מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיניים אדומותכריסטינה09/02/2009
בני בן 5 סובל מגירוד עיניים בערב ועיניים אדומות מאחר שיושב זמן קצר במחשב או בשמש. שנה שעברה היו לו דלקות עיניים ממושכות שחזרו לו פעם אחרי פעם לאחר הטיפול...אולי יש קשר בין הדברים? מה עושים? הילד סובל כדוגמא: בגלל שאני לא מסכימה לו לסחק במחשב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים אדומות
ד''ר עידי מצר09/02/2009יתכן והדלקת גרמה לשינויים בעיניים שהופכים את הילד לרגיש יותר למצבים שונים כגון שימוש ממושך במחשב ושהייה ממושכת בשמש. מחד יש לבדוק אותו אצל רופא עיניים ילדים בשאלה של דלקת ממושכת ומאידך להקפיד שכל חצי שעה של מחשב או טלויזיה יעשה 5-10 דקות הפסקה כדי לאפשר לעיניים לנוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהוב בעייןאיציק09/02/2009
נבקתי אצל רופא והוא אמר לי שהצהוב בעיינים הוא כתוצאה מיפגמנט שנקרא פינגקולה ואין אפשרת להסיר את זה רציתי לדעת אם אין דרך אחרת להסיר את הפיגמנט כדיי שהעין תקבל גוון לבן ולא צהוב אני בן 22 זכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פינגואקולה
ד''ר עידי מצר09/02/2009לא מומלץ לכרות את הרקמה המכילה צבע זה כי הצלקת עלולה להיות עוד יותר מכערת ואתה כמובן גם תהיה חשוף לסכנות הרדמה וניתוח מקומי קטנות ככל שתהיינה. אני ממליץ להמנע מצמיחה נוספת של רקמה זו שהיא בד"כ משנית ל קרינת אולטרה סגול מזיקה מהשמש למשל. יש לודא כי משקפי השמש עומדות בתו תקן ישראלי ושאתה מרכיב אותם בחוץ ככל שניתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון פזילה לתינוק בן שנה-גרניט גבריאל08/02/2009
בני אוריין בן שנה, לפני חודשיים הופיעה פזילה קלה בעין ימין, לא קבועה, הפזילה מופיעה בעיקר כשאוריין עייף או כשהוא מתמקד במשהו. ביום חמישי ביצעתי לו בדיקת עיניים עם הרחבת עישונים והתגלתה פזילה. רופא העיניים המליץ על משקפיים עם מספר 3.5 בכל עין למשך 3 חודשים בכדי לנסות לתקן את הפזילה. במידה ואחרי 3 חו' הפזילה לא תעבור נאלץ לסגור את העין החזקה יותר לתקופה ואח"כ אם תהיה עדיין פזילה אולי ננתח. אני מעוניינת לקבל בדחיפות חוות דעת נוספת. אולי ניתן לנתח ללא משקפיים. איזה מומחה עיניים לתינוקות יכול לתת חוות דעת נוספת?? אשמח לקבל פרטים תודה גרניט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה
פרופ` יאיר מורד08/02/2009שלום רב
בכדי לתת חוו"ד כזאת יש לבדוק שנית את הילד. אם תרצי תוכלי לטלפן למרפאה 03-9413368* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורה חוזרתאמיר07/02/2009
בני בן השנתיים וחצי סובל בחודשים האחרונים משעורה בעפעף התחתון של העין. בתחילה טופל במשחה אנטיביוטית (סינטומיצין) לאחר שהמצב לא השתפר והפך למוגליתי מאוד - נוקזה על ידי רופא עיניים ונתן טיפול במשחה אנטיביטית סטרואידית. המקום החלים ולאחר חודש חזרה השעורה באותו מקום בדיוק.. שוב פנינו לרופא ושוב נוקז המקום וניתן אותו טיפול. יש לציין שהטיפול כואב מאוד. כעת, לאחר שבועיים, חזרה בלוטה מוגלתית ונראה שהדלקת לא באמת עוברת. אנו מקפידים על ניקוי העפעפיים, קומפרסים ומריחת משחה על פי המלצת הרופא. האם יש דרך לטפל בשעורה אחת ולתמיד? האם דבר זה מטופ על ידי רופא עיניים או שיש לפנות לרפואה אחרת, עור למשל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפול בשעורה מוגלתית חוזרת
ד''ר עידי מצר07/02/2009יתכן ונוצרה רקמת צלקת מקומית שדורשת כריתה ניתוחית. האם לבנך נטייה למורסות בעור במקומות אחרים בגוף? אם כן הטיפול צריך להיות בסירופ אנטיביוטי בהתייעצות עם רופא עור. אם מדובר רק במצב מקומי צריך לראות האם השעורה מזוהמת או שמדובר בהפרשה לא מזוהמת. זה יעזור בנושא הטיפול האנטיביוטי. במקרה כזה רופא העיניים הוא הכתובת.
החלמה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות עיניים ממושכותאתי07/02/2009
שלום רב. בר צוני ל דעת האם דלקות עיניים ממושכות יכולות לפגוע בתפקודי העיין (ראיה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בראיה מדלקות עיניים ממושכות
ד''ר עידי מצר07/02/2009כן בהחלט. יש סוגים אשר עלולים לגרום לעכירות בקרנית, הכיפה השקופה לפני הקשתית, החלק הצבעוני בעין. כמו כן, פגיעה בתאים המפרישים ריר על פני שטח העין, הצטלקות בחלק הפנימי של העפעפים עלולים לגרום לשפשופים, יובש, דמעת וטשטוש ראיה.
כמובן שמדובר במקצת מדלקות העיניים וזה נדיר כיום בטיפול נכון, אך באופן כללי פגיעה בראייה עקב דלקת עיניים ממושכת אפשרית בהחלט ללא טיפול מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע לאחר ניתוח שטיפת דרכי דמעותעדי06/02/2009
שלום רב הבת שלי בת שנה וחודש עברה לפני כשבוע ניתוח לשטיפת דרכי דמעות דו צדדי ברמת מרפא בפתח תקווה. ביומיים הראשונים היה נראה כי ישנה הטבה והניצוח הצליח(ביום הניתוח היו גם דימומים מהאף והעין) כיום לאחר שבוע נראה כי המצב חזר לקדמותו ואף החמיר. שאלתי היא האם יתכן כי ישנה החמרה עקב הניתוח או דלקת או שזה אבוד והניתוח לא הצליח יש לנו ביקורת אצל המנתחת בעוד כשבוע במידה והיא ממליצה על ניתוח חוזר מה לדעתך עדיף צינורית או פתיחה בבלון? וכמה זמן צריך לחכות עד הניתוח הבא אם בכלל? והאם יש סיכוי שאולי בכל זאת הניתוח הצליח וזה לוקח זמן ? תודה רבה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטיפת דרכי דמעות
ד''ר עידי מצר06/02/2009יש להמתין עד להחלמה מהניתוח. נהוג להמתין לפחות חודשיים. אם המצב לא ישתפר עד אז ניתן לנסות בלון ורק אם זה לא עובד ללכת להשתלת צינוריות סיליקון. זו כמובן האסכולה שאני הולך איתה ויש מנתחים שיעדיפו צינוריות כבר כשלב השני...
ושיהיה רק טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדנו יורוס בעיןאמא מודאגת -05/02/2009
שלושת בנותי (בת חצי שנה בת 3 ובת 5 וחצי) לקו באדנו יורוס בחודש האחרון. אני מיואשת. האם הסטרואידים הניתנים לאדנו יורוס שאובחן ע"י רופא מחלישים את מערכת החיסון של העין ועלולים להפוך את הוירוס לאלים יותר ? האם בסיכון אל מול התועלת עדיף לתת טיפות סטרואידיות במצב של דלקת עיניים ויראלית אצל ילדים או לטפל בקומפרסים? מה היתרונות / חסרונות, שהרי הטיפות רק מקלות על הסימפטום ולא מרפאות ? האם עלולים להיות סיבוכים אם לא נותנים את הטיפות הסטרואידיות ? מה ההבדל בין דקסמיצין לבין פ.מ.ל לבין מקסיטרול ? לפי מה נקבע איזה טיפות עיניים עדיפות ?הגיל / חומרת המצב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים מאדנווירוס
ד''ר עידי מצר05/02/2009דלקת עיניים מוירוס האדנו יכולה ללבוש צורות רבות מאודם וגירוי קל החולף תוך ימים אחדים ועד לפגיעה בראיה ודלקת ממושכת המצריכה טיפול ממושך בסטרואידים על כל הסכנות שלהן לראייה.
ההחלטה על טיפול בסטרואידים מקומית עוצמת התרופה, משך הטיפול ותכיפות הטיפול תלוייה במספר רב של גורמים שאחריהם צריך לעקוב רופא העיניים. ההצעה הטובה ביותר היא שבמקרה שבנותיך לקו בדלקת במידה המחייבת טיפול ומעקב מזה כחודש, להמשיך ולבקר אצל רופא העיניים, בסבלנות ותקווה לשיפור כי דרוש מעקב מסור ויחסית תכוף.
ושהבנות תהיינה בריאות במהרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין עצלה לילדה בת 8שרון05/02/2009
שלום, ביתי בת 8, נבדקה אצל רופא עיניים לאחרונה עקב הבדל גדול בראיה בין שתי העיניים (בעין אחת +2 ובשניה אין מספר) מכיוון שלרופא נראה שגם עם משקפיים היא אינה מגיעה לראיה 6/6 לדעתו מדובר בעין עצלה, ונשלחנו למרפאת מומחים- אך יש לנו תור עוד חודשיים בלבד, ובינתיים הרופא המליץ לסגור את העין החזקה מס' שעות כל יום עם חבישת משקפיים האם זה יעזור- אומרים לי שהיא אולי כבר גדולה מדי?? כמו כן, היא נבדקה ע"י רופא עיניים לפני שנה ולא אובחנה כבעלת עין עצלה- איך זה ייתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין עצלה
פרופ` יאיר מורד05/02/2009כדי להתחיל בסגירות של העין הטובה תוך כדי הרכבת המשקפיים כל הזמן. לא כדי לחכות משום שביתכם כבר מבוגרת וחבל על כל יום ללא טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת עם גוון תכלת בלבן של העיןבן04/02/2009
לבת שלי בת ה 4 חודשים יש ביומיים האחרונים גוון תכלת ללבן של העיניים. בנוסף שמנו לב שהיא מנסה לשפשף את העיניים עם ידיה. אנו רוחצים אותה עם סבון לשיער וסבון לגוף לתינוקות של דר. פישר ולפעמים נכנס לה מים לעיניים, יתכן וקשור? תודה בן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוון תכלת
פרופ` יאיר מורד04/02/2009לא נראה שיש קשר לסבון. סביר להניח שמדובר בפיגמנט חסר משמעות, אבל כדי ללכת לרופא עיניים לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין דומעת לבת 4 חודשיםרותם04/02/2009
שלום רב, ביתי בת 4 חודשים. מזה כחודשיים העין השמאלית לא מפסיקה לדמוע. יש לציין כי הדמעות זולגות ולא נשארות בתוך העין. מה לעשות???? אין לה הפרשות דלקתיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמעת
פרופ` יאיר מורד04/02/2009כנראה שמדובר בחסימה בניקוז הדמעות. פני לרופא עיניים לילדים שיעשה לחיצה על שק הדמע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי פזילהאנה31/01/2009
הבנתי שאני צריכה להפנות את השאלה שלי לפורום הזה.. יש לי פזילה בשתי העיניים כאשר אני מסתכלת ישר, ולעיתים לצדדים דבר זה מוריד את הביטחון העצמי שלי לקרשים ואני לא מסוגלת להביט לאנשים בעיניים הבנתי שיש ניתוחים לפזילה אבל כל פעם שראיתי שאלה בנושא התשובה אינה מספקת את הספק. לכן אני מבקשת, שלא תענו בקצרה, או בעקיפין על השאלות שלי אני מעריכה את הקדשתכם לאתר, אך עדיין אני מבקשת תשובות קצת יותר מפורטות. אני לא מרכיבה משקפיים, והייתי כבר בביקור אצל רופא עיניים והוא אמר שאני לא צריכה משקפיים. אז איך זה שיש לי עדיין פזילה? כיצד אפשר לתקנה? איזה ניתוח ניתן לעשות? מה התוצאות והסכנות? תודה מראש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה
פרופ` יאיר מורד31/01/2009אנה יקרה
חבל חבל שלא פנית מזמן. פזילה ניתן כיום לתקן בניתוח פשוט עם סיכויי הצלחה מאוד גבוהים. אין שום סיבה שתמשיכי לסבול כפי שאת סובלת.
לשאלותייך:
אני לא מרכיבה משקפיים, והייתי כבר בביקור אצל רופא עיניים והוא אמר שאני לא צריכה משקפיים.
אז איך זה שיש לי עדיין פזילה?
לא תמיד פזילה קשורה למשקפיים.
כיצד אפשר לתקנה?
ניתוח
איזה ניתוח ניתן לעשות?
מה התוצאות והסכנות?
סכויי הצלחה גבוהים וסיכונים אפסיים.
אם יהיו לך שאלות נוספות אנא טלפני 03-9413368. חבל שתמשיכי לסבול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לנטיקונוס אחוריקובי27/01/2009
בתי בת 6 וחצי ובבדיקה שגרתית בבית הספר נתגלה כי ראייתה לא תקינה, לאחר הרחבת אישונים התברר שבעין שמאל יש לה אניזומטרופיה כתוצאה מעיוות אחורי בעדשת עין שמאל ( לנטיקונוס אחורי ) הומלץ לנו על משקפיים ( עין ימין 0.75 ושמאל1.75 ), לאחר התייעצות עם הרופא המטפל (דר ביגר) הוחלט על סגירה של עין ימין ל3 שעות ביום למשך 6 שבועות ובדיקה מחודשת. לאחר בדיקה נוספת עם דר סטולוביץ הובהר לי שהסגירה לא מועילה כול עוד טיפול לא משולב במשקפיים מכיוון שלאחר הסגירה המצב חוזר אחורה מכיוון שהעין לא רואה טוב כתוצאה מהעיוות וזאת לאחר שהרופא המטפל(דר ביגר) ציין שייתכן שסגירה תועיל ואף תמנע את הצורך במשקפיים. וזאת בשל גילה הצעיר של ביתי ,לשאלותיי: 1. האם סגירות יכולות להועיל עד כדי הימנעות ממשקפיים? 2. האם העיוות יכול להשתפר או שיש צורך בהתערבות כירורגית? 3. במידה ואפשר מה היא ההתערבות הכירורגית וסיכוניה? 4. האם ניתן לעכב את המשקפיים עד גיל מאוחר יותר או שאנחנו מסתכנים בהדרדרות הראייה והתפתחות עין עצלה? בתודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטיקונוס
פרופ` יאיר מורד29/01/20091. האם סגירות יכולות להועיל עד כדי הימנעות ממשקפיים?
לא. הבעיה המרכזית היא מספר המשקפיים וללא תיקון שלו אי אפשר יהיה לפתור את הבעייה
2. האם העיוות יכול להשתפר או שיש צורך בהתערבות כירורגית?
יכול להיות שינוי עם הזמן. אם אמנם מדובר בלנטיקונוס אחורי עם עיוות משמעותי של העדשה יתכן ויהיה צורך בניתוח קטרקט בו מחליפים את העדשה בעדשה מלאכותית
3. במידה ואפשר מה היא ההתערבות הכירורגית וסיכוניה?
4. האם ניתן לעכב את המשקפיים עד גיל מאוחר יותר או שאנחנו מסתכנים בהדרדרות הראייה והתפתחות עין עצלה?
לא. ביתכם כבר בת 6 וזאת ממש "הדקה התשעים" במאמץ לתקן את הראייה ולמנוע עין עצלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילינדר לילדענת27/01/2009
שלום, בני בן שנתיים ו7 עם משקפיים מגיל שנתיים (רוחק ראיה בלבד) לאחר בדיקה נוספת אצל רופא מומחה אחר אובחן כי המספר ירד וכי ישלו צילינדר. איך יתכן שרופא ראשון שבדק לא ראה שהוא זקוק לצילינדר ? הצילינדר יכול להופיע במשך הזמן? האם זה נכון שצילינדר זה לכל החיים ולא ניתן לריפוי עם הזמן? האם כדאי לפנות ליעוץ נוסף, נעשיתי מבולבלת ואיני רוצה לעשות טעויות שיזיקו לבני . תודה מראש ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילינדר
פרופ` יאיר מורד29/01/2009איך יתכן שרופא ראשון שבדק לא ראה שהוא זקוק לצילינדר ?
אם מדובר בצילינדר קטן, יכול להיות שהרופא הראשון פשוט החליט לא לתת לו תיקון - גישה רווחת אצל חלק מהרופאים.
הצילינדר יכול להופיע במשך הזמן?
כן
האם זה נכון שצילינדר זה לכל החיים ולא ניתן לריפוי עם הזמן?
לרוב האוכלוסיה יש צילינדר קטן. לא להכנס ללחץ... צריך לעקוב אחרי המספר אחת לחצי שנה עד שנה ועוד צפויים שינויים. בסופו של דבר אם הצילינדר יפריע ניתן לתקן אותו בלייזר (בגיל מבוגר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סעורה בעיןמרק26/01/2009
שלום , לילדה שלי (בת 4.5) יש סעורה בעין כבר שבועיים. הרופא נתן לנו משחה וטיפות 3 פעמים ביום וגם לחמם את המקום. אנחנו עושים את כבר כמעט שבוע ולא רואים שום שיפור. נאמר לנו שיכול להיות שזה גם ישאר או שאפשר לבצע ניתוח. אנו כמובן לא רוצים לבצע לה ניתוח תחת הרדמה כללית (כי זה מה שאמרו לנו). האם הטיפול אמור לעזור? האם יש עוד משהוא שאפשר לעשות? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעורה
פרופ` יאיר מורד27/01/2009קומפרסים חמים ומשחה עוזרים ברוב המקרים. אם אין ברירה צריך אמנם לנקז בניתוח קטן. מעבר לזה אין מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת עיניים לפגיפית26/01/2009
שלום רב, בני בן 5 שבועות, נולד כפג בשבוע 34 סבל ממצוקה נשימתית והונשם יומיים. בביצוע בדיקת עיניים אמרה הרופאה שהמבנה העצבי של העין "מוזר" והגדירה באבחנה שלה: "מדיה שקופה, דיסקה עם קיעור עמוק טמפורלי, שאר רקמת העצב נראית תקינה, שאר הרשתית תקינה". הרופאה אף ביקשה שנבצע בדיקה התפתחותית. מה האבחנה אומרת? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` יאיר מורד27/01/2009לדעתי מדובר במבנה העצב מלידה, ואולם במקרים נדירים יכול להיות שזה קשור לנזק שנגרם עקב המצוקה הנשימתית. אם תהיה הפרעה התפתחותית יש לשקול ביצוע MRI מוח שיתן תשובה חד משמעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)