מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת עם בלפריטיס קשה ושעורות רבותורד13/11/2008
אבקש את עזרתכם, מזה שלושה חודשים בתי התינוקת בת שנה עם בלפריטיס קשה ושעורות רבות בשתי העיניים. במשך זמן זה אני מתרוצצת ממומחה למומחה ושום טיפול אינו עוזר. בזמן האחרון התחלתי לעשות קומפרסים עם מים חמים לחימום המקום, המצב קצת השתפר אך חזר לקדמותו בתוספת נפיחות בעיניים. אני ממש נואשת אנא עזורו לי למצוא פתרון למצב. תודה מראש, ורד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלפריטיס קשה ושעורות
ד''ר עידי מצר14/11/2008צריך לבדוק כמובן את הילדה, אך כעקרון אם אין בעיה כללית בגוף של פצעונים, או פרומקלים, והמצב החיסוני תקין (מומלץ לבצע ספירת דם), אזי הטיפול הוא מקומי על ידי תרופות בצורת משחות וחימום מקומי יבש. צריך לודא כי הנפיחות לא נובעת מדלקת חריפה שמצריכה טיפול אנטיביוטי ססטמי - מומלצת בדיקה בהקדם על ידי רופא עיניים ילדים או רופא עיניים המתמחה בעפעפים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר' מצרבינה13/11/2008
שלום תודה על תשובתך יש לי שאלה נוספת בתי השניה בת 3.6 בגיל 3 עברה בדיקת עיניים אופינית לגיל זה אך לא כ''כ שיתפה פעולה האם יש צורך גם אותה להביא לבדיקה או לחכות לגיל 4 ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת עיניים לילדה בת 3.5
ד''ר עידי מצר14/11/2008שווה לנסות שוב. הרבה תלוי במצב הרוח של הילד, הגישה של הבודק ואמצעי בדיקה מתאימים לגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בראש ופזילהלולי12/11/2008
שלום,לפני שלושה ימים בני בן תשעה חודשים, נפל וקיבל מכה בצד האחורי של הראש (הנפילה היתה על הדשא) ולא מגובה רב, השגחתי שלא הקיא ולא נרדם אחרי הנפילה והמשכנו כרגיל, מבלי ללכת לבית חולים, כי מתפקד כרגיל. אתמול העיר לי מישהו שבני פוזל בעין אחת לכיוון האף, רציתי לדעת האם יתכן שזה מהנפילה? האם עליי לפנות לרופא עיניים או רופא נוירולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה לאחר חבלת ראש
ד''ר עידי מצר12/11/2008הייתי ממליץ לראות עוד היום רופא ילדים באופן דחוף על מנת לוודא כי אין בעיה עקב חבלת הראש. אם אין רופא ילדים, הייתי ממליץ לפנות למיון.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר' מצרבינה12/11/2008
שלום היינו אצלך במרפאה בגליל כשתינוקת היתה בת 6 חודשים עקב תעלה חסומה לאחר בדיקה אמרת שיש לה אולי צילינדר ולבוא לבדיקה עוד חודש אמנם עברו כבר 3 חודשים וכשקבעתי תור קיבלתי אותו רק בינואר כשהיא תהיה בת שנה האם זה יכול לחכות עד אז או שתוכל להמליץ להקדים את התור? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה עם טיפות הרחבה
ד''ר עידי מצר12/11/2008ינואר בסדר גמור. בדר"כ לתנוקות בשנה הראשונה לחיים נטייה לרדת במידת הצילינדר שלהם, כך שהמתנה יכולה דווקא לעזור לנו בהקשר זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים לתינוק - בדחיפותאריאלה12/11/2008
היום בלילה לבני התינוק ( בן 11 יום) הייתה הפרשה צהבהבה על העין שממש הדביקה לו אותה. ניקיתי עם צמר גפן טבול במים. בבוקר ההפרשה ממשיכה, העין מעט אדומה. קבעתי תור לרופא ך בינתיים במה כדאי לבצע שטיפות? בקמומיל? בחלב אם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
פרופ` יאיר מורד12/11/2008מעט הפרשה מהעין מאוד שכיחה בגיל זה. אפשר להרגע. לנקות עם מים פושרים, וללכת (לא לרוץ!) לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטיה לעיןהילה12/11/2008
שלום, היינו אצלך לבדיקה (דר' יאיר מורד) לאחר שלבני יש פזילה בשתי העיינים גם לרחוק וגם לקרוב ומרכיב משקפיים כבר שנה. ההמלצה היתה לשים רטיה ל 4 שעות ביום מאחר שפיתח עין עצלה בעין ימין. הבעיה היא שבני לא מוכן בשום פנים ואופן לשים את הרטיה. מה שכן הצלחנו לשים את הרטיה העל המשקפיים והוא לא מורד אותם. שאלתי היא האם הדבר אפקטיבי ? או שאין טעם לשים על המשקפיים את הרטיה. הוא בן שנתיים ופשוט תולש אותה מיד החזרנו אותה מיליון פעם אבל הוא פשוט לא מותר האופטמטריסט אמר לנו שזה לא אפקטיבי באותה מידה אבל כן נותן לעין העצלה לעבוד יותר ולהתאמץ יותר. תודה הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטייה
פרופ` יאיר מורד12/11/2008צריך לוודא כי הוא לא מציץ פשוט מתחת לרטייה כאשר היא על המשקפיים. נראה לי שלכן הוא מסכים...
בנושא הזה אין ברירה. צריך להיות מאוד אסרטיביים כי אם הרטייה כל כך מפריעה לו כנראה שמצב הראייה בעין החלשה מאוד לא טוב. צריך להלחם בו, פשוט כך, ולא לוותר. אחרי יום יומיים קשים הוא יתרגל.
לכן אנא חזרו למצב בו הרטייה היא על העור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע העין נהיה בהיר...דודי11/11/2008
שלום, קוראים לי דודי ואני נער בן 16. אני החלטתי לפנות לפה לבד, הרבה חברים אמרו לי שמפני שיש לי עיניים כחולות מומלץ לי להסתובב מרבית היום (מהבוקר עד הערב) עם משקפיי שמש להגנה על העיניים. לאחרונה (לאחר שעליתי לשנותיי בתיכון גיל 15 - 16) צבע העיניים שלי נהיה בהיר יותר והראיה שלי מתחילה להיות קצת מטושטשת, האם יש סיבה לפנות לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצע עיניים
פרופ` יאיר מורד12/11/2008דודי
אם הראייה הופכת למטושטשת כדאי ללכת לרופא עיניים. לגבי צבע העיניים - עדיף שהוא יבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימה בתעלת דמעותאבא של תומר11/11/2008
שלום בני בן השנה ו 4 חודשים אובחן כסובל מתעלת דמעות חסומה מספר חודשים לאחר הלידה. העיסויים והלחיצות שלנו ושל רופא העיניים לא הועילו והומלץ לנו לבצע ניתוח לפתיחת התעלה. רציתי לדעת 1. האם ישנן עוד דרכים לפתיחת התעלה מלבד הניתוח? 2. האם ניתן לבצע את פתיחת התעלה בפרוצדורה הרגילה או באחרת ללא הרדמה כללית? 3. מהם הסיבוכים האפשריים בניתוח מסוג זה מלבד סיבוכי הרדמה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמעות
פרופ` יאיר מורד11/11/2008שלום
1. האם ישנן עוד דרכים לפתיחת התעלה מלבד הניתוח? 2לצערי לא
2. האם ניתן לבצע את פתיחת התעלה בפרוצדורה הרגילה או באחרת ללא הרדמה כללית?
בגיל שנה וארבעה חודשים כבר לא.
3. מהם הסיבוכים האפשריים בניתוח מסוג זה מלבד סיבוכי הרדמה? נדירים ביותר. זיהום, קרע של תעלת הדמע. סופר נדיר.
תודה
על לא דבר ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- optic atrophy לילדה בת 4עפרה10/11/2008
לאחרונה אובחן לביתי ניוון של עצב הראיה, וגם מעט דלקת בעצב. מטופלת בסטרואידים, ועדיין לא יודעים את הגורם לתופעה. ערכנו בירורים רבים בתה"ש ומחכים לתשובות של הבדיקות האחרונות. בעין שמאל היא כמעט שלא רואה. מה ניתן לעשות? מה הסיכוי שהראיה תשוב? או לחילופין, איך חיים עם ראיה בעין אחת בלבד? תודה הורים מבולבלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Optic Atrophy
פרופ` יאיר מורד10/11/2008שלום לך
קשה לדעת מהפרטים המועטים בשאלתך האם מדובר אכן ב Optic Atrophy או ב Optic neuritis שהיא מצב שונה לגמרי. אני בטוח שבתה"ש עושים עבורכם את המקסימום.
לשאלותיך:
מה ניתן לעשות? שוב - קשה לענות על סמך הנתונים שנתת
מה הסיכוי שהראיה תשוב? אם מדובר ב optic neuritis סיכויים מצוינים
או לחילופין, איך חיים עם ראיה בעין אחת בלבד?
זאת השאלה החשובה ביותר: בכל מקרה , אפילו אם הגרוע ביותר יקרה וביתך תאבד את הראייה בעין אחת, היא תחייה חיים נורמליים לחלוטין ולא תהיה מוגבלת בשום דבר. זכרי זאת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילהדנית חי10/11/2008
שלום רב, בתי בת ארבע ותשעה חודשים .לפני כשנה וחצי אובחנה אצלה פזילה בעיין שמאל, היא טופלה על ידי רטיות תחילה לסגירה ארוכה יותר ולפני כחודשיים הורדנו לה את מספר הימים לשלשה ימים בשבוע שעתיים בכל פעם, (הרטייה פעלה מצויין והפזילה נעלמה) אך לפני כשבועיים שמתי לב שהעיין מתחילה לברוח לה שוב, ביקרנו אתמול במרפאת העניים ובנוסף לפזילה אובחן אצלה קוצר ראיה קל (עין ימין 0.5 עין שמאל-0.75-0.50X85ׂ ), הומלץ לנו להפסיק עם הרטיה ולטפל על ידי הרכבת המשקפיים באופן קבוע, האם מצב של קוצר ראיה הוא הפיך? מה היעילות לטיפול שניתן? תודה מראש, דנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה
פרופ` יאיר מורד10/11/2008שלום דנית
לשאלותייך:
האם מצב של קוצר ראיה הוא הפיך? לא. בדר"כ קוצר הראייה עולה עם הזמן. עם זאת במקרים נדירים מאוד ראיתי גם ירידה קלה במספר.
מה היעילות לטיפול שניתן? הרטיות עזרו נראה לי כי המשקפיים יעזרו גם הן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרדות זגוגיתמ09/11/2008
שלום אני בן 16 וכבר חודש בערך יש לי עכירויות זעירות בעיניים. הייתי בבדיקה אצל רופא עיניים שראה שאין קרע ברשתית והסביר לי על הבעיה שלי. קראתי על זה ואני יודע שלפעמים זה עובר לפעמים זה נשאר ובדרך כלל עם הזמן זה משתפר. רציתי לשאול מה עושים כשהמצב הזה מציק מאוד לאנשים העכירויות הזעירות שהם רואים האם רופא עיניים יכול לטפל איכשהו כי הבנתי שאין לזה טיפול? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכירויות
פרופ` יאיר מורד10/11/2008לצערי אין טיפול לתופעה. עם הזמן העכירויות שוקעות ומפסיקות להפריע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי בלי דמעותדודי09/11/2008
גיליתי שבני בן שנה ו- 7 חודשים בוכה בלי דמעות! הוא אף פעם לא סבל מדלקות עיניים ומעיניים אדומות. אך אני מודאגת, מה עליי לעשות? האם זה מסוכן? האם זה מפריע לו? אני מאוד לחוצה. יש לנו תור לרופא עיניים ילדים, רק בעוד חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי בלי דמעות
פרופ` יאיר מורד09/11/2008העין לא יכולה להתקיים ללא דמעות. לכן אין לי ספק שיש לבנך דמעות תקינות אבל מכיוון שמערכת הניקוז שלו תקינה את לא רואה אותן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעינייםניזאר09/11/2008
שלום לכם אני בן15 ויש לי דלקת בעיניים אלרגיה אני צריך לפחד מה זה ומה הם הסימנים אני מרגיש בעייפות ממה זה??? ואני מקבל תיפות כבר מ3/11/08 האם זה הולך ואני רואה כזה כמו במחשב כזה יעני כמו במחשב לדפדפ מהרר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות מטיפות נגד אלרגיה
ד''ר עידי מצר09/11/2008אני ממליץ שתגיע לרופא העיניים שלך לבדוק אותך ולראות מדוע אתה סובל מעייפות. יש לכך סיבות רבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין דמעותדודי09/11/2008
גיליתי שבני בן שנה ו- 7 חודשים בוכה בלי דמעות! הוא אף פעם לא סבל מדלקות עיניים ומעיניים אדומות. אך אני מודאגת, מה עליי לעשות? האם זה מסוכן? האם זה מפריע לו? אני מאוד לחוצה. יש לנו תור לרופא עיניים ילדים, רק בעוד חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי בלי דמעות
ד''ר עידי מצר10/11/2008אם עד עתה בנך לא סבל מבעיות עיניים ניתן קרוב לודאי להמתין עוד חודש לבדיקת הרופא. בכי ללא דמעות איננו מבטא בהכרח חוסר דמעות. מחלות ומצבים אחרים הגורמים לחוסר דמעות נותנים בדרך כלל סימנים כבר זמן לא רב לאחר הלידה, כך שאני מקווה שגם במקרה של בנך הכל יתברר כאזעקת שוא.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת: Staphylococcus aureusשירי09/11/2008
דר מצר שלום, הגיעו עכשיו תוצאות משטח וגינלי לאחת מבנותי בת ה - 7 והתגלה החידק Staphylococcus aureus האם הסימפומים בעין (עין מבריקה והפרשות צהובות ודביקות) יכולות להיגרם על ידי חידק זה? ושוב תודה רבה, שירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התוצאות מתאימות לאבחנה הקלינית
ד''ר עידי מצר09/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שוב
שירי09/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)