מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אטרזיה לוושטקעדאן מג'די28/10/2009
שלום לכם ...... נולדה לי תינוקת ב- 26.5.09בית חולים הלל יפה בחדרה עם אטרזיה של הוושט מאז הלידה עברה כל מני בירורים לגבי המרחק של קצבות הוושט , המרחק התקצר מצויין הגיע עד כ 2 חוליות .
בגיל 4 חודשים עברנו לבית חולים שניידר לבירור נוסף וגם לעשות את התיקון הכרורגי . התינוקת עברה ניתוח ראשון 29.9.09 על מנת לנסות לחבר את שתי הקצבות ולא הצליחו. אז החליטו לתפוס את שתי הקצבות בחוטים ובמשך עשרה ימים משכו את החוטים על מנת לקרב את הקצבות עוד יותר .
ב- 18.10.09 עברה ניוח שני דרכו עשו את החיבור (המנתחת מסרה שהיה סיבוך טכני בניתוח בגלל שהרקמה של הקצה העליונה של הוושט היתה מאוד דקה) התינוקת היתה במשך 9 ימים מונשמת מורדמת משותקת . ב- 27.10.09 עברה הדמיה עם חומר ניגוד והתברר שיש דליפה ונאמר לנו שהדליפה אמורה להיסג ר אטומטי ובעוד שבוע נחזור על בדיקה נוספת . יש לי כמה בירורים
1) האם הדליפה תזיק לתינוקת ומה ההשלכות שלה וכמה זמן באמת עד שתיסגר ?
2) האם התהליך שתיארתי לכם הוא הכי נכון לעשות לתינוקת ?
3) האם הרקמה הדקה של הוושט העליונה שהתגלתה בזמן הניתוח השני , לא היו אמורים לגלות אותה בבדיקות קודמות ????
4) מה אתם מציעים לי לעשות ?
אשמח שתעזרו לי לצאת מהבלבול שאני למעלה מ- 5 חודשים נמצא איתו
בברכה קעדאן מג'די 0508688909* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Esophageal Atresia
פרופ' רפאל יודסין28/10/2009תינוק הנולד עם אטמות הושט כשחסר חלק משמעותי מצינור העברת המזון הזה עובר תהליך ארוך עד שמהמערכת נבנית באופן ניתוחי למגיעה לאכילה מהפה ולא דרך הגסטרוסטומיה שלבטח הותקנה.
דליפה מחיבור ניתוחי של הושט בחזה יכולה להיות מסוכנת אם אין נקז ואני משוכנע שהושאר נקז שגם העיד על הדליפה. עד ליום הסגירה של מקום הדלף יש להמשיך להזין את התינוקת או דרך הגסטרוסטומיה או בהזנה לוריד. ההחלטה לדרך ההזנה תלויה במידת הרפלוקס של חומר מהקיבה לושט. אין זמן מוגדר לסגירה והתהליך יכול להימשך אפילו חודש ויותר. כל זמן שיש חיבור ואין חסימה בושט בהמשך - יותר טוב לחכות תוך כדי קבלת קלוריות במידה מספקת. בהמשך יש סיכוי שתיווצר במקום היצרות שתידרוש הרחבות במשך שנה ויותר במרווחים הולכים וגדלים.
במקרה של חסר גדול של רקמת ושט יש מספר תהליכים לצמצום הפער בין שני קצות הושט. יש הטוענים שהושט גדל מעצמו אם כי אני אישית עדיין מחכה לתינוק הראשון שיהיה תחת טיפולי שיוכיח זאת. ניתוח להאריך את החלק העליון בדחיפה מכנית על ידי מרחיבים כל יום או לנקוט בשיטה המתיחה שתארת. הכל לגיטימי ומקובל. יש המוותרים כבר בחודש הראשון לחיים על הושט ומעבירים במקומו את הקיבה אך העקרון המקובל הוא שאין תחליף יותר טוב לושט מאשר הושט עצמו (ועדיין, גם כיום ניתן לבצע ניתוח זה במידה והדרך שננקטה תיכשל). תשובה מס 2: התהליך מאד מקובל.
איכות הרקמות של קצוות הושט בנקודת הנתק אינה ניתנת לחיזוי וסטטיסטית ברוב המכריע של המקרים הרקמה של החלק העליון הינה עבה ומאפשרת מגוון פרוצדורות כדי לחבר את שני קצות הושט. רק צפיה ישירה בניתוח מביאה את הנתון של "רקמה דקה" ומכאן התשובה הראשונה - לא ניתן לחזות את עובי הרקמה בחלק העליון.
כל שנותר לכם הוא לסמוך על הצוות הטוב שמטפל בתינוקת, להתארגן מבחינה משפחתית לאשפוז ארוך תוך חלוקת העומס בין הקרובים והמון המון המון סבלנות.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המספקת
קעדאן מג'די28/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)