מרחק בין פי הטבעת לאיבר המין

מנהל הפורום

פרופ` רפאל יודסין
פרופ' רפאל יודסין
לקביעת תור אצל פרופ' רפאל יודסין ללא פרסום בפורום

• מרחק בין פי הטבעת לאיבר המין
    רני
    07/08/2007

שלום רב,

ביתי כיום בת 7 חודשים. לפני ששוחררנו לאחר הלידה עדכנה אותי הרופאה כי המרחק בין פי הטבעת לאיבר המין של ביתי קצר. הוסבר לי שצריך להקפיד על נקיון ואולי תסבול מעצירות.לפני כשבועיים הייתי אצל כירוג ילדים והסתבר לי שככל הנראה ביתי תצטרך לעבור ניתוח לשינוי מיקום פי הטבעת.

ברצוני לדעת יותר על התופעה - כמה היא נפוצה? האם ניתוח מחוייב?

הרבה תודה, רני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Anterior Anus

פרופ' רפאל יודסין
    07/08/2007

אם אמנם הממצא הינו כפי שאת מתארת הרי שמדובר בתופעה שכיחה ובהדסה מנותחות כשמונה בנות כל שנה עם בעיה זו. השיקול הוא מחיצה דקה מאד בין פי הטבעת לוגינה והמטרה למנוע קרע שם בלידה חפוזה ללא אפיזיוטומיה. כמובן שרק כירורג ילדים מנוסה יכול לאמר שהמחיצה באמת כה דקה, לרוב הבדיקה נעשית בבדיקה רקטלית והערכת עובי המחיצה.
    הניתוח חייב להיות בידיים מנוסות כדי שלא תזדקק ל"מקצה שיפפורים" בהמשך.
    ברוב הבנות, גם אם אין צורך בניתוח יש נטיה קלה לעצירות וחשוב למנוע כל ארוע מתמשך של עצירות, כאב ביציאות ודמם (לרוב מפיסורה). מרכך צואה כמו שמן פרפין מאד עוזר (לפחות 10 סמ"ק כל ערב, בעירנות מלאה, בבת אחת, ניתן לערבב עם "דני" או כל מזון אחר).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו