שפה עליונה קשורה

מנהל הפורום

פרופ` רפאל יודסין
פרופ' רפאל יודסין
לקביעת תור אצל פרופ' רפאל יודסין ללא פרסום בפורום

• שפה עליונה קשורה
    קרן
    26/07/2008

שלום רב, יש לי שני ילדים האחד בן 3 חודשים והשני בן שנה וחצי לתינוק בן ה - 3 חודשים אבחנו לשון קשורה ושפה עליונה קשורה ומאחר ורופאי המרפאה גרסו כי כדאי לחכות ולראות אם תהיינה בעיות כתוצאה מכך ולא למהר ולחתוך פניתי לרופא פרטי שביצע את החיתוך ללא הרדמה (יצוי כי חלפו 3 ימים מהחיתוך והתינוק עדיין מדמם וכן עלה לו חום - ניגשתי לבי"ח ונמסר לי כי אין זיהום וכי הדימום נובע מכך שהוא פותח את הפצע המצוי מעל השפה העליונה בכל פעם בו הוא מכניס יד לפה). נוכח העובדה שנאמר לי כי מדובר בבעיה תורשתית בדקתי בעצמי את בני בן השנה וחצי ונוכחתי לגלות כי יש לו שפה עליונה קשורה וכי כתוצאה מכך גם יש לו רווח בין השינים (לא ברור לי מה מצב הלשון שלו כי לא הצלחתי לזהות אם קיימת בעיה) מאחר והוא בן שנה וחצי רציתי לדעת מה הפרוצדורה לגביו? איך ניתן לעשות זאת (הרדמה/טשטוש)? אצל מי ניתן לעשות זאת (אין לי בעיה לעשות זאת פרטי)? ומה ניתן לעשות כדי שלא "יתעסק" לאחר מכן בפצע ויפתח אותו (האם יתפרו לו את המקום?) אודה לתשובתך שבוע טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שפה עליונה קשורה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

פרופ' רפאל יודסין
    26/07/2008

הרשה לי להיתלות באילנות גבוהים: פרופ' מכובדת ממחלקת פה ולסת בעין כרם קבעה שחיבור בין החניכיים העליונות לשפה אינו גורם לבעיות אורטודנטיות (ואם תהיינה, אינן בגלל אלא נילוות למצב זה) ולא לשום בעיה אחרת. לקביעתה - אין סיבה לחיתוך זה.

שבוע טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו