אשכים טמירים

מנהל הפורום

פרופ` רפאל יודסין
פרופ' רפאל יודסין
לקביעת תור אצל פרופ' רפאל יודסין ללא פרסום בפורום

• תודה ושתי שאלות נוספות

אאא
    07/03/2011

שוב תודה לך על התגובה המהירה!!

מדובר בשני אשכים מעל הפוביס, האם זה לא/כן נחשב לבטני?? ומה היא הבעיה כאשר מדובר בשני אשכים תוך בטניים , רק במיומנות כירורג הילדים (משום שהוא נעשה בגיל מוקדם כ"כ) ??

והאם ניתן לדעת כבר לאחר הניתוח אם חבל הזרע וכלי הדם נשמרו?? מה הם סיכויי הצלחה כאשר מדובר בכירורג ילדים מיומן ??

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תודה ושתי שאלות נוספות - תגובה

פרופ' רפאל יודסין
    07/03/2011

אין דחיפות בניתוח והוא יכול להיעשות גם בגיל שנה.
    מעל לפוביס זו הגדרה לא מוחלטת. כנראה שהאשכים לא בטניים.
    יש שנוהגים לנתח כל צד בנפרד. אני מאד משתדל לנתח שני הצדדים באותה הרדמה.
    כמו כל ניתוח - מיומנות המנתח חשובה מאד.
    פוריות תישפט רק לאחר ההתבגרות לפי גודל האשכים ואיכות הזרע. עד אז לא ניתן לדעת דבר למעט אם האשכים מאד קטנים או הולכים וקטנים עד היעלמות לאחר הניתוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אאא
    08/03/2011

תודה רבה לך על התגובות המהירות והמלאות!!

עזרת לי מאוד להבין מה באמת המצב.
    אני עדיין מאוד דואגת וחרדה, אך לפחות אני יודעת יותר מה קורה לקטנצ'יק שלי

יום מקסים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשכים טמירים
    אמא
    01/03/2011

שלום,
    בני בן 6.5 חודשים בבדיקה אצל כירור ילדים נמצא שיש לו אשכים טמירים בשני צדדים (מעל פוביוס) , הרופא המליץ לעשות ניתוח.
    אני מאוד מודאגת ויש לי מס שאלות בבקשה:
    1. האם יש סיכוי שזה ירד בעצמו, האם אפשר לחכות?
    2. עד כמה הנתוח הזה מסוכן?
    3. האם הרדמה כללית בגיל כזה מסכנת את בריאות התינוק?
    4. מה זה מעל פוביוס - זה טוב או לא?
    5. שמעתי שזה (אשכים טמירים ) פוגע בפוריות אפילו אם מנתחים, זה נכון??

אני ממד מודאגת,
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אשכים טמירים

הוספת תגובה

• אשכים טמירים - תגובה

פרופ' רפאל יודסין
    01/03/2011

גיל חצי שנה הוא מעט מוקדם מכדי לקבוע סופית שהאשכים אינם במקום. אם בגיל שנה הם לא נמוך בשק האשכים יש לנתח כדי שהפוריות תישמר ועוד כמה סיבות (תמיד יש בקע מלווה והניתוח מטפל באשרות של סיבוב האשך על צירו, ועוד).
    אסור לנתח ילד בלי הרדמה כללית ובילד שאין לו מחלות אחרות ובידיים מנוסות זו הרדמה מאד בטוחה. ברור שהניתוח מאד עדין ושיש סיכון לפגיעה באשך עצמו בניתוח אבל בידיים מנוסות הסיכון הזה מיזערי (= קטן מאד).
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך המהירה ושאלה נוספת

אמא
    06/03/2011

תודה על תגובתך המהירה ושאלה נוספת,
    אם מנתחים לפני גיל שנה הפוריות בכל זאת נפגעת? אם כן, עד כמה? מה ניתן לעשות כדי לשמא את הפוריות?
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך המהירה ושאלה נוספת - תגובה

פרופ' רפאל יודסין
    06/03/2011

הפוריות נקבעת מעצם היות האשך טמיר. אם מדובר בשני אשכים תוך בטניים - יש בעיה. אם מדובר באשך אחד שאינו תוך בטני והניתוח לפני גיל שנתיים - כנראה שהפוריות נשמרת. הבעיה בניתוח מוקדם מאד היא במיומנות כירורג הילדים אם הוא יכול לשמור על חבל הזרע וכלי הדם שהם מאד עדינים. מאחר ואין יתרון ברור לניתוח לפני גיל שנה, רוב הכירורגים נוהגים לנתח באזור גיל שנה.
    ואין מה לעשות כדי לשמר פוריות למעט לבצע הניתוח בידיים מיומנות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו