לאחר האולטסאונד למי אני פונה ? לאיזה רופא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ציסטה?

פרופ' רפאל יודסין
    23/03/2023

כשיהיה לך תשובה כתובה אשמח לקרוא. חשוב השאלות שהייתי תהיינה בטופס ההפניה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• המשך

טינה
    23/03/2023

אין בעיה אתחיל את סדרת הבדיקות .
    אבל ממה שאני מבינה כל גוש בקו האמצע צריך לעשות לו הדמיה במידה ולא יראו אם יש קשר באולטסאנד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הדמיה

פרופ' רפאל יודסין
    23/03/2023

נכון אבל לעיתים מי שמבצע את ה US יכול להתחייב ש MRI מיותר. אחרת למה בכלל לעשות US?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הגיעו התשובות

טינה
    29/03/2023

היי פרופסור
    עשינו לו אולטרסאונד אין כלום הוא אמר שבשלב העובריות עצם ועצם נפגשו…
    באולטסאונד אתה רואה מין קשת כזאת.
    על פניו מהפרופיל אפשר ליראות את זה ואם אתה שם יד אתה כמובן מרגיש את זה. אז מה זה?ותוסיף לזה את האדום מסביב וסימן כחול תמידי.
    בנוסף כמו שאמרתי לך שיש מקרים(חלילה לא מזלזלת באולטרסאונד) שבאולטרסטונד ראו את העצם .
    האולטרסאונד בסופו של דבר לא רואה חיבור למוח אז אולי הוא חסר תועלת?
    האם אולטרסאונד היא צורה יסודית להדמית הציסטה בין הגבות?
    אני לא רגועה ודואגת מאוד.
    אני יודעת שאין כל כך מודעות לזה על הציסטות בקו באמצע או ביכלל.
    שהיה לו ליד האפרכסת גם טעו באבחנה שזה לימפה. רק בפעם השניה ראו שזה ציסטה שעדיין הייתי מודאגת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• US

פרופ' רפאל יודסין
    29/03/2023

לפי מה שאת כותבת נשמע כמו צפירת הרגעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו