dubble bubble

מנהל הפורום

פרופ` רפאל יודסין
פרופ' רפאל יודסין
לקביעת תור אצל פרופ' רפאל יודסין ללא פרסום בפורום

• dubble bubble
    ג.ר
    21/01/2011

שלום.
    אני בשבוע ה-24 להריוני ובעובר התגלה DUBBLE BUBBLE. לאחר שלילת תסמונת דאון הוסבר לי כי על התינוקת לאחר הלידה לעבור ניתוח לתיקון המום.
    א. האם תוכל להסביר לי כיצד מתקנים מום זה בניתוח ואיך זה משפיע על העובר?
    ב. היכן אוכל לקבל המלצה על רופאים מומחים לביצוע ניתוח זה (בכל רחבי הארץ)
    אשמח לעזרתך
    ג.ר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    dubble bubble

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Duodenal Atresia ?

פרופ' רפאל יודסין
    21/01/2011

הממצא שאת מתארת אופייני לנתק בתרסריון (החלק הראשון של מערכת העיכול מיד אחרי הקיבה ולפני המעיים הדקים) אם אמנם אין בעיות גינטיות ואין מום לבבי לפי אקו לב עוברי הרי שאין דחיפות מיידית לתיקון המום. לאחר בדיקה וייצוב ואישוש האבחנה מנתחים את היילוד בהרדמה כללית. מחברים בין שני צידי הנתק ואם הכל עובר בצורה תקינה - יש סיכוי שכעבור שבוע פלוס אתם בבית (במידה ומשקל הלידה תקין ואין בעיות אחרות).

זהו ניתוח רוטיני בכירורגיית ילדים. במחלקתי בהדסה כמובן נסיון רב אך גם בשאר מחלקות כירורגיית ילדים בארץ יש נסיון מכובד.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• dubble bubble

ג.ר
    21/01/2011

שלום
    תחילה מודה מקרב לב על התשובה המהירה.
    מה שנאמר לי בבדיקה בביה"ח (שאישרה את הממצא), כי הנ"ל מייצר במהלך ההריון מצב של ריבוי מי שפיר וסיכון ללידה מוקדמת. נאמר לי כי שואפים להגיע ללידה בשבוע 35 אבל גם לאחר שבוע 32 זה יהיה בסדר לנתח.
    נאמר לי שבד"כ מומים כאלה בעובר עלולים להצביע על מומים נוספים במערכת העיכול וכי משום שכך יש לנתח את הילוד במיידי.
    א. האם נכון כי הנ"ל ייצר לידה מוקדמת?
    ב. במידה וכן , מה הסיכון בביצוע ניתוח בפג?
    ג. האם אלה ניתוחים שמבוצעים במחלקה בהדסה ותוכל להסביר לי את התהליך?

תודה מראש
    ג.ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• dubble bubble - תגובה

פרופ' רפאל יודסין
    21/01/2011

נכון שיש סיכוי ליתר מי שפיר ונכון שיש סיכוי ללידה מעט יותר מוקדמת.
    כיום עם הידע לגבי הכנת ריאות היילוד ללידה מוקדמת (זריקת סטרואידים לאם מבשילה את ריאות העובר) יש הרבה פחות בעיות נשימתיות לאחר הלידה. בנוסף, פגים מקבלים לעיתים טיפול בחומר שנקרא סורפקטנט ואף הוא מבשיל ריאותיהם.
    בכל מקרה, אם אין תפיחות בטן לאחר הכנסת צינור מהפה לקיבה לניקוז - אין דחיפות בניתוח. הדחיפות היא רק כשיש תפיחות שלא חולפת בניקוז הקיבה. במצב כזה יש סיכוי קטן למצב של מלרוטציה שנראה דומה בשתי הבועות שנראו כמו אטמות התרסריון ושם יש יותר דחיפות בניתוח.
    פגים עוברים את הניתוח מצויין. המנתח משתמש במשקפיים המגדילים את שדה הניתוח פי 3.5 ולפי נסיוני אין בעיה בה/שקת המעי הנדרשת גם במשקל של 1000 גרם ופה הציפיה למשקל גבוה יותר.

לגבי תהליך הניתוח: תינוק מורדם, המנתח מנתח ואת פוגשת אותו לאחר כשעתיים בפגיה. עדיין מונשם לזמן מה ועם חבישה על גבי הקו הניתוחי הרוחבי. למה רוחבי ? כי הצלקת הרבה פחות בולטת במשך החיים בהמשך ואינה ניכרת לעין. עוברים כמה ימים ומתחילים להאכיל.

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• dubble bubble

ג.ר
    22/01/2011

שלום.
    ראשית תודה על הסבר המפורט והמהיר, בהחלט הצלחת לסבר את אוזננו בעניין.
    בנוסף, האם ניתן ליצור איתך קשר בפרטים שמופיעים בחתימתך? או בדרך אחרת לפתרון עניין זה?

תודה מראש
    ג.ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• dubble bubble - תגובה

פרופ' רפאל יודסין
    22/01/2011

הכי טוב בפגישה פנים אל פנים באחת ממרפאותי. מאחר ואני מנהל מחלקה ויש החזר לתשלום השר"פ ניתן להיפגש במרפאת שר"פ (מחר או ביום שני הבא) בטלפון 026778899 או במרפאת קופת חולים אליה אתם שייכים (איזו ?)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו